Forum despre AC HELCOR Pharma


ADMIN - undelucram.ro Miercuri, 26 Februarie 2014

Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma AC HELCOR Pharma, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de AC HELCOR Pharma.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !

Anonim Miercuri, 11 Iunie 2014
Am fost angajat pe perioada determinata de 3 luni, dar din pacate nu a existat siguranta prelungirii contractului. De asemenea au avut loc mai multe lucruri care nu mi-au placut si am decis sa plec. Au fost mai multi reprezentanti medicali care au plecat tot asa....

Pe tara erau 8 reprezentanti medicali, Unora li s-a facut contract pe 3 sau 6 luni, iar dupa aceasta perioada unora li s-a prelungit contractul tot pe cate 3 sau 6 luni (depinde de zona pe care se activa)

Exista foarte multa competitie pe produse similare si mult mai renumite, tocmai de aceea este foarte greu sa iti atingi targetul-mai pe romaneste imposibil.

Vorbind cu ceilalti colegi de pe tara am aflat ca nici unul nu si-a atins targetul niciodata, ori discutiile pentru prelungirea contractului sunt conditionate de atingerea targetului.

Nu se ofera training de vanzari sau de produse, ci se fac niste circle meetinguri o data la cateva luni-se promite ca se vor trimite prezentarile-insa nu este asa.

Pretentiile sunt foarte mari, iar beneficiile nu cred ca sunt pe masura.
Salariul oferit de ei este initial de 1500 ron + bonusuri si crestere usoara si limitata in 2 ani.

Se ofera instrumente de lucru bune si aproape noi, insa presiunea pt atingerea targetului este aberanta si chiar din primele zile de lucru....targetele fiind concepute conform vanzarilor marilor companii de profil.

Se doreste atingerea vanzarilor valorice,pe care le au mai marii farma, cu toate ca produsele AC Helcor nu aduc beneficii in plus, nu sunt prea cunoscute, si nici preturile nu sunt chiar cele mai mici-asa cum vor ei sa convinga medicii si farmaciile.

Monitorizare GPS, posibil si telefoane ascultate. Ore de lucru suplimentare neplatite ( se doreste efectuarea rapoartelor zilnice in afara programului de lucru-formatul de raportare necesita 1-2 ore de completare)

Se doreste disponibilitate telefonica 24 din 24 ore.
Neexistand training de produs-tot in timpul tau liber trebuie sa inveti de pe site-ul lor produsele...sau de unde apuci....

Este o combinatie de agent de vanzari cu reprezentant medical. Se vrea a se face mai multa munca de agent de vanzari decat de promovare medicala, cu toate ca au si agenti de vanzari-care by the way-multi au plecat si ei in masa, de curand.
AnonimuL Luni, 16 Iunie 2014
Este un producator mic cu FOARTE MARI pretentii.Salariile lor se incadreaza intre 1200-1500 lei,bonusurile sunt modeste,targetele sunt (din burta),nu exista un istoric al fiecarei zone dupa care sa se lucreze si mai mult nu exista oameni capabili cel putin pe filiala Bucuresti,sefi adevarati de la care sa poti invata ceva bun.Totul se rezuma la INERTIE iar daca aveti de gand sa munciti putin mergeti la aceasta firma,3 luni le aveti asigurate dupa...Dumnezeu cu mila !
9999 Luni, 23 Iunie 2014

Contractele sunt determinate 3 luni ,cine apuca peste primele 3 luni e norocos,sunt destul de ciudati,au plecat la drum in acelasi an cu Labormed care sunt unde sunt si ei au ramas in 1994 ,au avut cativa oameni buni care au fost dati afara. au fost aici reprezentanti /asm cu experienta dar nu au putut sa razbata,chiar daca reusesti sa ai rezultate sfarsesti dat afara sau pleci pt ca bonusurile sunt mici si nu ai nici o motivatie sa le bagi banii in buzunare.

grig Miercuri, 25 Iunie 2014

Atentie mare la aceasta firma, au anunt pus din 3 in 3 luni,cauta oameni in permanenta pt ca lumea nu sta pe bani putini,ceva intre muncitor necalificat si sofer ,la ei acest post este reprez promovare/vanzare ,chiar daca ar sta cineva motivat de rate la banca etc si isi face treaba este dat afara ca o masea stricata ,se dau mare firma,au sediul undeva in ilfov,cam 25 km de Buc ,daca tineti la benzina voastra si aveti un job stabil aici nu aveti ce cauta.Totul este o harababura,isi dau oamenii cu rezultate afara ,angajeaza oameni fara experienta, aveti nevoie urgenta de bani si vreti ceva pt maxim 3 luni aici este o optiune.

iug Luni, 30 Iunie 2014

ce se intampla aici este greu de descris in cuvinte.management defectuos este putin spus,acum se cere ceva in 2 ore se cere altceva si peste 4 ore se spune altceva,pacat de oamenii de valoare care au tot fost la ei si au muncit in speranta ca vor reusi ceva ,dar cand reusesc sa scoata capu sunt "executati" din diverse motive puerile.aici nu ai voie sa vorbesti cu colegii ca sa nu afle unul de altul,cu cat stii mai putin cu atat mai bine i,daca incerci sa afli adevarul esti mintit in fata .target-uri ireale , exact ca la firmele mari,dar acolo te poti apropia de ele fiindca te ajuta si produsele dar aici nu te ajuta nimic,decat se pune presiune in permanenta si nu ai nici un ajutor real pt a indeplini obiectivele.
Masina de servici este relativ ca noua(dacia) dar ai gps si nu te poti duce nici la wc fara acordul lor....

ononimus Marti, 8 Iulie 2014

Din cate stiu eu sunt un grup de firme din Baia Mare cu peste 200 de angajati , ei sunt pe piata din Romania din 1990 , au vechime in domeniu.

sunt in top 10 cei mai mari producatori de medicamente din tara , intr-un an au fost pe locul 8 .

Am citit ce au scris colegii mai sus si ma minunez , daca se citeste cu atentie Codul Muncii se vede foarte clar ca un angajat trebuie sa ste in perioada de proba 3 luni, dupa care se poate prelungi CIM doar daca isi face bine treaba .

Din cate stiu eu sunt foarte cunoscuti la nivel national , au produse in toate farmaciile, medicii din tara cunosc produsele lor .

ononimus Marti, 8 Iulie 2014
9999

eu cred ca dvs confundati firmele , sunt mai multe firme , o firma de productie care ii infiintata in 1994 , aceasta firma despre care se cer recenzii pe acest site si alte 8 firme care fac parte din cadrul grupului.
ononimus Miercuri, 9 Iulie 2014
grig

eu cred ca dvs incurcati apele, aceasta firma are sediul in Baia Mare , nu Ilfov -corbeanca !
AnonimuL Miercuri, 9 Iulie 2014
Ononimus taci si accepta recenziile oamenilor ! Nu cred ca exista oameni care pot intra aici si pot lasa o recenzie falsa despre aceasta firma.Multi care au lucrat aici si chiar si eu nu spunem decat ADEVARUL si eu stiu ca oamenii sau ma rog majoritatea oamenilor NU ACCEPTA sau NU LE PLACE sa li se spuna ADEVARUL in fata si stii de ce,pentru ca doare ! La aceasta firma se minte frumos,se minte pe fata,in fata dar ATENTIE,nu suntem asa prosti precum ne cred ei doar pentru ca am tacut cand trebuia sa ne spunem parerea si inca ceva...au CELE MAI PROASTE OFERTE posibile din piata,nu se lucreaza cu distribuitorii si aici ma refer la pachete care se pot factura prin ei pentru un discount sau rabat mai mare,cotele de benzina sunt insuficiente,masinile agentilor sunt niste DARAMATURI,COTETE sau cum vrei sa le numesti numai masini nu,targetele nu au un istoric iar de sefi nu mai vorbesc...Acesta este ADEVARUL despre acest producator minunat dar inapoiat si daca nu ma crezi cere o parere la doamnele farmaciste din Moldova,Dobrogea,Muntenia si Oltenia ca tu cu siguranta esti din Transilvania sau Maramures.

Respect "grig" !
grigore Vineri, 18 Iulie 2014
Doamna/domnule Ononimus nu mai dezinformati lumea despre acesta firma,aceasta firma are sediul central la Baia Mare si cateva puncte de lucru (iasi,sibiu,ilfov etc) deci firma care isi are sediu la ilfov corbeanca este una si aceasi firma cu cea de la Baia Mare(se poate vedea si pe site-ul dvs) are aceeasi actionariat etc .Politica firmei este stabilita de la Baia Mare ,acolo fiind managementul firmei,nu incercati sa sustineti ca nu este aceeasi firma etc ca manipulati/dezinformati lumea.tot ce au scris fostii colegi de mai sus este adevarat ,am fost angajata la firma dvs 6 luni , mi s-a oferit initial un contract pe 3 luni si dupa inca un contract de 3 luni ,cate minciuni si manipulari a trebuit sa suport la aceasta firma nu am suportat in toata cariera mea,cand mi s-a terminat contractul al 2 lea de 3 luni am intrebat daca se va prelungi si nu mi s-a dat nici un raspuns concret,doar minciuni ca sunt sanse dar in cele 3 zile de contract trebuie sa demonstrez celor de la Baia Mare ca vreau sa continui si sa recuperez solduri si sa vand cat pot de mult,bineinteles am facut tot ce a depins de mine,am crescut in cele 3 zile vanzarile cu 20% si am recuperat solduri cat am putut,plecam dimineata la ora 7 si ajungeam seara dupa ora 20 acasa ca sa "demonstrez" ca merit sa mi se prelungeasca contractul dar in ultima zi dupa amiaza am fost sunata sa predau masina la sediu pt ca contractul nu se va mai prelungi.Masina care am avut-o de la dvs avea mari probleme tehnice,nu se efectuau revizia la timp,troncanea pe toate partile si comsuma foarte mult ulei .
Dvs sustineti ca acest producator a fost pe locul 8 in tara ,cum ne putem lauda ca am fost pe locul 8 cand cei dupa primul loc vindeau de 300 ori mai mult ca noi (si nu exagerez cu nimic),sustineti ca medicamentele sunt cunoscute in mediul medical din Romania,in Bucuresti foarte multi medici si farmacisti nu auzisera niciodata de aceasta firma,nici nu stiau ca existam..cand am fost angajata la dvs directorul de vanzari din acea perioada era un om foarte comsecade si incerca sa ma ajute sa cresc vanzarile,dar spre final a venit un nou director doar pe Bucuresti si s-a ales praful de toata munca agentiei pana atunci,pur si simplu muncisem degeaba.
Tot ce am scris mai sus este adevarat si este experianta mea traita la "grupul" de firme asa cum sustineti dvs.
Pe acest site lumea isi scrie experienta traita deschis ca si viitorii angajati sa vada ce se intampla in interiorul companiei si sa iau decizia corecta daca merita sa se angajeze la aceasta firma.Dupa experienta mea traita la acesta firma recomand sa va angajati aici doar daca nu aveti un loc de munca sau sunteti la primul job (desi au pretentii destul de mari pt cat ofera) si nu stiu daca vor angaja oameni fara experienta pe care sa i invete,ei nu stiu pentru ei dar sa i invete pe altii.Daca tintiti un job pe o perioada scurta 3 - 6 luni maxim puteti veni aici sa munciti,daca aveti alt job sau alte oferte aici nu aveti ce cauta,salariul fix oferit este de 1200-1500 ron plus comision, care este destul de mic si este in functie de vanzari,mai mult de 200-300 lei comision nu primiti si munciti ca un rob pt 1500-170 lei pe luna si va si riscati sanatatea cu masinile lor......
Anonim Sambata, 19 Iulie 2014

Sediul lor central este la Baia Mare, dar filiala din Bucuresti are sediul in afara Bucurestiului, mai exact in Petresti (ca si clarificare pt ononimus)
Chiar daca sunt in limitele Codului Muncii cu contract pe 3 luni, nu ai nici macar 1% siguranta ca se va prelungi. Cazuri concrete de prelungiri au fost de cate 3 luni....dar mai des oamenii au fost dati afara decat sa li se prelungeasca contractele.

Targetele sunt aberante, in sensul ca exista produse cu vanzare zero, iar ei impun target de 7000 de unitati in 3 luni, pe un singur sector din Bucuresti. INUMAN!
In 8 ore de munca trebuie sa te prezinti la Petresti (in afara Bucurestiului), stai 1 ora la sedinta in care este facut troaca de porci pentru ca nu exista vanzari, apoi trebuie sa te duci la distribuitori (desi esti reprezentant medical)-trebuie sa pupi in dos toti distribuitorii sa ii convingi sa bage produsele in farmacii, apoi sa iti mai vezi si de numarul imens de vizite la medici + farmacii, apoi........dupa 8 ore de alergat ca prostu trebuie sa completezi zilnic un raport detaliat peste masura-care iti mananca 2 ore din timpul liber.....si by the way: au pretentia sa fii disponibil la telefon 24 din 24 ca si cum nu ai avea drept de viata personala!!!! Te suna la 7-8 dimineata, te prosteste ca vine cu tine pe teren, dar NU vine....si te suna si seara pe la 20-21 sa vada cate vanzari ai in ziua respectiva, iar daca nu raspunzi, ti se atrage atenentia la sedinta ca trebuie sa fii implicat si dedicat jobului si disponibil la telefon 24 din 24.
Cine ar vrea sa lucreze aici in aceste conditii?
Compania si produsele sunt de mult pe piata si sunt bune. Am avut feedback pozitiv de la medici.
Mai mult de atat, din cauza faptului ca ne-a pus sa insistatm peste masura la distribuitori, acestia se simt agasati si nu ne mai raspund nici la telefoane, ceea ce nu este un lucru normal.
Repet, produsele sunt bune, dar conducerea din Bucuresti este sub orice critica!

anonim Sambata, 19 Iulie 2014

Am uitat sa mentionez: pe Bucuresti au fost 2 reprezentanti medicali -3 luni, apoi au fost dati afara.
Dupa cei 2 repi, au mai venit 2: baiat si fata (fata si-a dat demisia dupa 2 luni). In locul ei a venit alta fata care si-a dat demisia dupa 2 saptamani. In locul ei a venit un tip care a stat o luna si si-a dat demisia.
Acum totul se duce naibii, o data cu plecare in masa a agentiilor de vanzari + demisiile reprezentantilor.

AnonimuL Marti, 29 Iulie 2014
Dupa cum povestiti voi eu constat ca problema ii la dvs, nu la firma, dvs nu va faceti treaba si atunci trebuie pus biciu!

Puteti sa imi aratati o firma in Romania care te angajeaza fara sa aduci profit , in cazul vostru vanzari?
oooo Marti, 29 Iulie 2014
asta pusu biciul este valabila doar pt oamenii care nu isi fac treaba,dar in ultimii 2 ani compania a reusit sa schimbe peste 30 oameni de vanzari ,asta ce inseamna? ca toti cei 30 nu au facut nimic si compania de buna ce e ia platit si ei nu au facut absolut nimik,problema este la companie,nu ofera conditii pt performanta,ofera salarii mici,conditii comerciale mult sub concurenta,in aceste conditii bineinteles ca cei din vanzari sunt de vina,la fel de vinovati sunt si cei care i promoveaza pe unii care sa sclavagesc la ei,le fac piata,nu au nici o experienta si pregatire ca sa devina asm sau directori.....
alin Marti, 29 Iulie 2014

@anonimul ..."sa puneti Biciul?" din cauza aceasta faci parte inca din epoca de piatra. Chiar crezi ca trebuie pus biciul pe toti oamenii? Dar chiar sa nu aibe omul viata personala, ptr un rahat de 1200-1500 de lei? Dar ce sa mai vorbim ca in perioada de proba nu se platesc toate taxele la stat, si asta e motivul rotatiei oamenilor. Desi in cod CM sunt stipulate maxim 90 zile de proba, (deci, ca se poate si mai putin) totusi, n-am mai intalnit). Exista o vorba- cainele de la macelarie nu pleaca. Angajatorii se cred Dumnezeu pe pamant- nimeni nu mai e ca ei. Desi cand am discutat cu uniii dintre ei si le-am spus ca se plangeau de vai nenorocitii de angajati- au recunoscut- vai am castigat de pe urma lor de 10 ori cat le-am dat pe salar. Si ce placere au avut cand i-a chemat si in week-end. Da, doar sa aveti impresia ca omul nu sta degeaba. Cred ca voi aveti timp prea mult sa ganditi in acest mod.
Noroc si Dumnezeu sa ajute pe angajatori ptr ca totul se plateste - verificati si celelalte 15 pacate in afara celor 10 porunci- SCLAVIA S-A ABOLIT DE MULT!!!

AnonimuL Marti, 29 Iulie 2014
alin

Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii actualizat 2014Art. 31 prevede

(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

In orice firma mergi , stai in perioada de proba 90 sau 120 de zile !

Din cate stiu eu in orice firme exista mai multe departamente productie, distributie, contabilitate si vanzari daca unul din aceste departamente nu isi face treaba cum trebuie au de suferit toti .

In cazul de fata vad ca sunt probleme in vanzari si dvs spuneti ca firma ii de vina ca dvs nu reusiti sa faceti vanzari pe teren .

Legat de salariu , respecta nivelul pietei din Romania, intre 800 si 1700 se castiga la ora actuala in Romania .


Eu am terminat cu discutia.
ppp Joi, 31 Iulie 2014
Pai la acesta firma esti intr-o proba continuua ,se ofera doar contracte determinate pe 3 luni sau maxim 6 luni,in filiala sud nu are nimeni contract pe perioada nedeterminata toate contractele sunt pe 3 luni,sau 2 luni sau chiar 1 luna :)) depinde de cat vrea sa i mai incerce :) ,stiu ce vorbesc ca inca sunt angajat aici si imi caut sa plec in alta parte :)
Ghitza Joi, 31 Iulie 2014
@ppp:

Bai frate, daca nu-ti place pe 3-6 luni nu semna contractul.
De ce acuzi firma? Te-a oligat cineva sa semnezi? Ce te plangi ca o baba? :)
Anonimul Joi, 31 Iulie 2014
ppp,


Mai bine stai acasa si nu faci nimic si astepti sa iti cada bani din ceruri !

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?