Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

@ No APT/HP Miercuri, 1 Mai 2013
@ 1 mai muncitoresc: dezvoltarea profesionala inseamna:
- avem niste oameni obedienti in firma si-i promovam
- avem oameni cu experienta si studii superioare, competenti... nu-i bagam in seama
- ce facem ca sa nu ne acuze competentii ca-i discriminam si nu le oferim sanse de promovare?
- platim bani grei pentru scolirea fortata a celor obedienti, pentru ca o diploma la moda sa le asigure legitimitate
- si mai important decat ORICE, competentii au BEHAVIOUR-ul potrivit (necesar) companiei... cu alte cuvinte "ai probleme de behaviour = nu ne place de moaca ta"
- ce poti face ? accepti sa fii sluga unor incompetenti care se imbogatesc si fac cariera din carti de joc pe munca ta SAU iti dai demisia cand se asteapta mai putin (mai e si varianta cand vor sa pleci si tu continui sa ramai in firma si ajungi sa le scoti peri albi incompetentilor ajunsi sefi. eu am trait experienta unei sefe crizate/isterice care dupa 3 ani de hartuire sistematica mi-a urlat "eu nu inteleg ce mai cauti tu in firma asta!" recunosc ca am avut o oarecare satisfactie stiind ca isi lua suturi in fund pentru ca nu era destul de eficienta in a ma determina sa plec... si am plecat cand am gasit un job potrivit profesional si financiar cu experienta, pana atunci am continuat sa lucrez conform contractului de munca pe perioada nedeterminata!!! :-) ).
@ No APT/HP Joi, 2 Mai 2013
@ 1 mai muncitoresc:
Am vazut de ddimineata ca nu m-am exprimat tocmai corect la punctul 4...

- si mai important decat ORICE, competentii NU au BEHAVIOUR-ul potrivit (necesar) companiei... cu alte cuvinte "ai probleme de behaviour = nu ne place de moaca ta"
1 mai muncitoresc Joi, 2 Mai 2013
asta cu atitudinea, cu behaviouru, mie mi-a fost trantita din tzeava..nici nu apucasem sa-mi arat (in)competenta..
parc-as fi venit cu haine pline de fecaloid pe mine sau ceva..
termenu asta tehnic are menirea sa explice mai tot ce se intampla heghesh din punct de vedere al RU.
sau intrebari de-alea pline de inteligenta...esti ok? adica..cum, nu sari in sus de bucurie ca te chem la interviu pentru un super-job de 250 de euro/luna?
@ No APT/HP Joi, 2 Mai 2013

@ 1 mai muncitoresc:

Mda, magarii ilegale si greu de demonstrat... pt. ca angajatii din Romania nu stiu ca pot sa citeasca un contract/act aditional acasa impreuna cu sotul/sotia sau... de ce nu ?... impreuna cu un conslier juridic (= avocat).
Unii stiu chestia asta dar sunt prea putini. Indiferent in care sau cate BPO-uri ai lucrat, vei recunoaste situatia si te vei intreba de ce nu merg mai multi oameni la lucru cu avocatul de mana, de ce nu ii inregistram pe desteptii care ne intreaba daca suntem ok si de ce nu mergem mai des la tribunal cu ei?
Ca idee, intrebarea "esti ok?" este o intrebare inchisa, adica permite doar 2 raspunsuri: "da/nu"... ceea ce denota lipsa de interes a celui care o adreseaza si dorinta de a bifa faptul ca te-a intrebat "de sanatate".

De tinut minte si ca putem inregistra toate magariile pe care ni le servesc unii care se imagineaza lideri, nu sefi. Cred totusi ca trebuie anuntati de intentia de a-i inregistra, ca sa fie valida inregistrarea in instanta.

Ordonanta Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 99 din 8 februarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 20, alineatele (6) si (8) vor avea urmatorul cuprins:

"(6) Persoana interesata va prezenta fapte pe baza carora poate fi prezumata existenta unei discriminari directe sau indirecte, iar persoanei impotriva careia s-a formulat sesizarea ii revine sarcina de a dovedi ca nu a avut loc o incalcare a principiului egalitatii de tratament. in fata Colegiului director se poate invoca orice mijloc de proba, respectand regimul constitutional al drepturilor fundamentale, inclusiv inregistrari audio si video sau date statistice.

Si ca sa continuam cu schimbul de impresii intre angajati din BPO-uri, aveti/ati avut careva clauza de neconcurenta in contract? Si daca da, vi s-a platit vreunuia din voi? De buna voie sau cu ajutor de la avocat? :-)

Un HP-ist Vineri, 3 Mai 2013
Voi vorbiti de inregistrare a interviului? Asta nu o sa va ajute cu angajarea la HP:)
Decat sa isi dea cu parerea doar una doua persoane care se simt total discriminate pentru ca nu au fost in stare sa treaca de interviuri, nu e mai bine sa lasam si altora dreptul la o parere?
@ No APT/HP Vineri, 3 Mai 2013
@ Un HP-ist:Nu am si nu am avut tangenta niciodata cu HP, nici macar interviu. Citesc totusi ce povestesc unii angajati din BPO-uri. Cam peste tot e aceeasi poveste, peste tot se ...
@No APT/HP Sambata, 4 Mai 2013
Da... multinationale sunt afara. La noi (si in general in Estul Europei + India si alte locatii ieftine) este doar o portita unde top managerii straini vin si calca pe cadavre si ...
Burca Miercuri, 8 Mai 2013
ce puteti sa-mi spuneti despre pozitia de 'project controller' (engleza-franceza) - de la cat ar putea pleca salariul?
... Miercuri, 8 Mai 2013
Burca, acum 2 ani si ceva mi-au oferit 1700 ron doar cu engleza si aveam experienta vreo 4-5 ani. Eu am refuzat :)
Whatever Joi, 9 Mai 2013
Am aplicat la APT, am fost chemat pentru testare, mi s a parut cam aiurea testul de engleza, in fine poate nu eram eu obisnuit cu un astfel de test. Aprox dupa o saptamana am dat ...
mac Luni, 13 Mai 2013
Are idee cineva cu cat este platit un internship la HP ? Multumesc :D
blu Marti, 14 Mai 2013
internshipul e platit 600 lei +bonuri de masa
mac Marti, 14 Mai 2013
Merci. Oricum, mi se pare cam putin pt full-time...
cris Marti, 14 Mai 2013
Cum decurge interviul pentru un internship la HP?(am trecut de apt)
mac Marti, 14 Mai 2013
Din cate am inteles , va fi interviul la sediul HP , un fel de assessment center ( mie cel putin asa mi s-a spus)
cris Marti, 14 Mai 2013
mac, tu cand ai interviul?
Andrei Miercuri, 15 Mai 2013
Cate interviuri sunt necesare pentru a fi recrutat pentru internship? si care sunt sansele sa ramai in HP la finalizarea lui? Ms. O zi faina
mac Miercuri, 15 Mai 2013
Eu am avut interviul cu APT (recruteaza pt HP) pentru analist financiar. Si acum m-au ametit atat de rau incat nu stiu ce sa mai fac... Am aplicat pt internship-ul de 3 luni la ...
cris Miercuri, 15 Mai 2013
mac...imi poti da o adresa ceva? (mail, mess)
elena Joi, 16 Mai 2013
Am dat teste la APT saptamana asta pentru internship ul de analist financiar si inca nu m au sunat..aveti idee daca trebuiau sa ma opreasca imediat dupa testare la interviu..sau ...

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?