Forum despre Ernst & Young Romania


x-ulescu Miercuri, 7 Mai 2014
Nu am lucrat si nu lucrez. Salariile nu se pot negocia. Oricum oferta e foarte buna comparativ cu firme non BIG4.

Pui putin gresit problema cu departamentul. Din fiecare poti invata, Conta, taxe, audit, fiecare pe linia lui, E adevarat ca daca faci audit tre sa stii si celelalte 2, insa conteaza ce iti place si unde crezi ca te potrivesti, Degeaba te duci la audit daca nu iti place sa freci excel-uri toata ziua ci mai mult sa faci opinii fiscale (un ex simplu).

Pacat ca deja s-au facut mare parte din angajari, ma refer la fostii interni, care ar fi acceptat majoritatea, deci sunt mai putine posturi disponibile decat ziceau la inceput (vreo 70 parca). Daca mai sunt 10 pozitii, pe Buc de ex ar fi bine. De asemenea, timpul de raspuns dupa teste si programare pt interviu dureaza deoarece recrutarea asta e pusa intr-o perioada proasta, plina pt manageri si parteneri, care numai de interviurile noastre nu au chef. La taxe e mai bine, au fost in week end, dar nici nu sunt asa ocupati.
@x-ulescu Miercuri, 7 Mai 2014
Da normal ca poti invata peste tot, insa spre exemplu toata lumea fuge de audit pentru ca e foarte mult de munca si stres maxim; in sensul asta intrebam.
Eu ma duc sambata la Tax Academy si revin cu impresii dupa.
Ce inseamna oferta foarte buna comparativ cu non Big4? E vreo sansa sa fie peste 500 d euro? Si e vreo sansa sa fie contract pe perioada nedeterminata de la inceput? stiam ca se fac pe 6 luni la angajare.
@x-ulescu Miercuri, 7 Mai 2014
Si inca o chestie. Personal lucrez in alta firma, nu neaparat pe taxe/audit/advisory. Sunt destul de nehotarat daca sa renunt pentru EY. Stiu ca se pot invata multe si oamenii sunt relativ ok. Ma deranjeaza insa contractul pe determinata si mai ales statul peste program cum se practica acolo.
Merita sa faca cineva sacrificiul asta? Se poate creste acolo si dezvolta o cariera? Se promoveaza cat de cat ok pentru senior ? Bineinteles daca esti competent...
Chiar mi-ar placea sa citesc o parere obiectiva.
any Miercuri, 7 Mai 2014
Hey. Eu am primit raspuns dupa testele online de mate, logica, etc. M au invitat la un interviu cu manager..stiti ceva despre asta? Cam ce te intreaba etc? :d thanks :*
Nico Miercuri, 7 Mai 2014
@any spunea cineva mai devreme ca sunt intrebari tipice de interviu gen "spune-mi ceva despre tine" si 2 probleme de audit
fabi Miercuri, 7 Mai 2014
@any interviul o sa fie cu mai multe persoane selectate pentru o viitoare colaborare sau doar tu cu manageru? Ca am auzit ca mai sunt si interviuri de grup.
x-ulescu Miercuri, 7 Mai 2014
Am primit si eu invitatia pt interviu cu manager. Nu e o reteta anume pentru interviu, pentru ca oamenii sunt diferiti. Insa sunt cateva tips&tricks pentru orice situatie, dar ma opresc aici cu sfaturile, motivele se inteleg de la sine.

Salariul pt junior din info pe care le detin momentan ar de 2000 lei (+-100). Mai mult de 500 EUR la care speri ca junior...e cam mult pentru aceasta pozitie. Pe langa acest salariu (care repet ca e destul de bun pentru pozitie si experienta) vor mai fi cursurile de ACCA, care costa si va ajuta foarte mult pe viitor. Garantez ca daca esti membru ACCA, daca aplici la un anunt, dupa 2 s de terminare citire CV esti sunat (bineinteles, pe pozitii bine platite). Nu mai zic de posturi in afara.

La capitolul sacrificii, da sunt, in unele perioade n-o sa te mai poti c..a de stres (si vorbesc f serios) si cu asta banuiesc ca deduci ce alte sacrificii faci. Dar dupa 2-3 ani de audit, daca rezisti...o sa fie bine. Restul depinde de tine. Nu pot sa zic daca merita sau nu, gandeste-te tu daca e asa, daca poti, unii oameni pun sanatatea pe primul loc, familia etc. Personal stiu caz cu 8 ani munciti in audit, BIG4, vila in Pipera, ML si probleme serioase la creier, fara niciun chef de viata. Si imi spune el o vorba : "Mai bine sa-ti plangi anii pierduti in Mertan decat saracia pe bicicleta".

La capitolul promovare, cred totusi ca e bine in BIG4 in general, nu numai la E&Y. Or exista si cazuri de cafele si dulci pupici in buci, dar sunt izolate.

Ca o comparatie, Germania a fost f....a in 2 razboaie, s-a tratat, si-a revenit si acum ii f..e ea pe altii, printre care si noi (care am iesit invingatori cica in ambele). Daca e cineva care nu-ntelege comparatia ii explic pe ntelesul fiecaruia.
@x-ulescu Joi, 8 Mai 2014
funny rau commentul tau :))) multumesc. Da, probabil depinde de fiecare ce prioritati are si daca e dispus sa faca sacrificii acum pentru viitor, si in ce masura. Eu sunt din ce in ce mai convins ca n-o sa le fac, dar we'll see, nu se stie niciodata.
Mersi inca o data si mult succes.
Unul Joi, 8 Mai 2014
Deci sa inteleg ca daca nu am primit invitatie pentru interviu asta a fost? Stie cineva daca trimit un e-mail sa te informeze ca nu ai fost selectat?
x-ulescu Joi, 8 Mai 2014
@Unul, nu neaparat, mai asteapta. Am scris mai sus ca e o problema in perioada asta cu programarea cu managerii, nu sunt disponibili prea multi si ca timp.
Dan Joi, 8 Mai 2014
Cred ca depinde si de fiecare departament in parte. Pe taxe spre exemplu, week-endul asta e tax academy care cred ca e etapa finala in recrutare. Probabil pe alte departamente procesul e mai intins in timp si cu alte particularitati.
Unul @ x-unlescu @Dan Joi, 8 Mai 2014
Multumesc pentru raspuns. Am aplicat pentru Advisory in Bucuresti.
Simona Joi, 8 Mai 2014
Salut! As vrea sa-i intreb pe cei care au sustinut testele online cam in cat timp se primeste raspuns pentru interviu. Eu l-am dat pe 1 Mai si nu am primit inca feedback...
Fabi Joi, 8 Mai 2014
Simona ptr ce oras ai aplicat? Ca pe anumite orase se primesc mai tarziu raspunsurile.
Roxana Joi, 8 Mai 2014
Si eu tot pe Advisory in Bucuresti am aplicat. De fapt am aplicat si pe Assurance (Audit) dar in interviul online am precizat ca Advisory e the first choice. Aveti cumva idee daca EY informeaza in scris si daca nu esti admis pentru urmatorul pas? Momentan astept sa stiu daca am trecut de interviul online...
Zwenky Vineri, 9 Mai 2014
Salutare, stie cineva mai exact daca la Tax Academy din acest weekend, prezentarile pentru assessment vor avea loc sambata sau duminica? As dori sa stiu si daca asta este un criteriu eliminatoriu, intrucat prezentarea pe care am pregatit-o este mai mult facuta dupa ureche, doarece sunt nou in domeniul taxelor si mai ales, apuca sa prezinte toate lumea avand in vedere 13 minute/prezentare * 40 persoane?
Simona Vineri, 9 Mai 2014
@ Fabi Am aplicat pt Advisory Bucuresti si ma gandeam daca e o singura sesiune de Tax Academy sau daca vor mai fi si in weekendurile urmatoare...
qas Vineri, 9 Mai 2014
Eu am fost sunat astazi pentru Online Assessment in Audit (bucuresti), asta dupa ce in urma cu 5 zile am dat interviul online..deci inca este timp..:P...vad aici ca unii deja au interviu cu manageri, deci este fix pe etape.
Mary Vineri, 9 Mai 2014
A aplicat cineva ptr Cluj?
Alina Sambata, 10 Mai 2014
Imi poate spune cineva ce presupune mai exact munca de junior auditor?O descriere mai clara a jobului, ce activitati zilnice presupune?Eu sunt in anul 2 acum si am fost la cateva prezentari ale firmelor din big four si ma gandesc sa incerc si eu cand termin facultatea la anul

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?