Forum despre 1&1 Internet Development


M Duminica, 13 Iulie 2014
2000-2500 euro dev junior si mid level java, javascript sau .net
Enescu Miercuri, 6 August 2014
Buna! Are cineva idee cat este salariul pe postul de receptionera la aceasta firma? Mi s-a propus de curand, si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Multumesc!
is_ok Vineri, 22 August 2014
E un loc de obicei linistit si in care bunul simt e obisnuit. Daca deranjezi, ti se spune.
Poti nimeri intr-un grup foarte sudat si sa-ti fie imposibil sa te imprietenesti.
Mai multi angajati au plecat la Google dupa 1&1.
Daca vrei sa faci o treaba ca lumea, trebuie s-o faci pe cont propriu (in loc sa freci menta) si s-o prezinti cand e gata. Altminteri nu vei lua aprobarile pentru timp/proiect/tehnica. Atunci cand e gata, se analizeaza riscurile pe care le implica folosirea proiectului tau, iar daca sunt mari, prefera sa cumpere un produs asemanator cu suport inclus.
In termeni de autobaza, Romania e atelierul de scularie care face piese ciudate pentru sys-ops din Germania. Nu e complet gresit, ei produc banii.
Riscul valutar e pasat angajatului.

In total, o experienta aproape placuta.
actual angajat Marti, 18 Noiembrie 2014

Daca o arzi pe facebook si freci menta jumate din timp si nu ai chef sa muncesti, da, cel mai probabil nu te va da nimeni afara. Dar sa nu ai pretentia nici la mariri de salariu. Alea se dau concret pe ce faci si cata valoare aduci in echipa. Avem o chestie care se numeste proactivitate si daca te multumesti doar cu sarcinile pe care ti le da managerul fara sa te implici, atunci vrei ramane la nivel de junior.

Oportunitati de dezvoltare sunt si pe orizontala si pe verticala, acum depinde si in ce echipa esti. Nu toti managerii sunt la fel. Niciunde. Asa ca da, poti sa ai un sef foarte indiferent. Poti sa-l escalezi.

Mediul de lucru e placut, iar oamenii sunt grozavi. Aici am avut parte de cei mai buni colegi pana acum.

Pentru pozitia de QA Engineer, salariul de baza pt un junior este cam 2500 de lei net.
Apoi, in functie de senioritate, ajunge la 3000 - 4000 de lei.
Poate creste daca ai cunostinte de automatizare.

Dar, daca pt pozitia de QA Engineer aplicati in ideea de a veni si a da clickuri sau de a sta pe facebook, mai bine cautati altundeva.

myself Duminica, 30 Noiembrie 2014
Cea mai mare problema a acestei companii este middle managementul. Ei asigura o deconectare foarte buna dintre echipe si clienti care sunt in marea majoritatea a cazurilor managerii din Germania.
E greu de crezut ca unor oameni non-tehnici care nici macar nu isi doresc sa inteleaga 'ce e sub capota' le raporteaza direct programatorii. Acestor manageri le e, daca nu imposibil, foarte greu sa transmita un status catre clienti si de aici intervine sentimentul de nesiguranta al nemtilor fata de echipe. In schimb, suturile in fund de sus in jos si presiunea se transmit foarte rapid pana la echipe. De cele mai multe ori ele exista tot din cauza ca acesti sefuleti nu sunt in stare sa tina clientii conectati la ceea ce se intampla in proiecte. In aproape 11 ani de munca 1&1 este singurul loc in care am vazut asemeni secretari de proiect, probabil sa mai fie locuri similare la stat... Veti fi surprinsi cand se amesteca cu o nonsalanta sfidatoare in deciziile tehnice desi majoritatea nu inteleg nici 10% din ce aud.

In rest, mediul este OK, lumea este destinsa. Din pacate e loc de mai bine dar nu se face nimc in acest sens.
x Miercuri, 3 Decembrie 2014
Excelent punctat myself. Ai pus punctul pe "i". Am lucrat 3 ani la 1&1 si am avut acelasi sentiment despre sefi.
Cristina Marti, 9 Decembrie 2014
Quality Assurance Mobile pareri? Ce vor/se face mai exact si cam cat se plateste?
Anonimm Joi, 9 Aprilie 2015
Ca intern intre 600 si 1000 lei depinde de la an la an. Apoi dupa internship 3000 lei ca java junior developer. Mie atat mi-au oferit
un_oarecare Joi, 10 Decembrie 2015
De curiozitate,cat e maximum de se poate plati la un middle developer pe C la 1&1 ?
nmerrynote Duminica, 5 Februarie 2017
Salve,Pls help :Astept un raspuns de la echipa de "Contrl Panel" o echipa care dezvolta/intretine o platforma une userii vin si isi comanda servere si alte servicii ...
nmerrynote Miercuri, 8 Februarie 2017
Anyone ?Please help.Multumesc anticipat,Cu stima,N. Merrynote

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?