Forum despre Hewlett Packard Enterprise


Dragauche Joi, 16 Iunie 2016
Buna ziua.
Tin neaparat sa postez acest review despre aceasta faimoasa companie.
Atentie ; Referinta mea este strict subiectiva si nu generala/obiectiva.
A inceput cu recrutarea prin APT. M-au sunat, eu nu am aplicat nicaieri.
Am zis, de ce nu? Hai sa vedem ce se poate face. Sa incerc si altceva. Am avut primul interviu intr-o dimineata pe la ora 09:30, acesta avand loc dupa un rand de teste online ( logica matematica, engleza, italiana plus altele 2). Mi s-a spus ca am avut rezultate foarte bune la teste. La sediul APT, cu o domnisoara draguta am sustinut un interviu face 2 face, despre ce si cum. Subliniez faptul ca postul pentru care m-au chemat era pentru limba italiana+engleza. La primul interviu nu am avut cu cine sa port o conversatie in limba italiana. Mi-a spus domnisoara respectiva sa-i vorbesc, ca ea oricum intelege.
Evident, a vrut sa vada cursivitatea vorbirii in acea limba si intonatia, chestii de genul.
A 2-a zi, m-a sunat sa-mi comunice ca CV-ul meu a fost trimis catre HP Ent. si ca la ora 09:00, ziua imediat urmatoare o sa sustin interviul final cu "bosii".
Am asteptat e-mail-ul de confirmare care trebuia sa contina numele persoanei de referinta si adresa exacta. Acesta nu ajunsese pana la orele indicate, asa ca m-am dus singurel la sediul HP din Pipera, pe D. Pompeiu.
Acolo, ceata mare. Nimeni nu stia ce si cum, de ce si pe unde. Am zis, ok, va las pe dvs. sa verificati. Important este ca eu am fost punctual. Deja le-am dat un mare minus.
In timp ce asteptam afara, suna telefonul, numar necunoscut, si o domnisoara ma intreaba daca am de gand sa mai ajung la interviu ori ba.
M-a bufnit rasul. Cum sa ma intrebe daca am de gand sa mai ajung, daca eu eram deja acolo?!.Al 2-lea minus.
In fine, i-am explicat situatia, am dat vina pe o eroare de sistem pentru faptul ca nu am primit nicio instiintare despre "unde si cu cine" si am reusit sa ne intalnim in jurul orei 09:30. Erau relativ aproape unii de ceilalti, la circa 500m.
Ajung la celalalt sediu, unde ma intampina domnisoara/doamna Project manager si o colega de-a dansei, tot un fel de sef si ea.
Acestea, in continuare erau dezamagite de faptul ca eu ajunsesem acolo cu juma' de ora mai tarziu, cu toate ca le explicasem istoria. Deci, se intelege ca/ chimia nu a existat, sau a fost negativa. Interviul a inceput ca oricare altul, pana la urmatorul punct ; Retineti; La APT nu am discutat cu nimeni in limba italiana, am vorbit singur.
Aici, surpriza, aceeasi surpriza. Cele 2 sefe m-au intrebat daca am sustinut interviu il limba italiana. Le-am raspuns ca nu, am vorbit singur. Replica a fost, nu e nicio problema, iti mai dam un test. Asta evident a demonstrat lipsa totala de pregatire a acelor fete in a sustine un interviu cu un posibil angajat.
Le-am spus, la scris nu este nevoie, testul de la APT vorbeste de la sine, nu este nevoie de "arogante", doar ca sa spuneti ca mi-ati dat de sustinut un test.
Daca aveti un nativ sau un vorbitor de italiana, cu placere, altfel, pierdem timpul.
Bineinteles, au renuntat la aceasta idee.
Am ajuns la partea cu "oferta". M-au intrebat ce suma as dori, iar eu le-am raspuns ca doresc aceeasi suma pe care le-am comunicat-o celor de la APT ( ca altfel nu ar fi trimis cv-ul mai departe, catre HP ). Au insistat cu intrebarea, denotand ca habar n-aveau cat am cerut eu. Pac, mi-a venit in cap sa cer mai mult, avand in vedere ca dansii nu au stiut sa-mi faca o oferta.
Au dat din cap, facandu-ma sa inteleg ca ma incadrez in grila lor de salarizare.
Apoi, BOMBA. Ah, am uitat sa specific urmatorul lucru. Sunt angajat full time in cadrul unei mari companii de asigurari, cu contract nedeterminat, cu salariu foarte bun. Deci, nu ma grabesc sa plec.
Cea mare dintre sefe imi spune urmatorul lucru: Stii, contractul pe care ti-l putem oferi este de 1 an ( deci, determinat ) si nu putem garanta in niciun fel ca se va prelungi. I-am replicat urmatoarele : Dupa cum spuneam, dvs. m-ati cautat, eu nu am aplicat. In CV-ul meu scrie ca sunt angajat din XXXX pana in prezent, deci, am ceva stabilitate.
Cum puteti dvs. sa veniti cu aceasta idee? Sa-mi propuneti sa renunt la siguranta pentru un contract de 1 an. Apoi au zis ca in functie de performante si realizari, vom discuta. Le-am zis clar, multumesc, dar nu. Daca va razganditi si imi dati cel putin 3 luni determinat ( ca doar atat dureaza o perioada de proba ), iar apoi nedeterminat, mai discutam.
Au ramas in "silenzio" amandoua.
Vazand ca nimeni nu zice nimic, am intrebat, elegant. Gata, asta a fost tot ? Bineinteles, raspuns afirmativ. Da, asta a fost tot.
Le-am multumit si mi-am vazut de drum.
Concluzia ; Pregatire de maidan ( sediul de lucru arata sub orice critica. mirosea urat si era si mizerie ). Persoane incompetente trimise la evaluarea unor lucruri de care n-au habar. Ca si cum m-ai trimite pe mine sa ii iau interviu unui arhitect, ca na', doar asta e rolul meu, eu prestand in alt domeniu.
Cine vrea sa se duca la aceasta renumita companie, il/o sfatuiesc ca mai intai sa citeasca acest review.
Ronna Sambata, 23 Iulie 2016
@Dragauche, ce salariu ai cerut? Si eu am dat testele la ei pe rusa si urmeaza sa merg la sediul lor.
Merci
WIBU Vineri, 16 Decembrie 2016
Salutare,
Imi poate oferi cineva inside info's despre companie si mediul de lucru?
Ma precis:
- cum este atmosfera in genaral?
- cum sunt mangerii?
- se face overtime?
- exista presiune multa si stres?
- cum sunt echipele / colegii?
- care e relatia work life balance?
Si orice altceva care sa imi ofere ceva mai multa transparenta...
Merci.
Dragauche Vineri, 13 Ianuarie 2017

@Ronna

Am cerut 3000 RON net.
Nu puteam sa plec de la 2700 pentru aceeasi suma, deci am urcat nitel, dar nu exagerat de mult.

FlorinP Duminica, 15 Ianuarie 2017
O regula nescrisa a cautarii unui loc de munca spune asa. Nu pleci de la actualul loc de munca decat pentru minim 500 de lei crestere salariala. Altfel, nu are rost.
claudia11 Vineri, 3 Martie 2017
Buna! Ce salariu se ofera pentru pozitia de Customer Care Representative with Spanish?
Ingrid009 Vineri, 3 Martie 2017
Claudia11: depinde de proiect, tehnic/financial, de nivelul tau de spaniola. ai mai multe detalii?
chocofreak Joi, 9 Martie 2017
Foarte neseriosi. Am avut interviu telefonic pentru un proiect financiar cu germana. Toate bune si frumoase. Test de lb. engleza, domnisoara a cazut de acord cu mine la nivelul ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?