Forum despre BOS Automotive Products Romania


Llly Joi, 11 Aprilie 2013
Ma intreb ce fac atatia manageri prin birouri.Sunt unii care pur si simplu nu stiu ce cauta ca manager.Una din problemele noastre este ca sunt prea multi manageri,sefi de tura sau mai stiu eu ce bagator de seama care plimba hartii prin BOS,Ei bine ei au salarii de salarii nu ca noi.
tatiana Vineri, 19 Aprilie 2013
oare primim prima de pasti?la P- -d- -t s-au dat deja 200 lei si de 8 martie 80 lei nu ca la noi !apropo la aceasta firma se deschide o sectie de fibre optice deci vor face angajari !o persoana plecata de la Bos acum 4-5 ani are acum 1400lei salar fara a fi sefa sau ceva de genu si la noi dupa 8-9 ani suntem la 1070 lei nu-i de mirare ca se pleaca in stil mare !
lacrimioara Miercuri, 24 Aprilie 2013
eu una lucrez MULT mai linistita de cand nu mai suntem sub lupa,se poate sa-ti vezi de treaba si daca nu esti urmarit !era un stres prea mare multa lume si de asta a plecat !se aude ca joi se tine o sedinta sunt curioasa ce ne spune...poate"paste fericit"acum ca tot a crescut iarba.....
no name Miercuri, 24 Aprilie 2013
Se zvoneste ca se maresc salariile. Hahaha...iar ne scoate ochii cu 30 Ron...ii arde putin?ca ramane BOS fara oameni?????? Oare??????O zi buna sa aveti.
basti Vineri, 26 Aprilie 2013
GM sa nu creada ca nu ne bucuram de prima dar era MERITATA,MERITATA !cred ca suntem singura firma care nu are bonus de nici un fel !putinul care il luam este pentru ce facem in plus peste plan !sa nu turbeze si sa-l lase pe Liu sa nu fie razbunator ca razbunarea e arma prostului !
x Vineri, 26 Aprilie 2013
Un pic de zambet va rog!!;)
tlf Sambata, 11 Mai 2013
As dori cateva detalii
- la angajare sal oferit este 1000 lei brut + bonuri de masa
- ce beneficii sunt acordate - prime de sarbatori, spor vechime, spor fidelitate, o masa gratuita, al 13-lea salar, prima de concediu, asigurare medicala gratuita, etc
- daca intr-o luna se depaseste planul sau nu se realizeaza ce se intampla, se dau beneficii sau respectiv reduceri la salar
- in cate schimburi lucrati si daca este asigurat transportul pt toate schimburile
- sambetele lucrate se platesc cu 200%, cate sambete pe luna lucrati
Multumesc in avans celor care imi raspund.
Mariuca Sambata, 11 Mai 2013
Oare cei de la birouri tot cu 50 lei au in marire de salar ca si amariti de muncitori necalificato (ziz operatori) Pare
Maria Duminica, 12 Mai 2013
Domnii manageri isi premit sa mearga in concediu in fiecare an noi nici nu visam la asa ceva.Noi nu ne ajungem cu banii de la salar la salar.Frumos
baubau Miercuri, 15 Mai 2013
Dragilor...va vaitati de salarii...de conditii de lucru..voi inseamna k nu stiti ce inseamna conditii grele de lucru...voi vedeti numai pe cei de sus care stau...ri fratilor cei de sus stiti ce fac...repara tot ce voi nu sunteti instare sa faceti...daca ati fi corecti si nu ati fura...daca ati gi oameni si nu v-ati bate joc de munca..oameni si materiale poate ca ar fi si bani...dar nu sunt pt trebuie platite reclamatiile si pierderile...vedeti pe altii ca au ajuns sus dar nici o data nu v-ati gandit "eu de ce nu sunt oare acolo dus"...k nu va duce capul mai mult....uni care au pretentii mari nu au terminat nici macar liceul ce sa mai zicem de um desen tehnic..sau de un masurat cu sublerul....vorrbiti de conditii de lucru..mergeti la leoni si vedeti ca se poate slabi intr-o luna si 14kg. Voi ziceti greva si rahaturi...va tine cineva legati in lanturi?? Nuvred...stiti ca puteti mai mult si firma nu va ofera mai mult!mergeti la altele si incercati sa va afirmati...daca credeti ca este vreo firma care ofera mai mult...in loc sa va invrajbiti uni pe alti ati putea sa va ganditi cum puteti lucra mai bine..curat...corect...k sa aveti pretentii...dar voi gasiti pe unul si pe altul de vina pt mizeria voastra pe care o creati si o faceti...nu sunteti respondabili pt actiunile voastre.
.lasa sa fie alti...k doar pe voi nu va doare gura...k doar numai atata puteti sa ganditi di sa facrti si altceva nimic..si eu am acelas salariu k si voi...di eu vin la lucru la fel k si voi...dar daca eu nu stiu si nu cunosc munca altora nu vb...voi vb numai ca sa nu va plictisiti...k daca v-ati da interesul in tot ce faceti sa iasa bine...ar fi de toate...pacat ca nu vedeti k alti muncesc de 10 000ori mai mult ca voi si salariu ii poate cu 100 lei mai mare k al vostru si ei nu rup poarta la 2.30 si nici nu se uita la ceas si se gandesc cum sa traca timpul mai repede...nu cere de la alti ce nu pot oferi!!!!pacat ca.nu aveti nici macar scoala vieti...si k bunatate numai este..si mai pacat este k trebuie alti sa sufere pt mizeriile pe care voi astia instigatorii le facetii...daca suntetii ada nemultumiti si saraci cu duhul plevati mai fratilor unde e mai bine...k nimeni nu va obliga la nimic!!!!
Mariana Sambata, 18 Mai 2013
Sa avem noi salarii vor trebui sa reduca dintre manageri, sunt cu gramada, schifte la fel , salarii foarte bune date.Ce fac ele pentru salariile astea?Se duc in concediu , cred si eu isi permit.Am auzit de un singur caz in firma in care i s-a oferit un post administrativ unei colege si l-a refuzat.Asa ceva nu vezi la Bos in fiecare zi.
dadada Sambata, 18 Mai 2013
Angajatorul nu e OBLIGAT sa te salute, sau sa iti vorbeasca dulce. Sau sa te trateze cu "respect"

Respectul se castiga. Eu nu respect orice salahor sau om care-l vad pe strada, decat dupa ce dovedeste ca e demn de respect. Cat despre "procesul" tau, ce pot sa spun, sunt 2 variante:

1.Pierzi scurt si concis de la prima infatisare
2.Avocatii apararii vor tergiversa si prelungi procesul pana ramai fara bani, si ai sa renunti singur.

Bafta la cauza pierduta.
Oana Z. Duminica, 19 Mai 2013

Cine nu-si respecta locul de munca si colegii (incluzand conducerea) nu merita respect. Trageti voi concluziile.
Daca nu exista BOS, Takata, Leoni si alte companii automotive, voi marea majoritate a retarzilor de aici ati fi fost someri.
Ati acceptat conditiile de munca, ati acceptat salariile, ce mai vreti?
Toti angajatorii mai sus amintiti v-au oferit sansa sa va dezvoltati pe plan profesional si uman. Toti ati avut sau aveti sansa sa avansati. Dar voi, in loc sa fiti mandri ca aveti un loc de munca si purtati in piept emblema Bos ce faceti? Va plangeti ca niste babe pe forumuri, sa vada toata lumea cat de lipsiti de respect sunteti.
Incercati sa sabotati munca colegilor vostri punandu-i in situatia penibila de a munci in timp ce voi stati in spatiul verde si va credeti che guevara.
Puneti mana si munciti!
Invatati sa respectati!
Toti angajatii Bos Arad sunt colegii vostri, chiar si GM. Nu va convine ceva, plecati in alta parte.
Respect pentru toti ce-i care isi vad de treaba lor. Pentru sufletele celorlati ma voi ruga duminica 26.05.2013 la catedrala din piata mare la 10.30 primul scaun, al patrulea rand pe partea dreapta. (aviz amatorilor).

NN Duminica, 19 Mai 2013
Pai la 8 clasa cu profesionala, sau 12 clase facute fara... cum ii zice.....Aaa ....da bac, sau facultate si masterat facute impreuna ( in parale, cred ca asa se scrie .... ), oare ce mai urmeaza doctorat fara faculta? Nu stiu pt ca mamuca mo dat la faculta fara a face scoala si cei SAPTE ANI DE ACASA. O alta regula veche " Morti se ingroapa cu pamant iar vii cu HARTII ". E adevarat ca orice actiune introdusa in instanta este publica, deci apare pe site-ul Ministerului de Justitie ( si nu ministerului justitiei adica just.ro), dar intrebare PLANGERILE PENALE UNDE SE DEPUN? SUNT PUBLICE? Ce crezi ca daca a mers la Parchet sau DNA ei il suna pe V.R, asa cum face ITM-ul, documente exista si sunt destule, asa ca dimineata cand vei citi ai griza sa nu te ineci cu cafea.
N.N. Miercuri, 22 Mai 2013

@ oana z:
3. Cum se face responsabilizarea la noi in firma?
4. Normarea muncii, se respecta?
5. Concediul de odihna, se impune sau se negociaza?
6. Negocierea sau ajustarea salariului in functie de inflatie, cum se face ?
7. Promavarile in firma cum se fac? Daca nu avem o Fisa de evaluare profesionala?
8. Procedura prin care se aduc la cunostiinta reclamatiile?
9. Daca reprezentantul TAU are 8 clase si salar de 2700 ron si mai este si SEF DE SCHIMB ( IN CONDITIILE IN CARE LA ALTE FIRME ERA UN SIMLPLU OPERATOR) nu o iei RAZNA?
10. Regulamentul de Ordine Interioara il STI?
11. Nu avem dreptul la ASISTENTA MEDICALA PE TIMPUL SERVICIULUI?
12. Studenti = ingineri, 12 clase fara bac = ?
13. 8 Martie operatori o floare ofilita, sefe de schimb = BONURII CADOU,
14. MAI CONTINUAM?

Oana Z. Miercuri, 22 Mai 2013

@N.N. citez din art. 221 "Plangerea si denuntul se adreseaza organelor de ancheta (parchet, politie). Nu este o problema daca organul de ancheta sesizat nu este cel competent, potrivit legii, intrucat organul caruia i-a fost adresata sesizarea are obligatia sa o trimita celui competent." - sper ca in acest sens nu mai trebuie sa polemizam. Deci plangerea se face la politie sau parchet.
Fara suparare eu raspund tuturor cu acelasi limbaj.
De exemplu in cazul de fata mi-ai spus ca nu intri in detalii pt ca ma depasesc... asta era o micuta jignire. Tocmai ti-am demonstrat contrariul. De acord?
Legat de intrebarile tale voi fi sincera 100 % cu tine.
1. Intr-o firma nu. Nu are legatura infiintarea unui sindicat cu vreo firma. Pentru a infiinta un sindicat e nevoie de 15 persoane care lucreaza in acelasi domeniu. Nu trebuie sa fie neaparat angajatii aceleiasi firme. Sindicatul in sine este o organizatie nonprofit de sine statatoare care isi propune sa apere drepturile membrilor sai, respectand legislatia in vigoare. Daca intamplator cei 15 sunt angajatii aceleiasi firme nu exista nici o problema legala sa se infiinteze un sindicat.
2. Asta depinde de statutul sindicatului respectiv.
3. Habar nu am. Nu lucrez la Bos.
4. Nu stiu. Nu lucrez la Bos.
5. Se negociaza.
6. Legea stabileste doar minimul pe economie. Ajustarile salariale sunt stabilite in contractul individual sau colectiv de munca si in anexele sale. Doar la firmele de stat exista astfel de ajustari.
7. Promovarile in firma se fac de catre departamentul de resurse umane in baza unor reguli prestabilite sau in functie de necesitati. Fisa de evaluare profesionala e obligatorie... ma mir ca nu s-a implementat si la voi, dar crede-ma ca evaluarile profesionale nu sunt deloc in avantajul majoritatii. Fa un sondaj! da-le la 10 operatori alesi random sa rezolve orice problema de geometrie de clasa a 6 si o sa vezi rezultatul.
8. Nu stiu cum se procedeaza in firma voastra. Daca e vorba de o reclamatie scrisa, in mod normal se lasa hartia la secretariat, se primeste un nr. de inregistrare si se asteapta raspuns dupa caz in maxim 30 de zile. Se mai poate face acelasi lucru prin corespondenta.
9. Nu e treaba mea si nici a ta cate clase are un sef de schimb. Motivele pentru care ocupa acel om functia respectiva pot fi diverse, dar e treaba resurselor umane. Nu a altcuiva. Poate omul respectiv e un geniu. Sau poate de cunostintele si aptitudinile lui depinde un proces de productie important pentru firma. Salariul oricarui angajat e confidential. Acest lucru e prevazut de lege in codul muncii. Ar trebui sa existe explicatiile legate de confidentialitate in fisa postului. Nu conteaza ce functie ocupa acel om la alta firma. Orice om poate sa progreseze si sa avanseze. Asta nu trebuie sa produca frustrari. Din contra poate sa fie un exemplu.
10. Nu il stiu. Nu lucrez la Bos. Regulamentul din pdv. legal poate fi schimbat in permanenta, pentru a fi adus la zi cu legislatia, sau cu strategiile de dezvoltare ale firmei.
11. In instructajul de protectie a muncii se specifica foarte clar ce trebuie facut in cazul in care situatia necesita asistenta medicala. De regula trebuie instiintata persoana desemnata de conducatorul unitatii pentru sectorul respectiv.
12. 12 clase fara bac = vrajitorul, Gica Contra, etc. (e o gluma nevinovata)
13. Nici o firma nu e obligata sa dea ceva ce nu exista in contractul de munca. Sefele de schimb e normal sa primeasca mai mult ca o operatoare. Orice operatoare poate sa ajunga sefa de schimb. De ce crezi ca salariile sunt diferite? De ce crezi ca responsabilitatile sunt diferite?
14. Cum vrei tu... Dar data viitoare tine cont de urmatorul aspect. Nu lucrez la Bos. Deci habar nu am de chestiunile specifice voua.
Data viitoare quid pro quo imi raspunzi si tu la cateva intrebari? civilizat? fara jigniri?
Cu stima Oana.

Andrei Miercuri, 22 Mai 2013
Interesanta discutie. Daca cineva nu este multumit de un anumit loc de munca sau ce poate oferi ,mai bine pleaca la mai bine. Inversunarea cu care jigniti pe toti ce au alta parere si respectiv amenintarile la adresa lor arata un anumit nivel de cultura. De ce nu incearca cineva care se crede sau se stie capabil de mai mult, sa vada daca face fata in alta parte? Pt ca nu poate? Sau a incercat si a vazut ca nu poate? Vrajitorul vorbeste de faptul ca nu e respectat. Dar limbajul sau ce arata? Cei care posteaza la adresa lui si a angajatilor atacuri directe sau indirecte nu sunt mai deosebiti. Cine crede ca prin astfel de actiuni ca cele de aici se rezolva ceva, se insala. Jignirile si amenintarile nu vor rezolva nimic. Unii care posteaza aici nici nu mai sunt in firma si acum incearca sa instige si denigreze. Cei care sunt, prefera sa se ascunda dupa diferite nume fictive si sa para ca ei vor sa imparta dreptate si sa arate capabilitatea lor. Daca ar face direct si pe fata poate ar reusi mai multe si mai direct. Nu astfel de amenintari rezolva situatia! Astea dovedesc doar dorinta de a face rau, frustrarea si lipsa de raspundere pt actiunile proprii. Nu va mai ascundeti pe diferite locuri si va dati nume aiurea ci daca stiti ca puteti si ca aveti capacitate iesiti in fata cu numele real. Asumati-va responsabilitatea.
N.N Miercuri, 22 Mai 2013
OK , OANA
N.N Miercuri, 22 Mai 2013

Inainte de a pune intrebarii trebuie sa iti aduc la cunaostiinta urmatoarele aspecte:

2. Refuzul nejustificat si amenintarile constante nu constituie cumva o incalcare a unui drept constitutional?
3. La noi R.O.I este STRICT SECRET si nu este afisat asa cum prevede legea, DE CE?
4. UNDE ANUME IN R.O.I este prevazut ca o persoana cu 8 clase, care este reprezentantul salariatiilor, vorbitoare de engleza gen am vb atata ca ma dor mainile cu consoanele si vocalele de rigoare? Planificator productie 12 clase fara bac, nu cred ca este in R.O.I? DE CE PT CA el este tinut secret. Tot potrivit legii mandatul reprezentantiilor salariatiilor este de 2 ani, la noi au fost impusi si au 3 ani aprox.
5. La noi C.O se impun sau mai grav se impune C. fara plata, sau te trezesti in acel concediu pt ca o sefa de tura iti complecteaza si semneaza respectiva cerere.
6. Care fisa de evaluare profesionala cand la noi nu exista nici FISA POSTULUI, act aditional al CIM.
7. Este vb de reclamatiile venite de la beneficiar si nu de alte reclamatii sau solicitarii adresate firmei (pt acest aspect imi cer scuze, nu am foste explicit), dar daca adresezi o sesizare la noi NU vei primi nr de iregistrare pe nici unul din exemplare.
8. Unele persoane din firma INCA NU AU SI NU AU SEMNAT FISELE DE PROTECTIA MUNCII, inainte de a fi angajat faci un curs de SSM, dupa care semnaezi ca primarul, nu stim care sunt persoanele care au o bligatie pe aceasta linie.
9. Daca ai 10 sau 1 luna in firma in CIM, sunt specificate doar DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLASICE, ce apar in plus in R.O.I SI C.C.M. sunt STRICT SECRETE, daca pana in urma cu 3 ani bonurile de masa se dadeau in data de 05 ale luni, azi cand vrea muschii lor asa ca prostimea sa faca FOAME, daca cumva a fost modificate aceste prevederii de ce nu sunt aduse la cunaostiinta asa cum prevede legea si nu spuse lui X SAU Y VERBAL?
10. La o firma unde se lucreaza 3 schimburi ai asistenta medicala de la ora 08:00 - 16:30 dupa care il suni pe doctor V.R. E NORMAL?
11. DA e adevarat ca un operator poate ajunge si sef de schimb, responsabilitatea lor este sa ajute, sa se asigure ca pe linii sunt oameni suficientii pt a realiza planul, la noi incepand cu ora 8 si apoi din ora in ora ele au pauze, daca ai probleme nu sunt de gasit pt ca fie sunt in pauza si pauza e sfanta fie ca se ascund prin alate parti.
12. Daca se taie un bonus de productie prostimii i se comunica sec NEAMTUL A HOTARAT ASA.
13. Era sa uit unei sefe de linie cu reclamatii repetate de la beneficiar de ce nu i se taie bonusul de productie? Ci primeste o prima de 8 Martie, pt competenta sau .......

Oana Z. Miercuri, 22 Mai 2013

@N.N iti inteleg nemultumirile, hai sa lamurim niste aspecte:
CCM si ROI trebuie afisate, CIM e confidential dar angajatul primeste de regula o copie la angajare.
Despre CCM nu are rost sa discutam. Daca a fost semnat de "reprezentantul" vostru e clar ca nu contine drepturi in plus pentru voi, deci lecturarea lui nu prea are sens.
CIM l-ati citit cand l-ati semnat, probabil nu contine mare lucru in afara de prevederile legale.
Drepturile de salariat sunt oricum stabilite prin legi si institutii juridice : codul muncii, protectia muncii, asigurari medicale, ITM, Directia de munca.
ROI stabileste ordinea interioara din fabrica asa cum Bos intelege si doreste sa o organizeze - este dreptul angajatorului sa organizeze activitatea pe care o plateste.
ROI e facut in interesul angajatorului si poate fi schimbat oricand fara a anunta pe nimeni. Exista doar obligativitatea afisarii.
Bonurile de masa nu sunt obligatorii pentru angajator. Angajatorul poate oricand sa nu le dea. Ele sunt o forma ieftina de a inlocui primele si cresterile salariale. Deci in cazul in care se realoca bugetul prevazut pentru bonuri... puteti ramane fara ele. Asta daca nu fac obiectul unei negocieri intre reprezentantul vostru si conducere sau conducere si sindicat. Dar oricum daca nu exista ca anexa la un contract, puteti oricand sa ramaneti fara ele. Oricum e naiv sa creada cineva ca bonurile astea sunt supliment nutritiv sau inlocuitor de hrana. Angajatorul nu e obligat sa dea hartiile astea.
Legat de sefii de schimb care nu-si fac treaba, raporteaza-i la sefii de fabrica. Sau direct la neamt. Propuneti sa se aseze intr-o zona nefilmata, o cutie in care orice angajat sa poata sa-si scrie anonim pasurile, daca credeti ca o sa aveti repercursiuni daca va raportati sefii directi.
Trebuie sa intelegeti ca traim totusi in capitalism. Angajatul are foarte multe drepturi, iar angajatorul incearca prin toate mijloacele sa foloseasca munca in favoarea lui.
Tot ce ai scris tu @N.N e la limita legii. Oricare din neregulile semnalate de tine pot sa atraga maxim avertismente sau amenzi din partea organelor de control. Nu sunt infractiuni sa putem vorbi de o latura penala.
Toate fabricile au plusurile si minusurile lor.
Imi dau seama ca din punctul tau de vedere situatia nu e roza, dar atat pentru tine cat si pentru ceilalti exista doua variante... avansarea sau alt loc de munca.
Toate cele scrise mai sus reprezinta punctul meu de vedere. E posibil sa gresesc in anumite privinte, sau sa deranjez anumite persoane.
 

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?