Forum despre Automatic Data Processing - ADP Romania


LaurAndy Vineri, 26 Iunie 2015
Aveti detalii despre BPM Developer? Salariu?

https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/bpm-developer/678460
mariusm09 Marti, 22 Martie 2016

Mediul de lucru este foarte tensiomat. Oamenii sunt intimidati, amenintati. Sunt mai multe echipe conduse de catre persoane foarte slabe profesional insa foarte bine alese de catre directoarea operationala care este sub orice critica ca si om dar si cu mult sub nivelul functiei profesional. Aceiasi parere si despre directoarea de HR- toti sunt intr-o mare cardasie si prin intimidari conduc aceasta fenomenala firma.

Practica cea mai intalnita e ca se joaca cu destinele oamenilor:
- la angajare selecteaza 2 persoane si le propun un post, le fac un tur de birouri, dupa care in cazul (cel mai frecvent) in care unul renunta postul revine ceiliulalt. Daca nu renunta unul celuilalt ii arunca o mizerie cum ca s-a renuntat la pozitie ....etc.
- pentru o echipa de ( sa zicem 10 persoane), angajeaza 11 pentru ca ulterior sa dea afara una. Asta e clar ca din o echipa o perosna e pentru dat afara un perioada de proba. Si asta pentru a crea panica si sustine managementul asta prin forta. Motivele incetarii contractului sunt hilare - nu comunica bine, pune prea multe intrebari.. Etc.

Pe manageri nu-i recomamda nimica (nici experienta nici aptitudinile). Singura modalitate de a se impune in fata angajatilor e forta.

Majoritatea angajatilor de aicea vor sa plece. Si ma refer la marea majoritate.

Paisy Luni, 28 Martie 2016
Nu stiu de ce spui ca e mediul tensionat, dar cat am lucrat eu in cadrul ADP, pot sa afirm ca a fost cel mai relaxant mediu de lucru pe care l-am intalnit, in peste 10 ani de munca in Romania. Managerii au experienta, firma e cea mai mare din lume in domeniul resurselor umane si au ca motto "Angajatul nostrum e cel mai important client". Am simtit-o din plin si va dau exemple:
1. Sedinte regulate cu managerul si/sau seful de echipa pentru a discuta orice neclaritate.
Daca esti nemultumit de ei, poti sa le dai feedback negative si sa mergi mai sus cu nemultumirea.
2. Programe de training suficient de lungi, ca atunci cand incepi sa lucrezi efectiv sa fii stapan pe produs (spre deosebire de majoritatea firmelor din Romania, care vor sa te scoata rapid la munca). Pe unele proiecte incepi sa iei cazuri chiar si dupa 6 luni de training.
3. Delegatiile sunt organizate perfect (taxi spre/dinspre aeroport, zboruri cu companii de linie, la masa ti se deconteaza inclusiv o bere sau un pahar de vin pe bon, cu exceptia micului dejun. :))) ).
4. Posibilitatea de a lucra de acasa (pe anumite proiecte)
5. In fiecare an ti se face o evaluare, si daca nu esti petarda/tranta, primesti o crestere substantiala a salariului (in unele cazuri si peste 10%).
6. Decenta vestimentara: exista un cod al decentei vestimentare, pe care trebuie sa il parcurgi, la inceput, dupa angajare. Asa ca daca apari in papuci, maieu, bermude, ai sanse foarte mari sa te intorci rapid acasa, cel putin pentru o zi. :)
mariusm09 Miercuri, 6 Aprilie 2016
Faptul ca am plecat amandoi in mai putin de un an spune ceva.
Rata de retentie spune si ea acelasi lucru. Daca se angajeaza 100 si dupa 6 luni raman 30 asta nu inseamna ca e bine.

Despre manageri numai de bine. Au experienta in orice altceva numai in management nu. De exemplu sunt fosti educatori de scoala un exemplu sau chiar si o maseoza (cel putin asa se zice)!
Iar marea directoare e sub orice critica. Cine nu crede sa mearga la interviuri si poate au "sansa" sa o intalneasca.

Despre mediul.de lucru degajat, pot sa confirm din prisma faptului ca se freaca menta foarte mult si se joaca ping pong si jocuri pe consola. Cand am zis ca ambientul e stresant ma refeream la.faptul ca managerii se impun prin forta.

Persoanele care au fost date afara fara motiv sunt convins ca vor comenta si ele. La fel si altii care sunt inca angajati si care vor sa ajute pe viitorii noi veniti in luarea unei decizii.
Cineva123 Vineri, 20 Mai 2016
Draga Marius,
Imi pare sincer rau de experienta ta cu ADP, dar din punctul meu de vedere e ca si cum ai fi lucrat in alta companie, eu chiar nu recunosc ce povestesti.
In primul rand, centrul deschis in Bucuresti deserveste mai multe tari si evident, proiectele sunt care mai de care mai diferite. Ma gandesc ca poate ai avut nesansa de a fi alocat unui proiect mai greu si nu ai facut fata, dar sa vii si sa scrii pe un forum la care au acces atatea persoane, ca ai fost angajat pentru a fi dat afara, cu scopul intimidarii colegilor, este absolut SF.
Compania este foarte OK, mediul de lucru este unul foarte linistit, nu te streseaza nimeni, atata timp cat iti faci treaba si ai rezultate, evident. Nu stiu unde ai mai lucrat tu inainte, dar evident ca nu ti-ai setat corect asteptarile.
Chiar se fac eforturi pentru a mentine o atmosfera placuta, exista o implicare constanta a echipei de management in motivarea angajatilor, chiar nu am avut niciodata evenimente neplacute la birou.
Am tinut sa scriu acest comentariu, tocmai pentru ca ma simt responsabil fata de aceasta companie, avand in vedere ca lucrez aici si sunt multumit de conditiile de lucru, de pachetul salarial si de beneficii.
Orice alte intrebari aveti, va pot raspunde.
ColaNuPepsi Miercuri, 25 Mai 2016
Sunt de acord cu Cineva123, lucrez de un an aici si imi place mediul. Majoritatea suntem foarte tineri, cca 90%. Un lucru foarte bun e ca nu se pune presiune pe oameni, cel putin ...
mariusm09 Miercuri, 22 Iunie 2016
@ColaNuPepsi: ai dreptate 90% sunt tineri (la salariile oferite doar tinerii se ingramadesc). Te simti ca in liceu!In ceea ce priveste managementul (ca sa ne intelegem): este ca ...
AM_Cojocaru Joi, 13 Octombrie 2016
ADP Romania este filiala poate a ADP insa daca incepem sa comparam cu alte branch-uri ADP, din alte tari, nu are nici o legatura din punct de vedere profesionalism si resursa ...
Momo79 Luni, 16 Ianuarie 2017
Buna. Urmează sa am si eu un interviu la eu... Stie cumva cineva cam ce salarii sunt? Mulțumesc anticipat.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?