Forum despre DB Global Technology SRL


nimeni Sambata, 9 August 2014
Sunt foarte neseriosi in procesul de recrutare. Am trecut prin zeci de interviuri de-a lungul carierei, de la firme de apartament la multinationale, dar niciodata nu am intalnit o asemenea lipsa de profesionalism. Din ce citesc pe aici, nici conditiile de munca nu sunt cine stie ce. Pacat, anul trecut erau vazuti ca cea mai interesanta oportunitate pe piata IT.
@nimeni Duminica, 10 August 2014
Conditiile de munca sunt bune. Nu sunt senzationale, dar sunt chiar bune.

Momentan doar baia nu prea e curata, cu apa baltinda in zona chiuvetelor, iar sala de ping-pong a inceput sa se altereze (cu produse chinezesti totul e frumos cateva luni).
@nimeni Luni, 11 August 2014
dezvolta ce inseamna in conceptia ta neprofesionalism
@Mihai Luni, 11 August 2014
Din pacate sa stii ca nu m-ai lamurit cu mult. Ba chiar deloc!

Ce sa-mi imaginez? Ca nu e pontaj sau ca este?

Si prefer sa primesc cu 200E mai putin la salariul dar sa gasesc fructele, ceaiul la birou decat sa mi le car eu de acasa.
@Mihai Joi, 21 August 2014
1) Ar fi trebui sa scrii @@Mihai sau Mihai.

2) Este pontaj ! Si se da cu badge-ul de 2 ori ( o data la intrarea pe usa, apoi la turnicheti ). Din pacate functioneaza si prost si te mai prind usile de sticla intre ele. Dar nu te lovesc, doar ti-e frica sa nu le rupi. Banca nemtzeasca cu turnicheti chinezesti ? Cam asa.

3) Mai gaseste-ti 10 colegi ca tine, si dati-mi mie 200 euro fiecare. Va promit ca veti avea pe masa in fiecare zi fructe si ceai. :)
In DB exista apa si cafea pentru oameni, dar nu langa birou: e putin de mers. Ceai nu stiu daca exista. Fructe ? La aprozar. In banci ai birocratie si aer conditionat, nu fructe, nu plante, nu aer curat. :)
Andrei Miercuri, 24 Septembrie 2014
Ok... si eu cu intrebari putin mai la obiect:
1) Eclipse / IntelliJ ?!?
2) Se foloseste RSA-ul?
3) CVS/SVN/GIT?
4) Code review cine ti-l face si ce se analizeaza mai exact la cr?
5) Relatia Dev - Tester
6) Relatia Dev - Business Analist
7) Spring-like framework sau chiar spring?!? Ce alte framework-uri se folosesc?
8) Jira / HPSM sau ce se foloseste?
9) Hudson/Jenkins (sau ceva asemanator) sau deploy-urile se fac "la manuta" ?
10) Orele suplimentare... sunt cerute? Deploy-ul se face in timpul orelor normale sau noaptea?
M Miercuri, 24 Septembrie 2014
1) oricare (intellij cu licenta)
2) momentan nu
3) git majoritar, poate si svn
4) fiecare echipa se auto organizeaza
5+6) colegi de scrum team
7) spring, mybatis, altele in functie de proiect
8) jira enterprise
9) teamcity
10) no overtime (pana acum) / deploy nu e facut de dev
Andrei Miercuri, 24 Septembrie 2014
Danke M.
F Marti, 21 Octombrie 2014
Desi ti se promite la interviu ca programul e flexibil, se dau mailuri ca barierele de la intrare nu sunt degeaba si sa respectam programul 9 - 18...
I Sambata, 25 Octombrie 2014
@Andrei
Tehnologiile "ie" cine stie ce, abea acum se vorbeste de AngularJS etc, se lucreaza in FLEX!!! o tehnologie moarta.
Relatiile intre membrii:) la dev depinde peste cine dai, la analistii la fel, la testare se pune accent pe automatizare, pm'ii au nuante provinciale as spune :) cu micro-management in sange, insa iar depinde in ce echipe pici, insa nu sunt cine stie ce

Conditiile overall sunt ok, conteaza foarte mult ce oameni sunt in pozitii de mgmt, de acolo tot timpul se strica treaba, adica poti sa ai oameni fara viziune in IT cu interese personale peste interesele echipei si planuri pe termen scurt in care sunt doar interesati sa livrezi ceva acum mai mult decat ceea ce livrezi. - s-a vazut asta deja
Din ce au angajat in mgmt si pm in directia aia se duce, nu sunt foarte tineri deci vin cu obiceiuri vechi sa zoc asa, e ca si cum la l-ai pune pe Iliescu sa conduca democratic :) Asta cu programul vizeaza pe cei care ajung la 11 sau pleace la 5
x Duminica, 16 Noiembrie 2014
Salut,
Ce stiti de departamentul Credit Risk si proiectele aferente acestuia?
Ce parere aveti de camerele de filmat dinauntru si despre dat ul cu badge ul la tunicheti?
Care sunt relatiile cu colegii rusi ?
Curios Luni, 24 Noiembrie 2014
Salut,
Care sunt salariile pentru business analysts?
Multumesc!
M Marti, 25 Noiembrie 2014
@X
La aproape orice firma se da cu badge-ul.... s-a acoperit subiectul cu programul in mod suficient in comentariile anterioare.
Colegii rusi sunt in vizita si isi vad de treaba lor.
Camere de filmat exista ca in orice spatiu de birouri si nu sunt orientate catre birouri sau similar (interzis de codul muncii oricum).
Marius Sambata, 29 Noiembrie 2014

Daca va atrage firma prin oportunitatile de promovare, sa stiti ca de la Associate la AVP (adica atunci cand puteti fi team lead) trebuie minim 3 ani cu evaluare pozitiva.
In rest, pe langa unii PMi, firma e ok. Proiecte haotice, dar unde nu sunt d-astea?! Altfel n-am avea de lucru

Marius2 Duminica, 30 Noiembrie 2014
18 luni vechime pentru promovari si minim calificativ very good...
silviu Marti, 2 Decembrie 2014
Salut, am primit o oferta de la DB, pe pozitia de Senior Development Engineer (nivel AVP). Ma intereseaza care sunt perspectivele de avansare, care e modul de organizare al unei echipe si cum e atmosfera generala. Din ce am citit dureaza minim 3 ani pentru avansare pe urmatorul nivel (ex Technical Leader) si calificativ very good?
@silviu Duminica, 14 Decembrie 2014
Depinde. Echipele sunt deja formate la conducere, iar seniorii care au venit ( chiar si cu experienta anterioara de TL ) NU au primit si post de TL. Acum, daca se decide infiintarea unor noi proiecte, ar fi ceva sanse pentru un asemenea post si mai repede de 3 ani.

Dar avand in vedere ca nu prea sta un ITist 3 ani intr-o firma, sansele pentru a ocupa un post de TL se amplifica. De ce nu stau ITistii mult intr-o firma ? Pentru ca tocmai schimbarile dese fac salarii mari in piata. Fiindca unul pleaca, alti 5 vin la interviu sa-i acopere postul, apare o licitatie nescrisa pentru resursa umana si zbang...

Atmosfera generala e placuta, dar in afara de vreo 3 firme de pe piata cred ca e oriunde e placut. Atmosfera e cum ti-o faci. Nu te obliga nimeni sa faci ce nu-ti convine, pentru ca stie ca a doua zi esti pe site-urile de joburi.
notkornelia Duminica, 18 Ianuarie 2015
Salutare
As dori sa aflu niscai informatii in ceea ce priveste pozitia de Business Analyst. Cum e procesul de recrutare? Cat dureaza? Se dau teste la interviu?
Salariul este negociabil sau fix? Cam cat se castiga net?
Despre atmosfera de la lucru aveti ceva de adaugat fata de comentariile anterioare?
ionut_1981 Marti, 17 Februarie 2015
O sa fiu succint si onest. Mi-am dorit si inca imi doresc sa lucrez la DB, insa pana acum nu s-a concretizat nimic. Procesul de recrutare este jalnic (partea de HR), fara feedback si cu durate mari intre interviuri. Am avut bunavointa si am fost la interviuri de HR si tehnice atat la Lugera si Luxoft cat si direct a DB. Interviurile tehnice le-am dat cu oameni foarte bine pregatiti, si au fost destul de complexe. Am primit oferta financiara concreta doar de la Luxoft, undeva in jur de 2600 eur net insa nu se ridica la nivelul venitului meu actual si al asteptarilor mele. Nu stiu daca grila de salarizare este limitata, sau daca nu ma incadrez eu mai sus in grila, mi-ar place daca cineva din interior ar putea sa imi raspunda la aceasta intrebare. Cunoscand personal o parte din persoanele care s-au angajat de DB tind sa cred ca asteptarile financiare ale potentialului angajat au o pondere destul de mare in decizia de angajare. Le doresc mult succes, sunt un lucru bun pe piata de IT din Romania, sper sa nu dezamageasca.
cosion Miercuri, 18 Februarie 2015
care e salariul pentru un QA & Testing Manager? Am vazut ca au publicat jobul pe site-ul lor de curand

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?