Forum despre Bombardier Transportation


Eli Miercuri, 27 Martie 2013
Oare cum de apar angajati la ei pe niste posturi care nici macar nu au fost publicate pe net? Nu se aplica cumva si aici principiul recomandarii, angajatii recomanda prietenii si tot asa?
Claudiu Joi, 28 Martie 2013
@ Eli: Ba da, se aplica metoda recomandarii. Daca noul angajat trece de perioada de proba, cel care l-a recomandat primeste un stimulent financiar. Asta e teoria. In practica nu se prea plateste. Anunturile se publica de obicei pe Bestjobs si pe site-ul firmei. Sau... cand isi dau demisia mai multi angajati de-odata, disperarea e atat de mare incat suna candidati mai vechi si angajeaza pe principiul "primul venit = primul servit".
Eli Vineri, 29 Martie 2013
@ Claudiu
Mersi pt precizari. Se pare ca e cam greu de ajuns daca nu cunosc pe nimeni care lucreaza pe acolo... :) Am aplicat si eu dar nu m-au sunat din pacate sau poate tre sa mai am rabdare.. Stii cumva daca se poate trimite si pe adresa cuiva de email? Care e programul de lucru? Mersi
Dell Joi, 4 Aprilie 2013
Hello,

Stie cineva cam ce salarii sunt pe HR? Pe pozitia de International Recruiter? Merci!
Ionela Vineri, 5 Aprilie 2013
Aveti idee cat ofera pentru pozitia de HR Payroll Analyst?
Lily Luni, 8 Aprilie 2013
Hello,

Am vazut ca s-a mai pus intrebarea aceasta. Cam care ar fi salariul unui HR International Recruiter? Multumesc de raspuns
Adelina Joi, 11 Aprilie 2013

Se fac angajari doar pe entry-level.
Salariu net 1020 lei in Finance.
In HR putin mai mult.

rojo Miercuri, 24 Aprilie 2013
SI totusi cam care e salariul unui international recruiter? Ma gandesc ca e un post de middle, nu?
@ Dell, rojo Miercuri, 24 Aprilie 2013
Depinde de ce experienta ai ci sum stii sa te "vinzi". Cam 1800. Daca stii o limba rara pe care o cauta (suedeza, poate rusa) mai primesti un spor pt. limba... cam 40%.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca o sa fiti "muncitori" intr-o "fabrica", dupa cum s-au exprimat un manager roman, respectiv unul strain. Bombardier nu e cu nimic mai presus decat Genpact, Office Depot (= birou santier), Steelcase, Sykes, Emerson, E.On etc.
Criza e mare, dar alegerea e a voastra...
harvy Sambata, 27 Aprilie 2013
Ingineri nu se angajeaza aici? doar HR, HR, HR??
Cri Vineri, 12 Iulie 2013
cat castiga un team leader la HR?
mitu Luni, 29 Iulie 2013
Si eu am auzit multe chestii faine ce se fac acolo, oamenii sunt super si faptul ca ai program flexibil e super tare cand nu esti in centru si mai ai si un program strict cu greu poti sa.ti rezolvi problemele
Cori Joi, 12 Septembrie 2013
stie careva aproximativ cam cat se ofera pentru o pozitie de payroll analyst?
omsimplu Luni, 16 Septembrie 2013
Lucrez de in Finance de aprox 3 ani, am fost implicat in numeroase activitati si am avansat 3 pozitii. Relatia cu colegii si managementul este ok. Cat despre mariri, in momentul cand schimbi functia vin si ele, iar pt. tara in care traim sunt salarii mai mult decat decente. Ce asteptari ai tu de la un post de entry level? Salariu de IT? Asa-i place romanului sa pice din stele...
John Wow Miercuri, 16 Octombrie 2013

Lucrez in HR pentru o firma relativ mica (anterior am lucrat pentru una cu peste 250 de angajati - am schimbat locul de munca pentru salariu - momentan 650 EUR ) pe pozitia de Manager Resurse Umane. Experienta am destula (zic eu), specializari, formari in psiho muncii si transporturilor s.a.m.d Din ceea ce citesc aici expectantele salariale nu sunt prea grozave la Bombardier (iar la reclama si prezentarea pe care o au ai zice ca-i fix invers, salarii bune pentru personal foarte competent si corespunzator calificat). Eu am lasat un CV la ei (dupa ce m-a scos din sarite sistemul de aplicare taleo). Salariul mediu este in jur de cat pana la urma? 1020 lei?

un ex Miercuri, 16 Octombrie 2013
Salut John Wow,
1020 ia un junior analyst in Finance. In HR salariile si conditiile de lucru sunt un pic mai bunicele (birouri mai aerisite, nu masa langa masa etc.) Cu experienta pe care o ai, ai avea sanse pe o pozitie de Team Leader... daca sunt pozitii deschise. Ca TL poti obtine o oferta intre 800 si 1000 E. Pt. asta trebuie sa stii de preferinta Germana, by default Engleza si modulul SAP HR. Ia in considerare si faptul ca pozitiile de TL eliberate in HR sunt ocupate cu preponderenta de TL uzati din Finance care nu gasesc o alta oferta mai buna in alta firma... asa ca sunt pasati de la un etaj la altul. Avand experienta pe care o ai, ce parere ai despre un absolvent de Stiinte Economice cu 5-6 ani de experienta care peste noapte se apuca de HR direct de pe o pozitie de coordonare?
In rest, SUCCES! Firma e in centru, ofera asigurare medicala si alte beneficii, cateodata petreceri... per ansamblu nu e rau. Depinde mult cu cine va trebui sa lucrezi in mod direct.
alexis Luni, 21 Octombrie 2013

Am aplicat si eu si nu doar o singura data, desi am experienta pentru a ocupa o pozitie de HR TL nu am fost sunat cel putin pt un interviu telefonic.

Marius Vineri, 6 Decembrie 2013
Se ofera tichete de masa, bonusuri de sarbatori sau al 13lea salariu?
cucu bau Luni, 9 Decembrie 2013
Relatia cu team-leaderii depinde de team leaderi...
Unii sunt ok, dar habar n-au de SAP, Excel si procese de business in general.
Altii stiu Excel de rup tastatura, dar nu stiu conta.
Altii nu stiu limba tarii pt. care lucreaza si nu stiu sa raspunda la intrebari de baza.
Ideal ar fi in orice firma ca un TL sa fie 50% coordonator si 50% operational... si sa rezolve situatiile mai dificile din echipa.
In fine, per ansamblu e ok. Problema vine de la Evaluare.
Evaluarea se face la jumatatea anului (nu se respecta niciodata termenul dat de grup... poti ajunge cu evaluarea prin septembrie, cand ti se mai adauga obiective pe care trebuia teoretic sa le indeplinesti in ultimele 6 luni ale anului...).
Evaluarea anuala se face cam prin martie... desi trebuie finalizata in februarie.
De evaluare depind maririle de salariu.
Salariul poate creste cu un procent care nu are niciodata 2 cifre, la 1 mai al fiecarui an.
Daca nu esti bine vazut de TL sau de manager... evaluarea poate fi foarte buna pe partea tehnica si foarte proasta pe partea personala (de cele mai multe ori ti se poate reprosa ca nu respecti valorile companiei si practic ti se taie macaroana de la orice vise de promovare, dar... nu te dau afara).
E drept ca unii au plecat dupa ce li s-a spus in fata sa-si scrie demisia, dupa stress inutil si tracasari sistematice in discutii 1 la 1 (angajatul cu managerul).
In cazuri "dificile" intervine cate un manager strain, ca sa "rezolve" situatia.
Dar astea sunt cazuri extreme si destul de rare... daca raportezi la cei peste 350 angajati.
Se dau bonuri de masa si o prima amarata de 200 lei in decembrie.
Daca ai norocul sa-ti dai demisia in decembrie, poti sa-ti iei gandul de la prima...
Bafta!
Maria Joi, 12 Decembrie 2013
Se organizeaza petrecere inainte de Craciun?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?