Forum despre Grupul CityGrill (City Grill - Caru cu Bere - Hanu berarilor - Trattoria Buongiorno)


anonim Luni, 5 August 2013
Caru cu bere (2008)

Picol(runner):
Program: 2 zile libere in cursul saptamanii, iar in rest 6/8/10/12 ore dupa placul lor
Bani: era un tips gen 15-30 lei /zi
Sefi: vreo 5-6 la numar.

*se cam fura din vestiare

*picol=runner=alergator(fiind flux f mare de clienti stai toata ziua pe bar de exemplu si duci bauturi la mese...masa si bonu..le duci ...te intorci...masa si bonu)
*declari banii la intrare in restaurant
*au lista cu cine duce gunoiul si cine a spart ceva in ziua respectiva
*mananci la jumatate de pret
*fac petreceri de craciun

M-au facut ospatar dupa 3-4 sapatamani in care ma rugam de manager sa imi acorde cateva minute si sa ma intrebe din meniu( e prima conditie). De fiecare data imi zicea ca nu are timp, ca urmeaza weekendul si nu voi face fata, ca sunt prea tanar, ca nu sunt barbierit sau imi zicea ca mai tarziu si pleca acasa.

Cand s-a hotarat sa ma faca ospatar intrebarile au fost: cate grade are sambuca? dar feteasca neagra de la beciu? suntem 6 la masa, ce ne dai sa mancam?(si vbeam cu scaunele)...asta doar ca sa nu ma faca ospatar:))

Ca ospatar mi-au dat 5-6 mese la care faceam milionu.

Dupa care am fost transferat la Trattoria Buongiorno.
Pe scurt si ca idee caru cu bere e "scoala" sau "fabrica" de personal pentru toate celelalte unitati, in functie de nevoile lor.
mumia_vesela Joi, 29 August 2013

Am avut si eu o tentativa de angajare acu cativa ani, ajutor de bucatar dar am plecat.
Intra in atributii dupa 15 ore de munca si sa spal wc, nu doar bucataria...tipsul mic
angajatii ...oameni muncitori si de bun simt
salariul mic, pe vremea aia se dadea o jumate din el pe card, restul in mana, oricum era mic....am castigat mult mai bine in restaurantele astea de cartier fara pretentii
poate e ceva schimbat de-atunci

drman Sambata, 14 Septembrie 2013
asteptam mai multe pareri si opinii
omu Marti, 4 Februarie 2014

Hanu Berarilor 2 : am lucrat la ei ajutor de ospatar picol,si pot spune ca dupa un timp ma cam fortau sa plec acasa ,asta ca se termina vara si ramaneau cu locuri mai putine in restaurant,personalul ok in afara de sefi caree se credeau foarte superiori

salariul 6mil pe card restul in mana,te platesc cu aprox 4 lei pe ora,lucrezi 12h/zi 5/7zile,adica esti fortat sa lucrezi peste media normala de 160-180h la 250 de ore/luna,dar defapt alea 12 ore sunt 12,5 sau 13 pe zi,sau poate mai mult daca au ei nevoie.Alergi toata ziua,iei mancarea de la bucatarie sau bauturile de la bar si efectiv fugi cu comanda ca sa reusesti s te intorci sa iei alta masa care deja intarzie si pe langa asta mai si tipa la tine ca nu esti capabil sa fugi mai repede cand poate doar tu faci marea munca,cea mai multa presiune este pe tine.Pe langa faptul ca treaba ta normal este doar sa duci mancarea /bauturile la masa,faci si munca de sters praful,dus gunoiul,spalat vase cateodata....tips de rahat ....reguli peste reguli ....si pretentii mari de la un numar de angajati foarte mic in comparatie cu alte locatii ale lor.

burtuss Sambata, 12 Aprilie 2014

Am lucrat in Hanul Berarilor 1 (casa Oprea Soare) la bucatarie in 2013

Sunt multe de spus, si de bine si de rau. Pentru cine nu tolereaza umilinta, aerele sefilor care sunt cam 3-4 in jurul tau tot timpul , pentru cine se enerveaza cand i se cere sa faca un lucru fara a i se da si mijloacele...., sa nu incerce in acest trust.

De exemplu, picolii care au de dus mancarea la masa si de debarasat, efectiv nu au spatiu de debarasat pentru ca la vase nu e loc decat pentru 2 persoane sa debaraseze simultan. Imaginati-va cum e cand e full si vin simultan si cate zece-douazeci de picoli la debarasat (daca e agentie de 200 de insi venita la meniu....e logic)

Patronii sunt preocupati numai sa scoata bani din nimic, forteaza spatiul si personalul peste capacitati, mai ales vara cund sunt multi straini, agentii si nunti.

Personalul sunt in general oameni de calitate , tineri, studenti , dar in bucatarie nu e chiar asa. Pe tura mea colegii din bucatarie erau aproape toti oameni de toata isprava, veseli si parca de drag sa lucrezi cu ei. Pe cealalta tura numai betive, barfitoare si mai ales din alea care fac orice sa le faci tu munca lor .

Singurele avantaje sunt ca banii se dau la timp , intre 5-10 ale lunii , angajeaza pe absolut oricine (doar la bucatarie ma refer aici) , si ca nu esti dat afara decat pentru 3 motive:
-daca n-ai fost umil cu sefii
-daca lipsesti de la servici fara sa anunti
-daca te pui rau cu vre-un "nepot"

Salariul am spus ca se da la timp, dar in multe cazuri nu salariul corect. Am avut colega care trei salarii si le-a luat diminuate cu 60-90 lei. Gresala, deh! Ce s-o mai lungim inutil, patronatul trage de la angati la greu. Fiind platiti la ora, daca vrei sa fi sigur ca-ti incasezi drepturile corect trebuie sa ai tu o evidenta orelor lucrate, si sa fi si cu ochii pe seful direct sa te asiguri ca te-a pontat. S-a intamplat sa mai uite, deh... sunt si ei stresati !
Am patit si faza ca tipsul pe caretrebuia sa-l primesc pentru ziua precedenta era de 20 lei (asa scria si pe plic), doar ca in plic erau doar 10 lei . Si n-am fost singura.
Recunosc, cine a contestat sumele primite si-a luat banii , dar de ce asa?

Of, nu mai zic nimic. Trista amintire!
-

Florin T. Vineri, 8 August 2014
Am avut un prieten care lucra ca barman la Caru cu Bere, l-au acceptat fara experienta si la program in functie de facultate, asta se intampla in 2007 inainte de criza, si aveam ...
Bogdan Vineri, 22 August 2014
Va salut,City Grill ca si companie,este o fabrica de facut bani,ca si client este ideal sa te duc in compania lor,dar ca si angajat nu e pentru orisicine.Am lucrat la Caru cu Bere ...
Andreea Joi, 20 Noiembrie 2014
Buna seara Bogdan. Eu mi-as dori sa lucrez ca ospatar la ei doar pentru ca se stie ca se fac bani ( la caru cu bere). dar nu stiu o adresa de email de la resursele umane ale lor ...
alinudelfinu Sambata, 20 August 2016
Am muncit ca si ospatar/barman in pregatire in Trattoria Primaverii si o zi in Trattoria Lido pentru ca aveau nevoie (ambele fac parte din aceeasi firma ca si Caru' cu bere, city ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?