Forum despre Absolute School


nicky Miercuri, 11 Septembrie 2013

Stie cineva ceva despre aceasta firma? Se pare ca au aceleeasi posturi pe net de ceva timp. Oare de ce?

Mika Joi, 19 Septembrie 2013
Si eu as dori sa stiu detalii..Stie cineva?
Ana Sambata, 5 Octombrie 2013
Eu am lucrat aici acum cativa ani, inainte de a pleca din Romania.
Este un mediu de lucru extrem de interesant si provocator. Am numai amintiri placute, este o firma care-si respecta angajatii, clientii, furnizorii...

Pentru Nicky: e adevarat ca ei recruteaza mereu, dar adevarul e ca au standarde f. inalte si putini pot face fata.
totusi Luni, 7 Octombrie 2013
@Ana
Daca spui despre chestia cu "standardele foarte inalte", de ce ajung sa recruteze mereu? Inseamna ca nu prea tin cont de standardele alea daca ajung sa angajeze oameni, pe care mai apoi ii dau afara si reiau ciclul. Am remarcat si eu frecventa aparitiei anunturilor cu pricina, usor schimbate pe alocuri - as spune imbunatatite - in urma raspunsurilor pe care le primesc la interviurile online. Ori n-au profesionisti in zona recrutarii, ori chiar nu stiu de ce anume au nevoie.
Ana Vineri, 11 Octombrie 2013
@totusi

Ei stiu foarte bine ce vor, au oameni foarte buni pe recrutare, insa angajatii, in general, fac fata cu greu standardelor. Sistemul de salarizare e f. bun, mult peste media din Ro, dau bonusuri lunare, dar trebuie sa fii f. capabil si sa lucrezi serios. Eu, de exmplu, am stat aproape trei ani si in fircare luna am luat bonus. Nu sunt deloc o firma oarecare, nu oricine poate lucra aici.
Ca sa-ti faci o idee referitor la ce inseamna standarde inalte, asa cum iti spuneam in mesajul anterior: pentru un trainer recrutarea dureaza uneori si 6 luni (nu e o greseala). Vor cei mai buni oameni din piata si nu vor sa coboare niciodata "stacheta".
Ana Vineri, 11 Octombrie 2013
@totusi

Revin cu o precizare: in perioada in care am stat eu fluctuatiile de personal au fost aproape inexistente. Practic, existau foarte multi angajati in firma inca de la infiintare. Sunt toti alesi "pe spranceana", unul si unul. Eu zic sa aplici, nu ai ce pierde. Daca esti intr-adevar valoros/valoroasa, sigur te vor coopta in echipa. Bafta !
@totusi Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Draga Ana tu vorbesti de vremuri apuse. Aici se intreaba de ceea ce se intampla acum. Asteptam cu interes informatii actuale (nu din cele de demult).
Ana Sambata, 16 Noiembrie 2013
@totusi

1. Just curious...pentru ce post doresti sa aplici?
2. Asa cum vad eu ca stau lucrurile acum in companie (si-mi dau seama uitandu-ma pe site si cunoscand activitatea f. bine) , cred ca cerintele lor nu s-au schimbat (ba chiar cred ca acum sunt mai exigenti cu recrutarea)
Diana Luni, 25 Noiembrie 2013
@totusi
Buna! Subscriu in totalitate la cele scrise de Ana.
Este un mediu foarte placut de lucru, dar e greu de intrat in aceasta companie. Odata intrata insa, nu-ti mai doresti sa pleci :).
Unprofessional Luni, 25 Noiembrie 2013
Eu am fost chemata la interviu in urma cu 2 ani, am sustinut testarea (lectia demo) cu patronii (sot si sotie), in mai putin de o saptamana am primit raspunsul ca am fost selectata (nu mi s-a raspuns doar ca am fost acceptata in baza de date si ca ma vor suna daca va fi cazul). De atunci, nu am primit niciun telefon in care sa mi se propuna o colaborare concreta, desi atunci le-am prezentat disponibilitatea mea orara si am fost de acord cu intervalul propus de ei (de a lucra sambata si duminica).
Dupa acest interviu, am vazut ca anunturile de recrutare s-au repetat si am aplicat din nou, precizand de aceasta data ca am fost la interviu si ca am fost acceptata. Nu inteleg de ce mai pun oamenii pe drumuri, ii fac sa isi piarda timpul pregatind lectii demo, dandu-le spreante ca au fost acceptati, pentru ca apoi oamenii recrutati carora li s-a dat un raspuns pozitiv sa fie ignorati. Mi s-a parut o bataie de joc, sa chemi un om la interviu, sa ii spui ca esti multumit de prestatia lui, sa ii confirmi dorinta de colaborare si apoi nimic. Nu vad profesionalism si seriozitate in aceasta abordare inconsecventa. Aparitia anunturilor de angajare poate fi si o strategie prin care ei sa isi imbunatateasca imaginea, sa lase impresia ca au o cerere mare de cursuri, ca sunt cautati, ca au nevoie continua de marire a corpului profesional. Daca au pretentii si standarde inalte, cred ca ar trebui sa ofere acelasi lucru si angajatilor/potentialilor colaboratori.
Diana Luni, 25 Noiembrie 2013
@totusi

Sincer, nu cred deloc ceea ce spui. Cu siguranta ai inteles gresit, probabil ti s-a transmis ca esti in short-list si, eventual, ca vei fi contactata ulterior daca este cazul. Lectii demo tine toata lumea care vrea sa predea, cum altfel poti dovedi ca stii? Eu, spre exemplu, am trecut prin trei etape pana sa ajung sa predau si am tinut doua lectii demo. Sigur ai inteles gresit.
Diana Luni, 25 Noiembrie 2013
@totusi

Revin cu precizarea ca, atunci cand se publica un anunt, chiar e nevoie de omul respectiv. Nimeni nu cred ca si-ar irosi timpul si resursele si sa posteze anunturi fara sa fie necesara o noua anjagare.
Din ceea ce vad eu (si predau aici Limbi straine de peste doi ani), in companie activitatea este foarte dinamica. Am vazut multi oameni venind pentru interviu, dar foarte putini sunt cei selectati (apropo de standarde).
Odette Luni, 2 Decembrie 2013
@totusi si unprofessional: si eu mi-am pus aceeasi intrebare, spun si faptul ca am notiuni de domeniul HR, iar parerea mea este una ce vine si dinspre zona de marketing, acea forma a disperarii pe care mai nou firmele de prestari servicii o aplica si anume, ca mixeaza un anunt mai mult decat este nevoie, fie el si pt postul de secretariat/ofertare servicii ale Absolute School, ca pe langa ocuparea unui post, prin intermediul media on-line, sa se formeze (creeze) bazele unei baze de date (aici as activa un bold); toate aceste oferte obraznice facute (la fel bold; cam toate cu care ne trezim in casuta de e-mail fara sa stim de unde) au acoperire legala ca, apoi, in pagina de prezentare, exista optiunea "dezabonare"; imaginea ar fi un ciur/sita, plina cu aceste "intimitati din CV-uri" preluate, cu nume/adrese/profesie/evolutie piata forta de munca si interes de dezvoltare, procesate (in cazul Absolute School de exemplu s-ar extrage cam ce curs ti-ar mai putea propune in urma studiului acestor date, studiind (ei) ce fel de cursuri sa initieze/sustina) deci, adaptate profilului lor; faptul ca ai ajuns la acel interviu, a fost doar o etapa a selectiei, facanduse dupa mai multe criterii (vechime/cunostinte/dictie/trac/miscare...aspect fizic) dar, tot esti in baza de date, poate ca pe o pozitie mai pe la inceputul listei, ca un suplinitor; este normal sa se spere in urma unui interviu cand stii, din autoevaluare, ca a fost ok, dar poate ca din neintelegerea mai multor "presupuneri" aratate de mine lucrurile par neprofesional; ti-as mai sugera sa lasi totusi speranta sa-ti fie!, este un domeniu frumos, si cine stie, poate ca vor sa infiinteze si alte centre.
eu merg pe principiul ca toate intrebarile isi au raspuns!
intr-un timp, mi-am dorit sa infiinez o astfel de scoala si stiu ce inseamna, macar in parte cat am incercat, cum sa-ti urmezi o cale, pornind din pasiune, ca apoi sa te trezesti ca, de fapt, nu poti exclude sub nici o forma partea financiara sa te poti mentine, mai ales profesional (spatiul cu mentenanta/baza de date cu initierea de "produse" toate adaptate sistemului/prin gasirea de nise/nevoi), iar sa te mentii profesional se impun niste stabdarde, si, se creaza aceste locuri de munca la care noi aplicam ... s.a.m.d.
Madalina Miercuri, 11 Decembrie 2013
Buna...oameni buni...despre ce vorbiti aici? Ce are marketingul cu anunturile publicate de Absolute School chiar nu inteleg.
Sunt de patru ani aici (trainer de limbi straine) si echipa e in continua crestere; cand m-am angajat eu erau cam 9-10 traineri, acum sunt aproape 20. La secretariat era o persoana full-time si una part-time, acum sunt trei full-time. E drept ca, in acest interval, au mai venit/plecat oameni din firma, dar mereu cand s-a publicat un anunt s-a si angajat cel putin o persoana.

Ceea ce scrie Odette mai sus mi se pare HALUCINANT.

Subscriu la cele scrise de Diana (colega mea) mai sus, in sensul ca e greu de intrat in firma, dar mediul de lucru este unul foarte interesant, chiar provocator pentru cine e interesat de training.
Vasy Luni, 13 Ianuarie 2014
Am ajuns intamplator pe aceasta pagina. Mie mi se pare total aiurea sa commenteze cei care nu sunt in firma respectiva si sa-si tot dea cu parerea ca car, ca mar, ca nu-stiu-ce....fratilor, daca nu cunosteti chestiunea din interior, la ce va dati cu parerea? ca sa va aflati in treaba?
Lasati-i pe cei care lucreaza acolo sa spuna ei cum e . Ce facem, oricine poate sa spuna orice despre altcineva, fara sa spuna in cunostinta de cauza?

@Odette: ai primi tu personal vreun mail nesolicitat? Daca da, spune cand si care era tematica lui.
Absolut Miercuri, 2 Iulie 2014
De mai bine de o luna au un post de consilier clienti publicat pe ejobs si best jobs.In fiecare zi il updateaza, ca si cand ar fi proaspat postat.Pentru ca eu consider ca nu este suficient sa aplici pe un asemenea site, de obicei caut adresa de mail a firmei, daca se poate cea a departamentului de HR si transmit cv-ul.Lucru facut si in cazul absolute school.Am primit imediat raspuns la mail, cum ca aceasta adresa este destinatala strict clientilor si ca pot trimite aplicatia prin cele 2 site-uri amintite mai sus.Imediat dupa acest email primit au vizualizat si respins cv-ul meu, desi cunostintele mele compatibile cu cerintele lor.
Cineva Marti, 8 Iulie 2014
@Absolut: daca observi cu atentie, la Ejobs anuntul este cu actualizare zilnica (este una dintre optiunile/ofertele celor de la EJobs). Deci, automat, el se refresheaza zilnic. Prin urmare, nimic anormal.
Catalin Joi, 24 Iulie 2014
Salut,

Imi poate spune cineva (din interior )pt. postul de coordonator relatii clienti-companie training( middle senior) in ce consta interviul si ce salariu se ofera cu 2 week-end-uri pe luna lucrate?
Multumesc si astept cu interes raspunsurile respective.
Catalin Vineri, 25 Iulie 2014
Va rog imi puteti raspunde?
abc Luni, 28 Iulie 2014
am fost contactata pentru pozitia coordonator relatii clienti, imi puteti oferi mai multe deetalii despre job?

ms

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?