Forum despre Grupul CityGrill (City Grill - Caru cu Bere - Hanu berarilor - Trattoria Buongiorno)


anonim Luni, 5 August 2013
Caru cu bere (2008)

Picol(runner):
Program: 2 zile libere in cursul saptamanii, iar in rest 6/8/10/12 ore dupa placul lor
Bani: era un tips gen 15-30 lei /zi
Sefi: vreo 5-6 la numar.

*se cam fura din vestiare

*picol=runner=alergator(fiind flux f mare de clienti stai toata ziua pe bar de exemplu si duci bauturi la mese...masa si bonu..le duci ...te intorci...masa si bonu)
*declari banii la intrare in restaurant
*au lista cu cine duce gunoiul si cine a spart ceva in ziua respectiva
*mananci la jumatate de pret
*fac petreceri de craciun

M-au facut ospatar dupa 3-4 sapatamani in care ma rugam de manager sa imi acorde cateva minute si sa ma intrebe din meniu( e prima conditie). De fiecare data imi zicea ca nu are timp, ca urmeaza weekendul si nu voi face fata, ca sunt prea tanar, ca nu sunt barbierit sau imi zicea ca mai tarziu si pleca acasa.

Cand s-a hotarat sa ma faca ospatar intrebarile au fost: cate grade are sambuca? dar feteasca neagra de la beciu? suntem 6 la masa, ce ne dai sa mancam?(si vbeam cu scaunele)...asta doar ca sa nu ma faca ospatar:))

Ca ospatar mi-au dat 5-6 mese la care faceam milionu.

Dupa care am fost transferat la Trattoria Buongiorno.
Pe scurt si ca idee caru cu bere e "scoala" sau "fabrica" de personal pentru toate celelalte unitati, in functie de nevoile lor.
mumia_vesela Joi, 29 August 2013

Am avut si eu o tentativa de angajare acu cativa ani, ajutor de bucatar dar am plecat.
Intra in atributii dupa 15 ore de munca si sa spal wc, nu doar bucataria...tipsul mic
angajatii ...oameni muncitori si de bun simt
salariul mic, pe vremea aia se dadea o jumate din el pe card, restul in mana, oricum era mic....am castigat mult mai bine in restaurantele astea de cartier fara pretentii
poate e ceva schimbat de-atunci

drman Sambata, 14 Septembrie 2013
asteptam mai multe pareri si opinii
omu Marti, 4 Februarie 2014

Hanu Berarilor 2 : am lucrat la ei ajutor de ospatar picol,si pot spune ca dupa un timp ma cam fortau sa plec acasa ,asta ca se termina vara si ramaneau cu locuri mai putine in restaurant,personalul ok in afara de sefi caree se credeau foarte superiori

salariul 6mil pe card restul in mana,te platesc cu aprox 4 lei pe ora,lucrezi 12h/zi 5/7zile,adica esti fortat sa lucrezi peste media normala de 160-180h la 250 de ore/luna,dar defapt alea 12 ore sunt 12,5 sau 13 pe zi,sau poate mai mult daca au ei nevoie.Alergi toata ziua,iei mancarea de la bucatarie sau bauturile de la bar si efectiv fugi cu comanda ca sa reusesti s te intorci sa iei alta masa care deja intarzie si pe langa asta mai si tipa la tine ca nu esti capabil sa fugi mai repede cand poate doar tu faci marea munca,cea mai multa presiune este pe tine.Pe langa faptul ca treaba ta normal este doar sa duci mancarea /bauturile la masa,faci si munca de sters praful,dus gunoiul,spalat vase cateodata....tips de rahat ....reguli peste reguli ....si pretentii mari de la un numar de angajati foarte mic in comparatie cu alte locatii ale lor.

burtuss Sambata, 12 Aprilie 2014

Am lucrat in Hanul Berarilor 1 (casa Oprea Soare) la bucatarie in 2013

Sunt multe de spus, si de bine si de rau. Pentru cine nu tolereaza umilinta, aerele sefilor care sunt cam 3-4 in jurul tau tot timpul , pentru cine se enerveaza cand i se cere sa faca un lucru fara a i se da si mijloacele...., sa nu incerce in acest trust.

De exemplu, picolii care au de dus mancarea la masa si de debarasat, efectiv nu au spatiu de debarasat pentru ca la vase nu e loc decat pentru 2 persoane sa debaraseze simultan. Imaginati-va cum e cand e full si vin simultan si cate zece-douazeci de picoli la debarasat (daca e agentie de 200 de insi venita la meniu....e logic)

Patronii sunt preocupati numai sa scoata bani din nimic, forteaza spatiul si personalul peste capacitati, mai ales vara cund sunt multi straini, agentii si nunti.

Personalul sunt in general oameni de calitate , tineri, studenti , dar in bucatarie nu e chiar asa. Pe tura mea colegii din bucatarie erau aproape toti oameni de toata isprava, veseli si parca de drag sa lucrezi cu ei. Pe cealalta tura numai betive, barfitoare si mai ales din alea care fac orice sa le faci tu munca lor .

Singurele avantaje sunt ca banii se dau la timp , intre 5-10 ale lunii , angajeaza pe absolut oricine (doar la bucatarie ma refer aici) , si ca nu esti dat afara decat pentru 3 motive:
-daca n-ai fost umil cu sefii
-daca lipsesti de la servici fara sa anunti
-daca te pui rau cu vre-un "nepot"

Salariul am spus ca se da la timp, dar in multe cazuri nu salariul corect. Am avut colega care trei salarii si le-a luat diminuate cu 60-90 lei. Gresala, deh! Ce s-o mai lungim inutil, patronatul trage de la angati la greu. Fiind platiti la ora, daca vrei sa fi sigur ca-ti incasezi drepturile corect trebuie sa ai tu o evidenta orelor lucrate, si sa fi si cu ochii pe seful direct sa te asiguri ca te-a pontat. S-a intamplat sa mai uite, deh... sunt si ei stresati !
Am patit si faza ca tipsul pe caretrebuia sa-l primesc pentru ziua precedenta era de 20 lei (asa scria si pe plic), doar ca in plic erau doar 10 lei . Si n-am fost singura.
Recunosc, cine a contestat sumele primite si-a luat banii , dar de ce asa?

Of, nu mai zic nimic. Trista amintire!
-

Florin T. Vineri, 8 August 2014

Am avut un prieten care lucra ca barman la Caru cu Bere, l-au acceptat fara experienta si la program in functie de facultate, asta se intampla in 2007 inainte de criza, si aveam si o colega ospatarita la citygrill care lucra dupa programul de la facultate. Deci aceasta retea era altfel pana in 2008.
Eu am avut o tentativa de a ma angaja la Hanul Berarilor 2, pentru ajutor de bucatar mi s-a spus ca programul de lucru este de la 8 dimineata pana la 22.00 o zi cu o zi, salariul ok. Mi-e mi-a convenit si am semnat contractul. A doua zi la incheierea programului, managerul ca ala este programul, " mi s-a spus de la 8 la 22 orientativ " . Defapt stiiti care este programul, o zi de dimineata pana pe la 3-4 noaptea si a doua zi cand este ziua ta libera, esti chemat la munca sa faci macar vreo 10 ore, faci 180 - 200 de ore de munca pe luna daca nu si mai mult. I-am zis ura si la gara. La un program normal, n-as avea nicio problema sa ma angajez acolo, 60 de ore pe saptamana sau o zi cu o zi. Inca ceva, sunt foarte multi sefi pe acolo, eu am numarat aproape 10 superiori.
Ciudat este ca bucatarul sef ne ameninta mereu ca-si da demisia si ne lasa balta. Anunturile pentru angajari la Hanul Berarilor suna asa : angajam bucat sef, bucatar, ospatari, picoli, barmani, hostess, ajutor bucatar, spalator vase , oare de ce ??? Pleaca toti!!!!! isi dau toti demisia in aceasi zi ???

Bogdan Vineri, 22 August 2014
Va salut,
City Grill ca si companie,este o fabrica de facut bani,ca si client este ideal sa te duc in compania lor,dar ca si angajat nu e pentru orisicine.Am lucrat la Caru cu Bere o perioada semnificativa ,sa incepem cu venitul ca asta e primul lucru care ne intereseaza,ca venit ajungi in functie de pozitie picol - 1600 lei,ospatar - 3200-5000 lei,barman 2000-3000,sef sala 4000+. Ca si venit esti multumit la prima vedere .... ca ospatar lucrezi 2 zile cu 1 libera,prima zi este programul 12-24,a doua zi 17:30--inchidere,inchiderea inseamna cand pleaca ultimul client adica la cam 2 ore dupa ultima comanda care D-J este la 24:00,V-S 02:00,daca nu ar fi munca bruta si faptul ca trebuie sa dai raportul la tot ce faci adica trebuie sa ceri voie sa te duci la toaleta,la o pauza de tigara,la orice faci trebuie sa stie seful de sala,daca nu ar fi penalizarile de-a dreptul aberante,penalizare ca nu zambesti,sau penalizare ca ai spart ceva (in conditiile in care platesti 5 lei pe zi din tips pt. "sparturi"),sau penalizare pentru ca ai stat prea mult in pauza,exista penalizare pentru orice,penalizarea incepe de la 10Euro cea mai mica (desi esti platit in lei) si ajunge pana la 50% din salariu in functie de gravitatea faptului ...dar in principiu este 10Euro pentru greselile zilnice si in procente din salariu la faptele mai grave gen intraziere,injurii etc. Cand intri in tura ... intri pe usa restaurantului ... trebuie sa-ti scrii la condica sa-i zic asa cu ce suma de bani si la ce ora ai intrat in restaurant,aberant ..... ca si ospatar ti se opreste 52% din tips ... daca faci 100 lei tips ramai in mana cu 48lei, salariu minim + tips la aproximativ 65 de ore pe saptamana,e o companie serioasa ... iti primesti salariul la timp,concediu si alte chestii .... concediu primesti destul de greu. E mult de discutat ..daca vrei sa lucrezi ospatar si sa castigi ok e locul potrivit ... nu casti prin faptul ca e restaurant de lux si da lumea tips gras ... castigi prin rulaj ... zilnic acestui restaurant ii trec pragu peste 3500 de clienti.
Andreea Joi, 20 Noiembrie 2014
Buna seara Bogdan. Eu mi-as dori sa lucrez ca ospatar la ei doar pentru ca se stie ca se fac bani ( la caru cu bere). dar nu stiu o adresa de email de la resursele umane ale lor sau cum sa procedez ca cv-ul meu sa ajunga acolo unde trebiue ,nu pe mana vreunui angajat care clar nu mai vrea un coleg in plus.
Daca stie cineva cui sa ma adresez va multumesc anticipat.
alinudelfinu Sambata, 20 August 2016
Am muncit ca si ospatar/barman in pregatire in Trattoria Primaverii si o zi in Trattoria Lido pentru ca aveau nevoie (ambele fac parte din aceeasi firma ca si Caru' cu bere, city grill). Am avut parte de o experienta extrem de frustranta si o sa va explic in cateva puncte :
1. Ca sa ajungi la un salariu de 10 mil pe luna din care sa supravietuiesti trebuia sa muncesti 12 ore pe zi 6 zile pe saptamana pentru ca esti platit cu 3.5 max 4 lei pe ora. Nu erai obligat sa faci atatea ore dar au conceput plata in asa fel incat sa nu ai de ales.
2. Aveau un sistem prin care iti dau o parte din bani cash in plic si o parte pe card. Nu mai stiu exact detaliile contractuale dar stiu ca era conceput in asa fel ca ei sa se poate scuti de niste taxe si sa le iasa cumva ca tu lucrezi part time
3. Salariile erau atat de mici pentru ca managementul se bazeaza pe bacsisuri care vin in completarea salariului. Daca nu ar exista acele bacsisuri nimeni nu ar suporta salariile atat de mici
4. Atmosfera dintre ospatari si oamenii care lucreaza la bucatarie este una de cusca de caini mascata subtil de o politete fortata. Ospatarii mai vechi se "tolereaza" unii pe altii, fiecare urmarind sa-si faca bacsis si sa munceasca cat mai putin bazandu-se pe ospatarii noi sa faca treaba de jos. Unii dintre ospatarii considera ca e de-a dreptul injositor ca ei dumnezeii sa impatureasca servetele si sa pregateasca tacamuri. Unii dintre sefii de sala erau aroganti, uneori nu faceau altceva decat sa mustre si cand aveau ocazia stateau, iar intreaga atitudine a localului era una de pretentii de restaurant scump dar salariul angajatilor era de-a dreptul rusinos. Am avut totusi norocul ca unii dintre colegi/sefi de sala/bramani sa fie chiar ok dar erau putini.
5. Era extrem de mult de facut si se asteaptau foarte multe de la tine. Cum am zis pretentii exagerat de mari dar la schimb nu ofereau nimic. Ca si barman in pregatire se asteptau ca in primele doua saptamani sa invat tot ce e de invatat si sa ma descurc ca un barman cu experienta, insa eram presat zilnic si daca se putea sa-mi iasa totul din prima era super. Nu aveam voie sa gresesc spuma de lapte pt capuccino ca sa nu stric laptele(lapte ieftin numit "buna dimineata" 2 lei litrul) dar cand le-am spus ca imi aduc un litru de lapte de acasa doar sa ma lase sa invat s-au uitat urat la mine. Training-ul a fost de rahat, desi barmanii erau experimentati eram mereu sub presiune ca trebuie sa invat repede, nu stiau sa explice bine intr-un mod in care sa ma ajute sa invat. Unul dintre barmani avea un aer arogant de "o sa fac un efort sa-ti explic si tie", nu am reusit sa deprind o tehnica, pentru ca trebuiau sa imi explice in timpul muncii nu exista timp pt pregatirea mea asa cum ar trebui. Intr-un fel vina nu e a lor ci a localului pentru ca sunt slab platiti, sunt obositi si nu mai sunt in stare sa trainuasca oameni pe gratis.
6. Ca si barman trebuia pregatite cafelele, bauturile, limonadele, citronadele, apa pentru ospatari, sa mentin cele 4 frigidere din afara barului mereu pline, sticlele reci in fata sticlele calde in spate, cele cu data mai veche in fata cele noi in spate, sa mentin statistica stocului, sa schimb butoaiele cu bere cand se umplu, sa primesc marfa si sa o asez in depozit, si apoi la finalul zilei aveam vreo 20 de min in care totul trebuia curatat impecabil ca daca vin in control si vad o pata de cafea iti iau bani din salariu ca sa te inveti minte. Salariu care deja e de rahat.

A si bomba bombelor, nu stiu daca ati mai auzit asa ceva dar ospatarilor nu li se ofera o unealta profesionala de deschis sticle de vin si sticle de bere. Un restaurant care se considera (dupa aparente) dichisit si profesional. Trebuie sa o cumperi tu din salariul inexistent. Si dimineata inainte de inceperea muncii se verifica daca ai acea unealta la tine si daca e de care trebuie. Culmea tupeului. E ca si cum eu ca restaurant le-as cere angajatilor sa aduca propriile tacamuri si propriile farfurii si apoi daca nu le-ar aduce as zice "Ce faci frate nu le-ai adus pai in ce servim azi?"

Tavile pe care se serveste sunt intotdeauna putine si ospatarii se bat pe ele. Iar cand se cumpara tavi noi(cateva bineinteles si nu pt toata lumea), e ca o mare chestie si ospatarii le primesc in ordinea performantelor. Va dati seama..niste tavi de plastic de 5 lei.

Nu ii intereseaza sa schimbe nimic pentru ca in Romania se moare de foame si stiu ca daca cineva pleaca mereu altcineva ii va lua locul. Cand am plecat de acolo dupa doua luni si le-am spus ca nu-mi permit sa traiesc din salariu mi-au spus rece si ironic sa muncesc mai multe ore. Adica practic sa ajung sa stau mai multe ore in restaurant decat acasa. Mi-au mai spus ca ei niciodata nu au concediat pe nimeni in acea locatie. Nu le-am mai spus dar gandeam ca nici nu e nevoie, la cat de rele sunt conditiile majoritatea oamenilor care mai au un gram de respect de sine pleaca cat mai repede de acolo

Nu mai vorbesc de calitatea alimentelor ca m-am lungit prea mult. Cu exceptia unora dintre ingrediente majoritatea sunt cele mai ieftine posibile. Va dau doar un exemplu: O limonada mare iunie 2014 costa 14-15 lei lei. Continut un shot de suc de lamaie(cam o jumatate de lamaie), o jumatate de shot de miere, si apa. Cost productie : maxim doi lei. Faceti voi calculele. Cele mai ieftine ingrediente + cele mai mari preturi + angajati prost platiti = Mafie

Atat am avut de spus

Data viitoare cand mancati acolo ganditi-va ce fel de afacere sustineti

Nuta Alin 17.08.2016

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?