Forum despre Schenker Logistics Romania


ana Luni, 12 Noiembrie 2012

Pun foarte mult accent pe imaginea firmei, pe protectia mediului sau fac diferite lucruri de caritate, insa ofera salariu de 700 lei.

andrei Joi, 31 Ianuarie 2013
mie imi place; adik oamenii de la hr chiar fac lucruri dragute pentru angajati - tot felul de evenimente cu angajati; au facut si evaluare pentru manageri. Si de exemplu - eu nu m-am angajat pe pile....m-au chemat la vreo 3 interviuri si apoi mi-au facut o oferta - au fost chiar profi.
piticotul Joi, 14 Februarie 2013

eu sunt curios andrei pe ce gen de post te-ai angajat si de cand lucrezi cu ei?

mircea Marti, 14 Mai 2013

Buna ziua

Eu lucrez in Schenker.
Ca peste tot, si la noi in companie sunt oameni "neintelesi", oameni care isi vad de treaba, etc.
Da, salariile ar putea fi mai mari, dar nu sunt nici cele mai mici, nici cele mai mari din piata.
Oricum, sunt firme de renume care acorda salarii mai mici decat Schenker.
Nu lucrez intr-un post de conducere, dar sunt tratat corect, de ziua mea primesc o felicitare semnata de presedintele companiei, avem tot felul de evenimente organizate de Craciun, de Pasti unde angajatii beneficiaza de petreceri decente.
Am citit mai sus ca punctele care nu sunt pe zero timp de trei luni sunt inchise. Va vine sa credeti asa ceva ? Un punct de lucru este parte a retelei si inchiderea lui ar insemna stanjenirea activitatii si pentru alte puncte conectate.
Un ultim comentariu. In ultimele luni, la punctul unde lucrez eu s-au facut angajari. Seful punctului a intervievat personal fiecare om care a depus CV. Din pacate, o parte din cei care au depus CV-ul si au fost invitati la interviu nu s-au prezentat dupa ce au facut confirmarea !!!
Asta cred ca spune cate ceva si despre noi, romanii.
Multumesc celor care au citit pana la capat aceasta postare.

radu Miercuri, 30 Octombrie 2013

Iin ultimi ani am vazut destui promovati doar pe competenta, iar CEO-ul companiei ii cunoaste pe toti personal, adica le-a urmarit activitatea si a aprobat promovarea. Mai sunt si cativa impinsi cu sustinere, dar nu exista padure fara uscaturi. Salariile nu sunt cele mai bune dar nici de 700 de lei. Pentru un nou angajat sunt cel putin in media pietei pentru pozitia si experienta pe care o are. Unde este parte unde firma mai are de lucru, e la salariile celor pe care i-a preluat de la Romtrans. si sunt aproape 1000, faceti si voi o socoteala ce ar insemna o marire de salariu colectiva, realist vorbind...In rest, exista liberatatea ca fiecare sa se angajeze unde doreste si unde se simte bine! succes!

cristina Joi, 7 Noiembrie 2013

Radu, se pare ca vorbesti in necunostinta de cauza. De cand a preluat Schenker, salariile nu au mai crescut deloc, s-au mai dat pe ici colo bonusuri. Nu stiu ce salarii au la head-office, dar in sucursale sunt mici. O persoana cu facultate are salariu 1000-1100 lei net. Nu zice nimeni de marire de salariu colectiva....

Ioana Miercuri, 22 Ianuarie 2014

Am lucrat la grupul Schenker-Romtrans, in sediul central pe vremea cand se facea rebrenduirea, de la Romtrans la Schenker. Am lucrat ca Economist Marketing. Pot spune ca atmosfera era frumoasa, colegii amabili, insa toata lumea se plangea de salarii. Erau oameni angajati de peste 5 ani, ca reprezentanti vanzari si abia ajunsesera la salariul de 700 lei. In rest, populatia destul de imbatranita. erau foarte multi angajati din tinerete, cu peste 30 de ani de activitate in Romtrans. Departamentul de marketing era cel mai nou deschis iar directoarea de marketing (dealtfel o femeie foarte de treaba) nu prea stia de unde sa-l apuce. Mai stiu ca nu existau bugete de promovare, de cercetare, de imbunatatire a imaginii companiei sau de improspatare a brandului. La un moment dat, in decembrie, mi s-a dat un buget de 5000 de euro, din care trebuia sa fac o promovare TV, radio si print in Ziarul Financiar. Cand am explicat ca de acei bani nu putem obtine decat cel mult o promovare pe un singur instrument din cele 3 de mai sus, mi s-a spus ca ”se poate, dar nu stii tu!”. Am plecat de acolo pentru ca aveam un salariu foarte mic, raportat la alti angajati cu activitati in marketing. Se primeau mici prime de sarbatori, iar fetele primeau prima si de 1 sau 8 martie. Parerea mea, daca doriti un loc de munca linistit, fara batai de cap, cu oameni amabili, salariu destul de mic, atunci, da, ar fi o alegere.

Cris Marti, 25 Martie 2014
Si eu sunt relativ nou in Schenker.Nu am pozitie de conducere sau HR . Pot doar sa zic ca este un grup foarte ok, pornind de la HO pana la ultimul angajat.
Ca salarii, intr-adevar se poate mai bine, tinand cont de munca depusa, dar este o companie peste media din Romania.Am lucrat doar la multi-nationale si aici am gasit cel mai propice mediu, oameni foarte ok si performanta rasplatita pe masura.
nu conteaza cine Miercuri, 20 August 2014
Am fost la 2 interviuri la ei....pentru un post la sediul din Constanta....mi-au oferit putin mai mult decat cerusem initial. Oamenii mi-au demonstrat ca chiar isi doresc sa colaboram si ma vor in echipa lor. Foarte profesionali. Nu am nici un interes sa mint. Salariu decent fata de alte oferte de munca din orasul Constanta.
diana Luni, 6 Octombrie 2014
Buna..A lucrat cineva ca arhivar la DB Schenker Romtrans? Merita salariul? ps:am un interviu pentru acest post. Multumesc frumos.
fost angajat Luni, 27 Octombrie 2014

Am lucrat la DB Schenker aproape un an.


Contra
Birocratia este mare (ex: pentru aprobarea unui telefon mobil trebuie 4 semnaturi);
O mare parte din angajati au o atitudine resemnata;
Ai un avantaj in discutii conflictuale daca esti un angajat vechi;
Pro
Salariul platit la timp;
Suportul HR-ului in rezolvarea problemelor administrative;
Programul de lucru este respectat, exceptie fac unele pozitii cheie in companie;

andi Marti, 2 Decembrie 2014
imi poate spune cineva ceva si despre sucursala Arad?
Ioanna Miercuri, 4 Mai 2016

Buna,

Spre folosul celor care urmeaza sa aiba interviu cu DB Schenker, impartasesc si eu experienta mea cu aceasta companie;

Experienta mea cu aceasta companie a fost una dezamagitoare din 2 motive:

1. Am fost contactata pentru al 2-lea interviu dupa o luna desi deadline-ul era de CEL MULT 2 saptamani. Cu toate astea, curiozitatea si consecventa mea m-au condus si catre al 2-lea interviu.

2. Atitudinea celor 2 " manageri cu care am dat al doilea interviu a fost una total deplasata si a dat dovada de o lipsa crasa de profesionalism ( daca unui manager care reprezinta imaginea companiei I se permite sa se prezinte la un interviu de angare cu piercing in spranceana atunci nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla in interior ). Cu toata deschiderea si intelegerea faptului ca se incurajeaza acest stil relaxat si deschis si nu unul rigid si scortos, nu cred ca daca s-ar fi prezentat vreun candidat asa la interviu ar fi fost luat in seama.

In timpul interviului mi s-au cerut detalii de catre "manager" despre persoane de la actualul meu loc de munca respectiv fostul sau loc de munca, cu intrebari despre ce face fiecare acum, daca se mai afla in companie, daca a avansat, etc. neputandu-se abtine sa-si manifeste antipatia pentru anumite persoane => lucru care nu face sub nicio forma obiectul unui interviu. Cel mai trist mi se pare ca astfel de oameni ajung in postura de a recruta alti oameni si mai mult decat atat de a-si refula propriile frustrari si probleme personale / profesionale asupra candidatilor cu care intra in contact.Nu vreau sa-mi imaginez ce evolutie are compania cu astfel de oameni la conducere.

Pe tot parcursul interviului s-a insistat FOARTE MULT asupra unor cunostinte de contabilitate PE CARE EU NU LE-AM MENTIONAT IN CV , FIIND DE LA SINE INTELES CA NU LE AM SI CA NU LE-AM FOLOSIT LA ACTUALUL LOC DE MUNCA => Cred ca o analiza mai aprofundata CV-urilor inainte de a fi selectate pentru procesul de recrutare pentru un anumit post, cat si clarificarea job description-ului ar eficientiza CU MULT procesul de recrutare. La acest comentariu "managerul" a confirmat ca descrierea job-ului e una foarte vaga si generala => cu atat mai mult ar fi trebuit sa se implice sa faca ceva in sensul asta, nu cred ca e placut nici pentru angajator nici pentru candidat sa-si piarda timpul pe la interviuri cu manageri care nu stiu sa exprime in scris ce vor si care pun oamenii pe drumuri aiurea pentru a-I umili si a-si bate joc de ei.
Ma bucur mult ca am avut sansa sa vad aceste aspecte neplacute proactiv inca din timpul interviului si nu ulterior, pentru ca dezamagirea ar fi fost mult mai mare precum si pierderea de timp.
Am impartasit experienta mea cu aceasta companie, spre a fi si altii informati si a sti la ce sa se astepte inainte de a merge la interviuri, cred ca totii ne-am dori sa ne puna cineva in tema inainte de a trece prin experiente de genul asta :)

Bafta la toata lumea !

skania Duminica, 5 Iunie 2016
Hello, hello

Ce imi puteti spune despre pozitia de AP pe suedeza ?
Cat se plateste la ei pentru o astfel de pozitie?
Uirebit Luni, 11 Iulie 2016
Skania, ai vreun raspuns in directia asta? Si eu am aplicat pe o pozitie cu o limba similara si m-ar interesa cam cat se plateste.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?