Forum despre H Grup IT Expert


Anonimus Joi, 22 Noiembrie 2012

O sa dau eu cateva detalii despre micuta firma H Grup IT Expert
Am fost la un interviu miercuri la ei...
Sediul lor este in apropiere de Piata Victorie,cladire frumoasa zic eu
dar atmosfera este " foarte rece iar la interviu "nici bine nu ai ajuns si
iti arata un model de test de Logica matematica care trebuie sa-l faci in 15 minute
circa 30 intrebari cu niste patratatele si mobile de te ia durerile de cap
fara intrebari clare la fiecare pct.si trebuie sa faci minim 20 ca sa stea de vorba cu tine.
eu am reusit sa rezolv decat cateva (3-4),deci interviul a durat doar 15 minute :))
Bafta!

Maria Miercuri, 19 Decembrie 2012
"Anonimus" ai fost pentru programator? Ma batea si pe mine gandul sa depun la ei. Daca ai fost pentru programator, spune-mi si mie, daca stii, ce limbaje de programare cer.
Anonimus Vineri, 4 Ianuarie 2013

Am fost pentru programator junior, hr lasa de dorit .
In afara de test alceva nu am discutat cu ei...din ce am citit pe saitul de recrutare
ofera formare pt Mainframe (Cobol, DB2, CICS) sau Net Technologies.
Am vazut ca nici pana azi nu au angajat pe nimeni pt cele 4 posturi.

Maria Vineri, 4 Ianuarie 2013
Multumesc pentru raspuns. Cred ca testul acela a fost eliminatoriu, am mai intalnit si la alte firme genul acesta de recrutare. Personal eu agreez mai mult modalitatea asta decat cum fac altii, te cheama de vreo 3-4 ori apoi iti dau raspuns negativ sau nu te mai contacteaza deloc. Eu nu am mai depus cv-ul dar daca mai apare anuntul o sa depun si eu. De unde stii ca nu au angajat pe nimeni ?
Maria Vineri, 4 Ianuarie 2013
Acum am vazut ca au pus anuntul si pe HIPO.
Doni Luni, 18 Februarie 2013

Buna, am fost si eu la interviu la ei si m-au acceptat... deci intr-adevar testele sunt aiurea dar nu asa de dificile pe cat se zice (la primul test, cel de 15 min trebuia sa indentifici un pattern in miscarea unor obicte mobile- iti dadeau ei primele 3 imagini si trebuia sa le deduci pe urmatoarele 2, iar la cel de-al doilea trebuiau completate niste diagrame ce reflectau algoritmul de rezolvare al unor probleme- gen aruncatul cu zarul).

Panda Joi, 21 Februarie 2013
Doni, dupa ce ai trecut de testele de iq ai fost acceptat sau au urmat alte teste?Si ce limbaj de programare ar trebui sa perfectionez?
Cosmin Duminica, 3 Martie 2013

Am fost si eu la interviu, care de fapt a fost un test oarecum psihologic (sau de inteligenta, cum zic ei). Seamana cu cel pentru calcularea IQ-ului. Diferenta e ca la acest "interviu" ai 15 minute, mult prea putin timp pentru a rezolva 20 din cele 30 de probleme (asta pentru a trece mai departe). Am facut 19 si nu a vrut sa ma treaca mai departe. Nu a vrut sa ma lase sa ma uit cand a corectat testul, asa ca am mici dubii in ceea ce priveste corectitudinea.

AMB Joi, 7 Noiembrie 2013
Am fost si eu la interviu la ei. Un singur interviu, test de iq. Minim 20 din 30 de intrebari la primul test(testul cu patratele si triunghiuri). Nimic dificil, un pic time pressured, dar e vb doar de recunoasterea unui pattern. Urmeaza un alt test (algoritmul de rezolvare a unor probleme gen aruncatul unui zar). Din nou, un pic time pressured, dar nu imposibil de trecut. Finally, un interviu de limba engleza si unul de franceza. Am fost acceptat si urmeaza sa incep in cateva zile.
Sorin Marti, 12 Noiembrie 2013
Si eu am dat anul trecut la ei interviul. Asa cum au spus toti, testele sunt aceleasi pentru toti, timpul pune presiune, dar daca nu ar fi limita de timp, tinand cont de ce test este, toata lumea ar face aproape perfect. Eu am fost acceptat, dar am avut de ales intre 2 joburi, asa ca nu m-am dus la ei. Din cate stiu eu, se oferea ca salariu pe perioada trainingului 13 mil, apoi 18 mil in primul an, 20 mil in al doilea an si apoi se renegocia contractul. Aveau o clauza de reziliere de vreo cateva mii de euro (asa m-a avertizat directorul). Limba franceza este criteriu de departajare. Eu am luat intre 20-23 puncte la cele 2 teste, adica la limita, dar faptul ca stiam franceza destul de bine a fost suficient. Cei care au fost angajati pot confirma sau infirma spusele mele. Mi se pare amuzant cat de repede se acuza firma ca nu au luat ei testele respective. Testele sunt grila, secretara nu are nevoie sa iti vada logica, ci doar sa bifeze raspunsurile corecte. Succes celor ce sunt interesati... daca mai revine cu un comentariu din cei angajati, mi-ar placea sa aflu si eu "ce am pierdut"
anonim
Miercuri, 23 Aprilie 2014

Eu tocmai am incheiat colaborarea cu aceasta companie si o sa imi permit sa punctez anumite aspecte care eu personal le consider relevante.

Toate parerile de mai sus sunt strict legate de postul de programator debutant.
Nu recomand acest post din urmatoarele motive:

1.Fisa postului / anuntul de angajare de pe bestjobs/ejobs este facut intr-o maniera care lasa de dorit ceea ce denota lipsa de profesionalism .
2.Veti face formare si veti lucra pe cobol sau mainframe, doua tehnologii apuse demult si care nu va ofera nici un viitor dpdv profesional.
3.Veti avea doi ani 20 de milioane salariu iar daca e sa raportez remuneratia la stresul care va fi mai bine renuntati. Plus ca aveti o clauza de cateva mii de euro care va obliga sa nu plecati timp de 2 ani din firma.


Legat de celelalte aspecte ale companiei eu personal plec cu un gust amar dupa un an,este cea mai proasta experienta profesionala si nu recomand  aceasta companie din urmatoarele motive:
 

- Programatorii lucreaza pe birouri mai proaste ca mesele de la scoala . Eu plecam zilnic cu dureri de spate de la scaunele care se dezmembrau in timp. Nici calculatoarele sau aparatura nu exceleaza . Ale programatorilor cel putin.

- Aceasta companie are birouri in china si romania iar motivul il gasiti voi. Dezvolta produse software pentru clienti bancari din franta dar plateste programatorii din romania si china cu salarii mici.

- Foarte multe persoane au plecat de-a lungul timpului din aceasta companie iar momentan au mai ramas 4 - 5 programatori care au venit o data cu firma exceptand persoana de hr si assistant managerul.


Singurele puncte pozitive ar fi pozitionarea ok (zona Victoriei) si posibilitatea de a aprofunda limba franceza. Poti sa ai norocul sa prinzi o echipa ok pe un proiect ok. Cam atat din pacate.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?