Forum despre Endava


just me Joi, 7 Noiembrie 2013
Totusi, sa nu puna nici intrebari prea generale. De ex, am primit la un interviu o intrebare de genul: ce as putea sa spun despre JQuery. Mi s-a parut o intrebare pusa din lipsa de idei. De multe ori recrutorii nu stiu mai mult ca si candidatii, insa au doar a fi privilegiul de a fi intr-o pozitie. De ex, as fi foarte curios cati din cei care pun o asemenea intrebare chiar stiu 100% ce face un framework de genul asta. Si in plus recrutorii intreaba cam despre ce tehnologie este la moda. De ex,mie imi place ASP.NET Ajax. Cand le spun la interviu despre asta, multi se uita ca la poarta noua si incep sa ma intrebe despre altceva. Si asta este o alta problema. Este la moda, hai sa cerem la interviu. Dar o moda nu dureaza mai mult de 2 ani :)
faruuu Joi, 7 Noiembrie 2013
Deci era structurat in genul acesta: intrebare de logica (de exemplu: cate benzinarii sunt in Londra ?) + intrebari OOP + intrebari specifice Java si ce IDE folosesti/cunosti (daca ai auzit de anumite features Java-ish) + intrebari generale de programare (ce tehnici de programare sti, algoritmi, etc) + de unde te informezi, ce site-uri ?.

Cu alte cuvinte, sunt intrebari generale despre programare si limbajul respectiv, alaturi de lucruri ca sa stie mai multe despre tine. Chestiile astea sunt generale (sau ar trebui:p) cand e vorba de angajare pentru stagiu de practica/absolventi.
just me Duminica, 10 Noiembrie 2013
Sincer, mi-ar placea sa avem si parerea unui manager din Endava aici pe forum. A cuiva care participa la procesul de recrutare.
just me Duminica, 10 Noiembrie 2013
Eu nu lucrez la Endava, dar as vrea sa vad un punct official al lor.
dafuuu Vineri, 15 Noiembrie 2013
Dar asa se procedeaza si in alte companii. Este doar unul dintre interviurile tehnice, ca mai este inca unul la sediul lor + altele (care or mai fi). Este doar o metoda de filtrare din marea masa de candidati (daca ai 500 de CV's, si 10 locuri...suni 100, filtrezi 50 dupa tel tehnic, 20 dupa cel de la sediu, si 10 dupa ultimele etape).
palcu Marti, 3 Decembrie 2013
Ce stiti despre IT Support Engineer pt sediul din Cluj... proces de recrutare (daca aveti exemple de teste ce se primesc) + nivelul salarial.... orice informatie sau amanunt e binevenit.
Alexandra Joi, 5 Decembrie 2013
Buna! Doream sa stiu ce program de lucru e la Endava, e flexibil? Ca si Medium Developer ce asteptari salariale pot indeplini ei? Cum decurge un test tehnic? Ce pot sa spun pentru ceilalati, e ca in acest moment cunosc persoane foarte bine pregatite, atat testeri cat si developeri care lucreaza la Endava. Am avut ocazia sa ii vad la niste prezentari si mi s-au parut profesionisti. Au proiecte de mai multe feluri si lucreaza cu tehnologii//tool-uri noi. Mi-a placut si Endava University - programul de traininguri de care poti beneficia ca si angajat. M-ar interesa sa stiu daca se poate pleca temporar si in alte tari ca si angajat Endava pentru schimb de experienta sau alte scopuri profesionale?
RC Joi, 12 Decembrie 2013
Buna tuturor,

Actual angajat in companie, imi rezerv dreptul de a raspunde selectiv la intrebari.
AMAA (ask me almost anything)
ubot Vineri, 13 Decembrie 2013
@RC

Te rog sa ne spui ce pozitie ai (si din ce oras esti) si cum ai intrat acolo (intern/absolvent, sau cu experienta), si cum a decurs interviul, ce stagii sunt si ce intrebari se pun/ce trebuie sa sti.

Deasemenea cum e atmosfera, beneficii (se ofera printre beneficii, si prima de realocare ?), salariu si cum au loc cresterile/promovarile, contractul la inceput e pe perioada determinata (proba 3 luni), sau nedeterminata, si ce trebuie sa faci/nu faci acolo. Cam astea ar fi din partea mea :)
simi Sambata, 14 Decembrie 2013
stie careva cum sunt salariile pe servicedesk? am fost chemata la un interviu...
X Miercuri, 18 Decembrie 2013
Salut RC,

Mi ai putea spune te rog un range de salarizare pentru :

Advanced QA Engineer 3-4 Ani experienta
Senior QA Engineer
Junior Java Dev
Advanced Java Dev

De asemenea ma intereseaza despre nivelul de stres la locul de munca, deadline uri, traininguri, produse ( facute cu tehnologii mai noi sau mai invechite ) , mariri salariale, bonusuri, prime, calatorii in afara.

Multumesc,
X
George Marti, 14 Ianuarie 2014
Salutare. Stie cineva care este salarul pt service desk? Multam'
lilly Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Salut, as dori sa stiu cum decurge un interviu pentru analist service desk.
curiosul Vineri, 14 Februarie 2014
Salut,imi poate spune cineva (in cunostinta de cauza) cam cat este salarul (net) pentru un post de junior java developer prospat absolvent?
the other Duminica, 23 Februarie 2014
surprize la angajare o sa aveti, indiferent de companie. Da, se intarzie la interviu, dar gasesti diverse de facut intre timp, cum ar fi sa-ti studiezi viitorii colegi, pliantele de pe masa, sau plantele de decor, denumirea salilor de conferinta, discutiile din jur, sa-ti revizuiesti in minte cateva din lucruile ce le-ai pregatit pentru interviu sau sa joci poker online pe telefonul mobil (cazul meu, dar nu-l recomand de urmat :) ).

Daca devii irascibil asteptand, acest lucru spune multe despre puterea ta de a face fata unor situatii stresante. Pe mine ma relaxeaza asteptarea, mai putin oferta salariala, mai ales cand nu e tocmai pe masura. Asta e, poate sunt incapabil sa-mi negociez mai bine salarul, my fault, not theirs!

Proces pana in prezent: interviu cu 2 persoane de la HR, interviu cu HR si persoana tehnica, interviu cu HR si screening. Intrebarile de la interviu variaza, dar n-am auzit inca o persoana care sa fi iesit de la Endava fara sa fi fost intrebata de experienta profesionala anterioara. Daca ceva li se pare ca scartaie sau ca e pregatit raspunsul de acasa, o sa vezi ca ti se cer detalii.

Da, am obtinut pozitia si fara pile, daca asta este preocuparea multora. Probabil fiindca ei m-au gasit pe mine si nu eu pe ei. LinkedIN are beneficiile lui ;)

Atentie, poate mai sunt typos in textul meu, dar nu constante ca in ale altora: sti in loc de stii la afirmativ, aia in loc de aceea (nu e gresit, dar denota educatie precara) etc.
@curiosul Duminica, 23 Februarie 2014

din ce am auzit eu nu exista o scoala de java si nici absolventi pe asa ceva, totusi un absolvent cu studii tehnice(3-4 ani de facultate) ce e functional in java si ce stie bine OOP salariile incep de la 350-400 de euro. In 1-2 ani pot ajunge la 600 dar nu e obligatoriu.

Endava prefera sa angajeze acesti absolventi pentru ca sunt ieftini si educabili.

javista Duminica, 23 Februarie 2014
salut , ce fel de proiecte au pe programare? Ma refer cu ce alte firme are aceasta firma , din ce traieste?
ClP Luni, 3 Martie 2014
Intarzierea la interviu poate fi socotita ca neprofesionalism.
Sa nu uitam totusi ca in relatia angajat angajator, angajatul e "vanzator" si angajatorul e "client", iar clientul are intodeauna dreptate. Esti profesionist si doresti un salar de peste 1800EUR net. Poti sa vinzi serviciile tale? (unor "neprofesionisti")

Motivul pentru care nu obti salariul dorit ar trebui sa fie faptul ca nu si-l permit, nu au buget pentru tine. Nici un alt motiv nu e admis daca esti profesionist si vrei sa fi tratat ca atare.

Daca accepti sau nu pozitia depinde de tine. Poate nu vrei sa lucrezi acolo dupa impresiile facute, dar pana nu ai o oferta, pana nu vor sa te cumpere nu ai ce refuza.
TL Marti, 18 Martie 2014
Hello,
Stie cineva cat castiga un Team Leader la Endava Cluj? Este cotat macar la 1000 eur? Colectivul cum e?
@TL Miercuri, 19 Martie 2014
pe ce vrei sti pe dev sau IT?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?