Forum despre BGS Divizia de Securitate


messiaen Joi, 16 Mai 2013
Fratilor am lucrat 3 luni la aceasta firma si am plecat cu un gust amar si degustat de ce am putut sa vad acolo....Deci.....ca sa va spun pe scurt ce va intereseaza pe toti....Ore de lucru....240...250....260....chiar si 300 am vazut oameni care lucrau 12 cu 12.....nimeni nu scapa fara 240 de ore.....Salariu este de 800 ron la 240 de ore......daca bagi 300 de ore sar putea sa ajungi si tu la 900 ron.....Sefii se poarta cu tine ca la armata...execrabil.....numai cu figuri.....nu ai voie cu mana in buzunar...nu ai voie nimic.....Cind te angajezi iti spune ,,ca daca vine ITM-ul..sa spui ca lucrezi 8 ore pe zi........Orele suplimentare nu se platesc.....eu am fost si i-am reclamat la ITM....si dupa aia mi-au facut 3 rapoarte aberante si m-au concediat......Parerea mea este ca..daca vrei sa te mariti cu serviciul....angajeazate la BGS....si o sa vezi cum s eface armata in 2013,,,pe 800 ron pe luna......
messiaen Joi, 16 Mai 2013
La BGS nu sa auzit de ore suplimentare...adica ce trece peste 160 de ore ...se considera ore suplimentare....nu sa auzit de spor de noapte asa cum este legal...adica de la orele 22 si pina la orele 6 dimineata se considera noapte si trebuiesc platite ca spor de noapte.....la ei nu exista,,,intr-un cuvint BGS incearca sa traga cit mai mult pe agenti.....daca pleci tu vine altu,,,si in general pustani care cred ca daca lucreaza la astia or sa ii vada lumea ca pe Smarandescu......
Hai sa fim Duminica, 2 Iunie 2013
Seriosi .... Cand la BGS s-a lucrat sub 240 de ore
Marin Luni, 17 Februarie 2014
Buna ziua.Am primit o invitatie de a participa la un interviu la firma BGS in vederea ocuparii unui post intr-un departament de Control si Protectie Interna.Probabil este fie un serviciu contra cost pentru terti fie e departament al societatii in sine.Rog respectuos,daca cineva are informatii,sa dea cateva detalii.Va multumesc.
Ionela Joi, 20 Februarie 2014
Marin,ai aplicat tu la vreun post liber,sau te-au sunat ei pur si simplu?
Marin Sambata, 22 Februarie 2014
Ionela->Am aplicat eu pentru un post gasit pe un site de profil
Radu Duminica, 27 Aprilie 2014
240 de ore se lucreaza minim in fiecare luna. Ture de noapte la greu. Stiti cat e plata pe ora pentru un agent? ...4 ron/ora.
Te cheama la lucru si in timpul liber, pentru ca nu prea mai au agenti disponibili. De ce? Pentru ca oamenii s-au desteptat si nu mai lucreaza pe aproape nimic, sclavi in anul 2014. Se angajeaza unul nou si in acelasi timp le pleaca 3 din firma.
slav Vineri, 16 Mai 2014
Din pacate colegii sau fostii colegi din BGS folosesc un limbaj prea dur, din care razbate prea puternic supararea fata de angajatorul BGS. Nu e bine asa, pentru ca cei care citesc retin "tonul" postarii nu si continutul, raman cu impresia unui angajat frustrat care ar spune orice contra angajatorului.

Situatia reala, la prima mana, este urmatoarea:
- tariful orar pentru imensa majoritate a angajatilor "agent securitate" este 4 lei/ora
- norma de lucru "normala" este de 240 ore / luna
- programul de lucru "normal" este 3-3-3, adica 3 zile tura de zi a cate 12 ore/tura - 3 zile tura de noapte a cate 12 ore/tura - 3 zile libere
- salariul dupa 240 ore/luna conform celor de mai sus, este 773 lei plus 20 bonuri de masa a cate 9,35 lei fiecare (ca sa sune mai bine angajatorul declama ca salariul este 960 lei/luna cu bonuri incluse).

Astea sunt conditiile de baza, conditii care oricum incalca legislatia. Esti intradevar avertizat ca daca apare cineva de la ITM sa nu dai nici o informatie despre cum lucrezi, sa nu fie cumva vreun document la vedere, gen pontaj, planificare, etc., sa-i trimiti la firma sa obtina detalii, "tu nu stii, esti prea mic pentru a stii ceva". Din pacate nu apare nimeni niciodata sa intrebe.

Un fapt normal dar cu care se lauda excesiv firma BGS, este plata la timp a salariilor. Poate e adevarat ca in lumea de azi sa-ti fie platit salariul la timp a devenit o chestie de exceptie. In BGS se face mare caz de chestia asta, probabil stiu ca daca nu s-ar mai plati nici salariile la timp, nimeni nu s-ar mai angaja in conditiile oferite.

Dupa ce conditiile din start nu sunt deloc cum ar trebui sa fie, daca deschizi gura sa intrebi de ce este asa situatia, ti se spune scurt "de ce ai venit la paza?!", de parca activitatea de paza este o munca cu regim special, facand exceptie de la prevederile legale.

In practica acum, depasirile normei de 240 ore/lunar sunt atat de frecvente incat deja pare normalitatea. Personal, am suficiente luni cu peste 300 ore lucrate ca sa stiu asta pe pielea mea. Sa nu va imaginati ca sunt vreo exceptie sau caz ghinionist, este politica generala la nivel de firma.

Atunci cand se obtin contracte noi, adica obiective de pazit, brusc sunt necesari foarte multi agenti securitate peste numarul existent. Cum procedeaza firma ? Da drumul la angajari dar numarul necesar nu se completeaza deloc repede.
Se scoate cate o tura din mai toate obiectivele si se duce in obiectul/obiectivele noi obtinute. Cei ramasi vin la munca zilnic, fara liber, pana se completeaza cu angajari. In general, ghinionistii care ajung sa vina la munca numai de noapte, cedeaza in final si demisioneaza in cateva saptamani.

Sub o luna n-am vazut sa dureze o astfel de situatie. Faceti singuri calculul ce inseamna 348 ore intr-o luna. Dupa care esti terminat, dar absolut terminat. Mergi la munca ca un robotel, ca un automat, nu-ti mai functioneaza mintea nici sa articulezi trei cuvinte inteligibile. Sunt momente in care "elementele slabe" cedeaza si demisioneaza.
Cand aduc oameni pentru completare, intri in regimul "normal" de munca 3-3-3, odihna pentru efortul imens de pana atunci nici nu se pune problema si oricum nu dureaza mult si situatia se repeta. Replica clasica deja ... "de ce ai venit la paza?!".

Aici intervine o replica, in general data de cei care nu au fost la paza, "muncesti in plus dar macar iti iese ceva". Hai sa lamurim si mitul asta.
Daca se respecta programul normal 3-3-3, aveam de muncit 6 zile - pauza 3 - alte 6 zile, 15 zile in total si obtineai - 576 lei.
Daca nu mai ai zile libere deloc, muncesti 15 zile la rand si obtii - 720 lei (diferenta 144 lei). Daca extinzi exemplu la durata unei luni intregi vei obtine 288 lei in plus si ai muncit 12 ore zilnic non-stop. Nici astia 288 lei nu sunt atatia, pentru ca lunile au durata diferita, conteaza si din ce moment al lunii intri in tura continua, cel mai probabil vei obtine 200-250 lei in plus, puteti sa ma credeti pe cuvant, te distruge complet un astfel de program. Iar de zile de recuperare suplimentare nici nu poate fi vorba. "De ce ai venit la paza ?!"

Daca salarizarea, programul de munca si conditiile ar fi singurele probleme ar fi inca bine, dar se adauga comportamentul superiorilor, acestia fiind in ordinea importantei:
- sefi de tura/obiectiv
- inspectori securitate
- manageri securitate

Primii, sefii de tura sunt in general agenti securitate, scosi peste ceilalti din motive diverse si clasice in acelasi timp:
- pentru ca au "dat bine" in ochii superiorilor (chiar daca "intre patru ochi" ce este la gura lor vis-a-vis de firma sa tot asculti, fiind destul de vechi sa si stie destule);
- pentru ca sunt "pila" unuia dintre superiori;
- pentru ca se pot impune sa tina oamenii in frau si lucrurile pe un fagas convenabil (dar impunerea asta se face prin abuzuri verbale si modificarea conditiilor de munca).

Aici voi face o paranteza sa descriu putin atitudinea fata de imaginea exterioara a BGS. Cei vechi si bine vazuti manifesta (si sunt obligati daca vor sa le fie bine), manifesta un adevarat cult pentru imaginea externa a firmei BGS. Orice maruntis care ar putea aduce atingere este "strivit" (asta e cuvantul potrivit pentru duritatea cu care se reactioneaza) fata de cel care e in cauza.

Paza si securitatea privata la noi (pentru ca in afara nu am vazut la prima mana), se bazeaza in special pe a vinde iluzia de securitate. Din interior stiu foarte bine, de fapt un dispozitiv de paza de la noi nu prea ar avea succes probat la caz real, din multe motive:
- numarul insuficient de agenti in obiectivul respectiv (cauzat in special de necesitatea de a tine pretul platit de beneficiar cat mai jos, deci nu sunt cati oameni ar trebui)
- pregatirea de specialitate inexistenta a agentilor (intotdeauna agentul de securitate actioneaza ca element de descurajare, "e un om acolo, cei mai multi n-or sa indrazneasca"; pentru ca daca ar indrazni, agentul ar fi oricum incapabil sa faca ceva cu adevarat, nu exista pregatire de specialitate reala)
- dotarea care este de tot rasul, un spray cu piper si un baston (pe care nu ai voie sa le folosesti decat daca esti atacat personal si trebuie sa te scapi pe tine).

Astfel ca in paza si securitatea privata se vinde de fapt iluzia de securitate.
Calculul e simplu, ceva de genul ai 100 de obiective (contracte mai mici sau mai mari) daca se intampla ceva serios cu adevarat, iese prost si pierzi obiectivul. Nu-i bai, iti raman celelalte si mai obtii si altele, unde ai avut ghinion se pierde dar in general esti "pe plus". Singurul lucru pe care il aduce un contract cu o firma de paza este efectul de descurajare, sa pui oameni ici si colo pe principiul ca daca vad om acolo n-or sa mai incerce ceva. Asta functioneaza cu adevarat, dar n-ai nevoie de ditamai firma de securitate pentru asa ceva.

Revenind la descrierea structurilor ierarhice cu care intri in contact, urmeaza inspectorii securitate. Acestia sunt de fapt adevaratii sefi ai activitatii la nivel de agent. Ei decid angajarile, demisiile (revin la demisii putin mai incolo), penalizarile, mutarile din obiective, intr-un cuvant tot ce tine de agentul "simplu".
Ca o paranteza, stand de vorba cu patrulele de jandarmi ne comparam "observatiile" asupra sefilor fiecaruia. Ei nu puteau intelege teama noastra de a reactiona cand eram abuzati sau nedreptatiti de catre sefi prin comparatie cu ofiterii de la ei. Ei povestesc ca daca un ofiter "iti poarta sambetele", poate sa-ti faca "mizerii" mai mici sau mai mari, poate sa-ti dea un calificativ nepotrivit si cam atat.
La noi, inspectorii securitate sunt niste mici "dumnezei" avand drept de a angaja, sau demisiona (aveti rabdare cu termenul) pe cine vor. De a modifica salariul, de a sanctiona, muta si face orice vor cu agentii din subordine, mult peste ce poate un ofiter in jandarmerie de exemplu. Credeti ca in armata se face "armata" cu oamenii ... stati linistiti ca la BGS e mai rau, au mult mai multa putere decat in armata asupra oamenilor din subordine.
Probabil exista vreun sistem intern al firmei de a ii verifica si tine in frau, dar daca managerul de securitate ("seful mare") doreste ca tocmai astfel sa mearga lucrurile, nu sunt de fapt sanse de a fi tinuti in frau.

Ca selectie a inspectorilor, stiu povesti destule dar nu la prima mana, deci trebuie tratate sub o oarecare rezerva dar pererea mea personala e cu nu sunt departe de adevar. Cel mai des sunt agenti promovati de-a lungul timpului(15-18-20 ani) pe diferite functii, binenteles ca nu strica deloc daca tata, mama, cineva e acolo unde e foloseste si nu mai trebuie sa astepti sa ai 15-20 ani de paza, ajunge sa ai o luna agent securitate, aproape 2 luni sef de tura si hop inspector de securitate. Aproape sigur, cineva de unul singur nu va reusi sa ajunga inspector securitate, fara vreo "proptea".

Pentru linistea mea personala fata de corectitudine, trebuie sa mai spun ca inspectorii securitate au si obligatia ingrata (pentru unii dintre ei) de a tine in frau si sa puna la treaba o masa de oameni prost platiti, supramunciti si din paturile sociale destul de simple. Ei sunt interfata firmei cu oamenii pe spatele carora isi face profit firma. Ei trebuie sa suporte toate rabufnirile, problemele create de masa de oameni exploatata si sa ofere celor de deasupra lor linistea si confortul unui job curat, cat de cat linistit si sa fim corecti, profitabil.

Nu-i plang foarte tare, conditiile lor de munca sunt ceva de genul:
- tariful orar este 16 lei/ora (o mica rezerva aici, nu stiu daca mai este atat acum)
- norma de lucru este cam de 160-190 ore / luna
- programul de lucru al inspectorilor securitate este 2-2-2-2, adica 2 zile tura de zi a cate 12 ore/tura, 2 zile libere, 2 zile tura de noapte a cate 12 ore/tura, 2 zile libere

Trebuie spus ca a fost perioada plina si la ei cand au avut ture in plus, au bataia de cap de care am povestit dar sunt platiti decent, au parte de un statut respectat la serviciu, o fi greu dar prin comparatie cu agentul simplu ...

Am atins in treacat subiectul demisiei si am promis sa revin. In BGS cand esti amenintat ca vei fi dat afara expresia este "ai inteles?!, altfel acum iti fac demisia; nu sta BGS-ul in tine".
In firma BGS, ca agent securitate esti dat afara cand ti se scrie demisia si esti pus s-o semnezi. Se apropie momentul in care voi spune ca "nu-mi semnez demisia, dati-ma afara voi daca vreti" si voi reveni atunci sa va povestesc cum procedeaza in astfel de situatii.
Cel mai probabil voi fi purtat prin cele mai grele obiective, o sa-mi fie facuta viata atat de grea incat pentru banii primiti in schimb nu va merita chinul si voi semna ce vor ei.

Am incercat sa prezint situatia cat mai clar, la paza este "viata grea". Nu as fi acolo acum daca as avea de ales, caut cu disperare o iesire si daca am noroc voi scapa si din asta.
Poate foloseste cuiva, macar ca stimulent sa se agite mai tare si sa nu ajunga la paza, ca nu e o solutie, e un drum infundat pe care vei regreta tot timpul ca ai intrat.
robert Marti, 3 Iunie 2014
Lucrezi pe 3,2 lei ora un tarif foarte mic, ore la greu , penalizari din orice de 10% sau 20%, nu se merita daca vrei sa pierzi timpul alege BGS....)))
sorin Marti, 22 Iulie 2014

Bravo ma baieti, va multumesc ca mi-ati deschis ochii sa NU fac o greseala mare,,,
Sa dea Domnul sa va gasiti un loc de munca serios !

show Joi, 9 Octombrie 2014

Fratilor va sfatuiesc sa nu veniti in aceasta firma... Salariul foarte foarte mic...3,2 lei pe ora la 24 cu 48 si eu am din pacate mai mult de 1 an in aceasta firma..vreau sa scap de ei...nu iei nici macar minin pe economie cat e prevazut la 168 de ore lunar....dar aici e vorba de 240 cel putin...la cei de la itm nu le pasa.

doru Duminica, 26 Octombrie 2014
Eu nu inteleg un lucru , daca eu m-am angajat pe 19 sept de ce iau salariul abia pe 19 noiembrie??adk la 2 luni??
pt doru Luni, 3 Noiembrie 2014
Intotdeauna vei lua salariul cu o luna in urma, astfel oricand vei dori sa demisionezi sau vei fi obligat sa o faci, vor avea un salariu de-al tau la ei.
Asta pentru a putea avea din ce sa-ti retina penalizarile aplicate, uzura uniformei, plata pentru cursul de calificare sau orice alte pretexte sa-ti faca praf ultimul salariu, daca tot pleci de la ei.
Alex Marti, 9 Decembrie 2014

Am lucrat la ei din ianuarie 2014 pana prin mai. Mie mi-a plecat un coleg pe la sfarsitul lui mai, si-a dat demisia. Eram 3 agenti pe un obiectiv de langa DNA/ strada Stirbei Voda.
Timp de 3 saptamani am lucrat numai in ture de noapte pentru ca nu gaseau un agent. Mi-au promis libere dupa ce urma sa se reglementeze situatia, dar nu s-au tinut de cuvant. Mi-au dat doar o zi libera, in afara de cele trei care erau normale. Degeaba le-am spus ca am treburi de rezolvat, nu le-a pasat.

Plata prin mai 2014: 4,5 lei/H. Mi-au promis ca dupa trei luni o sa primesc 5 lei/H, dar s-au facut ca ploua cand am adus in discutie asta.

Comportamentul inspectorilor de securitate era ireprosabil, nu am avut probleme cu ei, chiar erau de treaba ( da suna cam dubios ). Aia de sus ii cam freaca si pe ei.

Ramane la apecierea voastra daca alegeti aceasta firma, dar eu nu v-as sfatui s-o faceti daca doriti un job ok.

mihai Luni, 5 Ianuarie 2015

salut...am fost sunat pt un interviu pt post de agent de paza si vroiam sa stiu daca se merita sau nu :)

adam Vineri, 9 Ianuarie 2015
Am aplicat la un post de inspector de securitate in luna 11.2014.intr-un tarziu am fost chemat si am dat test psihologic,dar de atunci nici o veste.asa mult dureaza sa iti dea un raspuns sau este o vrajeala .vad ca anuntul este de mult timp si actualizat.nu pot sa cred ca nu au gasit pe numeni care sa corespunda cerintelor.
Ce credeti?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?