Forum despre Adobe Romania


Subsemnez Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Nu continua nimeni? Bine, mai adaug eu. Ideea mare e ca in orice companie pestele se impute de la cap. Un director general crud si mizer cu ochii doar pe grafice, rapoarte de vanzari si tinte de profit se va inconjura cu lacheti care se vor manca unii pe altii si vor trimite tensiunea si stilul de actiune pana la nivelele inferioare ale organizatiei. Deciziile gen "concediem 10% din angajati ca ne-au scazut vanzarile" par perfect justificabile; faptul ca iti tratezi clientii asa: http://it.slashdot.org/story/12/05/10/2139232/adobe-introduces-the-paid-security-fix oare are vreo legatura cu asta? Ca asta: http://it.slashdot.org/story/12/08/17/1836230/google-employees-find-60-security-holes-in-adobe-reader sigur n-are. Sau are. Sau nu conteaza.

Reamintim cititorilor prea tineri ca in 2009 a existat un episod de concedieri preventive; inclusiv o firma... oarecare, Nvidia, a facut-o. Release-ul de drivere de dupa eveniment a venit la pachet cu un bug care oprea ventilatorul de pe placa in timpul jocurilor. Si...? Si ce? Nici Nvidia si nici Adobe nu au dat si nu vor da prea curand faliment fiindca la asta se pricep cel mai bine personajele din board: ocupa cota de piata, pun mana in gatu' clientului si biciul pe angajati si incaseaza bonusuri anuale. Si noi ar trebui sa zicem saru' mana si sa stam cu cv-ul la coada la ei la usa. Da' bine, la cine? Ca acolo sunt proiecte interesante, cultura corporationala de-aia cu valori (biblia reloaded), team buildinguri misto, destul de des promisiuni in loc de mariri si uneori pentru ghinionisti plicuri roz. Heh...
Obama Miercuri, 7 Noiembrie 2012
salut.

citez: "Da' bine, la cine? Ca acolo sunt proiecte interesante, cultura corporationala de-aia cu valori (biblia reloaded), team buildinguri misto"

deci, la cine? pt ca eu nu vad la cine. si sincer prefer asta si pana la urma sa-mi fac eu propria opinie (poate mai stii, mi-o fi bine la ei), decat.....
Liviu Miercuri, 7 Noiembrie 2012
dobrin Miercuri, 7 Noiembrie 2012
@Subsemnez - ai dreptate intr-o foarte mare masura
COPS Vineri, 9 Noiembrie 2012
Mr.Subsemnez
Cred ca cei care citesc acest forum ar dori info despre cum e la Adobe Ro in primul rand si poate despre corporatia Adobe mai apoi.

De ce nu sunteti telefonati/contactati?
Fiindca sunteti foarte foarte multi raportat la numarul acelor pozitii care sunt deschise, raspunsuri la maiuluri (din experienta proprie) o sa aveti, poate nu asa rapid cum v-ati dori.

Cum e la interviu?
Interviuri sunt multe si la tema (4-5). Trebuie sa ai experienta in domeniile descrise in CV, nu doar sa fi auzit despre.
Se depun eforturi mari din partea echipelor ca sa faca interviurile corect, fiindca isi doresc colegi buni in plan profesional cat si personal. "Face control" - nu , poate "atitude control", cine ar vrea sa lucreze cu cei care au impresia ca sunt zei dar de fapt sunt niste narcise ?

Conditii de munca.
Nu prea am vazut si auzit sa aiba cineva asa conditii si beneficii in firme de IT. Aici pestele e chiar foarte sanatos la cap.
Acum ca pentru aceste conditii mai trebuie sa si lucrezi si deseori sub presiune - hehe, da cum ati dorit voi frati romani...sa frecati menta pe mess si skype (sau un counterstrike ) in conditii bune si cu salarii mari ???

Echipa
Sunt educati si stimulati pentru a se ajuta reciproc. E un spirit de familie acolo, nu prea l-am prea vazut in alta parte. Si in familie se mai si spun lucrurile verde in ochi...si unora nu le prea place :))

Concedieri si bla bla corporatiste.
Ia mai lasati America.
Cei din Romania continua sa-si mareasca echipa. Isi schimba accentele in proiecte in conformitate cu Adobe Global - este normal sa fie asa.

Salarii
Sunt mai sus ca mediul din pita IT, ai toate sansele sa negociezi un salariu bun daca chiar esti profi.

Sunt probleme la Adobe.Ro?
Evident sunt, multe.

Directorul sta cu ochii pe grafice, este paranoic interesat sa vanda si ii streseaza pe toti sa se produca ceva competitiv si calitativ.

"Se tranmite presiunea"- sa mai mearga cineva in USA sau Germania la munca IT, sa vada ce inseamna presune, apropos frate roman - la munca sa lucreaza !

Totul in firma depinde de cativa oameni din varful piramidei - cineva vrea democratie, sa decida la nivel cu directori :) - sa-si faca firma si sa decida.
Partea buna cu piramida de la Adobe este ca cei din varf cunosc si IT.


Sunt lachei in firma - hehe asa categorie nu poate sa lipseasca in companie, peste tot se gasesc cei care prefera sa pupe foondurile sefilor,ce sa faci in Romania problemele cu coloana vertebrala sunt des intalnite, unii asa bolnaviori treci si peste interviuri. Cunosc oameni care le-o taiau sefilor destul de crunt si se mai si certau pentru unele decizii, dar lucreaza si in prezent acolo.

Proiectele se nasc si mor, se mai munceste si in zadar, se formeaza echipe neperformante din oameni performanti...se intampla oriunde, cel mai des piata face ca prioritatile sa se schimbe foarte des.

Am lucrat la aceasta companie si pot sa spune din experienta mea IT de 17 ani - AdRo este cea mai tare firma la care am lucrat.
Am plecat pentru un domeniu care nu se face la Adobe.ro dar sper sa revin candva.
mircea Sambata, 10 Noiembrie 2012
Cat despre interviuri cu raspuns in interval decent si mereu corecte... Eram si eu de parere ca se pot face pana am trecut de partea cealalta a "fortei"... E un volum ...
angajat adobe Marti, 13 Noiembrie 2012
Unele proiecte sunt mai interesante, altele nu. La fel, in unele ai de muncit mult, in altele foarte putin. daca aplicati pentru o pozitie incercati sa aflati informatii din ...
Mihai17 Duminica, 25 Noiembrie 2012
@Liviu:Sunt 4 chestii de spus aici, eu le voi spune pe cele mai putin importante 2, dar care au legatura cu stirea citata de tine.1. Din fericire, in articolul catre care ai pus ...
Mihai17 Luni, 26 Noiembrie 2012
@angajat_adobe:Tu imi pari ceva mai capabil de o discutie argumentata, celor mai multe HR-iste li se taie maioneza imediat atunci cand cineva le neaga vreo afirmatie de-a lor. 1. ...
ady Marti, 27 Noiembrie 2012
am aplicat si eu la adobe dar n-am niciun feedback gen nu sunteti potrivit, veniti la un interviu....... mai astept, le dau un mail?
andrei 27 Luni, 10 Decembrie 2012
same ca ady. eu am primit un mail gen autoreply. dar ceva mai in detaliu cum ca cv-ul (nu) corespunde nu.
adrian Joi, 10 Ianuarie 2013
Adobe e una din firmele mari din Bucuresti unde merita sa lucrezi.
homo Luni, 18 Februarie 2013
nu imi plac deloc ,,asta e ,,si in afara in strainatate este mult mai bine decat aici in romania in materie de orice munca,,asa ca continuati .pa pa.
kohalas Luni, 25 Februarie 2013
ce prostie mai nimic bun nu este acolo multi de acolo au licrat la electronic arts ,sau mai nimic altceva decat sa care niste cv-uri de colo pana colo..
ENIO Joi, 18 Aprilie 2013
nu mai ziceti nimic de Adobe? vad ca nu se mai scrie nimic.
melo Miercuri, 17 Iulie 2013
am fost, am vazut, am... plecat! de ce? da, mi-au oferit mai multi bani, dar procesul de recrutare a fost cel mai... special vazut vreodata. de la prima discutie si pana la oferta ...
ellie Duminica, 21 Iulie 2013
atmosfera este din ce in ce mai urata, stres; salarii medii spre mici pentru volumul de munca actual si comparativ cu alte companii; nu se merita
gheorghe Vineri, 11 Octombrie 2013
Sunt multe lucruri bune in Adobe, poate si unele mai putin bune, dar overall as zice ca e una din firmele misto din RO. Depinde desigur si de echipa, ca peste tot... ...
moldoveanu Vineri, 6 Decembrie 2013
Salarii medii.Colegii ok.Stres.Ex-interakt ingamfati, au grupul lor.Mediu de lucru si facilitati super.Manageri sub orice critica; neseriosi, slab pregatiti, non-tehnici, multi ...
andy Miercuri, 11 Decembrie 2013
Confirm cu cateva exceptii/completari:banii (salarii+actiuni) sunt usor peste medie (cazul meu)PR foarte bun, cel putin juniorilor le spala capul cum vor (cititi unele din ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?