Forum despre Emerson Romania


Daniela Marti, 12 Noiembrie 2013
Cat se ofera penru o pozitie entry level pe financiar? Mersi
euu Vineri, 15 Noiembrie 2013
Din cunostintele actuale, entry-level financiar, aprox 1600 net.
Radu Sambata, 16 Noiembrie 2013
Oameni buni, explica-ti-mi si mie: am aplicat in primavara pe bestjobs pe 3 pozitii la Emerson, intruneam toate conditiile. Nu doar ca nu m-au chemat la interviu, dar nici macar nu mi-a citit compania cv-ul pe site-ul de joburi (pentru cine nu stie exista aplicatia asta pe bestjobs).
Asta a fost in primavara, intre timp aceleasi pozitii pentru care am aplicat eu sunt iar si iar scoase la concurs.
Acum in toamna am aplicat pentru aceleasi posturi pe site-ul lor oficial si la fel nici un raspuns.
Care e faza? De ce scot aceleasi si aceleasi anunturi daca oricum nu citesc aplicatiile? Astia fac ca cei la de la AJOMF care au o lista cu sute de posturi vacante la diferite firme, dar cand suni la ei ii spun ca nu mai sunt valabile. Nu inteleg, costa muult sa dai anunt pe bestjobs sau altele de gen, daca ei nu citesc cv celor care aplica, pe cine angajeaza? Ori nu angajeaza pe nimeni, ori sunt pastrate pentru anumite persoane?!
Ilinca Duminica, 17 Noiembrie 2013
Stie cineva cat e salariul pentru Spanish speaking collection specialist?
biker Marti, 19 Noiembrie 2013
Buna ziua, stie cineva ce s-a intamplat cu Plant Manager si cine a fost, a aparut ca angajeaza asa ceva.
Paul Marti, 19 Noiembrie 2013

@ Radu
Asa s-a intamplat si in cazul meu. Am aplicat de multe ori atat pe site-ul companiei cat si pe bestjobs dar degeaba, nu m-a sunat nimeni. Chiar am experienta in domeniul pentru care am aplicat si indeplineam conditiile. Am ajuns la concluzia ca au prioritate ori sunt preferati candidatii gasiti prin intermediul angajatilor. Nu degeaba cand aplici pe site-ul companiei solicita adresa de email a persoanei care lucreaza acolo si te-a recomandat.

ilina Miercuri, 20 Noiembrie 2013
@biker

pleaca din Cluj un plant manager, se cauta in locul lui. este un manager foarte bun si foarte iubit de echipa lui.
biker Joi, 21 Noiembrie 2013
@ilina
multumesc
EURI Vineri, 22 Noiembrie 2013
@Ilinca: depinde de experienta: fara experienta - cam 1600, 1-2 ani - 1800-1900, 2-3 ani, cam 2100; daca e cel de pe Emerson Process Management (o sa vezi la interviu daca despre asta e vorba) - te poti "Aventura" si pe la aprox 2300
petru Joi, 28 Noiembrie 2013
Treaba cu recomandarea de catre angajati e valabila cam pentru toate companiile, din cate cunosc eu, nu doar la emerson, majoritatea se angajeaza prin recomandari din cadrul firmei si doar o mica parte din candidati sunt angajati fara recomandari. Sa nu intelegeti gresit, nu e neaparat o nedreptate, daca cineva se angajeaza prin or ecomandare nu inseamna ca nu e competent (experienta, studii, inteligenta samd.). Cred ca la emerson (am lucrat la mai multe companii, inclusiv emerson) trebuie neaparat sa aplicati prin siteul lor, si mare atentia la cerinte... daca nu aveti experienta ceruta... sau altceva nu aveti sanse, motivul este foarte simplu, sunt foarte multi candidati si au de unde alege. Legat de munca... nu cred ca castig mai mult ca in alte locuri... partea pozitiva e ca cam toata lumea pleaca in delegatie in strainatate (cel putin o data - de doua ori), dar asta poate fi si neplacut mai ales daca aveti copii/familie/prieteni si preferati sa va petreceti timpul liber cu ei... partea negativa ii distanta de la centrul orasului... ii f departe. Apoi mai sunt petreceri de Craciun si alte evenimente platite de firma.
clauu Vineri, 6 Decembrie 2013
cine poate sa/mi spuna pt ce post entry-level pot aplica tinand cont de faptul ca sint inca in anul 3 la inginerie manageriala?
Dana Vineri, 6 Decembrie 2013
@clauu: nu conteaza ce studii ai, trebuie sa cunosti pe cineva dinautnru cu putere de decizie. Poti sa fi si absolvent de veterinara si sa te ocupi cu documente si facturi.
UnderTheGun Marti, 10 Decembrie 2013
@Dana: Ai perfecta dreptate.
Mircea Vineri, 13 Decembrie 2013
@dana subscriu

"Internship Oracle Technical Support (6 mounths determinent period contract)"

Asa apare publicat un post de la ei. Cam cata engleza romanizata stie persoana care a scris titlul asta? Adica ma intreb ce-a putut face la interviuri specimenul asta.
Petru Marti, 17 Decembrie 2013
Dana, vorbind strict de emerson, Oamenii recomandati pe care i-am intalnit au venit de la alte multinationale, unde au acumulat cativa ani d experienta in domeniile lor de activitate. Nu stiu dc. credeti ca ei sunt mai slab pregatiti ca dvs. Nu "fetele" de la hr determina politica de recrutare. In procesul de recrutare sunt implicate si alte persoane (din strainatate), care au dreptul sa refuze un candidat, chiar si toti candidatii la un post (am auzit de o faza de acest gen unde tot procesul de recrutare a fost luat d l capat). Credeti ca ii posibil ca prin interviu sae se aleaga persoana potrivita? Important este ce realizari are fiecare candidat, asa la povesti multi se pricep, asta nu inseamna ca sunt oameni muncitori :)... Eu vb. de recomandari nu de pile; Adica o persoana recomanda pe cineva cu care a lucrat in trecut, si pe care o/il considera competent/a. Nu vb. de x isi angajeaza nepotul. Asta-i singura companie in care am fsot angajat fara recomandare :D... poate-i o coincidenta... am mai lucrat in 2 multinationale din cluj.... unde pot spune cu mana pe inima ca fara recomandare exista 0 sanse... va doresc mult succes.
Ioana Marti, 17 Decembrie 2013
@Petru

Subscriu la cele mentionate de tine, intamplarea face ca si eu am fost angajata fara "pile" in Emerson, doar in baza experientei de munca si a cunostintelor de specialitate. Eu am 8 ani vechime in munca, dar sunt si proaspat absolventi in cadrul companiei, deci cred ca exista loc pentru toti cei care vor sa munceasca si sa isi construiasca un viitor. La o adica tine si de maturitatea personala a fiecaruia si nu cred ca "fetele" de la HR pot educa bunul simt al nimanui. Evident, e usor sa carcotesti pe site-uri sub umbrela anonimatului si sa te intrebi ulterior de ce merg lucrurile asa cum merg in tara/firme etc.
Dana Marti, 17 Decembrie 2013
@Petru: nu vorbeam despre recomandari pe baza de cunostinte tehnice + experienta (care reies din cv si din ce vorbesti in interviu), ci tocmai despre nepotul lui x, vecina lui y, nevasta lui z, etc.
Si da, fetele de la hr pot determina recrutarea unui candidat sau al altuia, punind intr-o lumina proasta anumiti candidati in timp ce persoana care avea pile era mega laudata si sustinuta. Stiu persoana care s-a angajat pe pile si avea date eronate in cv (in favoarea ei bineinteles) sa para mai profi.
Se stie ca cei din Consiliul Judetean Cluj si-au angajat rudele acolo, a fost o conditie sine qua non cand au facut investitia in Cluj.
Sint convinsa ca sint si persoane care s-au angajat pe merit, si probabil difera de la o divizie la alta. DAR am vazut si auzit prea multe: stiu personal oameni care lucreaza acolo si sint sub-mediocrii din punct de vedere profesional si al pregatirii.
@Ioana: felicitari daca nu ai avut "pile", probabil esti o exceptie! Ideea de a "carcoti pe site-uri" a venit din experienta nasoala avuta si timpul+banii pierduti la interviuri, care nu sint decit norma pt hr, si nu nu de dragul de a improsca cu noroi gratuit.
Emersonul in Cluj e o mare dezamagire.
Radu Marti, 17 Decembrie 2013
Acuma hai serios cati dintre voi ati recunoaste chiar si "sub umbrela anonimatului" ca v-ati angajat pe pile.

Apropos de angajare pe baza de experienta, o stiu pe una care o terminat faculta de veterinara si aici verifica documente tehnice in limbi straine invatate din telenovele. Alta era la faculta la taxa, isi pica cam toate examenele in domeniul in care lucreaza la Emerson dar a mers la sigur la interviu ca i-o zis vecinu ei, manager ca are postu asigurat., etc.etc.
Despre ce vorbim?!
oana Joi, 9 Ianuarie 2014
se fac angajari in Oradea? A fost cineva la interviu?
jorj Vineri, 10 Ianuarie 2014
m-au chemat maine la interviu.eu sunt din botosani si m-au chemat la suceava interesant ,nu?:)))

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?