Forum despre AQUASoft


der Sambata, 23 August 2014
Vlad, da. Suntem destul de influentabili, daca auzi de rau ai tendinta sa fii critic si hiperanalitic. Chestia cu mapa si cu alte posturi se explica prin faptul ca ei sunt subcontractori, asa ca te verifica pe toate partile sa vada poate esti potrivit pe ceva, poate pe altceva. De asta si anuntul de pe bestjobs, f vag. Suport 1-2-3. In f de interviul tehnic probabil iti fac o oferta: ba esti blana ptr lvl 3 dar daca vrei hai sa iei apeluri. Si cu mapa nu mi s-a parut deplasat, n-am mai intalnit nici eu intr-adevar. De completat am completat un exel cu competente tehnice, cred ca ptr IMB, da. Oricum de la interviul HR nu astept niciodata nimic, adica e doar un pas necesar pana sa ajungi la tehnic. Acolo e grosu' :D PS: din cate stiu salariile prin subcontractor sunt intr-adevar mai mici dar nu cu mult, e vb de 1-200 lei max. Si iar din cate stiu, in HP de ex, subcontractorii, APT se numesc aici, organizau si diverse traininguri, certificari, pe care HP-ul nu le-ar fi facut, deci in cazul asta era un oarecare avantaj, pentru cei care vor sa se dezvolte provesional. Succes
Vlad Luni, 25 August 2014
Der, fiecare cu experienta lui si cu asteptarile lui. Eu imi caut un job in care sa utilizez limbile straine nu chestii tehnice trecute de ei in mapa.... Oricum personal nu voi accepta sa lucrez pentru o companie fie ca e Aquasoft, HP, ATP sau IBM pe 1200 ron doar pentru ca sunt junior! E vorba de respectul pe care il am eu fata de mine si de timpul care l-am petrecut in facultate invatand. Daca un angajator nu respecta munca mea de la inceput ce asteptari sa am pe viitor.... si eu nu cred in treaba asta cu "pana capeti experienta" ... iar ca si comparatie incearca un interviu la concurenta INCRYS sa vezi diferenta de calitate chiar si cu HR-ul ..... Bafta multa !
der Luni, 25 August 2014
:)) f ciudata coincidenta. MAINE am interviu la INCRYS :)) ce tare. O sa postez si acolo parerea mea si revin si aici sa imi dau cu parerea despre diferente. In ceea ce priveste ce ai zis tu mai sus, este destul de riscant, ptr un om fara prea multa experienta sa aiba pretentii prea mari. Sa nu ajungi sa cauti luni si luni ptr un post ideal intr-un bucuresti care nu e atat de ideal.
Alina Miercuri, 27 August 2014
buna tuturor, cei care ati avut interviuri la Aquasoft in perioada asta si sunteti in proces de recrutare sau deja ati fost recrutati imi puteti spune va rog cat e salariul la inceput comparativ cu ceilalti contractori si daca v-au spus la cat timp se renegociaza, un aspect foarte important, daca pot fi facute travel-uri la client? mersi mult
me Joi, 28 August 2014
Salariul se negociaza o data pe an si asta daca cei de la IBM te evalueaza ok. Travel exista in functie de pozitie si de proiect. Diferentele salariale constau in abilitatea de negociere si concurenta celorlalti candidati .... logic ca orice companie dintre 2 persoane care stiu sa faca acelasi lucru dar salariile sunt diferite il vor accepta pe cel cu un salariu mai mic.
Alina Joi, 28 August 2014
puteti sa-mi spuneti ce parere aveti de un salariu de 2500 lei dupa 1 an si jumatate vechime pe proiecte IBM? e vorba de alt contractor, nu aquasoft, insa as dori sa stiu daca sunt platita la nivelul pietei, daca la aquasoft ori la alt contractor se plateste mai bine, am lucrat pe 3 proiecte insa nu pe aceeasi tehnologie, in testare si mai apoi in dezvoltare. pe dezvoltare am experienta mai mica, de cateva luni, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca e ok raportul salariu-experienta sau ar trebui sa ma plateasca mai mult.
ddd Luni, 8 Decembrie 2014

ma duc si eu azi la interviu la ei
Technical Support Specialist
sa vedem ce si cum ...

Andreea Miercuri, 24 Decembrie 2014
@ddd , cum a fost la interviu?
anddy37 Marti, 19 Iulie 2016

Asa cum am promis voi publica acea mizerie de interviu luata de catre un asa zis angajat profesionist care lucreaza la proiecte Linux. Nici macar nu mi-au trimis documentatie pentru interviu. M-au intrebat ca pe un robot, el cu laptopul in fata si eu cu nimic.
Iata interviul si raspunsurile https://www.youtube.com/watch?v=m3rbpR9uuHA
1.Cum pot sa ma loghez in linux daca am pierdut parola de root?

Intru in recovery mode din Live DVD si selectez optiunea de recovery
in recovery menu selectez categoria root apoi enter
se scrie in consola de root
mount -n -o remount,rw / enter (montez virtual cu permisiune de citire executie fortat in root acel utilitar dupa Live DVD)
passwd ... (parola)- tastez parola noua VOILA!

2.Cum pot schimba DNSul in Linux?

$ sudo vim /etc/resolvconf/resolv.conf.d/base


Then put your nameserver list in like so:
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4


Finally update resolvconf:
$ sudo resolvconf -u

3.Cate IPuri are un subnet de forma /24 si /25?
Un singur IP. Metricul prezinta topologia unui port TCP sau UDP aplicatie sau socket!

4. Ce inseamna LVM?

In Linux, Logical Volume Manager (LVM) is a device mapper target that provides logical volume management for the Linux kernel. Most modern Linux distributions are LVM-aware to the point of being able to have their root file systems on a logical volume.

5. Ce inseamna chmod 750 file permission?

0750 = User:rwx Group:r-x World:---


Cu asa angajati nu veti reusi sa aveti o echipa de profesionisti.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?