Forum despre Alfa Metal Machinery Group


Patrick Luni, 8 Septembrie 2014

Alfa Metal Machinery Group cuprinde urmatoarele firme:
Metalkid 2008 SRL Iasi
Alfa Metal Machinery SRL Iasi
CNC Europe BVBA Belgia
Toti angajatii lucreaza pentru aceste firme dar au contract in cea mai mare parte pe o singura firma.
Alfa Metal Machinery Group (in continuare AMM) este mostenitoarea firmelor intrate in faliment: Gibas CNC, SMTCL, Profimach Utilaje, s.a.
Salariul este minimul pe economie pe cartea de munca, iar diferenta se plateste la pe card.
Salariile se dau cu intarziere de 1- 2 - 3 luni, de la caz la caz.
Promisiunile salariale de la interviurile de angajare sunt rar indeplinite, de fapt atunci cand ceri ce ti s-a promis ti se da cu flit.
Daca ai norocul sa lucrezi in vanzari, nu te astepta la bonusurile promise. Promisiunile sunt de forma.
Daca esti proaspat angajat si nu esti pe placul sefului, vei fi dat afara fara niciun preaviz.
Daca esti calm, docil si nu iesi niciodata din cuvantul sefului, si nu te deranjeaza ca nu te platim, esti omul nostru.

Liliana Joi, 11 Decembrie 2014
Si eu lucrez la Alfa Metal Machinery si pot sa confirm toate cele de mai sus scrise pe Patrick.
Acum avem mari probleme cu banii: firma principala pe care se desfasoara activitatile economice a intrat in insolventa si am mutat activitatile pe CNC Europe, ce are sediu in Belgia.
Din pacate pentru noi, angajatii, salariile vin cu mare intarziere si sunt mari restante la plata salariilor si nu avem nicio garantie ca vom primi banii pentru care am muncit, pentru ca asa cum zicea si Patrick, avem in acte salariul minim pe economie.
Am mai si dat afara cateva persoane, fara ca sa le platim salariile restante, pentru ca nu avem de unde.
Sper sa vina si zile mai bune pentru aceste companii, pentru ca suntem multi angajati care avem familii si rate si depindem de acestea.
JaneDoe Sambata, 21 Ianuarie 2017

Am avut si eu prilejul sa particip la un interviu aici. Comentariile mele se vor referi strict la prima impresie din cadrul interviului, nicidecum la mediul de lucru/salarii etc. Pe scurt, in cazul nu vreti sa va irositi inutil timpul si buna dispozitie (desi pe alocuri poate vi s-ar parea amuzanta experienta):


- interviul s-a desfasurat in prezenta unui sobor format din 3 persoane (persoane care au aparut 'in rate' la masa discutiei; evident, aveau lucruri mai importante de facut, in ciuda faptului ca ora si data interviului au fost setate de catre ei)


- Dintre cele trei persoane, doar una a considerat de bun simt sa se prezinte (celelalte doua nu au considerat ca e sine qua non acest act de introducere)

 

- Atitudinea si cuvintele folosite (gen "daca sefu' zice / daca sefu' face / noi nu stim, sefu' stie") te fac sa crezi ca ai aterizat intr-o intreprindere din secolul trecut, printre tovarasii de gen.

 

- In momentul in care managerul local iti spune ca nu stie ce ar trebui sa faca persoana pe care vor sa o recruteze (si aici ma refer strict la un job description decent pe care teoretic tot ei l-au creat/aprobat) atunci e unul dintre momentele in care iti vine sa te ridici, sa saluti respectuos si sa pleci.

 

- Cand ti se mai spune din varful limbii ca habar n-are cat ar trebui sa plateasca un om pe postul ala, pentru ca nu stie si n-o intereseaza ce face...ei bine, atunci deja devine amuzanta situatia si te tii tare ca sa nu-ti scape un hohot de ras. De altfel, de pe la jumatate...am inceput sa tratez experienta aceasta ca pe o schita a lui Caragiale.

 

- Atunci cand am abordat situatia fluctuatiei destul de ingrijoratoare de personal si am intrebat cat de multa stabilitate ii pot oferi unui angajat din punctul acesta de vedere mi s-a spus ca Sefu' e cel care decide si atat timp cat Sefu' traieste (pentru ca se pare ca are o varsta respectabila) atunci va fi si postul respectiv; daca Sefu' se duce..atunci nu garanteaza nimeni.

 

- Un interviu dezlanat, cu mult prea multe detalii nelalocul lor despre fosti angajati si situatii neplacute (care au dus la aparitia unor comentarii pe acest site de asemenea). Te ajuta sa realizezi inca de la inceput ca nu e un loc unde sa vrei sa lucrezi, sa fii creativ si sa te dezvolti.

llu Luni, 23 Ianuarie 2017
Sustin tot ce a scris Jane Doe.
Chiar daca nu am fost la interviu recent, pot vorbi din experienta unui fost angajat.
Evitati pe cat posibil aceast grup de companii.
Nu fac decat promisiuni pe care nu le vor respecta.
O companie in care doar seful are dreptate si doar cand el zice ceva se intalmpla altceva nu are cum sa progreseze.
Ca sa va dau o idee despre cat de stupida este atmosfera imaginati-va urmatoarele:
"ceri sefei (administratora firmei, subordonata sefului ) o informatie, aceasta ulterior, pentru a iti raspunde, trebuie sa discute cu seful ( ceea ce de multe ori se transforma intr-o umilinta a ei, de catre sef, care tipa si o injura, de fata cu toti angajatii) , insa toate acestea nu se intampla.... atentiieeee.... inainte ca aceasta sa consulte calendarul chinezesc, aferent zodiei sefului, pentru a isi da seama ce zi si moment al zilei este mai bun pentru a initia un astfel de discutie.
Patetic.
Pacat de cele 2-3 persoane de bun simt care nu stiu de ce mai stau in acea companie.. probabil ca se complac.
Daca nu ma crezi, incearca-ti norocul ... tocmai ce au deschis "pozitii noi" :))

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?