Forum despre Carmeuse Holding SRL


ADMIN - undelucram.ro Miercuri, 26 Februarie 2014

Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Carmeuse Holding SRL, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Carmeuse Holding.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !

eugeniusro Luni, 3 Martie 2014
Salarii pentru muncitori 1500 - 2400 brut (1500- 2200 muncitori, 2300-2400 sefi de tura), personalul tehnico -ingineresc are salariul dublu dar difera de la caz la caz, se ofera bonuri de masa, orele suplimentare nu se platesc dar se efectueaza si se cam pierd. Datorita personalului redus se lucreaza sustinut si suplimentar in mod curent, nu se tine cont de calificare, se face de toate, poti fi sudor sau electrician dar trebuie sa participi si la munci necalificate (incarcari - descarcari saci big-bag, operatiuni de curatenie) care ocupa cam 80% din timpul de munca, la Fieni cel putin se lucreaza dezorganizat, esti chemat in mod frecvent de acasa dupa program iar graficul se face de pe o zi pe alta, concediul daca poti sa il iei il vei lua spart in 2-3 transe.
Se ofera prima de pasti 400 Ron net si prima de craciun 700 Ron net, personalul tehnico-ingineresc primeste in plus la sfarsit de an un bonus de 10% din castigul anual in functie de obiectivele atinse. Faptul ca fiecare urmareste sa isi realizeze propiile obiective care sunt efectuate de forta de munca destul de redusa duce la ciocniri de interese intre sefii mecanici, electricieni si de productie, in principiu productia are prioritate dar din acest motiv sunt neglijate reparatiile curente electrice si mecanice, de regula acestea se fac prin lucru suplimentar si acest lucru duce la demotivarea muncitorilor care le executa la o calitate scazuta. Ca firma are un bun renume pe plan mondial si din acest motiv da bine in CV o experienta in Carmeuse, dar in Carmeuse Romania e bine sa nu stai prea mult sa iti mannci nervii cu ei, se aplica foarte bine sintagma "pe afara e vopsit gardul", foarte multe chestii sunt cosmetizate dar realitatea este putin diferita.
Accidentele de munca sunt in general mici si usoare (mici accidentari, zgarieturi sau striviri de degete, sau ocazional inhalare de praf de var sau contaminarea ochilor cu aceasta), de regula accidentele se musamalizeaza fiindca vin in contradictie cu obiectivele conducatorilor de locuri de munca care au target 0 accidente :), se asigura echipament de munca salopete, incaltaminte, manusi, etc si deasemenea se asigura si echipament de protectie casca, ochelari, etc
Pe o scara de la 1 la 10 si comparativ cu alte locuri de munca unde am lucrat eu acord urmatoarele note:
8 la salarizare (salariul este platit la timp si este relativ peste media zonei)
8 la conditii de munca (vestiare, sala de mese, loc de munca)
5 la calitatea muncii (aici ma refer la faptul ca esti nevoit sa faci si activitati necalificate)
5 la conditiile de stres
3 la posibilitatile de folosire a timpului liber, aici ma refer la imposibilitatea efectuarii unui concediu in intregime in conditii bune, de pilda sa pleci linistit la mare sau in statiune, deoarece primesti franturi de concediu, in perioade de regula nepropice efectuarii concediului, plus ca esti rechemat in mod frecvent din libere sau din concediu la servici datorita incompetentei sefilor in a organiza activitatea.
9 la cum da in CV, poti valorifica apetitul local de a da bine al firmei, firma arata bine din exterior si in CV apare excelent.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?