Forum despre Bertus SRL - BSG Amanet


io Sambata, 2 Noiembrie 2013
Da cineva detalii despre acest angajator, cum sunt salariile, mediul de lucru, etc?
vali Duminica, 30 Martie 2014
Tot posteaza joburi in cadrul firmei se ofera si training in Maramures cum sta treaba cu firma asta?Este serioasa?Trebuie sa stie cineva despre aceasta firma!
Marius Luni, 14 Aprilie 2014
Salariul este de 1150 lei net + bonuri de masa.
Training-ul care este de 7 zile se tine in Baia Mare deoarece (zic ei) de acolo este firma. Iti asigura transport, cazare si masa.
Atat cunosc momentan
Numai bine!
anonim Marti, 6 Mai 2014
depinde de cum e sefu din zona/jud unde te angajezi. regulamentul e strict (incompet = sti ca exita o regula dar nu scrisa). Patronul e ok (nu il vezi des) dar sunt sefi care se cred mai tari ca patronul.(poveste reala)
Former Vineri, 16 Mai 2014
Buna! Sa va lamuresc putin pe cei ce sunteti interesati de aceasta firma. Firma mama este din Baia Mare si acolo se face trainingul pentru pozitia de amanetar. Pe pozitia asta se intra in firma, apoi se poate avansa. Indoctrinarea este maxima din orice unghi privesti, reguli foarte stricte. Recomand doar daca nu ai alternativa ca pe o chestie temporara. Ajungi foarte usor sa fii plafonat, pentru ca limita de maxima invatatura este destul de jos. Bafta pentru cei ce aleg asta!
dcb Marti, 15 Iulie 2014
vreau sa ma angajez la ei. cum e? ore suplimentare? pauze? orar? salariu, stres si eventuale probleme ce pot aparea..? chiar nu are nimeni detalii?
star Luni, 4 August 2014
buna! a fost cineva la acel curs de pregatire in Baia Mare? este firma serioasa sau nu? lamuriti-ma si pe mine va rog.
angeliq Marti, 19 August 2014
Fac un interviu telefonic apoi te. Cheama la un interviu pe skipe cu cei din Baia Mare. Vei primi 1700 brut deci 1200 net program 8 ore + sambata..tin un curs de pregatire la Baia Mare cu cheltuieli platite de fi rma
noname Joi, 16 Octombrie 2014

Au un management foarte defectuos.Nu se pot lua libere, concedii,stai peste program pentru gloria firmei.sambetele nu se platesc.Angajatii noi nu beneficiaza de instruire corespunzatoare,oricum daca iau obiecte contrafacute le platesc.se dau teste ca la scoala din proceduri.Poate fi considerat un job de tranzit pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca,cum o fi el,pana isi gasesc ceva mai bun.Si in cazul in care pleci de la ei ai sansele sa nu iti mai vezi ultimul salariu si esti obligat sa stai a la long in preaviz.

Angajat BSG Marti, 25 Noiembrie 2014
Salut,
firma este destul de mare, avand aprox 250 angajati in 17 judete, 120 agentii, fiind cea mai mare firma de amanet din tara. Sediul central se gaseste in Baia Mare unde se asigura scolarizarea gratuita (transport, cazare, scolarizare, diurna incluse). In ultimul an, abordarea s-a schimbat odata cu schimbarea conducerii, existand vizibilitate la nivelul intregii echipe cu privire la prioritatile firmei si a actiunilor viitoare. Structura organizatorica e bine definita si transparenta in echipa, existand posibilitatea de a discuta direct cu orice coleg / superior din cadrul firmei. Este o firma cu ambitii mari, cu dorinta de a ajunge la nivel de acoperire nationala. Cu siguranta ca persoanele implicate vor deveni vizibile iar firma le va gasi locul potrivit in schema de personal. Recomand atat dpdv al seriozitatii firmei in relatia cu angajatii cat si cu clientii. Consider ca cei ce au postat comentariile negative mai sus, sunt printre cei pusi pe liberi datorita implicarii / rezultatelor slabe pe care le-au avut in firma. Nici o firma nu-si doreste astfel de angajati, asa ca e normal ca sa inceteze colaborarea cu ei. De aici poate unele suparari. In rest, la toata lumea sanatate.
Angajat BSG Marti, 25 Noiembrie 2014

Buna,
modul de lucru din firma poate fi vazut atat in sens pozitiv / constructiv cat si in sens negativ, depinde de ce fel de persoana esti. Testele periodice care sunt date o data la 2 luni, au ca si rol identificarea aspectelor ce trebuiesc imbunatatite si nicicum rol de penalizare. Daca nu esti o persoana ce-si doreste sa evolueze, vei vedea doar ca cineva te testeaza/verifica fara sens "ca la scoala" si nu vei vedea in aceste teste problemele pe care le ai si unde mai trebuie sa lucrezi. Referitor la spionarea de catre "dispeceri", aici e din nou o alta poveste, Dispeceratul avand rol de sprijin si nu de spionaj. Adica, daca nu te descurci intr-o situatie cu un client, esti sunat si indrumat cum trebuie sa procedezi. Din nou repet, daca esti o persoana ce nu-si doreste imbunatatirea performantei, vei vedea atat in testele periodice cat si in dispecerat, numai aspecte negative. Depinde de persoana

Angajat BSG Marti, 25 Noiembrie 2014

Vreau sa va clarific cateva lucruri, mai ales daca cei care ati scris pe acest forum sunteti din Bucuresti.
-faptul ca sunt impuse reguli stricte nu face decat sa metina compania pe locul 1 in topul caselor de amanet. In acest domeniu fara reguli stricte nu ai cum sa functionezi fara sa ai probleme.
-tot din ,,cauza,, procedurilor la firma Bertus nu au fost jafuri armate, nu au murit oameni injunghiati sau impuscati.
-economia marilor puteri mondiale ( Ex:Germania) s-au dezvoltat pe baza unor legi ferme care nu lasa loc de interpretare, dar nici locuitorii nu cauta sa le interpereteze eronat.
-compania ofera un loc de munca sigur, salariul la timp, se acorda concediu de odihna si alte drepturi ce iti revin. Ce puteti sa spuneti despre firmele unde lucrezi 12 ore pe zi si ai contract de 4 ore ?
- pentru un salariu de 1200 lei net + bonuri de masa firma aloca o suma de apoximativ 2300 lei. Cate firme din acest domeniu fac acest lucru ?
In concluzie o companie serioasa care se lupta intr-o economie murdara a Romaniei, mizerie care nu ii trezeste la realitate pe cetateni.
Pentru persoanele care isi doresc sa lucreze, nu sa vina la servici pentru: telefon, internet, barfa si pierdere de timp ii astept sa imi fie colegi!

gabriela Miercuri, 10 Decembrie 2014
Vad ca sunt adaugate 3 mesaje consecutive pe data de 25 noiembrie,3 mesaje in care este ridicate firma pana la cer si beyond...haha.Intrebarea mea este:de ce astazi,10 decembrie 2014 aveti iar "loc de munca scos la vanzare"?:))Desigur,metaforic vorbind.Sincer,faptul ca cineva din interiorul firmei a intrat aici si a incercat sa ridice in slavi firma,vorbind despre ambitii,despre ajutor pe scara evolutiei....etc...etc...imi confera ZERO credit!Repet:ZERO credit!!Conducerea unei firme care se respecta nu sta sa caute pe forumuri discutiile dintre angajati si posibili viitori angajati...
Eu in schimb...stimata conducere care ai timp sa "spionezi"forumurile :) am cateva simple si scurte intrebari...te roooog sa-mi raspunzi:cum se face ca in acesti 20 de ani de activitate,aceasta firma care nu doreste decat sa ajute niste bieti oameni sa evolueze...nu reuseste sa gaseasca angajati stabili?Cum se face ca la 2 luni(maxim)scoateti alte posturi pe ejobs respectiv bestjobs?Oare stimata conducere s-a gandit vreodata ca acele doua domnisoare care tin interviurile pe skype...habar nu au de ele?
Sincer,pare tare greu de crezut ca toata lumea are in cap un singur gand cand vine la munca:sa-si puna cafeaua in fata si sa deschida facebook-ul:)Ar trebui sa va puneti SERIOASE SEMNE DE INTREBARE in legatura cu managementul firmei...stiti voi vorba aia:niimeni nu pleaca de bine..:))
Acestea fiind spuse,stimata conducere bsg,va urez noroc(din nou)in selectarea unui personal de calitate,care sa inteleaga ca firma are cele mai bune intentii...:))))Cu zambet pe buze...va salut!:)
catalin Miercuri, 17 Decembrie 2014
Referitor persoanei care a postat "laudele" la cerere...vi se pare ca salariul de 1200 lei in mana este mult pentru un amanetar????? Dar oare v-ati gandit la riscurile financiare pe care acesta le are si la faptul ca daca din cauza evolutiei"teparilor:.adica a acelor persoane care aduc spre amanetare obiecte greu de depistat daca sunt false ,eventual numai daca se rup ,amanetarul este pus sa plateasca milioane sau chiar zeci de milioane din buzunar?! Si asta din 1200 lei!!!
Dar ati uitat sa mentioneati ca desi amanetarii si supervizorii lucreaza si Sambata ,cand ar trebui sa se plateasva dublu,ei NU SUN PLATITI DELOC. Aceste ore lucrate Sambata figureaa pe statul de plata a unor persoane care nu lucreaza in agentiile de amanet.Iar pe langa faptul ca ar trebui sa se acorde liber pentru Sambetele lucrate,nu se acorda practic ci doar pe hartie ,iar amanetarii sunt pusi sa semneze condica cum ca primesc libere pentru Sambetele lucrate.
Sa fim seriosi! 1200 lei e un salar mizer ,dar putem spune ca cei 2000 si ceva ai supervizorilor,plus masina,plus telefon .plus laptop.plus "comisioane" ,ar fi un salar rezonabil.
Pana la urma ce doriti sa scoateti in evidenta???
catalin Miercuri, 17 Decembrie 2014
In principiu sunt persoane in firma care intr-adevar vor sa faca ceva ,dar ..."Pestele de la cap se impute" si atunci ne afundam cu totii intr-o mocirla.Mai este o intrebare care o adresez celor care stiu despre ce vorbesc: De ce toata lumea pleaca dandu-si demisia inclusiv fostul director general,fostul administrator,fosti amanetari,supervizori?
Sunt aspecte pozitive in aceste firma dar cele negative le intrec.
Succes oameni buni!
nikulae Vineri, 26 Decembrie 2014

Ti se pare ca se face o favoare "angajat bsg " care ai fi tu ala, mai precis din conducere, faptul ca se da concediu, ca se da un salar de 1200 in mana ssi ca pt salarul asta angajatorul da 2300? Aceste lucruri sunt normale sa se intample..nimic sa fie de lauda pana acum...iar daca ati ajuns sa va comparati cu firme care fac nu respecta drepturile salariatilor , e sub orice critica.

Nemultumit Luni, 16 Martie 2015

Pentru cei care vor să se angajeze la BSG o să le răspund la intrebări pentru a fi informați. Eu am o vechime in această companie și sunt nemulțumită de ce se intamplă. Dar nemulțumirile sunt ale mele. Vreau să vă spun cum stau lucrurile in fapt:
-contract de muncă de 180 de ore pe lună - ore muncite minim in fapt sunt 220 pe lună
-pauză de masă există doar in pontaj, se ia pe apucate cand ai timp
-liberele pentru orele suplimentare nu există
-concediul de odihnă se primește cu rația și la cheremul șefilor
-ești la dispoziția firmei și după orele de program (e trecut și-n fișa postului)
-repausul de două zile consecutive nu se acordă niciodată, nimănui
-sunt promovate pilele și relațiile șefilor
-dacă nu identifici corect bunurile luate garanție ești obligat să le plătești chiar dacă nu ai fost pregătit corespunzător sau chiar dacă uneori nu ți se oferă nici aparatura necesară.
Totuși vreau să-mi spun și nemulțumirile, deoarece sunt legate de contractul meu de muncă ce nu-mi este respectat:
-nu mi s-a acordat nici un repaus săptămanal de două zile consecutive niciodată
-nu mi s-au plătit drepturi salariale in ultimul an pe orele suplimentare lucrate in valoare de 3465 de lei (am fost obligată să muncesc suplimentar 480 de ore adunate pe ultimul an). Cand am cerut să-mi fie plătite mi s-a spus că sunt și alții care așteaptă să lucreze și că dacă nu-mi convine sunt liberă să plec.
Acesta este doar exemplul meu. Ținand cont că suntem 250 de angajați care ne aflăm in această situație vă dați seama ce "economie" face firma și de cați bani este "scutit" bugetul statului.
Tocmai de aceea și eu sunt in căutarea unui alt loc de muncă unde să-mi fie respectat contractul de muncă.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?