Forum despre Centrul de Formare Profesionala


ADMIN - undelucram.ro Miercuri, 30 Aprilie 2014

Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Centrul de Formare Profesionala, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de CeFoP.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !

Stela Miercuri, 7 Mai 2014

Ma numesc Stela si am fost inselata de compania care isi spune CEFOP (S.C. CENTRO FORMAZIONE PROFESSIONALE RO SRL) prin faptul ca m-au mintit ca imi vor incheia contract de munca iar in momentul in care au mi-au trimis contractul, de fiecare data acesta era nul neproducand efecte juridice datorita faptului ca nu aveau o serie de date foarte importante completate: numele reprezentantului legal, numele firmei, adresa firmei, salariul de baza, salariul era trecut altul decat cel discutat in prealabil si multe alte conditii din contract despre care n-am discutat. I-am anuntat ca nu semnez un astfel de contract si in acest caz au renuntat la mine pe motivul ca i-am acuzat ca functioneaza in ilegalitate. In concluzie, eu am ramas cu zile muncite neplatite, pachete vandute neplatite si cu analizele platite catre medicina muncii din buzunarul lor. Mai jos va redau cateva date despre aceasta asa-zisa firma. Va rog sa faceti ceva pentru a nu mai insela si alti oameni disperati in a-si gasi un loc de munca.
S.C. Centro Formazione Professionale Ro SRL (isi mai spun si CeFop, adica Centrul de Formare Profesionala): ei spun ca firma mama este in Italia iar firma romaneasca isi are sediul in Cluj.
Dumnealor spun ca se ocupa cu livrarea programelor de formare profesionala in domeniul IT. Ce au mai special acestia este faptul ca recruteaza oameni care sa fie agenti de vanzari prin telefon de la domiciliu, spun ei cu contract de munca - numai ca de fiecare data cand ii intrebi de contract, apar probleme: contract de munca necompletat, nesemnat de angajator si nestampilat; iti cer sa incepi sa vinzi fara sa semnezi contractul si daca pui prea multe intrebari legate de acest aspect, se supara. Interviul, training-ul, semnarea contractului si activitatea se desfasoara absolut de la domiciliul angajatului. Inclusiv cursurile predate in IT care spun ei ca permit obtinerea certificarii MOSMASTER la absolvirea cursului de 6 luni de zile, se desfasoara la domiciliu: doar consultantul didactic vine acasa probabil sa evalueze averea viitorului cursant daca se inhama la un credit pentru plata cursului respectiv. Contractele de munca pe care vi le vor trimite prin e-mail sunt nule fara numele reprezentantului legal si fara semnatura acestuia sau stampila. Daca le atragi atentia, se supara si te ameninta. Aveti mare grija cu acestia!
Adresa web din Italia spun ei ca este aceasta: http://www.accademiaformazioneinformatica.it/
Adresa web din Romania este aceasta: http://cefop.ro
Uneori mai folosesc si adresa http://cefop.ro/index.htm
De cele mai multe ori, veti lua legatura cu o domnisoara care este si trainer si indeplineste mai multe functii desi spune ca face parte doar din departamentul de HR. De cele mai multe ori, domnisoara va zice ca este plecata prin Italia. De asemenea, firma are doua adrese pe site-ul web, una la: Bd-ul Carol I 1A-0123456 Cluj Napoca, Romania, cu telefon fals 0040 123456789 si alta in josul paginii: Piata Mihai Viteazul, nr. 33, Et. 1, Ap. 19, Cluj Napoca, judetul Cluj, Romania - Telefon: 264/434233, E-mail: info@cefop.ro, iar pentru certificatul de inregistrare sustin ca au adresa: SC Centro Foramzione Professionale RO SRL, Cluj-Napoca, Str. Uliului, nr 108, Jud Cluj, inregistrata la registrul comertului din Cluj-Napoca, sub nr. J12/155/2014, cod fiscal 32687728. Ei sustin ca au o contabila cu sediul biroului de contabilitate la adresa Str Donath, nr 198, bl A1, Ap 2. In cadrul training-urilor care se desfasoara de tipul conferintelor online pe Skype, au cate o persoana infiltrata de-a lor care are rolul de a calma pe cei ce vor sa depuna plangere la ITM, luand partea CeFop iar uneori incercand sa para impartiala. Cel mai bine o recunoasteti din faptul ca daca crede ca sunteti in dubii legat de contract, de obicei va lua legatura cu dvs pe Skype si va incerca sa discute pe marginea acestui lucru. Atentie la adresa de e-mail cefop.selezione.ro@gmail.com ! O veti gasi pe e-jobs, bestjobs sau pe mai toate site-urile de joburi. Angajeaza consultanti telefonici de la domiciliu si ii pune sa sune toate numerele din cartea de telefoane a unui judet pentru a minti oamenii ca le vinde cursuri.

Sper sa nu ajunga sa insele cat mai multi oameni! Ajutati-ma sa punem capat acestor inselatorii!

Paula Marti, 22 Iulie 2014
Ca raspuns la reclamatia postata in privinta firmei noastre, de catre persoana inregistrata sub pseudonimul Stela (7 mai 2014)
Citind continutul textului redactat, afirmam ca tot ceea ce s-a scris este pura fictiune!

Draga "Stela",

Fara a avea o proba concreta si fara o coerenta logica a discursului, postarea de date personale pe un site internet, vizibil de o maniera publica, constituie o incalcare a caracterului privat si confidential al acestui tip de date.
Va aducem la cunostiinta, de asemenea, ca informatiile oferite de dumneavoastra in legatura cu firma noastra sunt incorecte. Centro Formazione Professionale Romania este o firma inregistrata de o maniera legala, cu o activitate serioasa si care recrutaza personal pentru a desfasura activitatea de o maniera legala, cu respectarea tuturor prevederilor in vigoare.

Concluzionam prin a va comunica ca, in raspuns la activitatea dumneavoastra de defaimare in directia firmei noastre, Ce.Fo.P. ro, am luat deja toate masurile legale impotriva celui care este responsabil de acesta reclamatie, sustinandu-ne in acest mod, drepturile.
Si, mai mult, vom actiona pe cale legala impotriva TUTUROR celor care isi vor publica opiniile si comentariile personale (chiar si in mod anonim, pentru ca ne va fi usor sa ii individualizam) pentru a aduce calomnii la adresa firmei noastre, fara sa aiba vreo proba sau un anumit lucru care sa confirme cele spuse.
George Duminica, 31 August 2014
Felicitari Stela, multumesc pentru informatii, sa nu te temi, o firma serioasa nu face amenintari pe forum, te cheama in instanta , sunt sigur ca ai pastrat documente cu care sa iti probezi afirmatiile, ai sansa sa le ceri daune materiale si morale daca pornesc un proces impotriva ta.

succes!!!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?