Forum despre H&M Romania


DenS Vineri, 28 Noiembrie 2014
Am fost si eu la interviu pt H&M si ce sa va zic...o sa fie interviu pe grupuri...cam doua grupuri de 4-5 persoane(in fucntie de cati sunt veniti)..la mne au fost o grupa de 4..si una de 5...Pentru a ne diferentia...ne da cate o panglica colorata..si din momentul ala suntem strigati in fuctie de culoarea purtata...am avut 3 probe..cu aranjatul unor cutii pe care scrie FASHION..si unora cu modele..floricele albastre, portocalii, verzi. Ne spune de la inceput cam cum vrea sa arate panoul..aranjat intr-un anumit fel..(ex floricelel albastre la baza si cele roz sus..fashion la mijloc etc) Modelul in care vrea sa fie aranjate o sa-l schimbe pe parcurs..(ai 10 min doar sa schimbi modelul cam de 3 ori) Cutiile sunt mari..nu va ganditi la niste cuburi micute. A doua proba este aranjatul hainelor in timp ce o sa primesti intrebari de la potentiali clienti..Intrebarile o sa ti lepuna membrii echipei si prin rotatie toti9 o sa puneti intrebari si o sa fiti intrebati..in acelasi timp o sa arajati si haine dupa anumite criterii(doar bluzele pe masa ssi restul in dulap etc) Ai tot 10 minute si la aceasta proba. Iar ultima..este dezbaterea unor situatii..o sa citeasca fiecare membru din echipa cate o situatie..ce va trebui sa o dezbateti impreuna..iar decizia finala se va da doar at cand tot grupul este deacord. Sunt intrebari destul de incurcate..(de ex Daca un client cumpara de 500 RON dar vrea sa ia si 3 umerase si politica firmei spune clar ca nu trebuie sa dai si umerasele ce faci) Cam asta e...dureaza cam o ora 45 de min toata chestia..Si cam in 2 sapt primesti raspunsul daca te ia la urmatorul interviu. De salariu nu spune nimic. Se discuta la ultimul interviu iar progrmul este in fuctie de cum are nevoie magazinul..Eu una am am fost pt un post part-time(4ore) si a spus ca se pot imparti in mai multe feluri..ori 2 zile libere si 5 lucrate(4 ore pe zi) sau 5 ore pe zi si 3 zile libere. Bafta.
Geta Luni, 1 Decembrie 2014
Stie careva ce intrebari sunt la interviurile de grup, toata lumea vorbestedar nu da exemple
radu Luni, 1 Decembrie 2014
ce fel de intrbari iti pun aia 9 ? exemplu te rog?
cum trebuie sa arnaj hainele iti arata?
Marius Marti, 2 Decembrie 2014
@ radu
Dar tie chiar nu iti plac surprizele ? Chiar vrei sa treci de interviuri si sa ajungi intr-un magazin unde sa fie nevoiti colegii tai sa munceasca pentru tine ? Pentru ca tu stiai ce sa raspunzi la interviu , dar nu ai nici cea mai vaga idee cu ce se mananca retail-ul . Parerea mea dragul meu radu este ca ar trebui sa incerci in alta parte sa iti cauti de lucru . Sunt destui ca tine in companie , care au intrat pe pile sau pentru ca au stiut ce sa raspunda la interviuri , si de care oamenii care trag compania in spate s-au saturat .
ANA Marti, 2 Decembrie 2014
sa traga comp in spate nu depind de angajati= depinde de firma, de pret, de calitate.
Marius Miercuri, 3 Decembrie 2014
@ Ana , poti te rog sa fii mai explicita ? Si te rog nu face economie de caractere .
Alicia Miercuri, 11 Februarie 2015
Ce salariu se ofera in februarie 2015, avand in vedere ca salariul minim pe economie a crescut la 975 Lei? Poate cineva sa specifice salariul, atat brut, cat si net? Mersi!
angajatulperfect Joi, 12 Februarie 2015
Alicia, tu vrei sa iei 725 lei in mana (975 brut) de aduci vorba de asa ceva? Pe bune acum, n-are nici o treaba, puteai doar sa intrebi salariile pe pozitii si orase.
Alicia Joi, 12 Februarie 2015
raspuns persoanei cu nickname-ul ''angajatulperfect'': te rog sa citesti toate comentariile postate inaintea mea, de la inceput si pana la sfarsit, si iti vei da seama de ce am pus intrebarea respectiva! In felul acesta, poate iti vei dezvolta putin logica!
"nici o'' se scrie ''nicio''...daca tot esti ''angajatulperfect''...
fa-ti rost de o prietena, pentru ca se vede cat esti de frustrat!
ghidut Miercuri, 8 Aprilie 2015
Ce salariu are un Store Manger H&M?
mrproper Sambata, 18 Aprilie 2015

am fost si eu la ei de 2 ori .
interviul se tine la hotel europa (centru vechi)
interviu de grup 4-5
probe de aranjat niste cutii,haine, intr-un timp de care nu se tine cont ( la ambele care am participat nu sa tinut cont de tipmul alocat), la primul interviu , persoanele care supervizau (sefii de magazine) pur si simplu te exasperau din 10 -20 secunde auzeai- hai echipa 1 mai repede (nu e bine aia ) mutatii alea .......
si la sfarsit un set de intrebari, si fiecare raspunde la o intrebare si raspunsul se da colectiv( trebuie sa fiti deacord asupra unui raspuns)
pt mine dupa 2 asa zise interviuri .......am o impresie proasta despre cum se fac angajarile in acest brand.

VerSus Miercuri, 16 Septembrie 2015
Hai sa va spun cum sta treaba cu H&M , am lucrat 4 ani la ei , am si promovat..etc.
Salariile :
4h => 700 - 750 lei + 10 bonuri
6h => 1050 - 1100 lei + 14-16 bonuri
8h => 1450 - 1500 + 20-21 bonuri
Salariile oscileaza in functie de magazine si Store manageri , uneori mai pot plusa cu 50-100 lei in functie de bugetul alocat pe magazin.
Anual se face un follow-up si se mai adauga 50 lei la salariu care se impoziteaza.
Salarii Management :
COR ( manager administrativ ) => 2000-2100 lei
Department manager => 2300-2400 Lei
Visual M. => 2400-2500 Lei
Store Manager => 3500 Lei
toate insotite de bonuri de masa 20-21 buc.
Politica magazinului este foarte buna , se bazeaza pe anumite "valori" , insa nu se respecta incepand de la office pana la management , evident nici tu ca Sales Advisor nu le vei respecta.
Programul se respecta , mai sunt discrepante in functie de activitatile din magazin in care se poate sa lucrezi pana la ora 22:30 si a 2-a zi sa fii chemat la munca de la 7:00 , dar destul de rare.
Orele suplimentare se platesc absolut toate + weekendurile cu 15% ,mai mult.
Promovarile se fac doar daca stii sa te faci "lipicios , sa dai sifoane , sa vezi ce face altu" , daca esti tare-n gura , evident ca o sa ti se taie craca de sub picioare.
Eu am stat 3 ani pana am promovat , deoarece , le ziceam verde-n fata...si asta ii racaia pe stomac , pana la urma au fost nevoiti sa ma promoveze ca eram cel mai bun si mai vechi om din magazin.
MihaelaAndreeaB Sambata, 21 Noiembrie 2015
Si eu am participat la cele doua interviuri si aveam mari sperante dar nu a fost sa fie. Am apreciat faptul ca am primit telefon cu raspunsul in aceiasi zi. Probele sunt usoare ai de facut un panou publicitar asa cum s-a mai spus, de aranjat niste haine in functie de cerinte ( articole de dama pe masa, pantalonii si haine de copii pe umeras etc) in timp ce vei primi intrebari de la clienti. Unde este baia, unde se afla casa, de unde provine compania h&m si multe altele. Iar la interviul in magazin intrebari uzuale despre experienta ta si cateva posibile situatii. Cum reactionezi cand ai un client agresiv, care ar fi prioritatile tale daca esti singur in magazin si ai mai multe taskuri de indeplinit etc.
Eu nu mi-am facut o parere proasta legata de interviuri sunt doar dezamagita ca am fost refuzata. Exista persoane care au aplicat din nou si au avut noroc a doua oara sau e inutil sa mai incerci? :))
Nila Joi, 3 Decembrie 2015
MihaelaAndreeaB, eu zic sa nu te descurajezi! Daca ramai consecventa si "vanezi" o companie vor fi sanse! Presupun ca te-au "picat" datorita experientei insuficiente (pentru ei), insa ceea ce H&M prezinta pe site este total diferit de realitate! In H&M se lucreaza slow motion...un vanzator/vanzatoare te abordeaza rar pana la deloc! Dar daca intrebi se implica.
Daca aveti posibilitatea relocarii, lucrurile devin ceva mai simple :)
MihaelaAndreeaB Joi, 21 Ianuarie 2016
Am aplicat din nou pentru ca am vazut o pozitie deschisa. M-am angajat imediat dupa ce am fost refuzata la un alt magazin mai mic si sper ca aceasta experienta ma va ajuta. Am invatat foarte multe in perioada asta asa ca sunt optimista :)
mihaela17 Marti, 7 Februarie 2017
Ce salariu este pentru programul part time de 20h pe saptamana? interviurile cum mai sunt?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?