Forum despre Genpact Romania


Lee Duminica, 30 Martie 2014
@ Ioana: e cumva vorba de un post in Cluj? Cred ca banuiesc clientul farma. Daca e necesar doar cu engleza, nu cred ca iti vor da atat. In general la aceasta companie conteaza sa stii mai multe limbi straine, decat experienta f mare in domeniu. Sunt oameni acolo care sunt la acelasi nivel profesional, dar numai pt ca unul dintre ei este pe alta limba straina, el este platit mai mult decat celalalt: si nu face sens pt ca munceste la fel, sunt aceleasi volume de munca, nu are experienta mai multa.

Depinde f mult pt ce tara te angajezi...pt ca clientul plateste.
Ioana Luni, 31 Martie 2014
Postul e in Bucuresti... oricum eu nu la asta am aplicat ci la un post de Team Leader pe General Accounting, de postul ala de Senior Country Accountant m-a intrebat tipa care m-a sunat daca as fi interesata, mi-a zis ca este vorba in principiu de controlling si raportare pt acest client din dom pharma... mi-am dat seama ca ceea ce conteaza ft mult e limba straina insa cred ca este o diferenta intre a inregistra facturi pe AP sau AR si a elabora bugete, analize si a intocmi rapoarte pt o companie.. lucruri greu de facut fara o experienta in spate... In fine, ideea este ca nici nu am de gand sa discut sub salariul cerut iar daca nu ma mai suna, e pierderea lor nu a mea :)
Eu eram curioasa daca stie cineva pe aici cat castiga un Team Leader.
elsa Luni, 31 Martie 2014
pt team leader collection aveti idee ce sal ofera?
ms
Elena Marti, 1 Aprilie 2014
Buna,

Am avut 3 interviuri telefonice, interviu fata in fata cu HR. Am sustinut 2 teste : pentru AP si GL.
Astazi am fost sunata pentru a avea o intalnire cu managerul pentru postul de GL limba engleza, in urma testelor sustinute.

Cam ce inseamna asta si cam ce salariu se ofera? Stie cineva?

Mersi :)
Denisa Marti, 1 Aprilie 2014
Elena, salariul depinde de mai multe aspecte....
Cat de bine stii limba engleza si ce experienta ai???
Elena Marti, 1 Aprilie 2014
Engleza este C1 iar experienta nu am, insa am terminat ASE ul si testul l-am luat...
Salariu am cerut 500 euro net de la inceput, dar pe mine ma intereseaza daca intalnirea cu managerul este finala sau si de acolo trebuie sa astept un raspuns...
Elena Marti, 1 Aprilie 2014
Experienta in GL nu am, dar in facturare si contabilitate primara am
pinco Marti, 1 Aprilie 2014
nu va stresati cu aplicatul la ei, 9 din 10 angajati sunt intrati pe pile. Si chiar si cand au posturi deschise pe bune (cum ar fi cele pe limbile exotice), oamenii nu vor sa angajeze, doar simuleaza, ca sa aiba fetele de la HR cum sa-si explice timpul petrecut la munca.

Am aplicat acum 2 luni pe acel anunt pe olandeza (care inca este si acum), in care scrie ca sunt deschise 3 pozitii, atunci erau 4. Deci au angajat .. 1 om (probabil ?) in 2 luni. Am fost sunat pentru testul de limba, toate bune, avansat. Ajung la interviu, o fata draguta, imi povestea despre firma, nu stia nimic in rest, nici macar nu stia exact ce recruteaza. Ma trece mai departe la manager, toate bune si acolo, trec mai departe la faza de 'vizitat' etajul. Ajung pe etaj, si dau sa semnez aceea condica de intrare. O chestie suspecta, fusesem singurul care venise pentru aceasta faza a interviului in ultimele 3 luni (tin sa mentionez ca acest anunt e pus de vara trecuta) - deci nu prea ajunge nimeni in faza asta aparent. Eram deja putin optimist ca am sanse sa obtin UNUL din cele 4 posturi, vorbesc cu 'viitorii' colegi, foarte prietenosi de altfel. Plec relativ vesel, ajung acasa, dupa 2 ore sunt sunat de HR "stiti mai trebuie sa treceti un interviu cu .. clientul' - de acest interviu nu fusesem anuntat deloc in prealabil, in niciuna din faze. Sunt sunat de un tip olandez, se auzea incredibil de prost, abia intelegeam ce zice, cu toate astea am reusit sa raspund intrebarilor, destul de ciudate, de exemplu "Ce-mi place la infrastructura Olandei" (absurda dar na ...). Si s-a lasat cu liniste vreo 2 saptamani, cand am primit mail ca nu sunt compatibil cu profilul. Foarte tare ... dai ca ai 4 posturi neocupate, si te faci ca angajezi ...

Alte mentiuni ar fi ca - cei de la HR m-au contactat initial de vreo 3 sau 4 ori, aproape disperati, sa vin la un interviu la ei. Si ar mai fi de adaugat ca, personal cunosc 4 persoane care lucreaza in Genpact, si toate au intrat pe recomandare (ca sa stiti cum sta treaba).

Salariile fluctueaza mult in functie de pilele interne, niste exemple ar fi : angajati pile pe spaniola sau italiana cu 2200 sau sclavi pe olandeza,suedeza cu 1500
cani Marti, 1 Aprilie 2014
@elena
In ce constau intrebarile la test? Si eu am aplicat pt GL insa pe lb turca si nu stiu daca o sa dau test sau nu dar in orice caz, poate exemplifica cineva?
Elena Marti, 1 Aprilie 2014
@pinco m-ai descurajat maxim.... Eu trebuie sa merg la interviul cu manager pentru GL engleza....zici ca ma duc degeaba?
pinco Miercuri, 2 Aprilie 2014
@Elena.
Du-te la interviu, n-ai ce sa pierzi oricum. Stiu ca am prezentat partea negativa a recrutarii, dar exista cu siguranta si cazuri norocoase/pozitive, si poate tu vei fi unul din acele cazuri.
@cani Miercuri, 2 Aprilie 2014
Sunt intrebari generale de contabilitate. Sa indentifici conturi, situatii, ce se modifica in anumite situatii...etc. Si probleme destul de simple.
Elena Miercuri, 2 Aprilie 2014
Dar intalnirea cu managerul este ultimul stadiu? Sau mai exista si altul...?
Denisa Miercuri, 2 Aprilie 2014
Da intalnirea cu manageru este ultima etapa.
Denisa Miercuri, 2 Aprilie 2014
Dar nu ti se da raspunsul pe loc. Urmeaza sa te contacteze ei cu oferta sau raspunsul negativ.
cani Miercuri, 2 Aprilie 2014
Merci pt raspuns. Sper sa fie usor testul.. in alta ordine de idei totusi ziceti ca dupa intalnirea cu managerul nu mai e nimic? Am tot citit pe aici ca dupa aceea au fost contactati la telefon de clienti din strainatate ceea ce mi se pare ciudat. Si dupa teste cam la ce interval te cheama la int cu managerul? Merci tuturor!
think twice Marti, 8 Aprilie 2014
O companie care se pretinde cu pretentii....un prim semnal e dat de numarul mare de demisii, Doar in Cluj anul trecut au fost undeva la 40- 50 %. Cum sa descriem o companie cu un high management in care nu se aprecieza si valorifica cea mai importanta resursa pe care o companie o are? Chiar si pe pozitii de middle management se duce acceasi politica, un ex: daca indraznesti spui stop si sa parasesti compania nu se mai acorda bonusul anual, care ar trebui sa se acorde in functie de performanta anului anterior, an anterior demisiei; an in care se strang mai multe ore suplimentare decat cele legale in orice stat democratic, ore care reman nerecuperate sau platite in final.
anonim Miercuri, 9 Aprilie 2014
din cauza oamenilor necalificati, fara pretentii, fara scoala sau fara ratiune, care traiesc pe spinarea parintilor am ajuns sa ne conformam cu niste salarii de tot rahatul. si asta pt ca multi au coborat rusinos stacheta si au renuntat la principii.
@anonim Vineri, 18 Aprilie 2014
dar ce te faci cu tinerii proaspeti absolventi, fara experienta care din cauza lipsei de experienta (sau a unor pile) nu isi gasesc de munca in domeniu si astfel sunt nevoiti sa accepte salarii foarte mici pt ca au nevoie sa isi faca o experienta sa poata trece ceva in CV..
alex Luni, 21 Aprilie 2014

recomand tuturor care vor sa-si faca o experienta "entry-level", sa n-o faca intr-o multinationala, ci in firme mai micute (romanesti), unde invata mult mai multe. recomand mai tarziu si lucrul intr-o multinationala unde ai de-a face cu IFRSuri, SOX, etc. Intr-un final, fiecare pas are rostul sau in experienta acumulata. Succes tuturor!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?