Forum despre ABplus Events


Alex Vineri, 15 Februarie 2013

Am lucrat acum cativa ani pt ei si a fost o experienta marcanta, in sensul negativ, dar o lectie f buna pt un absolvent, ca mai apoi sa fiu mai atenta la alegerea viitorului job si la "asa nu". Patronii se purtau execrabil cu angajatii. Nu concediau, dar te obligau sa-ti dai demisia, pt a nu avea ei probleme. Pe o colega au dat-o afara exact in urma unei sedinte, doar pt ca a avut curajul sa le spuna ca ei nu i se pare corecta o decizie pe care ei au luat-o. Au pus-o pe loc sa-si stranga lucrurile (era o pers f competenta) si apoi au trimis un mail de amenintare la "all" ca daca cineva are ceva de zis in ceea ce priveste fata respectiva si plecarea ei sau daca se aude o singura referire la ea, cei ce deschid gura sa o urmeze, vor fi si ei dati afara. Migratia angajatilor era de vreo 80% (cel putin). Pe postul pe care am lucrat eu (si nu era un job care sa presupuna in mod normal fluctuatie) am fost 6 persoane in 4 ani. Overtime zilnic, aveai cartela si era monitorizata venirea si plecarea. Au fost puse cartele si la usa biroului sa fii monitorizat cat de des iesi si erau si camere de supraveghere pe holuri; daca mergeai prea des la toaleta ti se sugera ca iesi prea des din birou. Daca plecai nu la timp, dar doar cu 20, 30 de minute peste program erai intrebat daca ti-ai terminat cumva treaba de pleci, chiar sunat de patron sa te intorci la serviciu. Eram intrebata in fiecare moment cu ce ma ocup, ce fac (si sa fi fost neserios si nu puteai face altceva pt ca mai toate site-urile erau banate), la ce lucrez, de ce nu am terminat, cand erau puse niste deadline-uri absurde. Periodic vedeai fete care plangeau pe la bucatarie, pe la baie din cauza umilintelor lor, chiar si femei insarcinate. Stres f mare, umilinte peste puterea de suportabilitate a unui om, un mediu f nociv dpdv psihic si fizic.

@alex Vineri, 15 Februarie 2013
Daca experienta a fost cu ani in urma si tu scrii acum povesti din copilarie, inseamna ca esti frustrat/a rau si ai si mult timp liber.
experienta_actuala Joi, 28 Martie 2013

Eu am lucrat pana de curand pentru aceasta firma. Ce a scris colegul de mai sus se aplica si acum cu bonus - nu se platesc salariile de mizerie la timp!!! Nu mai sunt cartele de intrat in birouri dar monitorizarea video functioneaza in continuare, zilele / orele suplimntare le faci asa din devotament si dragoste ..... Si pt mine a fost o experienta negativa si de acum incolo voi fi mai atenta la angajator!!!! F interesant: ei ne verifica noua CV-ul, noi de ce nu am cere referinte despre ei?
PS au reclamatii la ITM de la fost angajati care nu au fost platiti.

Miruna Joi, 28 Martie 2013

Eu in mai putin de un an de zile, am vazut cca 30 de oameni plecand.
E urata tare atmosfera. Din pacate nu au idee ce mult rau le poate face reputatia pe care si-o creeaza. Toata lumea ii stie cum sunt.

andreea Joi, 28 Martie 2013
Cred ca problema lor este ca nu se pricep la oameni.Asa ajung sa fie angajati si mediocri care sfirsesc sa nu-si gaseasca locul.Este o firma in care se cere si se face performanta.Personal am invatat foarte mult acolo si ma gindesc cu placere la acea perioada, desi recunosc ca e solicitant sa lucrezi in acest domeniu.

oricum bravo lor si succes in continuare!
Matrix Vineri, 29 Martie 2013
Experienta mea cu ABplus Events a fost tot una negativa, din pacate. Salariile sunt, intr-adevar, foarte mici, sunt platite partial si cu intirziieri foarte mari - chiar si de citeva luni. Managerii sunt foarte slab pregatiti, nu sunt consecventi in decizii, nu au obiective clar stabilite si nu au abilitati de leadership. Se poate intimpla, si chiar s-a intimplat ca intr-o zi sa ti se traseze sarcini iar in ziua urmatoare sa ti se traseze cu totul alte sarcini sau sa fii mutat pe alt proiect. Personal am fost mai mult amuzata decit ofensata de modul lor de a insulta oamenii si de a gestiona problemele aparute. Fluxul de personal este foarte mare, in prezent existind maxim 10 oameni care sa aiba vechime mai mare de 1 an in firma. Nu as putea spune ca se lucreaza foarte mult peste program in timpul saptaminii, pentru ca asta inseamna consum pentru ei: culmea economiei era ca nu se aprindeau luminile pe hol niciodata, asa ca daca aveai de mers de la un birou la altul sau catre toaleta trebuia sa mergi cu telefonul mobil dupa tine sa iti luminezi calea. La ora 5 te scotea femeia de servici din birou...sa nu se mai consume curent cu becurile si calculatoarele. Insa in week-end erai obligat sa lucrezi, nu doar in perioada evenimentelor, ci in fiecare saptamina. Desigur, orele din week-end nu sunt pontate. Sunt servicii voluntare oferite de angajati sub amenintare. In perioada de iarna nu se da caldura in birouri, tot din economie, asa ca toata lumea munceste in conditii foarte grele, atit fizic, cit si psihic. Si in final doresc sa impartasesc cu voi experienta avuta la un interviu de angajare la o companie multinationala. Dupa promovarea testelor de aptitudini si interviurilor preliminare, in etapa finala a procesului de recrutare am fost intrebata: "De ce doriti sa plecati de la actualul loc de munca? Observam ca in CV nu este trecut actualul loc de munca. Ne puteti spune pentru ce companie lucrati?" Raspunsul meu: "ABplus Events". Replica lor: "Am inteles. Nu este nevoie sa ne spuneti motivele. Cunoastem reputatia lor pe piata muncii din Iasi."
aurica Duminica, 21 Aprilie 2013
Oamenii buni intr-o companie se fabrica incetul cu incetul... Daca ai rabdare si investesti mult timp in ei ca manager, atunci iti formezi o echipa performanta, iar performanta vine de la sine dar nu repede. Din pacate, la managerii romani care nu au alta experienta decat a conduce propria firma, rabdarea si investitia in proprii lucratori nu are nicio importanta, nu ii deranjeaza rotatia de personal, pentru ca "merge si asa". Banii obtinuti pe moment sunt mai buni decat mostenirea unei proaste reputatii pe care o lasa celor care vor prelua companiile. Ce pot sa spun celor nemultumiti ?.... Ca orice experienta fie pozitiva, fie negativa este benefica in dezvoltarea profesionala si pe viitor stii mai bine sa-ti alegi angajatorul. Ca sa o spunem mai pe sleau : si noi ca angajati putem sa alegem compania la care ne dorim sa lucram, nu doar angajatorii ne aleg pe noi. Succes si lasati in urma ce este de lasat!
yeann Marti, 14 Mai 2013
eu am joi un interviu la ei.dupa ce am citit comentariile de mai sus ma gandesc ff bine daca ma mai duc.
lola Miercuri, 15 Mai 2013
Si eu am joi interviu... pana sa citesc aceste comentarii, pot spune ca aveam o parere foarte buna despre ei, insa aceste pareri negative incep sa imi ridice niste semne de intrebare. Sper doar sa nu fie un lung sir de interviuri cu tot felul de teste de inteligenta, logica, psihologice... ca apoi sa aflu ca se ofera un salariu de 800 lei net.
yeann Miercuri, 15 Mai 2013
lola : la ce ora ai? eu am la 14
eide Vineri, 17 Mai 2013

Bravo celor de la ABplus pentru ce reusesc sa faca

LR Luni, 20 Mai 2013
Lola si Yeann, cum a mers interviul?
roxana Miercuri, 22 Mai 2013

Si eu am avut primul interviu saptamana trecuta si astazi mai am unul.

MARIA Joi, 23 Mai 2013
CE SALARII SUNT?
andyluk Joi, 30 Mai 2013
1000
EU Luni, 12 August 2013
- o firma care are niste idei excelente, unice si gandite pana la ultimul detaliu
- cu politici clare in care le sunt explicate tuturor angajatilor ideile respective, si tot ce inseamna evenimentul in sine
- in care toate promisiunile salariale sunt respectate
- salariile si primele sunt date la timp
- orele suplimentare sunt platite
- isi achita restantele salariale si fata de fostii angajati , care au lucrat in companie in ultimii doi ani
- toate adeverintele si orice ai avea nevoie le primesti foarte repede, in aceeasi zi sau maxim a doua zi
- toata lumea iti vorbeste foarte politicos
- cu angajati foarte bine pregatiti
- sambata se lucreaza doar atunci cand este un eveniment
- intrarea se face fara cartela
- angajatii sunt priviti ca si niste "parteneri"
- toata lumea este amabila, si iti vorbeste calm
-angajatilor noi li se face un training in ceea ce priveste politicile companiei, si metodele de lucru
- toate departamentele colaboreaza foarte bine intre ele
-desi e departe de oras transportul este asigurat si decontat
- este un mediu de lucru favorabil dezvoltarii profesionale in acest domeniu
-ai la dispozitie toate instrumentele necesare desfasurarii activitatii zilnice
- tin la imaginea companiei
- angajatii si opiniile lor sunt apreciate

Totul a fost o gluma! :)
Asa ar fi frumos sa fie!
Julius Luni, 7 Octombrie 2013
Am fost la 2 interviuri consecutive la ei acum 2 ani pentrul postul de organizator evenimente (primul interviu cu hr si al 2-lea cu directorul). Cu toate ca la primul interviu am mentionat ca sunt interesat de pozitie pt min. 1000 de lei si ei au specificat ca nu e problema ca e mai bine de atat, oferta pe care am primit-o a fost de doar 800 lei net. Am refuzat.
florinel Joi, 24 Octombrie 2013

ABplus e genul de firma in care se munceste pe rupte, ore suplimentare neplatite, stres incontinuu.

A Luni, 27 Ianuarie 2014
Am fost chemata la un interviu (de azi pe maine), dar nu reusesc deloc sa localizez firma pe google maps. Nu exista pe harta?
Silviu Luni, 27 Ianuarie 2014
Mda, str Ungheni. Str Aurel Vlaicu 37 mai degraba, dupa Statia Hotel Basarabia (tramv 3) Dancu.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?