Forum despre AtoS IT Solutions and Services


it engineer Vineri, 5 Septembrie 2014

Am avut si eu parte de multiple experiente cu ei + am multe cunostinte care lucra sau au lucrat la ei. Cunosc persoane care au trecut de interviu si numai dupa 6+ luni au fost sunati sa li se faca o oferta salariala. In acelasi timp din surse sigure am auzit ca angajeaza orice persoana vorbitoare de limbi straine pe un salar destul de mic, doar trebuie sa-si faca targetul de, daca nu ma insel 1000 de angajati, pana la sfarsitul lui 2014.
Exista anumite proiecte unde se pot baga ore suplimentare cu sutele dar bani ii primesti cu taraita. Cred ca max 30 de ore / luna si odata la 3 luni 30+100 de ore.

Good guy Vineri, 24 Octombrie 2014

Ceau,

Salariul se negociaza la interviu , nu te obliga nimeni sa lucrezi pe bani putini daca nu vrei. Lumea se bate pe ore suplimentare deoarece primesc bani frumosi pe activitati extra. Daca te saturi de pe un proiect cu ore suplimentare poti foarte frumos sa te ceri pe un alt proiect.

Daca nu iti place la Atos poti pleca , usa e deschisa . Daca nu iti plac ore suplimentare poti schimba proiectul , daca nu iti place de reprezentatii angazatilor poti candida... daca nu iti place de manageri poti sa uiti :-) nici ei nu stiu cine esti ...

437 Vineri, 14 Noiembrie 2014
Atos... frumos la inceput, dar frumosetea se pierde pe parcurs cand vezi ca sunt angajati oameni nepregatiti, cei vechi pusi sa lucreze pe 2-3 -5 proiecte, dar clientii nu trebuie sa stie intre ei nimic, fara prime, beneficii bicicleta si decontare wellness/spa, super! Multumim reprezentatilor angajatilor! Maririe... astepti 3 ani, iei certificari, posibil ... cat ceri atat ai.

Dezamagitor dupa ce faci comparatii! Mai bine nu faci comparatii si iesi la cafea si tigare cu colegii;) ca doar e team building.
AWE Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Am impresia ca cei care scriu pe aici sunt strict oamenii din delivery (tehnici). Nu inteleg de unde atatea exagerari. Salariile sunt oricum peste medie si sunt platite cu strictete, la zi. Avem asigurare de sanatate. Posibilitati de promovare exista (desigur aici depinde si de prestatia fiecaruia in parte) iar in masura in care activitatea e remarcabila, exista si mariri de salariu, pe langa indicele de inflatie anual, chestie pe care nu am vazut-o la multe firme.
Am remarcat dealtfel ca majoritatea celor care se plang sunt juniorii de 20 si ceva de ani care au impresia ca trebuie sa sara la salarii de 3000 de euro direct din facultate. Yeah right.
Sigur, mai sunt si probleme dar nu exista perfectiune la nicio firma. Per ansamblu recomand Atos ca angajator.
Ana Vineri, 9 Ianuarie 2015
Cati angajati are firma Atos in Timisoara?
Valli Marti, 10 Februarie 2015
@Ana, in jur de 1150 angajati.
Valli Marti, 10 Februarie 2015
Lucrez in Atos de peste 3 ani si am in spate cam 15 ani in IT, de la R&D si ProjMgmt la Telecom si IT services. E o firma tanara si foarte dinamica. Atos international are peste 80000 angajati, e in top10 IT Services, si e partener oficial al CIO(Olimpiade). Daca vrei sa-ti schimbi jobul e suficient sa te multi la alt departament. Tehnologia si mai ales procesele specifice serviciilor IT sunt mult avansate fata de alte firme. E normal sa astepti pana la 6 luni dupa interviu daca pozitia e highly skilled. Pentru absolventi sau debutanti in IT services, dupa parerea mea, este o alegere optima. Evident, dupa cativa ani de experienta, la o oferta mai buna... chiar e de recomandata schimbarea. Alfel apare frustrarea care de cele mai multe ori este molipsitoare. In operatiuni se poate face overtime, de comun acord cu membrii echipei care este platit. Eu lucrez pe proiecte externe si pot sa spun ca sunt solicitante dar si satisfactia e mare la final.
Salariile entry-level 2000-3000 RON, zic eu peste media pietei, asta in ideea ca sunt absolventi de AC acceptati la interviu, dar care nu stiu defini un server sau o masca de retea. La experienced level se poate ajunge la peste 2000eur.
Managementul e tanar. Asta insemna intre 25-45 ani. Acum fiecare padure-si are tufele si uscaturile ei, insa e foarte important faptul ca procesul intern de evaluare e transparent. In majoritatea cazurilor cand se lucreaza pe proiecte externe, managerii de echipa nu au nimic de spus. Evaluarea este facuta de nemti,austrieci, francezi, finlandezi etc. Si nu e greu sa ai calificative bune din exterior, treci pe pozitia urmatoare in grila de competente si salariul va fi ajustat corespunzator. Ce ma deranjeaza pe mine la management, in general, e o usoara delimitare-trufie. Sunt momente in care nu se 'apleaca' suficient inspre angajati. Targeturile de management par mai importante. Dar acest lucru nu-mi influenteaza munca sau evaluarea anuala, si nu sunt la gradi sa am nevoie de babysitting.
Exista pachet de beneficii destul de substantial, lunar si anual, pentru fiecare angajat.
Referitor la afirmatii de gen 'comunistoida', 'promovari cu pile' etc...daca nemultumirile sunt cel putin la fel de mari ca si talentul, se poate schimba usor locul de munca. Incercati la IBM, Dell, Conti, Drex,Solectron, Lasting +inca vreo 15 pe care la stiu eu....si tat' Banatu'í fruncea :). Sanatatea-n primul rand. Spor!
Maria2015 Sambata, 11 Aprilie 2015
Buna,


In caz ca mai intra cineva pe aici si lucreaza in Atos va rog mult sa ma ajutati, din experienta voastra, cu cateva sfaturi foarte utile pentru mine :

1) ar avea vreo sansa de angajare un om care ar veni din alt domeniu (cu experienta) decat IT? (ex consultanta economica, project management fonduri europene/business, nu IT insa) si care recent a finalizat un curs de web designer? adica sa se angajeze de ex pe o pozitie de Entry-Level Project Management/ITIL/Facility?
2) daca da, ca idee, in ce ar consta interviurile?
3) in cat timp sa te astepti la un raspuns?
4) ce salariu ar fi?

multumesc frumos de bunavointa si timp alocat raspunsului. Toate cele bune!
deannaa Marti, 28 Aprilie 2015
Buna. Tocmai am fost la un interviul la Atos pt o pozitie non tehnica....sa zic așa (Sunt absolventa de Univeristatea de Vest deci nu am treaba cu domeniul IT) As fi fost curioasa care ar fi nivelul de salarizare ca Tower Service sau Project Mamager?
htc007 Vineri, 29 Mai 2015

Tot o dati atata cu salariile si beneficiile si degeaba. In Timisoara de mai bine de 7 luni oamenii pleaca la alte companii pe diferenta salariale notabile, beneficii mai bune, si nu doar la o companie, la cel putin 6 diferite s-a plecat, iar ATOS nu a ridicat un deget sa faca ceva sa isi pastreze oamenii cu vechime, cu experienta.
Cand vb de diferente mari ma refer de la 1000 de lei in sus la salariul net in plus, plus al 13-lea, plus prime de sarbatori, plus bonusuri, lucruri care de la ATOS lipsesc.
Nu dat cifra exacta, dar ultima tura de mariri a fost bataie de joc, de genul intre 40 si 80 de lei net in plus pe luna; asta daca erai norocos sa ajungi la 80 lei. Asta vi se pare marire de salar?? Mai bine nu dai decat sa dai de pamant cu moralul oamenilor, si s-a vazut rezultatul, a inceput exodul oamenilor dupa faza cu maririle fantoma.
Da, pentru inceput este un loc ok, dar pe parcurs cand vezi ca nu primesti mai nimic de la an la an, cand beneficiile sunt minime, daca vrei sa mai si ai bani de concediu sa nu ramai pe 0, pleci in alta parte.
Au plecat oameni cu vechime de peste 6 ani si nimeni nu a zis nimic, fapt care dovedeste ca aici nu conteaza valoarea ta ca si angajat, atat cat este intr-o companie de genul asta.
Este de laudat faptul ca angajeaza oameni tineri fara experienta, dar ai nevoie si de cei vechi sa ii invete, sa tina in spate serviciile.
Pacat, te obisnuiesti intr-un loc, cu colegi, cu mediu de lucru si esti efectiv fortat indirect sa pleci. Toti muncim de placere in IT, spun eu, dar mai avem si o familie de intretinut, facturi de platit si un concediu de facut undeva.
Nu stiu cand se vor trezi la realitate, dar va fi prea tarziu. Si aici nu e vina managementului local. Vina apartine globalului.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?