Forum despre Capgemini Romania


awa Luni, 1 Decembrie 2014
puteti, va rog, sa dati niste exemple de intrebari care s-au dat la testul IT pentru postul de Customer Advisor ?
Angajata Miercuri, 3 Decembrie 2014
Hello. Lucrez pentru Capgemini de aproape 5 ani. Ceea ce s-a mai precizat de cateva ori este foarte corect si adevarat.
Sincera sa fiu nu mai stiu ce intrebari se pun in testul IT, dar nu sunt foarte grele si nu este obligatoriu sa le stii pe toate, cam 50% doar.
Se urmareste nivelul de cunostinte generale in IT a unei persoane obisnuite sa lucreze pe calculator in general cu Office si Internet. Din ce imi amintesc de exemplu la inceput cand am dat eu acest test (daca nu s-a schimbat intre timp ceea ce e posibil) era o iconita din Word si trebuia sa spui sau sa alegi ce inseamna gen copier/coller.
Depinde de cunostintele fiecaruia, uneori cunoastem lucruri fara sa stim termenii si acest lucru este important la Capgemini din moment ce trebuie sa asiguri suport in limba straina. Deci o data trebuie sa aveti cunostinte de informatica mai mult sau mai putin generale si apoi sa le aveti si in limba pe care o veti utiliza.
Salariul de angajare pentru un costumer service advisor cu 2 limbi franceza-engleza este de 1260 cred. Salariile cresc in timp, dar nu mult. Se dau bonuri de masa si mai exista si o asigurare medicala la Medicover unde se poate merge la diversi specialisti si medici generalisti, se pot face tot felul de analize, exista si cateva consultatii la stomatolog. Mediul de lucru este bun in general, dar ca peste tot mai sunt probleme, cei care se baga mai mult in seama si sunt prieteni cu cine trebuie avanseaza mai repede. Depinde de echipe si de managementul fiecareia. Se dau sporuri de noapte pentru cei care lucreaza noaptea. Sarbatorile sunt cele ale clientului, nu ale tarii noastre decat daca coincid. Adica pe 1 decemebrie am lucrat, dar nu pe 11 noiembrie cand in Franta e sarbatoare nationala.

Oamenii sunt in marea lor majoritate tineri, absolventi sau oricum in jur de 25-30 de ani media de varsta. E o buna rampa de lansare pentru a capata ceva experienta si a invata lucruri noi, dar nu pentru termen prea lung. E un job foarte stresant, obositor. Pentru oamenii tineri carora le place distractia si agitatia e ok. Se poate promova daca muncesti destul de mult si stii cum sa te bagi in seama ca sa fii promovat mai repede. E un flux mare de oameni care vin si pleaca. Eu ma ocup si de o parte din procesul de recrutare, adica doar de interviurile de testare a limbii. Nu lucrez pt HR. Fiecare echipa primeste CV-uri si are oameni care suna sau sunt care suna si pentru mai multe echipe. Se urmareste testarea limbii si a motivatiei pentru a gasi mai usor oamenii care trebuie.
Sunt foarte multi care scriu in CV ca stiu o limba si nu pot inchega doua vorbe in acea limba.
Pentru limbile mai rare se plateste mai bine, insa nu stiu cat. Totul este extrem de confidential in aceasta firma, un cuvant foarte "indragit" si ce se afla desigur pentru ca e inevitabil e prin "antenele" fiecaruia.
Eu as dori sa plec din firma pentru ca mi se pare ca nu imi mai poate oferi mare lucru si ca sunt oportunitati mai bune in alte parti. Nimeni nu va deveni vreodata specialist IT la Capgemini. Totul se invata in training si apoi lucrand. Dar desi sloganul este "People matter, results count" doar a doua parte e valabila. Majoritatea oamenilor buni profesional si uman au plecat si raman din ce in ce mai mult jigodiile.
Firma este serioasa, salariile se platesc mereu la timp. Rareori adica o data la cativa ani se da un amarat de bonus. Intr-adevar cafea este gratis in bucatarie, sediul e in Palas, apa e si card partener daca aveti bani pentru reduceri de 5-10 eventual 15% la niste magazine, mai ales la mancare. Am vazut ca e o mica reducere si la patinoar, tocmai s-a deschis.
In general mare parte din oamenii promovati sunt si suficient de buni profesional, insa nu mereu cei mai buni sunt promovati.
Succes celor care doresc sa se angajeze.
Desideria Sambata, 13 Decembrie 2014
Aprob 100% ceea ce a spus "angajata" .
Eu lucrez de un an jumate la Capgemini in Iasi insa nu as aduce pe nimeni sa lucreze (desi teoretic se ofera un bonus daca aduci pe cineva dar mi-au pierdut increderea ca si angajatori) .
Inveti foarte multe din apel si procesarea mailurilor insa depinde pe ce proiect nimeresti, dai de teamleaderi capabili si foarte ok sau de teamleaderi care te trateaza cu superioritate si mai rau pretind ca de vina ca pleaca oamenii sunt alte persoane dar ei ca si manageri nu sunt de vina (gen hai sa dam vina pe cine putem decat sa ne uitam la noi si sa schimbam ceva).
In orice caz mie mi se pare ca va deveni foarte curand o companie gen XL World (care acum a fost cumparata de Xerox) din acest motiv au si plecat in masa oameni si acum se fac angajari peste angajari si desi s-a spus de ce se pleaca nu se iau masuri ..sau nu se vede ca se ia vreo masura.
Aveti grija la interviu ce cereti si ce vi se spune deoarece tind sa omita anumite lucruri pe care le descoperiti mai apoi daca sunteti angajati.
In orice caz..o experienta la Capgemini te dezvolta si te ajuta sa descoperi cum vrei sau cum nu vrei sa fii si inveti multe lucruri cu care poate nu te-ai intalni altfel.

Succes.
Alex Luni, 22 Decembrie 2014
O mica intrebare am pentru cei care sunt angajati la Capgemini. Am depus un CV saptamana trecuta prin intermediul Best Jobs si cateva ore mai tarziu am fost sunat pentru interviul telefonic, apoi mi s-a zis ca voi fi contactat in cazul in care voi fi selectat pentru interviul final. Poate pare cam stupida intrebarea dar de regula cei care au fost chemati la interviu, cat a durat pana sa fie contactati pentru interviul final?
dominic Marti, 30 Decembrie 2014

Ce face mai exact un Operations manager si ce asteptari financiare (realiste) trebuie sa aiba persoana care vrea sa ocupe pozitia respectiva? Cat de mare e stresul si cate ore sta de fapt la birou?

stenelaus Joi, 18 Iunie 2015
Perioada de training pentru Customer Service Advisor cat dureaza?Va exista o perioada de proba? Sunt amandoua acelasi lucru?
nomad Miercuri, 1 Iulie 2015
Hello, Am fost recrutata pentru un post de System Analyst - Integration in cadrul companiei Capgemini. As dori sa stiu daca exista posibilitatea de deplasare in afara tarii in ...
Denice Miercuri, 1 Iunie 2016
Buna, doresc să împărtășesc experienta neplăcută pe care am avut-o cu recrutorii de la Capgemini. Totul a început anul trecut în martie când am aplicat la ei pentru un ...
viitor Vineri, 27 Ianuarie 2017
Ca si companie am primit de la cateva persoane feedback negativ, oameni care au si plecat la scurt timp si aici vorbesc despre cei care vor sa se angajeze pe pozitiile de testare ...
Andrul Miercuri, 17 Mai 2017
noobilor, ati fost toti la un interviu si nu stiti sa faceti un rezumat pentru restul , sa ne ajute si pe noi. hai sa va dau lectii, ca multi dintre voi ne povestiti cum a fost , ...
Andrul Miercuri, 17 Mai 2017
din experienta mea de viata. Iasiul nu prea e de viitor, mai ales sa stai pe joburi de astea entry level unde nu inveti nimic, iti pierzi timpul si anii si apoi nu te mai ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?