Forum despre Emerson Romania


Eduard Miercuri, 18 Aprilie 2012
pe mine ma intereseaza in primul si in primul rand SALARIILE. mai este cineva interesat de salarii?!?!?!?!
Maria Duminica, 20 Mai 2012
Chiar nu stie nimeni ce salarii sunt la Emerson? Care este salariul pentru un post entry level la contabilitate sau resurse umane?
J. Luni, 21 Mai 2012
si eu vreau sa stiu salariile si de asemenea cam cat se poate negocia si la ce perioada de timp se renegociaza salariu in Emerson.
Debitel Marti, 22 Mai 2012
Proces de recrutare foarte lung (3-4 luni, 4 interviuri)

Mediul de lucru este unul foarte bun, sediul firmei e unul modern, birouri largi, spatioase, singurul inconvenient fiind distanta mare pana la firma. Indiferent unde locuiesti in cluj, mai ai inca pe atata drum de parcurs din locul de unde te ia/lasa autobuzul pus la dispozitie de companie.

Proceduri de recrutare foarte rigide, in sensul ca nu se abat de la algoritmul lor prestabilit si te trec prin toate filtrele. Si sunt multe. Timpul nu e o problema la ei. Am avut interviu de HR, interviu tehnic, interviu cu managerii straini din UK si interviu cu team leader-ul din Romania, responsabil de business unit-ul in care trebuia sa activez, in caz de reusita.Tin cu sfintenie de aceste proceduri, si, desi nu sunt rele, avand in vedere multitudinea de candidati care isi depun CV uri, poate parea un proces de asteptare stresant, lung si anevoios mai ales pentru cineva obisnuit sa primeasca un feedback rapid sau pentru cineva aflat in cautarea rapida a unui job.

Despre salarii, nu am astfel de detalii. Media pietei , in functie de pozitie. Acuma cred ca si noi, tinerii, ar trebui sa coboram cu picioarele pe pamant si sa nu visam cai verzi pe pereti in conditiile in care treburile stau prost la noi in tara in ceea ce priveste salariile si sa ne gandim ce aport putem noi aduce si ce avem de oferit intai firmei in termeni de know-how, pe urma sa avem pretentii mai mult sau mai putin justificate. Pe de alta parte nici clujul nu e un oras prea ieftin, si in aceste conditii cand vine vorba de a cere o suma in primul rand experienta primeaza, ceea ce poti tu sa aduci ca plus valoare in companie, dar aceasta suma trebuie sa fie indeajuns incat sa subzisti in CJ, un oras frumos de altfel, dar exagerat de scump si cu un stil de viata costisitor.

Una peste alta a fost o experienta, printre putinele interviuri serioase la care am participat. Au mai fost firme gen ISDC, SDL, Bombardier la care am participat si care aveau un proces complex, insa nu atat de lung.
ion Joi, 7 Iunie 2012
emerson chiar angajeaza oameni dar au un proces prea anevoios de angajare
Mihai Vineri, 22 Iunie 2012
Cam ce salarii ofera Emerson pentru o pozitie de customer service?
Ioana Duminica, 24 Iunie 2012
Recrutarea dureaza mult prea mult, aproape ca te plictisesti pana revin ei cu un feedback. Poarta lumea pe drumuri degeaba cand ar putea foarte bine sa intervieveze candidatii intr-o prima etapa prin telefon si abia dupa trierea lor cand sunt chiar interesati de candidatii respectivi sa-i cheme la sediu.
Oricum politica lor este de a cauta pe cineva care corespunde dar sa fie cat mai ieftin posibil pentru ei, de aici si timpul de asteptare asa de mare. Daca gasesc un candidat aproape la fel de calificat dar mai ieftin desigur ca acela este ales si revin cu informarea ca nu corespunzi dupa ce te-au purtat prin cateva interviuri, lucru pe care trebuia sa-l vada de la inceput.
Sergiu Luni, 25 Iunie 2012
@Ioana: multumim pt detalii. stii cumva si ceva de salarii pe diferite pozitii? macar o aproximare ceva. multumesc
Calin Vineri, 29 Iunie 2012
Am aflat, acum ceva timp de pe un site care se pare ca nu mai poate fi accesat in prezent, ca un planner buyer avea undeva intre 2300 - 2700 RON net. Salariul era desigur in functie de vechime si experienta. Acest comentariu fusese scris prin februarie 2011.
Ovi Luni, 10 Septembrie 2012
Stie careva cum e atmosfera de lucru la Emerson?
Ciban Marti, 11 Septembrie 2012
Data Analyst - 2200 ron net
Miha Duminica, 7 Octombrie 2012
Ce salariu ofera Emerson pentru postul de Accountant?
Fla Joi, 11 Octombrie 2012
Ce salariu se ofera pentru Operator Depozit?
Daniel Marti, 16 Octombrie 2012

confirm procesul lor de anevoios de recrutare. nu am lucrat la ei insa am fost la 2 interviuri timp in care am acceptat oferta unei alte firme si i-am refuzat pentru al treilea. Pana se trezesc si te trec ei prin 15 interviuri ... sunt altii care stiu cum sa profite de situatie. Candidatul nu are timp de pierdut ,pana se decid ei. Chiar ai nevoie de 4-5 interviuri sa-ti dai seama ce poate un om? Ar trebui sa faca 20 interviuri poate poate se hotarasc asupra profilului candidatului. Nu e destula experienta din CV si o intalnire ,ca doar nu suntem toti studenti, sa stabilesti daca candidatul se potriveste?
 

johnny Luni, 22 Octombrie 2012
Proces de recrautare lung, multe etape, dar cred ca este corect. odata intrat in firma, salariul nu se renegociaza, ci se majoreaza, in urma unei evoluari anuale, cu procente destul de mici - pana in 10 %. Nu sunt deloc flexibili, orice modificare se intampla foarte greu. Salarii confidentiale:)) si culmea chiar se aplica, nu prea se vorbeste despre asta...insa, backoffice in financiar, aprox 1700 ron net (aprox un an experienta), documentation assistent (sau ceva de genul), aprox 1800.
gigel Joi, 15 Noiembrie 2012
achizitii 3300 ron
Andy84 Joi, 15 Noiembrie 2012

Toata lumea se plange de procesul de recrutare... Eu am avut: 1 interviu telefonic (HR) un interciu tehnic (Project Manager) si inca o intrevedere pentru semnare accept. Totul s-a derulat in 2 saptamani (eu avand ceva experienta si aplicand exact la acel job). Salarii sub media pietei pentru ingineri proiectare/programare (cu cca 200 E) si peste pentru administrativ/ / financiar. (cu 100-200 E). Depinde si de experienta.
Pentru Entry-Level cred ca e perfect ca si loc de munca (salariu mare la angajare - in functie de pozitie).
Plusuri:
- loc de munca foarte stabil (nu ca exemplul Nokia);
- firma riguroasa in respectarea regulamentelor si procedurilor interne;
- relatia cu managerii directi - deschisa (mai sunt si exceptii, normal)
- perioada de training de inceput atat in tara cat si in strainatate
- transport cu autobuze la ore fixe
- orar fix de lucru - 8.5 ore (nu se cer/accepta ore suplimentare decat in cazuri cu totul exceptionale)
- posibilitati de avansare (sunt in dezvoltare inca si angajeaza oameni)
- de la caz la caz (nu se aplica la toate echipele de lucru): team-building (1-2 pe an) si team-meeting in oras (odata la cateva luni)

Minusuri:
- e departe
- open office
- maririle sunt de regula rata inflatiei
- training destul de generalist
- reticenta managerilor din strainatate de a transfera cunostinte si proiecte in Romania (normal, cred ca isi pierd ei locul de munca)
- pe anumite domenii de expertiza - salarii mult sub media pietei
- rigiditate (se respecta cu strictete procedurile)

Ionut Mihai Sambata, 24 Noiembrie 2012
Si eu am aplicat pt un Job la ei, Quotation Engineer si de prin Septembrie tot merg la interviuri pana acum au fost 4 si inca nici un raspuns desi au trecut deja doua saptamani de la ultimul interviu si nu am primit inca nici un raspuns, enervant timpul de asteptare, dar ce sa faci trebuie sa ai rabdare. Salariul cerut - 2500-2700 Ron net , sper intr-un raspuns pozitiv , o sa revin cu amanunte.
Adi Marti, 4 Decembrie 2012
Poate sa-mi spuna careva cat castiga un recruiter sau HR administrator la Emerson? Mersi.
mihai Joi, 13 Decembrie 2012
Buna tuturor,

As vrea sa aplic pentru un job de Financial Analyst la Emerson.

Daca cineva a mai trecut prin aceasta experienta , as avea doua intrebari :
1. Se dau teste de accounting/financial analisys, sau de matematica? Sau e doar interviu verbal?
2. Cam ce salariu as putea sa cer pentru un astfel de job, cu 1-2 experienta?

Multumesc.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?