Forum despre Flanco Retail SA


SphynX Joi, 25 Septembrie 2014
M-am dus odata la un interviu pentru postul de consilier vanzari asa cum era mentionat in anunt, intr-un Flanco dintr-un centru comercial din Constanta.
Ajuns acolo am aflat ca de fapt cautau oameni pentru depozit (manevrat frigidere, masini de spalat, etc.). Tipul de acolo a parut mirat cand i-am spus ca in anunt scria altceva.
razvan Joi, 25 Septembrie 2014
Am fost si eu chemat la interviu pt postul agent vanzari gsm.stie cineva care este salariu?
cosmin Vineri, 26 Septembrie 2014
800 salariu si 15 bonuri de masa,in valoare de 9 lei
zxc Marti, 28 Octombrie 2014
Lucrez in Flanco de mai mult de 5 ani si pot spune ca in momentul de fata este cea mai proasta perioada d.p.d.v.d al bonusurilor si al schemei de bonusare.Am avut perioade cand castigam in mod constant 1800 -2200 au fost si bonusuri de 1800 de lei , am colegi care au avut bonus chiar si 5600 plus salariu, sigur nu in fiecare luna, dar cred ca cel putin1500 luau luna de luna.D.p.a.d.v era ok nu ma pot plange DARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR exista partea cu programul care te facea sa-ti bagi piciorul in el de serviciu.Aveai doar 4 zile libere pe luna adica doar in week.Singurul fel in care sa iti iei liber era doar sa faci schimb cu un alt coleg.In perioada aglomerata in lunile noiembrie si decembrie mai ales decembrie cele 4 zile libere se transformau in 2 sau 3 zile libere.Plus ca uneori mai trebuia sa stai si peste program pt asa zisele sedinte.Dupa ce ca sambata si duminica stateai cate 13 ore colac peste pupaza mai trebuiai sa mai stai si duminica inca 4,5 ore ca sa schimbi etichetele si sa aranjezi produsele pt noul catalog.Si plecai duminica pe la 2,3 si luni dimineata o luai de capat.Trebuia sa cunosti toate ofertele dupa toate raioanele la PERFECTIE(sunt perfect de acord cu acest aspect, dar sa le cunosti pe raionul tau)iar cine nu le invata perfect i se scadeau bani din bonus sau statea peste program.Existau perioade in care bonusul nu ti se oferea complet sau ti se oprea pt lipsurile de la inventar.Exista si exista un stres continuu legat de vanzarea de accesorii si servicii(GARANTIA ALL INCLUSIVE)., inteleg ca este un serviciu care aduce bani companiei dar nu poti sa il bagi pe gat clientului daca omu nu il vrea.In mmomentul de fata situatia in privinta programului s-a schimbat radical pt ca au avut de dat o gramada de bani angajatilor care au plecat din firma.
Fost Miercuri, 29 Octombrie 2014

Salut.
am lucrat si eu la Flanco si asa este...situatia s-a inrautatit rau dupa plecarea d-lui Olteanu.
nu iau partea nimanui, insa in vanzari, si aceste GAI-uri sunt considerate ,,produse", asa ca te-ai angajat ....vinzi orice ....
In schimb bonusurile au scazut drastic, presiunea este foarte mare, furturile din intern si extern au crescut...tot colectivul plateste...dar, oare nu este asa peste tot? Domo, Altex....? de fapt, trebuie sa intelegem ca in Romania se munceste mult, salarii mizere,, conditii si roi-uri absolut indecente...fara drepturi si sindicate.

Mihai Vineri, 31 Octombrie 2014
Buna. As dori sa-mi spuneti cum e atmosfera pe Flanco Barlad daca stie cineva. Multumesc.
Independentul Sambata, 4 Aprilie 2015
La sediu, in Pipera, programul de lucru si lipsa de personal pare cea mai mare problema. Este o atmosfera apasatoare, vesnic sub presiune, nu se vad niciodata lucrurile bune pe care le faci pentru ca sunt multe altele care nu merg cum trebuie. Nu se fac aprecieri niciodata, doar reprosuri, iar oamenii se vorbesc pe la spate mereu, la orice nivel. Orele suplimentare la mine nu s-au platit niciodata (ca tot intreba cineva mai sus). Exista posibilitati de a invata si lucruri noi (mai ales daca esti la inceput de cariera), se fac anumite training-uri in functie de sansa si vei munci pentru ele mult (atentie - se face proces verbal, deci nu te gandi ca pleci din firma fara sa dai banii inapoi pt orice curs accesat). Urechile ciulite la ce tot se promite la interviu si ochii mari la ce scrie in fisa postului! Daca tot ai studii superioare, experienta ta e de minim 2 ani si vrei un mediu profesionist de lucru, m-as gandi de 2 ori. Salariul e cam la nivelul pietei, dar nu acopera stresul.
rukash Miercuri, 23 Septembrie 2015

Flanco a reprezentat o mare dezamagire, la interviu ti se spune orice ca sa te convinga sa lucrezi la ei, odata ajuns in magazin iti dai seama ca ai fost pacalit. Am dat interviul cu doamna/domnisoara care la intrebarea mea "exista concursuri de incentivare cu furnizorii ?" mi-a raspuns senina DA, asta a fost singurul motiv pentru care am acceptat oferta lor de 950 lei +15 bonuri de masa. Odata terminat preavizul cu fostul angajator am inceput la Flanco insa din prima zi am aflat ca nu sunt incentive si ca nu sunt sanse la incentiva in viitorul apropiat. Am inghitit galusca si m-am concentrat pe targhet care ni s-a spus ca este asa: targhetul pe magazin si targhetul individual iar cel individual nu este conditionat de atingerea celui pa magazin. Am facut 120% pe vanzare si cam 160% pe GAI-uri (pentru ca nu am avut o luna intreaga am primit un taghet mai mic) iar pe data de 10 am aflat ca de fapt trebuia sa facem minim 85% pe magazin ca sa primim ceva si pentru cel personal asa ca nu am primit nimic. Am mai inghitit inca o galusca si m-am concentrat pe campania cu 20% reducere pentru clientii cu card de fidelitate Flanco dar dupa ce a trecut campania am aflat ca nu se pune vanzarea din zilele alea pentru ca nu este meritul nostru ca s-a facut vanzare, pe urma ni s-a spus o alta varianta ca de fapt se pune cea mai buna zi de vanzare a noastra din perioada campaniei pe urma inca doua variante care se bateau cap in cap, toate astea de la persoane cu functie nu de la asistenti vanzari. Pe scurt , se inventeaza luna de luna noi minciuni ca sa nu ti se dea acel bonus amarat de cate sute de lei astfel incat sa muncesti doar pentru partea fixa din care odata la cateva luni ti se opresc inventarele, deci mai vii si cu bani de acasa. Flanco pierde enorm pentru ca nu are stocuri pe mai nimic, nu am vazut niciodata un produs cu mai mult de 12 buc in depozitul central HD-OTZ, asadar sa iti faci targhetul in conditiile in care nu ai marfa e o performanta, iar sa mai iei si bani pentru asta e o iluzie. Flanco are pretentii foarte mari de la niste angajati care sunt tratati ca niste carpe si care pe o parte vin si pe alta pleaca, in scurta perioada lucrata acolo am avut foarte multi colegi unii dintre ei doar pentru cateva zile. In orice caz daca vreti sa lucrati in magazin sunt multe alte varianta mai bune, de ex magazinele de haine sau aproape orice altceva.

DenissaL Duminica, 10 Iulie 2016
Aveti noutati despre Flanco? Am inteles ca lucrurile s-au schimbat destul de mult in bine? Orice informatie ma va ajuta sa stiu daca accept sau nu o pozitie de consilier in magazin. Multumesc.
go_go Joi, 1 Decembrie 2016

DenissaL nu s-a schimbat absolut nimic. Presiune mare, comunicare interna deficitara. Indiferent ce si cum se greseste tot pe cei mai mici cade totul.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?