Forum despre Altex Romania


spune tot Vineri, 1 August 2014
am fost la interviu pt un post de casiera, am asteptat 45 min pana cand am intrat ( am vrut sa plec dupa 15 min dar locatia mag e ft aproape de mine si mi-am zis - hai sa fie asta singurul lucru rau); mi s-a zis ca se lucreaza asa: L-V cate 6 ore pe zi, apoi S-D cate 12 ore pe zi, apoi iar L-V cate 6 ore pe zi si abia urm wknd e liber. cu alte cuvinte ai 2 zile libere dupa 12 zile muncite. mi s-a zis ca se opreste garantie din salariu, nu mi s-a zis cat, doar ca primesti in mana 950 ron dupa ce se opreste garantia + bonuri de masa + bonusuri daca se face targhetul pe magazin. nu stiu daca e corect salariul pe care mi l-au zis si nu cred ca o sa am sansa sa aflu pt ca eu am comentat la interviu.
poate folosesc cuiva aceste informatii.
mister123 Miercuri, 6 August 2014
Daca nu am studii superioare exista vreo sansa sa ma angajeze la altex ?ei ofera un curs de specializare sau ceva de genu asta ?
Anonimul Miercuri, 6 August 2014
Altex ii in insolventa ! Salariile sunt ca in alte firme intre 700 si 1200
sac12 Miercuri, 13 August 2014
ce intrebari ati primit la interviul de angajare ? multumesc mult
Un fost... Miercuri, 15 Octombrie 2014
Exista ca peste tot si bune si rele,salariile nu sunt spectaculoase(680 lei-asistent vanzari-1250 lei-raion manager + bonuri de masa ) intradevar,dar se mai poate castiga ceva suplimentar prin incentiv-urile(bonusuri la vanzari)date de furnizori,target/raion,bonus rate,extragarantii,etc.E in opinia mea job-ul ideal pentru" incepatori" sau pentru cei intre 22 - 27 ani care vor sa adune ceva experienta in retail/vanzari/relatii cu publicul.Am lucrat 10 ani pentru ei(el,mister D.O) am prins si vremuri bune,dar in ultimul timp...
Cei cu ceva cap si care nu au "pretentii" prea mari de la un loc de munca,n-ar trebui sa se fereasca de aceasta firma.In definitiv lucrezi 6 ore/zi(in majoritatea magazinelor) si cate 12 ore in fiecare zi de week-end(sambata+duminica),o data la 2 saptamani.Si vorba cuiva" daca esti baiat destept"...poate mai "pica" cate ceva :))
triple x 23 Miercuri, 22 Octombrie 2014
Salutare, am fost sunat de curand pentru un interviu la Media Galaxy in Militari Bucuresti, vroiam sa stiu daca au aceleasi conditii de salarizare;bonusare, sunt aceleasi cum sunt si in Altex. Multumesc !!!!
coka Miercuri, 22 Octombrie 2014
Altex Timisoara a mai lucrat cineva?o parere,va rog
Alicia Miercuri, 18 Martie 2015
la Bacau posteaza anuntul in fiecare luna.
ce se intampla?
se fac disponibilizari in masa ori angajatii demisioneaza in masa?
thxro Luni, 10 August 2015
Salutari. Am sa povestesc mai pe larg cam cum e viata in Altex sau Media galaxy.
Program: 6 ore pe zi iar weekend 12 ore. 2 weekenduri pe luna. Programul poate fi diferit cu plus minus 1 sau 2 ore de la mag la mag. Logica celor 12 ore la weekend e logica. Sunteti angajati la 8 ore pe zi, iar diferenta o recuperati muncind in weekend 1 data la 2 sapt.
Se lucr in 2 ture, iar we la fel. 1 tura un we cea dea 2.a tura urmatorul we

Salarii: multi zic ... dar putini cunosc. Mag Altex sunt impartite in 3 grile de salarizare. Difera de la oras la oras grilele... de zona ... de fluxul de clienti aka fluxul de vanzari. Deci un raion manager in Zalau poate sa ia 1300 brut iar unul din Iasi 2500 brut.

Grila 3 si cea mai slaba: 700 ron net + 22 bonuri masa. La Asistenti vanzari
1000 ron plus bonuri la casieri
1000 ron plus bonuri la raion manageri
1400 ron plus bonuri la director adjunct
1700 ron plus bonuri la director
1200 ron plus bonuri pt bookeeper. Un fel de contabil in magazin ... care chipurile e si sefa casierelor.

Grila 2 si 1 sunt putin mai sus salariile. Grila 1 deobicei o gasiti in Media Galaxy... majoritatea mag Altex din Buc.. apoi orasele mari gen Tm.. Cj... Ct... Galati... iasi.

Ca ex un director in grila 3 va lua un 1700 net plus bonuri unul din grila 1 va lua 3500 ron plus bonuri.

Binenteles ca exista incentivari ... si cam toata lumea are parte de ele. Ai vanzare ... ai bani in plus. Cunosc pers din grila 1 care luau lejer cate 1000 ron la fiecare 2 luni.

Aveti parte de munca in mediu profesional... colegii sunt ok ... iar trainingurile o placere. Sunteti trimisi cam de 2 ori pe an in locatii gen poiana bv si cazati doar la 3 si 4 stele. Asta de ce nu spuneti?

Cum fiecare firma are uscaturile ei ... nu e bine sa priviti doar in gura lupului.
thxro Luni, 10 August 2015
Partea a 2a. Nu va asteptati ca asistent de vanzari... nou angajat sa primiti din prima luna salariul maxim. Daca mag e in grila 1 tu vei fi angajat pe grila 3. Adica 700 ron plus bonuri ca apoi in fct de performantele tale si daca directorul vede ca iti dai interesul iti va propune trecerea la grila de salarizare a mag. Asta deobicei o vezi in 4-6 luni.

Nu va asteptati sa fiti angajati pe posturi gen Raion Manager sau director adj. Deobicei in 90% din cazuri se fac promovari din interior. Un asistent va urca la RM. Iar RM la dir adj sau director direct. Asta e organigrama unui mag Altex sau MG
rock87 Sambata, 5 Decembrie 2015
buna ziua Sunt invitat la un interviu la altex pe postul de operator economic in depozitul din Chiajna as dori sa stiu ce salariu se ofera.?
albert_gov Joi, 24 Martie 2016

Depozit Chiajna salarii:
-manipulant/piker-1200-1400 ron + bonuri masa
-stivuitorist 1400 maxim 1700+bonuri masa
-verificator maxim 1800+bonuri masa
-sefii au mai mult da nu o sa capeti asemenea pozitie
-ore suplimentare garla si platite ora la ora(sunt obligatorii doua sambete pe luna)

azz Vineri, 23 Septembrie 2016

Ce e bine in Altex : oamenii sunt cat de cat ok, salariul vine in general la timp
ce e rau in Altex : pe nimeni nu intereseaza nimic, daca vrei sa faci ceva acolo legat de cariera, mai bine lasa...platesti din buzunar inventare, furturi, schimbari de preturi...preturile produselor se schimba in fiecare zi...uneori trimit modificarile de pret la 12 ziua, tu incepi la 9 programul, pana la 12 ai cele mai mari sanse sa platesti din buzunar diferente de bani, bonusul se baga uneori cu decalaj o luna , am negociat pe un salariu si am primit altceva...legat de sefi : director - raion manager - asistent de vanzari , directorul comanda-raion managerul nu prea pune mana pe nimic- asistentii de vanzari sunt vai de capul lor nu stiu ce sa faca, cu toate astea salariile sunt invers proportionale cu munca depusa...nu beneficiezi de nici o reducere reala ca lucrezi acolo, salariul dupa marire fara bonusuri este de 1080 ron cu bonus in medie cam 1600 daca faci toate targetele...legat de program : este cel mai de rahat program pe care l-am intalnit 12 zile consecutive pana ai 2 libere , adica : de luni pana vineri de la 9-16 , sambata + duminica 9-21, de luni pana vineri de la 15 la 21 sambata si duminica liber, si dupa aia din nou totul...cheltui pe drum mai mult decat scoti target. Mie unu imi cam pare rau ca lucrez acolo

DudeDoW Vineri, 21 Octombrie 2016
Salutare! Imi poate spune si mie cineva ce salarii sunt in medie la Altex? Indiferent de compartiment, consultant vanzari/casier sau pe raion . Multumesc !
AM_Cojocaru Joi, 6 Aprilie 2017
La fiecare 4-6 luni Altex posteaza pozitie de HR Business Partner in Bucuresti! Sunt contactate persoane experimentate, sunt invitate frumos la interviu, apoi sunt anuntate ca intai trebuie sa mearga la o testare psihologica, se programeaza testarea psihologica, dupa care se anuleaza testarea psihologica printr-un SMS si li se spune ca vor reveni cat mai curand si nu mai revine nimeni, niciodata! Sunt curioasa daca ma vor contacta si de data aceasta! Dragi reprezentati Altex, sa stiti ca exista networking si HR-ul discuta! Oricum Altex ca si angajator este foarte low dar imi dau seama ca este mai low decat se aude!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?