Forum despre Hagleitner Hygiene Romania


dan cristian Marti, 18 Martie 2014
Draga Ontario,daca te-am confundat,imi cer scuze. Cuvintele mele,daca vor fi citite de persoana la care ma refer,o sa-si atinga tinta.Sau nu....
Bafta.
1234 Marti, 18 Martie 2014
Ceva despre mediul de munca salar?
hahaha... Marti, 18 Martie 2014
dan cristian, telul matale e osho.... hehe... n-ai fost innstare sa-l castigi cand aveai produse de top, si l-a castigat cel pe care l-ai dispretuit cel mai mult in prima luna dupa ce a venit in firma... oare crezi ca acum, cu produsele ce-ti stau la indemana ii vei convinge pe cei de la osho?

Si pun pariu ca n-a fost ultimul mesaj pe acest forum. Nici macar ultimul semnat de dan cristian
agentu 008 Marti, 18 Martie 2014
Sefu ash vrea sa mergi si tu acasa la sotie si copii cu 1300 lei si sa le zici ca de restu ai platit parcari, diurne, cafele, pt firma aia serioasa din Austria care propavaduieste imaginea agentului de vanzari multumit, relaxat, profesional, bine imbracat si profesional. Si toate astea in comditiile in care cei de la concurenta (ca sa nu compar alte domenii) merg acasa cu de doua ori aceeasi suma si nu alearga ca iepurii bezmetici, obositi si demotivati ca sa satisfaca gipiesul zilnic, ci se concentreaza pe CLIENT si pe VANZARI bazate pe strategii viabile pe piata din ROMANIA. Ca la urma urmei chiar daca nu dati doi bani pe angajati sau familii, toate astea se transmit unei singure persoane: clientul.
Cristian C. Miercuri, 19 Martie 2014
Dragi actuali si fosti colegi,

Ma bucur sincer ca macar in ultimile mesaje decenta si politetea si-au facut loc printre cuvintele voastre, fortuit de catre admin. sau poate deliberat. Unele din problemele ridicate pot fi categorisite a fi reale sau pe aproape, altele insa exista in imaginatia mai mult sau mai putin afectata de stimuli externi a unora dintre voi (stress, alcool, frustrare pe baza de nulitate profesionala, etc.).

Sa nu va supere duritatea cuvintelor mele, sunt extrem de putini aceia dintre cei care au scris mesaje la care ma refer a fi astfel "stimulati", dar as vrea sa rezum cateva idei pentru toata lumea:

- HHRO nu este Crucea Rosie sau vreo Fundatie non profit, este o societate comerciala, cu obiective de profit, care se ating prin intermediul echipei; daca se considera cineva "vedeta nedreptatita" este numai ca si-a piedut privilegiile avute si a trecut in randul "muritorilor de rand" sa demonstreze cat de bun este - ceea ce a si facut si continua sa arate in continuare cata competenta detine si arata (sper ca intelege toata lumea despre ce si cine vorbesc).

- tocmai din cauza unor asemenea "profesionisti" si atitudiniil lor "profesioniste", in firma s-au impus reguli stricte, care au generat si inca genereaza nemultumirile unora dintre voi.

- cinstea si corectitudinea nu au facut tocmai casa buna cu cei la care ma refer, "gaurile" descoperite relativ recent sunt semnificative si ar trebui sa aduca multa "tacere" din partea celor care sunt cu "musca pe caciula"

In rest, poate as da dreptate unora dintre voi, dar, repet, nu celor mai sus vizati, care pe langa "memorie scurta" mai dovedesc fatarnicie si necinste, pe langa faptul ca traiesc intr-o realitate proprie, creata de iluzii si pareri deformate despre ei insisi si ce au facut in viata lor profesionala (schizofrenie se cheama, recomand consult de specialitate).

Va doresc toate bune tuturor si sa va impliniti cu totii atat in cariera cat si in viata privata!

Cu bine!
sefu Miercuri, 19 Martie 2014
Draga agentule 008,

As vrea sa punctez urmatoarele:
1. Nici un agent de vanzari nu incaseaza mai putin de 1500 lei pe luna (net) nici daca n-a vandut NIMIC in luna respectiva si ppate a cheltuit 2000 lei pe carburant. Asta inseamna ca firma are cheltuieli de 5000 lei cu agentul respectiv, insa nu are absolut numic altceva de pe urma acestui raport de munca.

2. Eu nu am cum sa plec acasa cu acest salariu, deoarece asta ar insemna sa nu fac nimic - ceea ce eu nu pot.

3. NIMANUI, dar absoult nimanui nu i s-a promis ceva si sa i se ofere altceva - cel putin din iulie 2012 de cand mi s-a incredintat mie responsabilitatea conducerii acestei firme. Deci, cine se plange ca i s-ar fi facut vreo nedreptate, sa analizeze acest gand vis-a-vis de ceea ce i s-a comunicat la angajare. Cine nu e de acord cu conditiile, e liber sa refuze oferta si sa-si gaseasca loc de satisfactie in alta parte.

Daca insa cineva considera ca "sunt buni si cei 1500 pentru a nu face nimic iar intre timp ma mai ocup eu si de alte afaceri", iar in urma cand celelalte afaceri nu merg cum s-a scontat initial, se instaleaza adanca nemultumire fata de conditiile de la noi, pentru acel cineva imi pare rau... Si de aici rezulta dizgratia pentru "gipiesuri"... Cu astea nu se mai poate practica afaceri paralele chiar atat de usor... Cei noi trebuie sa-i ia in calcul acest aspect de la bun inceput, iar celor vechi le-as adresa o singura intrebare: ca urmare a rezultatelor extraordinare s-a decis instalarea acestor sisteme? Multumesc pentru raspunsul onest, dat de fiecare lui insusi.

4. Si daca tot suntem la gipiesuri, vreau sa ca spun ca daca cineva colinda tara pentru a le satisface isi taie singur ramurica pe care se sprijina. Agentii trebuie doar sa-si faca treaba. Sa vanda, sa castige clienti noi, sa-i dezvolte pe cei vechi, sa fie in contact permanent cu directorii regionali s.a.m.d. Pur si simplu sa se implice. ONEST si fara a incerca si alte smecherii. 100% pentru hagleitner - in timpul destinat pentru aceasta. Acest simplu fapt va DOVEDI cel putin doua lucruri:
a. Agentul respectiv va avea succes, iar salariul va simti povara comisionului si a celorlalte bonusari ale performantei
a. Agentul nu va avea succesul scontat si va trebui sa-si re-evalueze aptitudinile, inclinatia, punctele forte si sa decida pentru el insusi daca nu ar fi mai bine sa-si foloseasca potentielul in alt domeniu, nu cel al vanzarilor.

In final doresc sa va reamintesc un fapt bine cunoscut, dar care probabil a trecut in uitare: cu o singura exceptie, nici un angajat al firmei care a plecat sau a trebuit sa plece nu a fost dintre cei din prima categorie - cei de succes (ma refer la perioada de dupa iulie 2012 - ce a fost inainte nu cunosc). Exceptia amintita a trebuit sa plece din alte considerente pe care nu le voi comenta, dar pe care, cei prezenti in firma in acele vremuri le cunosc.

Va doresc tuturor o zi de succes!
:-)
art Miercuri, 19 Martie 2014
Ce vraja! Dar din 2012 ati schimbat 100 de agenti aviz amatorilor. :-))))Ce ar fii totusi sa ne prezentati motivul, aduca adevaratul motiv...
dan cristian Miercuri, 19 Martie 2014
Osho nu e telul meu, e rabdarea mea......Iar despre produsele bune despre care vorbesti....mai discutam. In piata sunt si altele, compatibile si ieftine. Nu umflate cu 400% si MARCA AUSTRIACA. Cine e Austria pana la urma....? Mie mI-a dat salariul Ungaria...de cand a venit Austria cu Sefu'-n frunte.... Taieri ilegale de comisioane,comunicate prin e-mail,fara acte aditionale, reguli inventate in avion intre Bulgaria si Romania, fraude strigate-n gura mare si regulamente interioare falsificate grosolan cu semnaturi la fel de grosolan expuse.
Informatii false strigate impotriva unora care au adus bani in aceasta companie si care nu mai sunt.Stiti cum e vorba....mortu' e de vina.M-ati dat afara ,am fost cel mai bun , iar apoi toate incompetentele geniilor de la birou au fost puse in carca mea. Chitante false facute de cine avea banii pe mana,bani incasati si nepredati..impartiti intre cei trei muschetari (2 fete si un "baiat") iar pentru astea eu am fost de vina de cand nu mai sunt acolo ? Nu vorbesc elevat ca domnul Cristian c. dar rezultatele se vad. Bravo.....
Ma rezum doar la atat.
Am observat ca daca te amesteci cu taratele ,te manaca porcii!
Va urez SPOR.....Pa SEFU'...o sa te cam impiedici de 008
Cristian c. Miercuri, 19 Martie 2014
Draga hahaha...
Ai avut dreptate, nu a fost ultimul mesaj, a promis atatea si nu s-a tinut de ele!
Doar compasiune sincera din partea mea, cu toate ca nutream alte sentimente pana acum ceva vreme. Pacat, mare pacat, ar fi putut fi departe, dar...
Eu ma opresc aici, parasesc definitv comentariile pe acest site, mai avem si treaba unii dintre noi, nu numai frustrari si ...

Adio!
agentu 008 Miercuri, 19 Martie 2014
De mine nu se incurca ca nu are cum.Am vrut sa zic ca din cele 1500 ramaneam cu 1300 in conditiile in care plateam din buzunar cheltuieli pe care la alte firme se deconteaza. Mai ales ca Hhro nu da bonuri de masa, prime de sarbatori, al 13lea salar. Iar ca sa recuperez banii aceia trebuia sa vand 10000 lei/luna. Deci puneam inapoi 2-300 de lei ca sa refac suma initiala (salariul net). Si 100 de milioane se faceau greu in cond in care pe piata au aparut dispensere gratis cu consumabile de 3-4 ori mai ieftine.
Firmele mari au scos gipiesurile tocmai fiindca scazuse productivitatea (ciudat, la fel ca si la hhro). Agentul obligat "sa stea in contact cu clientul" baga vizite "en gros" si kilometri in loc sa le selecteze si planifice numai pe alea productive (astfel se reduc si cheltuielile).
catre agentu 008 Joi, 20 Martie 2014
Nu stiu la ce fel de cheltuieli in cuantum de 200 lei pe luna va referiti. Firma deconteaza cheltuielile conform regulilor stabilite si facute de cunoscut chiar inainte de angajare.

Cat despre bonuri de masa, prime de sarbatori, al 13-lea salariu s.a.m.d. nu cred ca v-a promis nimeni asa ceva si apoi sa nu se fi tinut de cuvant.

Iar daca veni vorba de cei 10.000 lei amarati de target, daca acestia se fac greu, cu produse de 3-4 ori mai scumpe decat la competitie (dar de 5-8 ori mai concentrate sa mai mult pe rola), oare cum ati vinde o cantitate de 3-4 ori mai mare lei la competitie, pentru a ajunge la acceasi amarata suma de 10.000 lei?

Apoi, nu e foarte greu de calculat ce profit face compania cu cineva ca dumneavoastra care cu greu vinde 10.000 lei pe luna. O aproximare, cat de superficiala ar fi, va aduce la realitate, si anume ca dl. Hagleitner trebuie sa mai aduca bani de acasa pentru a-si putea permite luxul de a intretine un astfel de "agent de vanzari".

E clar ca la inceput este dispus sa faca acest lucru, de aceea si investeste in piata, insa, daca rezultatele sunt aceiasi 10 mii amarati si dupa un an si dupa doi..., nu va suparati pe mine, insa atunci, va trebui sa-mi dati dreptate ca respectivul "agent de vanzari" nu are cum sa fie omul potrivit la locul potrivit. Are, cu certitudine, foarte multe alte calitati si puncte forte, pe care ar putea sa si le utilizeze, la un alt nivel de randament, in alt domeniu.

Sanatate si s-auzim de bine!
HHRO Joi, 20 Martie 2014
Domnule dan cristian, ati mai fost rugat sa nu atacati persoane si sa puneti in discutie aspecte, situatii, idei. Nu ma provocati sa dezvalui chestiuni pe care le-ar putea citi chiar si angajatorul dumneavoastra actual. Nu doresc sa comentez ce fel de comisioane se fabricau pe vremea cand va platea ungaria si ce trucuri rasuflate de ani de zile se foloseau. Stiti bine de ce s-a modificat - complet legal - structura comisioanelor. Pentru a nu-i defavoriza pe cei cu bun simt. Fostii dumneavoastra colegi pot sa va "multumeasca", respectivului, deoarece acest pas a fost facut in momentul cand am descoperit "creativitatea" si "inventivitatea" uzata, ce-i drept, insa cu totul fara scrupule, a dumnealui.

Iar mai apoi, dupa ce fostii colegi "multumesc" (in ghilimele) respectivului, il rog pe respectivul sa-mi multumeasca mie (fara ghilimele), deoarece nu am demarat o ancheta penala, dupa cum s-ar fi cuvenit. Sa-mi multumeasca repede si sa se lase de prostii, pana nu ma razgandesc.

Domnule dan cristian, nu mai improscati, va rog, cu noroiul de pe dumneavoastra in alti colegi sau colege, ca nu in acest mod veti deveni dumneavoastra curat.

Va multumesc si va doresc spor in toate!
HHRO
agentu 009 Joi, 20 Martie 2014
Domnule Shef, de cand te stiu ai un talent fantastic de a intoarce lucrurile sa sune cum vrei tu (adica ca la treiningurile teoretice din austria) si nu cum suna realitatea in piata din romania. Cand o sa intelegi ca clientii din romania nu vor enshpe mii de foite pe rola cu pret aberant (e un consumabil ce naiba) ci vor un nr normal de foite cu pret decent, atunci o sa creasca vanzarile. Pana atunci poti sa concediezi 7 generatii de agenti si sa aduci agenti de la Nasa si sa pui doua GPSuri pe masina ca nu pui firma pe plus. De ce? Patronul din romania traieste din "aproape in aproape" nu vrea sa blocheze milioane in sapun si kurpapir (daca el face profit de ordinul zecilor de lei/zi). Dar se pare ca realizezi aceste lucruri daca tot dai vina pe asa zisii "romani incompetenti" in loc sa recunosti ca de fapt doua lucruri sunt de vina in firma aia: strategia gresita si lipsa motivarii
icon Vineri, 21 Martie 2014
Ce rau imi pare ca eu am inceput acest topic incepand cu sugestia chioscului HHRO site-ului si terminand cu primul comentariu, daca ar fi facut altcineva acest lucru inainte poate inca lucram dincolo asa cum era si nu somam acasa fiindca am fost dat "afara' ca nu am avut bani de benzina care sa imi fie decontati a doua luna si alte chestii. Dar nu e nimic, acum sper sa nu se mai tepuiasca nimeni asa cum am facut eu si sa primiti ce meritati ... Vorba aia "Ce semeni aia culegi!" ...;-P
dan cristian Vineri, 21 Martie 2014
Stimate hhro,esti iarasi penibil.Chiar te rog sa demarezi o ancheta penala impotriva mea si sa-i sugerezi angajatorului meu actual sa citeasca ceva despre trecutul meu. Esti frustrat ca te mananc in piata? Da,esti.... Comisioanele nu se fabricau ci erau conform contractului individual de munca.Iar atunci aveam un ADEVARAT MANAGER care era informat despre vanzari si despre comisioane si le aproba.El platea,nu tu.El era informat la zi.Dar blonda silfida de la birou ,care atunci trimitea toate situatiile reale si care erau aprobate de contabilitate si de catre HHHU,a vrut sa-si apere postul si pielea si m-a denigrat pentru ca eu am fost dat afara si nu mai eram prezent.M-a pacalit cu bani cand inca mai lucram. Vezi cazul Delta.Am fost santajat de tine mare sef,am iregistrata discutia.Stii la ce ma refer .....La Epoque...m-ai pus sa semnez ceva....eu am semnat si asa s-au ''recuperat'' 1000 de lei pe care madam blodie ar fi trebuit sa-i plateasca de la ea datorita incompetentei.Am e-mailurile aprobate de fostul manager pentru acei bani. A mai platit ea si altele iar apoi a facut pe victima.....
Ea stie mai bine ce facea cu colegii de gradinita. Avea doua caiete.....De aceea atunci cand a venit seful Hans Georg si a vazut dezastru...s-a crucit. Apoi,tu avand ura pe mine pentru ce s-a intamplat in Austia cand am fost in decembrie 2010,ai fraternizat cu doamna blonda si ati fabricat totul impotriva mea. Ghinionul vostru a fost ca eu ma tineam de treaba si vindeam.Si vindeam,si mai si incasam.....si de aceea se plateau salariile alea ''mari''
Comisioanele nu le faceam eu acasa,nu tineam contabilitatea si nu luam bani necuveniti.Totul era controlat de Ungaria si de biroul de la Oradea. Nu bagam eu mana in bugetul Hagleitner.Avionul si Trenul nu-l vand...uite asa...!:)))
Dar de cand ai venit tu,ti s-a parut ca altii castiga mai mult decat persoana ta care respira in austria si ai facut totul din invidie si prostie.

Suntet experti in falsuri. Madam din prahoha habar nu are in ce s-a bagat.
Chiar sunt curios ce o sa-i trimiteti angajatorului meu actual despre ''fraudele'' mele.Chiar este si el curios. Sa-ti vad barbatia ,mai doamna, hhro...
Aceste randuri au fost scrise ca sa inteleaga ceva toti care au ascultat prostiile spuse despre mine de invidiosi....sau ''individiosi''
Cat timp se mai vorbeste de mine ...inseamna ca reprezint ceva...va multumesc.

Ne vedem Mamaia.Vai de voi.....In Bucuresti...va rup in doua.Stati sa am si hartie compatibila cu a voastra.Nu Katrin.....altceva ..Germana,mai tare decat cea austriaca.
Am timp....Voi aveti ?
dan cristian Vineri, 21 Martie 2014

hhRO nu are dreptate. Daca nu aveam suportul celor de pe timpuri nu castigam bani.Erau comisioane si contracte civilizate.Facute pentru oamenii care vroiau bani. Atunci nu erau ciocoi .
Se preconiza oricum lichidarea afacerii din Romania.Dar nu se putea asa simplu,Ungaria si-a luat bani cacalau,iar Austria a angajat un demolator.E greu sa faci asta Mult mai greu decat sa pui o firma pe profit.De aceea s-au debarasat de bietii sclavi care lucrau pe plantatie .Acum tin firma pe branula.Si agenti care vorba cuiva nu pot face un rahat de 10 000 lei target.
De ce-i mai tineti ciocoilor? Daca va convine,nu-i mai blamati. Pe aia care aduceau ceva bani i-at flituit...asa va trebuie.
Asa ca s-a investit,si s-a investit inca odata..se mai investeste si ascum. Afacerea este ASIGURATA. Daca da gres datorita incompatibilitatii angajatilor si datorita instabilitatii politice,HHRO da faliment sau intra in insolventa....iar asigurarea plateste.Nu uita omule care esti sef acum,ca si tu esti doar un angajat,si cand patronul vrea sa te dea afara ajungi la fel ca noi.
Dar poate cand se termina,daca se termina cu bine cum s-a planuit,o sa va capatuiti cu ceva SALARII compesatorii nu-i asa? Credeti ca ne-am nascut ieri.....

Sfantu' Vineri, 21 Martie 2014
Iconitza, cine s-a bagat intr-o firma "kioshc" se numeste...?!? hai, zi tu singur....eu cred ca doar ai greshit kioshcu", hai las-o jos ca, e pacat de...nu ca ar fi ashtia niste scule, au ei bubele lor, ca sunt in gaura - de la unii care se vaicaresc pe-acilea si pe unde mai poate shi ei. la cat te shtiu eu pe tine, e vai sh-amar si de capu' tau, asha ca, mai lasa-o jos, ca....
icon Vineri, 21 Martie 2014
Asta mai de sus! Sfantu. Eu nu am stiut ce fel de oameni sunt daca stiam nu faceam pasul asta, eu nu ma plang, am facut un lucru perfect normal de care sunt mandru prietene. Eu zic sa iti vezi de amarul din capul tau, iti recomand chiar acest lucru. Ma bucura initiativa site-ului, eu am cautat info despre firma inainte sa accept oferta salariala insa am gasit info. circumstantiale greu de pus la cap, gen cifra mica de afaceri, profit cu minus, multe dosare juridice, precum sunt jumatate
din Romania, am facut un compromis recunosc dar nu as dori sa mai faca si altii acest lucru asa ca Iti urez lectura placuta...
marks Vineri, 21 Martie 2014
sfantule ai grija ca te propun iar astia pentru postul de agent pe Bucuresti !
marks Vineri, 21 Martie 2014
icon era frumos daca ne dadeai si noua un telefon de la revedere cand ai plecat. erau unii carora le erai simpatic.mai pleaca omul, dar mai spune si un buna ziua!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?