Forum despre Farmaciile Dona


medic Marti, 30 Septembrie 2014
Sil,

acuma ti-ai facut o imagine de ansamblu asupra firmei , dupa ce o sa fi angajat o sa vezi cum va fi .


Daca esti pus pe post trebuie sa tragi la greu , se presupune ca esti bun in ceea ce faci , o sa faci si greseli si depinde de gravitatea lor - o sa te acopere colegii sau raspunzi singur in fata sefilor .

Bafta
ina Joi, 6 Noiembrie 2014
Buna ziua.Poate cineva va rog sa imi spuna si mie ce acte se cer la angajare?Eu am lucrat in drogherie pana acum si urmeaza sa intru la dona dar nu am avizul de libera practica vizat din 2010?Se poate sa fie o problema asta?
Frustrata Joi, 25 Decembrie 2014

Mda, dragilor, am avut sansa sa lucrez la Dona 2 luni. Nu sunt incepatoare, am 15 ani vechime in munca de asistent de farmacie, totusi in ultimii ani am lucrat la naturiste. Meseria, medicamentele si retetele insa, nu se uita, nu uiti sa citesti retete scrise de mana, te ajuta si programul sa eliberezi retete fara sa gresesti. Fain ar fi sa te sustina si farmacia, in cazul in care nu dai de o naroada de la care pleaca toti. Dar sunt probleme mari de tot, cum sa lucrezi intr-o farmacie asa mare, langa o piata, langa 3 spitale, aproape centru cu un singur asistent pe tura? La cate are de facut un asistent! Credeti ca farmacistii preiau marfa? sau eticheteaza? sau pun marfa la loc? sau sa introduca facturi? sau sa dea comenzi? sa faca acte? monetare? fise si rapoarte? sa duca banii la banca? NU. doar asa, cateodata, daca sunt amabili, daca isi dau seama cat e de munca, daca vor sa te ajute! Au si ei destul pe cap, sa serveasca 7 ore pe zi, cum sa faca si treaba noastra? Problema e ca, fiind asistenta, incepatoare la Dona, nu stiu daca e indicat sa te bagi la aprovizionare! De asta s-ar putea ocupa cineva cu vechime in acea farmacie, nu? Am lucrat cate 9 ore pe zi, primele 6 saptamani doar in tura de dupa/amiaza, frustrant, nu? cand ai copil de 7 ani... asta e, am inghitit. cand am venit de dimineata am stat numai in fata, cate 80 clienti pe zi, deci nu mai era timp de facturi, marfa... abia aveam timp sa respir, pauza? ce pauza frate, cand ai atata de facut... las' ca fac pauza acum... ca in 22 decembrie m-au anuntat ca nu-mi prelungesc contractul, dar ca mai pot lucra acum de sarbatori, pana imi gasesc altceva. Cata grija! Adica vrei sa vin in 26? sau in 31... sau in 2 ianuarie.. dar pe urma, nu am decat sa-mi caut altceva... jigniri peste jigniri, acuze, pe drept sau pe nedrept. e clar ca mai si gresesti, mai ales la inceput... dar nu se poate asa ceva. Sau se poate? Pe motiv ca nu placi unui farmacist? Stiti, niciodata nu am patit asa ceva, sunt foarte dezamagita... a ramas asistenta care zice: :"am decat metoprolol simplu, nu se gaseste X.." Sarbatori fericite sa aveti.

miree Joi, 15 Octombrie 2015
buna tututor,
ptr toti dornicii de a se angaja la Uzina Siepcofar, o numesc uzina, fiinca mai nou esti dublu identificat atunci cand ajungi la job..amprenta+cartela.un fel de Casa Alba.
treburile nu mai sunt ok, o data cu schimbarea conducerii totul merge in foarte rau..
Sa ziceam sa sunt vreo 5 ani de cand au inceput sa se strice.Cred ca toata lumea stie scandalul retetelor onco in care au fost implicati coordonatori , farmacisti , care acum dupa 3 ani de la finalizare dau cu subsemnatul la tribunal lunar..si ptr ce???ca sa stea domnii bine in scaunul de piele si sa faca discurs ptr muncitorimea din uzina ca un zeus comunist .
Trebuie mentionat ca nu prea mai gasesti oamneni vechi pe la ei...conducerea a facut in asa fel incat sa nu mai existe oameni vechi, care au prins si vremurile bune.
Personal am activat la ei 7 ani, am reununtat acum 6 luni....si ce credeti cu tam tam fiinca domana de la resurse se simtea lezata cand ii explicam ca nu am motive ptr care sa ramna in preaviz 21 zile lucratoare fiinca eu nu imi luasem nici o zi de Co(adica aveam 21 zile de CO de luat care se puteau suprapune cu preavizul).
Motive ptr care zic NU DONA
1.salarii mici..f mici..muncesti ca lucrator comercial intr o farma non stop in care trb sa fac tone de marfa, facturi, etichetari, asezat la raft, avize..etc pe fabuloasa suna de 800 RON!!!
2.fs are undeva la3200, din care ii se retin garantii, F 22-2300ron, depinde cat de vigilent esi si AF 1250 ron, la care se adauga bonuri de masa impozitabile(de vis nu???), salariu care ce credeti poate scadea in fct de ce ideii le vin lor, si anume..imputare ptr expirate, inventar(inversiunile sunt considerate minus, deci platesti), Coordonatorul 5000-8000 ron, nu am date sigure ptr asta
3.Bonus???ce e ala:))muncesti 2 luni promovezi campania si daca faci 100%, primnesti intre 50--100 ron, in fct de procentul de implicare
4. Bursa de excelenta ptr studenti o mare Momeala :))), te incanta ca muncesti 4 h zi, dar ce credeti semnezi ca te angajezi si esti onligat s amuncesti 2 ani dupa term studiilor la ei, iar daca cumva indraznesti sa pleci ca nu mai suporti inainte de term scadent , surpriza Restitui Banii integral
5.La dona se invata poezii, ce fel de poezii??despre cum au ei oferta la paracetamol de 1 leu si liste verzi.., pe care o repeti de minim 30-40, ori pe zi, si in timp ce ii zici poezi inmanezi cele 5 flayere pe care le au si Atentie incercuiesti si nominalizezi verbal reducerea de card aplicata care poate varia(0.20 bani..)
6.CIREASA DE PE TORT..coordonatorul te poate urmari de acasa cum muncesti tu ca sclavul pe plantatie si eventual la urma vizita te scoate sub standard ptr asta.
Jenna Vineri, 12 Februarie 2016
Ce spune miree e in totalitate adevarat. Mai pot completa cu faptul ca prefera sa puna in postul de farmacist sef persoane tinere, uneori si incompetente, dar in orice caz usor de manipulat de catre coordonatori. Asta in cazul in care nu sunt pile ale conducerii, atunci varsta nu mai este un criteriu, insa cunosc cazuri de farmacisti sefi care au fost sicanati verbal si profesional pentru a face loc pilelor, deci treaba facuta tot cu "obraz" si "bun simt". Iar in farmaciile non-stop situatia este groaznica, majoritatea au personal insuficient si o mare parte din munca cade in sarcina turei de noapte, care este un singur farmacist care face si munca de farmacist si de asistent, in conditii de 12 ore pe noapte, 7 nopti consecutiv. Pe langa izolarea sociala prelungita si efortul fizic intens dublu (cantitati uriase de marfa si ore nedormite la timp plus schimbarea saptamanala a programului de somn) mai primeste si reprosuri ca nu isi indeplineste sarcinile (in conditiile in care uneori sare si peste mancare) si e controlat la minut ce face, nu care cumva sa stea (probabil fiindca de odihnit nu e voie decat intre 4 scanduri). Iar daca cere sa fie mutat pe tura de zi, bineinteles ca se gasesc mii de motive sa nu se poata, fiindca in realitate nimeni nu vrea sa lucreze de noapte.
expertu59 Luni, 23 Mai 2016
Am terminat si eu de ceva vreme scoala postliceala de AMF iar dupa un an de zile nu activez in domeniu, insa acum cateva zile am fost invitat la un interviu dona in care mi s-a ...
elcid Joi, 25 Mai 2017
Ceea ce spuneti voi e intru totul adevarat, pentru o mana de bani trebuie sa faci munca de jos. Sefii stau acasa in fata laptop-ului si te urmaresc pe camere tot ce faci. In plus ...
Mihai365 Vineri, 26 Mai 2017
Volum de munca infernal. Salariile asistentilor mizerabile. Programul de lucru epuizant.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?