Forum despre Atexis Romania


exact Sambata, 28 Martie 2015
nu trebuie sa va descurajati in a va incepe o cariera.....chiar daca salariile sunt mici la inceput, depinde de fiecare ce doreste in viitor. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ramana la Atexis. Ca fost angajat, desi am avut salariul foarte mic, si destule certuri si neplaceri,+ ca nici eu nu am reusit sa-mi platesc chiria din salar, pot spune ca a fost o experienta destul de importanta,legat de mine ,de cunoasterea unei companii " multinationale" --cum ar fi socializare, adaptare comportament, creare de colegi, prietenii , chiar si lucrurile proaste cum ar fi negocierile de tot rasul , targete peste target plus probleme la demisie. Dar acum depinde de personalitatea fiecaruia si cum isi doreste fiecare sa inceapa o cariera ...intr-o companie sau la un bar sau pizzerie
Aniri Miercuri, 6 Mai 2015
Este un job pentru studenti (an terminal sau master), care permite un program flexibil si lejer. Intradevar salariul este inferior limitei de subexistenta, ei se bazeaza pe oameni care sunt la primul loc de munca si care se complac mai tarziu in ,,libertatea'' oferita de companie. Cu siguranta, fiecare individ/a isi doreste o viata de calitate, dar cu banutii de la Atexis nu se poate trai.
Plusuri pentru companie:
- program flexibil (depinde de manager de departament);
- salariu neintarziat;

Minusuri:
- salariu mic;
- management defectuos;
- promovari zero (si chiar daca te promoveaza, dupa 6 ani de experienta ajungi la un salariu de 16-17 milioane, soooo...?? );
- bisericute care nu au nici o noima;
- plafonare intelectuala si daca ati terminat o facultate - mergeti in alta parte!!!

Cel mai trist este ca managementul stie ca oamenii nu sunt multumiti de salarii, si iti spun (pe fata): TE TIN CU FORTA???
Pentru orice pozitie din acest job, salariu e la fel si plafonarea pe masura. Sa traiti bine ;)
nastratin Sambata, 27 Iunie 2015
@exact Au fost cazuri cand oameni cu un background solid chiar in cadrul firmei, s-au reangajat . bineinteles ca nu au mai primit banii ce ii luau la momentul cand isi dadusera demisia. Si chiar vorbim de oameni cu habar. Au primit bineinteles 770. Deci nu se poate porni altfel decat cu subzistenta.
exact Joi, 9 Iulie 2015
@nastratin prietene sa stii ca asa este oriunde. chestia asta inseamna "fidelitate". Am intalnit oameni care au lucrat 20 de ani intr-o companie, s-au reangajat, si au primit minimul pe economie. tu daca ai fi "patron" nu ai face la fel ?
nastratin Joi, 9 Iulie 2015
@exact Fidelitate din partea cui? A angajatului?...nu cred, pentru ca a plecat scarbit dupa vreo doua luni? A angajatorului? Nu cred, pentru ca nu a incercat sa-l tina cu toate ca facea unele lucruri pe care doar cativa din firma le faceau (cunosc cazul indeaproape). Hai sa fim seriosi! Una peste alta Atexisul, din cauza politicii lor de "mai sunt si altii la rand", in ultima perioada a pierdut multe proiecte in detrimentul altor firme ce au indici mai buni. Tu ar trebui sa stii mai bine asta pentru ca banuiesc ca esti din conducere.
radua Vineri, 8 Ianuarie 2016
Am fost prima data sa dau doua teste(engleza + IT) grila. Cam dupa o saptamana m-au chemat la interviu. Interviul s-a desfasurat in prezenta a unui Admin de retea (cred ca era). A fost o discutie pe baza testelor date anterior si a experientei mele. A fost ok tipul cu care am discutat. Le-am cerut 1800 lei net. Dupa o saptamana mi-au dat mail cum ca nu ma incadrez.
Testul de IT a fost cu intrebari din networking in general. Atat grila, cat si de completat unele raspunsuri pe baza definitiilor de exemplu.
Testul de engleza a fost grila. In jur de 30-40 intrebari. Nu mai stiu exact numarul lor. Destul de simplut.
Nu mi-au zis cat sunt dispusi sa ofere pentru acest post. Mi-au zis doar ca mai dau si bonuri de masa pe langa salariu, un fel de servicii medicale(cred ca niste analize gratuite cand ai nevoie) si o intrare la un spa din cate am inteles o data pe luna parca(sau pe saptamana).
andreeah Marti, 20 Septembrie 2016
Buna,
Am si eu inteviu la Atexis si voiam sa stiu in ce consta mai exact testul de limba engleza?Gramatica,vocabular...
Multumesc!
riddiq Miercuri, 28 Decembrie 2016
Atexis se rezuma in doua cuvinte: ieftin si prost.
Un loc de evitat. Recomandat gravidelor si studentilor care stiu sigur ca pleaca dupa master.

Management incompetent si rupt de realitate, cu unicul 'merit' ca angajeaza studenti ieftin.

Salarii mizere, cat un lucrator in Kaufland. Bonuri de masa date dupa 6 luni de proba.
Bonusuri si prime inexistente. Poate doar pentru manageri. In schimb, pretentii cat cuprinde - calitate, implicare, productivitate.

Se ajunge foarte usor la plafonare. Nu exista training-uri sau cursuri de avansare profesionala. Sunt angajati care de 5 ani au aceeasi pozitie si salariu cat un nou angajat.

Sediul este un fost garaj (Tester), convertit la cladire de birouri, cu infrastructura este ieftina si proasta - ventilatia si incalzirea sunt oribile. Salile sunt aglomerate si abia se respira cu 40+ oameni in aceeasi incapere.

Practici lipsite de etica, daca nu chiar ilegale. Protectia muncii este o gluma, testele anuale de PM sunt servite, trebuie doar bifate raspunsuri corecte, apoi angajatii sunt pusi sa semneze ca au primit 20 de ore de instructie in PM. Ceea ce este fals.

Intelegeri - 'gentleman agreements' - cu alte firme din domeniu, sa nu angajeze unii de la altii. Daca un angajat vrea sa plece si crede ca experienta il ajuta cu ceva se inseala; firmele care lucreaza in domeniu il vor refuza. Trebuie sa astepte cateva luni de la demisia din Atexis daca vrea sa lucreze la firme gen Akka sau Asystem.

PRO:
Titlurile pompoase - cine vrea sa se declare 'quality consultant' si sa lucreze pe 1300 de lei, aici e locul.
Cafea pe degeaba. Chiar daca are gust de cauciuc.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?