Forum despre Enteka Broker de Pensii Private


ADMIN - undelucram.ro Marti, 26 Februarie 2013
Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Enteka Broker de Pensii Private SRL, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Enteka Broker de Pensii Private.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !
Andrei Marti, 26 Februarie 2013
"Agent de marketing/Coordonator echipa". Suna frumos titlul anuntului, nu-i asa? Dar hai mai intai sa va povestesc ce-am facut si ce stiu.

Adresa este Strada Amman, nr. 4, bl. 4, sc. B, parter, interfon "67C". Pe Google Maps am vazut ca ar fi mai aproape de statia de metrou Stefan cel Mare, dar am ales sa cobor la Piata Victoriei si am mers pe jos de acolo. Cand am ajuns, pe scara blocului era un caine pe un presh (care cred ca l-a bagat in casa un batranel pentru ca disparuse dupa cateva minute), si dupa cateva minute aparuse si o pisica care miorlaia intruna. Fara nicio gluma. De la bun inceput m-am intrebat ce naiba firma mai e si asta...

Am fost programat pentru ora 13:15, si fiindca am ajuns mai devreme, am asteptat pe scara blocului. La 13:00 trecuse cineva pe langa mine care a intrat in apartamentul respectiv, si la 13:30 dupa ce am plecat (n-am stat mai mult de 15 minute ca sa ma conving), era altcineva afara imbracat intr-un costum frumos (ca de interviu) care se pregatea sa sune la interfon. L-am intrebat si mi-a confirmat ca tot pentru Enteka, "coordonator de echipa".

Deci da, interviuri de 15 minute/persoana, pe banda rulanta!

Inauntru era o tipa care mi-a zis ca colegul ei este plecat nu-stiu-unde si daca nu ma supar sa facem un interviu, asa "la dublu" cu baiatul care a trecut mai devreme pe langa mine. Mi-a dat sa completez un fel de formular, cu numele + varsta mea si a parintilor, in timp ce discutau despre comisioane si de faptul ca daca nu ai nicio activitate nu primesti niciun ban. Adica nu exista salariu, si contractul este pe baza de colaborare.

Baiatul a intrebat daca este sistem MLM, ea a spus ca nu este sistem MLM, ca nu exista decat un singur nivel deasupra noastra, dupa care s-a corectat imediat ca cica nu sunt decat doua nivele. AHA... ADICA MLM! Incerca ea sa ne deseneze o schema acolo, vrajeli cum ca daca vom convinge o firma care are 100 de angajati, comisionul nostru va fi 1200 RON si alte nebunii. Ma nene, astia s-au uitat care este competitia lor?? ING, Allianz-Tiriac si altii? Firma aceasta nu este pe piata nici de un an de zile, fiind infiintata in iulie 2012 potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Nu au depus niciun bilant pe anul 2012, asa ca nu stie nimeni daca au obtinut vreun profit sau daca au inregistrat numai pierderi. Ca sa fie clar, daca nu exista niciun profit nu au de unde sa isi plateasca angajatii! Alo! Cu firme care nu s-au dovedit pe piata muncii nu lucreaza nimeni! Nu convingi nici pulea sa bata palma cu asemenea firme.

Ah, apropo de asta. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul ca in anunt nu a fost specificat ca ai nevoie de PUTERE DE CONVINGERE si ca implica munca pe teren. Daca era specificat de la bun inceput clar nu mai veneam la "interviu", si nici nu ma mai oboseam sa propun aceasta firma pentru dezbatere pe undelucram.ro, sau sa scriu acest review.

Ca sa inchei, telefoanele le dai pe creditul propriu. Nu ti se pune la dispozitie un telefon. "Interviul" a fost o pierdere de timp si banii au fost aruncati aiurea pe cartela de metrou.
io_x Joi, 28 Februarie 2013
ciudat tot ce ti s-a intamplat! si mai ciudat ce ai inteles tu din ce ti s-a intamplat.
Eu stiu ca agent, in general, e o notiune care induce si notiunea sora, aceea de comision, deci contract de mandat; mai mult - am dat search pe google si am gasit : "Cautare in Registrul Agentilor de Marketing (persoane fizice) avizati pentru Pilonul II (Pensii Private)Agentii de Marketing pot reprezenta (prin contract de mandat):......."
Si te si contrazici - fiind infiintata in iulie 2012... nu au depus niciun bilant pe 2012 - bilanturile pe 2012 se depun pana in mai 2013, si apoi "Ca sa fie clar, daca nu exista niciun profit nu au de unde sa isi plateasca angajatii" - WRONG! again -sunt foarte multe firme care merg in pierdere special ca sa evite taxele la stat, firme multinationale nu firme mai mici, si o firma infiintata in 2012 nu cred ca are profit a doua zi...
anyway...esti suparat, te inteleg, toti cautam joburi cu program de 6 ore si salariu de 1500 de euro, poate data viitoare o sa ai succes

Ti-am raspuns pentru ca eu am contract cu acest broker din noiembrie si acolo sunt implicati (toti cu contract de mandat, nu are nimeni carte de munca) mai multi oameni cu experienta de ani de zile atat in asigurari cat si (mai ales) in pensii - isi respecta promisiunile si fata de clienti si fata de agenti si.... nu sunt o concurenta pt ING, Allianz etc pentru ca....lucreaza pentru ei (broker inseamna intemediar).
Enteka este unul din putinii brokeri autorizati pe piata pensiilor si toti cei care lucram acolo suntem foarte buni in acest domeniu, de aia ne-am si implicat.
Marian Joi, 28 Februarie 2013
Eu am ajuns aici pentru ca am maine intervieu tot la firma asta si eram curios sa aflu mai multe despre ei. nu vreau sa-i apar in vreun fel ca inca n-am fost acolo insa am mai lucrat ca agent de pensii si Andrei suna exact ca un natarau care si-a trimis CV-ul aiurea. Agentii lucreaza pe comision cam la toate corporatiile iar brokerii vand tot pentru corporatii, nu le concureaza.....duh. Legat de locatie, m-am uitat si eu pe Google Maps si strada aia e in Dorobanti, nu mi se pare asa groaznic, probabil ca Andrei sta in Ciorogarla si vine cu rata insa veste buna e ca de fapt nu conteaza, la brokerii astia e super important sa-ti plateasca comisionul. Repet nu vreau sa-i apar pe astia cu nimic insa m-a cam enervat atarnatorul asta care vrea sa fie agent fara sa miste. Prietene, sa fii agent inseamna sa te invarti, eu in campania din 2007 am facut 9.000 de Euro in doua luni (ce vremuri) nu-mi place la program si nu-mi plac sefii. Vorba romanului fuck or walk. revin dupa interviu.
Andrei Vineri, 1 Martie 2013
Firme de 100 de angajati... cand marea majoritatea au intre 1-8 angajati. Bafta multa sa gasiti firme babane, pentru ca sunt pe toate drumurile, nu? Bineinteles.

io_x, spune-ne si noua atunci, ce venit ai la sfarsitul fiecarei luni, daca tot lucrezi acolo din noiembrie. E macar minim pe economie? Macar orientativ, daca se merita sa-si bata cineva capul cu firma si domeniul asta sau nu.

Marian, 9.000 de euro in doua luni... In Romania sau afara? Te-au platit cumva in euro pe card? Ca mi se pare cam trasa de par suma asta. Nu ne minti, nu? Sa stii ca nu mi-am trimis CV-ul aiurea. Anuntul nu continea prea multe detalii, scopul fiind sa atraga intentionat cat mai multa lume! Normal ca aplici pentru asa ceva CAND ITI CAUTI UN LOC DE MUNCA! Au omis intentionat faptul ca trebuie sa dai telefoane pe creditul tau, ca trebuie sa te plimbi de nebun pe la firme, ca ai nevoie de putere de convingere. Uite cum suna anuntul:

"Enteka Broker de Pensii Private este o companie a carei echipa este formata din profesionisti in domeniul pensiilor private. Dorinta noastra este aceea de a ne extinde si de a putea oferi colaboratorilor nostri un mediu propice dezvoltarii.
Cerinte:
-minim studii medii
-corectitudine si profesionalism
-punctualitate, respectare termene limita
-dorinta proprie de dezvoltare si perfectionare

Oferta:
-pregatire continua
-posibilitate de avansare
-comisioane si bonusuri atractive"

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?