Forum despre Andami Comp


je Duminica, 24 Martie 2013
N-am sa mai deschid acest site. Sper sa dea faliment sa plec de aici. Acum incep sa caut de lucru. Masinile stau in curte iar noi prin rotatie acasa. Nu mai unii ... restul de lingai nu stau.
da Marti, 26 Martie 2013
Angajatorul "a uitat" sa te plateasca! Afla cum iti poti recupera drepturile salarialeDin ce in ce mai multi angajati se confrunta cu situatia in care angajatorul nu plateste salariile la timp. Cabinetul de avocatura Leonte Oana Madalina iti ofera raspunsul la intrebarea Cum iti poti recupera drepturile salariale?Etapa 1: Adresati-va in scris angajatorului dumneavoastra

Potrivit legislatiei in vigoare, angajatorul are obligatia sa plateasca salariile inaintea oricaror datorii. De asemenea, conform codului muncii si contractului individual de munca angajatul are dreptul de a obtine un salariu in fiecare luna. Plata salariilor se dovedeste printr-un extras de cont (in cazul virarii in cont), respectiv prin semnarea statelor de plata.

In cazul in care angajatorul a uitat sa plateasca salariile lunare, angajatul are dreptul sa intocmeasca o notificare prin care il informeaza pe angajator ca salariul sau nu a fost platit, iar daca situatia nu se schimba, angajatul il poate actiona in instanta. Specialistii in dreptul muncii va avertizeaza ca in majoritatea cazurilor angajatorii nu vor raspunde la aceste notificari.

Etapa 2: Adresati-va in scris Inspectoratului Teritorial de Munca

Angajatul care doreste sa-si recupereze drepturile salariale poate intocmi o notificare pentru a informa Inspectoratul Teritorial de Munca in legatura cu aceasta situatie. Inspectoratul este obligat sa raspunda salariatului in cel mult 30 de zile. Aceasta procedura va fi urmata de un control la angajator, iar, in cazul in care se constata faptul ca salariatul a avut dreptate, inspectoratul va indruma angajatul sa se adreseze instantei de judecata pentru a recupera salariile lunare neplatite.

Etapa 3: Adresati-va in scris instantei de judecata

Potrivit specialistilor cererea de chemare in judecata pentru recuperarea salariilor se va face in termen de cel mult 3 ani de la data la care angajatorul ar fi trebuit sa achite aceste datorii. In cazul in care au trecut 3 ani, iar salariatul a decis ca doreste sa-si recupereze salariile restante, actiunea va fi respinsa ca prescrisa si persoana respectiva isi va pierde dreptul de a actiona in instanta.

De asemenea, este important de retinut faptul ca plata partiala a salariilor restante, nu il salveaza pe angajator de la judecata. Mai mult, angajatul poate solicita achitarea si a unei dobanzi legale pe langa salariile restante. Conform legislatiei in vigoare, salariatul poate beneficia de salariile restante precum si de dobanda legala numai in cazul unei actiuni in instanta. Aici gasiti mai multe informatii despre cum se pot recupera drepturile salariale restante.

Recuperarea drepturilor salariale in cazul in care angajatorul intra in insolventa sau faliment

In situatia in care angajatorul intra in faliment si nu acceseaza Fondul pentru plata creantelor salariale, salariatii pot dobandi calitatea de creditori privilegiati pentru a recupera sumele restante inaintea altor creditor ai firmei respective.
speranta ... Marti, 26 Martie 2013
Dragi angajati ..nu va mai cereti drepturile ,sa fim sinceri , puneti mana si salvati ce mai e de salvat ,fiti milostivi la lacrimile de neputinta ale mandrei voastre angajatoare ...ajutati-o sa iasa din impas ..lasati banii si luna asta la dumneaiei si poate de Paste ii faceti un cadou ...milostitvi sa fiti..! Doamne ajuta !
speranta Marti, 26 Martie 2013
la fel ca de sf nicolae si craciun
sofer frustrat Miercuri, 27 Martie 2013
``vand`` mai multa marfa decat se crede. bineinteles cu stirea...
agenti penalizati cititi cu atentie Miercuri, 27 Martie 2013
Potrivit art. 164 din Codul muncii Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege .Cu exceptia retinerilor din salariu pentru ...
zzz Miercuri, 27 Martie 2013
Sper ca ai citit acesta ultima postare stimabila doamna RF ..cu adanca parere de rau pt tine ..care poate vrei sa faci bine !..cred ..din pacate nu ai ales callea cea mai ...
bingo Joi, 28 Martie 2013
Mai inchid 2 depozite. Din ce in ce mai bine.
ami Vineri, 29 Martie 2013
nu 2 depozite ci 3:Ploiesti,Sibiu si Suceava
sectia Vineri, 29 Martie 2013
dragi colegi, sa ne unim sa oprim productia si orice activitate. cu ce traim daca nu am primit salariul de 3 luni? poate reusim ceva, dar nu cred, majoritatea suntem lasi,lingai ...
alexa Sambata, 30 Martie 2013
In viata mea nu am lucrat intr-un loc in care sa fiu atat de stresata. Patronii sunt sub orice critica si binenteles si directoarele la fel. Sunt sefi peste sefi. Unii mai ...
niky Sambata, 30 Martie 2013
Noi nu am luat banii pe ianuarie. Oare ce au de gand cu noi? Din ce sa ne hranim familiile? Nu exista printre voi nici un avocat sa ne sfatuiasca ce sa facem?
Idee Sambata, 30 Martie 2013
Parerea mea este sa ne dam toti demisiile si sa ne cautam de lucru. Stiu ca este greu dar asta este singura solutie buna pentru toti angajatii si in felul asta ne razbunam si pe ...
niky Duminica, 31 Martie 2013
de ce se modifica textele mesajelor? nu este corect.oamenii scriu ce ii doare.rusine sa va fie.
bingo Duminica, 31 Martie 2013
Unele mesaje se modifica iar altele se sterg integral ...
barro Duminica, 31 Martie 2013
Au ajuns in ultimul hal .. jalnic. Pune salariatii sa semneze ca renunta la ultimele salarii si la alte drepturi (garantie gestiune, etc). Dar Dumnezeu ii vede pe fiecare. Atentie ...
rfa Duminica, 31 Martie 2013
de ce nu ati luat masuri atunci ?
rceeee Duminica, 31 Martie 2013
In mintea voastra toata lumea fura. Daca s-a facut inventarul acum 2 luni , cum se puteau fura 1400 de plase ? Imi poti raspunde ?Luati banii la oameni degeaba.
rrr Duminica, 31 Martie 2013
Va veni si vremea voastra. De ce stau masinile pe strazi cu marfa si nu intra in curte?Vin soferii schimba actele si pleaca. Raspunde, de ce ?
ccc Duminica, 31 Martie 2013
Am sa-i caut pe cei care au plecat pagubiti si voi face un demers frumos ... .

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?