Forum despre Adobe Romania


adobist Vineri, 20 Decembrie 2013
cred ca moldoveanu (care din ei, ca-s multi :D ?) a pus punctul pe i

ca plus - daca vrei, poti sa inveti mult, au niste angajati destepti si foarte bine pregatiti, e o placere sa lucrezi cu ei; oamenii sunt foarte deschisi si simpatici; probabil cele mai bune birouri si beneficii din Romania

ca minus - extrem de mult stres; se munceste in draci,dar fara sanse de promovare daca nu esti in gasca aia; mai toate proiectele dau chix,dar nu neaparat din vina echipei, ci dupa cum sufla vantul din US; disonanta cognitiva intre ce se spune si ce se face este uneori uluitoare, gen managerii expun niste valori si dupa iau deciziile cu totul invers.

As recomanda pentru 2-3 ani, mai ales la inceputul carierei, poate al 2-lea sau al 3-lea job.
Emil Duminica, 23 Martie 2014
Salut
pe c++, java? Sanse de promovare proiecte? Ce nivel trebuie sa ai? In ce constau interviurile?
Multumesc.
Andreii Vineri, 10 Octombrie 2014
Am vazut ca au un post de IT Client Services Technician disponibil cei de la Adobe.Stie cineva mai multe despre aceasta pozitie?Salariu,cerinte,mediu de lucru,program?
mihaitzateo Duminica, 5 Aprilie 2015
Am fost la interviu la Adobe anu trecut in August.
Overall nu mi-au lasat o impresie buna.
Ei vroiau sa vin la Adobe pe pozitia de devops,ce insemna aia,sa fii on call 7/7 24/24 macar o saptamana pe luna,dar atunci cum nu aveau oameni,de fapt trebuia sa faci de doua ori pe luna,adica doua saptamani sa fii 24/24 7/7 on call.
De ce zic ca nu mi-au lasat o impresie buna?
Pentru ca eu am zis ca vroiam sa plec de unde lucram atunci,eram support engineer ,ca nu imi placea ca trebuia sa fac on call si ca vroiam sa fac mai mult develop. Si am zis chestia asta la interviul preliminar,dar nu am fost ascultat.
Si nu stiu ce bani mi-ar fi oferit Adobe,acolo unde lucram atunci mi s-ar fi dat si 1500 E net sa stau (pana la urma am plecat de acolo si acum lucrez ca developer).
Plus,trebuie sa dai multe interviuri,m-au chemat la ora 5 dupa amiaza si m-au tinut pana la ora 8 seara.
Iar,au sediu intre bulevardul Timisoara si bulevardul Iuliu Maniu,langa mallul de acolo,in probabil una din cele mai poluate zone ale orasului.Nu inteleg de ce nu investesc sa mearga intr-o zona mai decenta a orasului.
Pana la urma au inteles ca nu vreau sa fac on call si nu am continuat pentru pozitia respectiva.
Intrebarile de la testul tehnic pentru partea de developer au fost usoare.
Pozitia de devops e o pozitie cinica,esti si pentru L1 si pentru L2 si pentru L3 support.
Sincer,daca mi-ar fi oferit vreo 2000 E net,plus compensatie de on call,probabil as fi venit.Pe mai putin,nu merita stresul si stricatul somnului noaptea.Dar la intrebarea mea,cat se da salariu,raspunsul a fost ca in functie de performantele tale....Unii o sa zica ca e un salariu exagerat in Romania 2000 E ,ca numai super developeri iau atat,in SUA se plateste lejer 100.000 $ brut pentru devops,se plateste si 120.000 brut.Adica in SUA un devops e platit peste un senior programmer.
angajat07 Luni, 6 Aprilie 2015
cum sunt joburile pe testare automata?
Anonimm Marti, 14 Aprilie 2015
-Sunt lenti in recrutate care poate dura si 3-4 luni.
-Salariile nu sunt chiar asa mult peste medie cum se zice. Un intern ca mine la ei ia 1900 lei deci in nici un caz mai mult decat alte companii mari ca bitdefender, 4psa etc. Sunt si companii ca hootsuite sau softwire care ofera dublu. Acum nu ma refer la companiile micute care dau 1000 lei ca sa se inteleaga si la alte firme mari din romania.
-Ofera in schimb chestii interactive: ping-pong, fusball, hamac , sucuri, iaurt etc.
-La interviu depinde mult cu cine pici si pe ce post aplici. Poate fi ok Poate fi greu.
-Mi-au lasat impresia ca pun mult accent pe personalitate nu numai pe ce sti sa faci
-Depinde de echipa in care vei lucra. Stiu persoane angajate care zic ca atmosfera e ok si peroane angajate care zic opusul
mariapopescu Luni, 8 Februarie 2016
@mihaitzateo ai cerut si nu ti s-au dat 2000 EUR, sau doar ai presupus ca "n-are cum sa fie atat"? Sincer, nu e deloc o suma "neauzita" in Adobe... ai gresit insistand sa afli oferta la interviu, cei care participa la interviu chiar nu pot sa-ti spuna cat va fi. Tre' sa treci de interviuri ca sa primesti oferta, fiindca depinde la ce nivel esti "incadrat" in urma tuturor interviurilor (regula generala e sa ti se ofere un pic sub cat are un salariat existent pe o pozitie si pregatire echivalenta)

Apoi, exista on-call si on-call :). Am fost si eu o perioada, nu a foast rau. Si in nici un caz nu lucrezi "24/7", acoperirea cu "oncall" tre' sa fie 24/7, da' nu e pus un singur om sa fie responsabil, se rotesc membrii echipei - de ex. esti on-call 12h/zi timp de o saptamana, o data la 1.5-2 luni. Si daca n-ai incidente, nu tre' sa faci mai nimic in afara orelor de program (te mai uiti din cand in cand la grafice sa vezi daca totul pare in regula).
estrogen Miercuri, 17 August 2016

Ma uit pe aici si vad cati fani sar in apararea  Adobe.Astia au venit sa faca suport pe 2500 roni. Imi explica si mie cineva cine sare de 2000E in Adobe?
Eu sincer ma mir ca cineva mai aplica la ei, au procesul greoi de angajare, ofertele sunt undeva sub media pietei indiferent ce ati spune voi aici. Deci overall vrajeala asta ieftina ia ochii doar catorva ingineri mai ne-experimentati nu seniorilor.

borzales112 Miercuri, 19 Octombrie 2016
@estrogen, remuneratia depinde f mult de cum si cat negociezi si ce nevoie au de tine. Pot sa-ti spun exact ca un programator senior sare de 2.5k, un devops >2k, iar pe partea de management un TL (vmware sau linux) poate sari de 10k ron.Pe administrare cat ai vrea sa iei?? ca doar faci administrare nu engineering...Intrarea in adobe se face greu, trebuie sa surprinzi cumva la interview, nu trebuie sa fi superman tehnic, dar trebuie sa surprinzi cu ceva.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?