Forum despre Continental Automotive Group Romania


Cosmin Miercuri, 16 Aprilie 2014
Cine stie ce salariu ia un Quality supplier enginner incepator?
Alexandar Luni, 12 Mai 2014
Salut,
Am si eu o intrebare:
Care este salariu de inceput la continental cel de pe strada siemens ca operator in productie?
Alexandar Marti, 13 Mai 2014
Eu ma refer la Continental cel de pe Buziasului cum merge treaba ? care ar fi salariul de inceput pentru un operator in productie .
Mik Vineri, 16 Mai 2014
Dar despre Conti Timisoara poate cineva sa dea ceva detalii? (am inteles cum e la Is, dar ma intereseaza Tm).
Rudy Vineri, 16 Mai 2014
MIK -care din ele..?? sunt 3 Continentaluri in Timisoara:
Continental Anvelope
Continental Contitech
Continental Automotive
Andymvp Vineri, 16 Mai 2014
In legatura cu testele pe care le dau pentru orice post la automotive...este pe site-ul lor bibliografia.
Scrie acolo ce cunostinte trebuie sa aveti.Pot spune din experienta ca in teste pica 90% din ce scrie acolo+ eventuale exercitii de logica(ex concret din ce imi amintesc: intro camera sunt x picioare si y capete,cati oameni sunt in camera si cate pisici?).
bi Miercuri, 21 Mai 2014
Despre Continental Brasov nici un comment?
gipsi Luni, 26 Mai 2014
conti angajeaza acu in timisoare?
Marud Sambata, 31 Mai 2014
Multe informatii despre departamentele de IT din cadrul Continental dar cum merge treaba pentru celelalte categorii (ingineri mecanici, economisti, juristi ...). Puteti da ceva informatii despre nivelul salariilor si cum este atmosfera in alte departamente?
Dani Duminica, 1 Iunie 2014
salut, ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii:
-pentru postul de Test engineer si Software quality engineer care sunt sansele unui proaspat absolvent in telecomunicatii(cunostiinete de baza in OOP-Java si c/c++,experienta in retelistica)?
-in ce constau testele tehnice?
- cam cu ce salar vei fi incadrat la inceput?

Multumesc
george Miercuri, 4 Iunie 2014
Salariul de inceput pt SW quality engineer este 3100 ron iar dupa 6 luni, cand esti trecut pe contract cu perioada nedeterminata, ti se mareste in functie de evaluare.
Sansele proaspetilor absolventi de a se angaja la Continental Automotive (fostul Siemens) sunt foarte mari, avand in vedere ca salariile sunt mici comparativ cu alte companii in domeniu existente in Timisoara si prin urmare "flow"-ul de angajati este mare. Conti are un fel de rol de formator al inginerilor, dupa ce castigi experienta pleci catre alte companii care platesc mai bine...
Foarte, foarte rar ai sa gasesti in Conti oameni veniti de la alte companii marin in domeniu, din Tm, majoritatea au fost proaspeti absolventi la angajare.
Teste tehnice si intrebarile de la interviu sunt de bun simt, fara grad mare de dificultate, mult mai importanta este atitudinea fata de imbunatatirea propriilor cunostinte si dorinta de a-ti face jobul cat mai bine.
Bau Vineri, 13 Iunie 2014
(Gipsi) Da angajeaza la Contitech Timisoara ..operatori productie..doar ca pretentiile sunt foarte mari ..avand in vedere ca se deschid linii noi ..iar investitorii straini au venit cu proiecte foarte pretentioase si importante..si nu angajeaza pe oricine..!Un prieten de-al meu a incercat sa se angajeze ..a depus un cv cu recomandare din partea mea ..l-au chemat la test + interviu si nu l-au angajat!!
Petru Luni, 7 Iulie 2014
As vrea sa stiu si eu ca operator ce salariu sa negociez cu cei de la continental sibiu
Una Marti, 8 Iulie 2014
Cum este la aria calandrare in Tm ?
SeriousSam Vineri, 11 Iulie 2014
Lucrez la Continental din anul 2. Am inceput cu 10 mil part time ca working student. Acuma am terminat masterul si am ajuns la 120 milioane lunar pe cartea de munca. Recomand firma tuturor oamenilor seriosi care vor sa faca un ban din anul 2 de facultate. Nu am intrat chiar din prima.Am invatat din anul 1 Programarea Calculatoarelor bine cu doamna Serban si dupa C++ si acuma dupa 5 ani experienta cu ajutorul lui Dumnezeu si cu multa munca si sarguinta in studii pe limbajele C si C++ si cu multe ore petrecute in laboratorul domnului Barleanu am ajuns la aceasta performanta financiara. Incercatii si aplicati pe ejobs sau pe bestjobs. Nu am reusit sa intru din prima Am intrat la a treai incercare dar a meritat tot efortul. Oameni sunt seriosi si platesc.Mancarea la cantina e super. Salariile au inceput sa creasca sunt la acelasi nivel cu alea din Vest daca chiar esti bun si merituos.
Mirela Vineri, 18 Iulie 2014
Sunt angajata de 10 luni in Continental Automotive Timisoara pe post de Software Developer. Am incercat si pe alte posturi, dar am trecut de teste doar in momentul in care intradevar am fost pregatita din punct de vedere profesional. Nu regret deloc ca m-am zbatut o vreme sa intru in firma, pana acum sunt multumita.

S-au exprimat diverse opinii pana acum, vreau sa spun si eu cateva lucruri:
- se lucreaza mult, dar se si pierde vremea; in calitate de incepator au fost zile in care nu reuseam sa duc la capat task-ul in orele alocate, asa ca faceam overtime. nu mi-a fost platit niciodata, insa mereu seful m-a impins de la spate sa imi iau liber intr-o alta zi. ceea ce am si facut in repetate randuri :) deci pana la urma, faptul ca stai azi 10h, inseamna ca maine ai 2h ori sa pleci mai repede, ori mergi la banca/doctor/pranz prelungit.
- nu stiu situatia tuturor bonusurilor, dar cel putin eu am prins unul consistent (cam 85 % dintr-un salariu BUN de entry-level) care s-a oferit tuturor angajatilor, indiferent de performantele lor! si am inteles ca asta e un bonus anual, cuantumul difera in functie de profitul firmei.
- maririle salariale vin intradevar in functie de performante, variaza intre 5% si 20% (poate sunt si mai mari, eu spun doar ce cunosc cu siguranta ca se acorda).
- se lucreaza oarecum sub conducerea Germaniei in dept meu, adica de acolo vin requesturi bine planificate in timp, insa in destule cazuri, clientii (Porsche, Audi, Daimler) cer direct anumite modificari (astea intotdeauna vin cu stress mare pe developeri din cauza ca exista o presiune mare in ceea ce priveste deadline-ul). Exista functionalitati dezvoltate 100% aici, dar si functionalitati pe care doar le codam. O data cu experienta, iti schimbi pozitia in echipa :)
- ca si softist, e oarecum greu sa fii creativ, poate mai degraba eficient. dar asta nu inseamna ca te plafonezi neaparat. e greu de explicat, dar nu e o munca extrem de rigida. vine cu responsabilitati mari, dar e si interesanta.
- colectivul in care am intrat este unul foarte primitor. colegii sunt toti glumeti, sociabili, deschisi si mai ales dornici sa te ajute. nu am ramas niciodata cu vreo intrebare fara raspuns si de multe ori, desi am pus aceeasi intrebare de mai multe ori (sunt uituca) am primit raspunsul corect fara aroganta sau atitudini negative.

Consider ca pentru studenti/proaspat absolventi e un loc bun de intrare in domeniu. Procesul de acomodare cu mediul profesional merge intr-un pas acceptabil, exista sprijin din partea colegilor sau sefilor, iar domeniul e unul complex, din care se pot invata multe. Nu vreau sa zic ca e un loc de munca unde sa ramai toata viata. Poate e, poate nu e. Depinde de fiecare. Momentan zic doar ca eu, studenta, sunt multumita si am vazut si oameni cu vechime (8 - 11 ani) care sunt si ei multumiti. Nu 100% multumiti, dar suficient cat sa vorbeasca despre Conti cu vorbe bune.
Coco Miercuri, 23 Iulie 2014
Lucrez la Continental Automotive Timisoara de 2 luni ca operator in productie si sunt foarte multumit,daca esti om serios,harnic,vii la lucru si iti vezi de ale tale,ai numai de castigat.Mie dupa 2 luni mi-au prelungit contractul pe un an si mi-au marit salariul la 1200 de Ron.Chiar nu-i rau la Conti,colegii sunt ok,sefii la fel,nimeni nu urla la tine sau sa te injure,comparativ cu ultimul loc de munca ii diferenta foarte mare.Recomand si eu Continental oamenilor seriosi si harnici.Bafta!
Pt cei care vor sa vada cum arata Continental Automotive Timisoara (fostul Siemens VDO) puteti aceasa linkul de mai jos!
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152200577665894&set=vb.37446160893&type=2&theater
alina Vineri, 8 August 2014
buna, vreau si eu sa ma angajeze la continental ca operator productie. am depus cv-ul la ei pe site si imi doresc sa aflu dupa cat timp te suna? ce ar trb sa stiu la interviu pentru a ma angaja sigur?
batran Marti, 19 August 2014
Stie cineva ce salariu are un inginer de la cercetare?
justME Sambata, 30 August 2014
Salut!
Este cineva care s-a angajat recent ca Developer la Conti Iasi? As dori sa stiu care sunt etapele procesului de recrutare, cate interviuri sunt? Eventual niste hint-uri despre modul lor de evaluare, ar fi de mare folos!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?