Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

@ No APT/HP Miercuri, 1 Mai 2013
@ 1 mai muncitoresc: dezvoltarea profesionala inseamna:
- avem niste oameni obedienti in firma si-i promovam
- avem oameni cu experienta si studii superioare, competenti... nu-i bagam in seama
- ce facem ca sa nu ne acuze competentii ca-i discriminam si nu le oferim sanse de promovare?
- platim bani grei pentru scolirea fortata a celor obedienti, pentru ca o diploma la moda sa le asigure legitimitate
- si mai important decat ORICE, competentii au BEHAVIOUR-ul potrivit (necesar) companiei... cu alte cuvinte "ai probleme de behaviour = nu ne place de moaca ta"
- ce poti face ? accepti sa fii sluga unor incompetenti care se imbogatesc si fac cariera din carti de joc pe munca ta SAU iti dai demisia cand se asteapta mai putin (mai e si varianta cand vor sa pleci si tu continui sa ramai in firma si ajungi sa le scoti peri albi incompetentilor ajunsi sefi. eu am trait experienta unei sefe crizate/isterice care dupa 3 ani de hartuire sistematica mi-a urlat "eu nu inteleg ce mai cauti tu in firma asta!" recunosc ca am avut o oarecare satisfactie stiind ca isi lua suturi in fund pentru ca nu era destul de eficienta in a ma determina sa plec... si am plecat cand am gasit un job potrivit profesional si financiar cu experienta, pana atunci am continuat sa lucrez conform contractului de munca pe perioada nedeterminata!!! :-) ).
@ No APT/HP Joi, 2 Mai 2013
@ 1 mai muncitoresc:
Am vazut de ddimineata ca nu m-am exprimat tocmai corect la punctul 4...

- si mai important decat ORICE, competentii NU au BEHAVIOUR-ul potrivit (necesar) companiei... cu alte cuvinte "ai probleme de behaviour = nu ne place de moaca ta"
1 mai muncitoresc Joi, 2 Mai 2013
asta cu atitudinea, cu behaviouru, mie mi-a fost trantita din tzeava..nici nu apucasem sa-mi arat (in)competenta..
parc-as fi venit cu haine pline de fecaloid pe mine sau ceva..
termenu asta tehnic are menirea sa explice mai tot ce se intampla heghesh din punct de vedere al RU.
sau intrebari de-alea pline de inteligenta...esti ok? adica..cum, nu sari in sus de bucurie ca te chem la interviu pentru un super-job de 250 de euro/luna?
@ No APT/HP Joi, 2 Mai 2013

@ 1 mai muncitoresc:

Mda, magarii ilegale si greu de demonstrat... pt. ca angajatii din Romania nu stiu ca pot sa citeasca un contract/act aditional acasa impreuna cu sotul/sotia sau... de ce nu ?... impreuna cu un conslier juridic (= avocat).
Unii stiu chestia asta dar sunt prea putini. Indiferent in care sau cate BPO-uri ai lucrat, vei recunoaste situatia si te vei intreba de ce nu merg mai multi oameni la lucru cu avocatul de mana, de ce nu ii inregistram pe desteptii care ne intreaba daca suntem ok si de ce nu mergem mai des la tribunal cu ei?
Ca idee, intrebarea "esti ok?" este o intrebare inchisa, adica permite doar 2 raspunsuri: "da/nu"... ceea ce denota lipsa de interes a celui care o adreseaza si dorinta de a bifa faptul ca te-a intrebat "de sanatate".

De tinut minte si ca putem inregistra toate magariile pe care ni le servesc unii care se imagineaza lideri, nu sefi. Cred totusi ca trebuie anuntati de intentia de a-i inregistra, ca sa fie valida inregistrarea in instanta.

Ordonanta Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 99 din 8 februarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 20, alineatele (6) si (8) vor avea urmatorul cuprins:

"(6) Persoana interesata va prezenta fapte pe baza carora poate fi prezumata existenta unei discriminari directe sau indirecte, iar persoanei impotriva careia s-a formulat sesizarea ii revine sarcina de a dovedi ca nu a avut loc o incalcare a principiului egalitatii de tratament. in fata Colegiului director se poate invoca orice mijloc de proba, respectand regimul constitutional al drepturilor fundamentale, inclusiv inregistrari audio si video sau date statistice.

Si ca sa continuam cu schimbul de impresii intre angajati din BPO-uri, aveti/ati avut careva clauza de neconcurenta in contract? Si daca da, vi s-a platit vreunuia din voi? De buna voie sau cu ajutor de la avocat? :-)

Un HP-ist Vineri, 3 Mai 2013
Voi vorbiti de inregistrare a interviului? Asta nu o sa va ajute cu angajarea la HP:)
Decat sa isi dea cu parerea doar una doua persoane care se simt total discriminate pentru ca nu au fost in stare sa treaca de interviuri, nu e mai bine sa lasam si altora dreptul la o parere?
@ No APT/HP Vineri, 3 Mai 2013
@ Un HP-ist:

Nu am si nu am avut tangenta niciodata cu HP, nici macar interviu. Citesc totusi ce povestesc unii angajati din BPO-uri. Cam peste tot e aceeasi poveste, peste tot se servesc aceleasi texte standard. Daca in BPO-urile astea domnisoarele fara pic de experienta sau gandire logica decid ca poti trece de interviu, iar ulterior realizeaza ca esti o amenintare pentru ele... incep sa-ti serveasca texte cum ca nu ai behavior-ul corespunzator, fara sa-ti spuna ce nu faci bine. Apoi te subevalueaza, te incarca cu munca pana mori pe plantatie, iti reproseaza orice activitate nefacuta din cauza concediului medical, urla la tine in discutii 1 la 1 (pentru ca nu au nevoie de martori), esti excluc de la orice training intern si in evaluarea de final de an managerul scrie ca nu ti-ai facut munca din cauza ca ai aplicat in tot anul la 2 job-uri interne. Deci 2 ore decid evaluarea pe un an intreg!!! Iti doresc sa nu treci prin asa ceva, dar daca ai o personalitate puternica, stii sa lucrezi autonom si nu spui doar "da, sefu'" sau "sefu' cums a fac X si Y activitate?"... atunci mai devreme sau mai tarziu vei incepe sa te intrebi de ce unii oameni, pe care ii considerai nemultumiti fara motiv, spuneau anumite lucruri de rau despre fostii sefi. Iti doresc totusi sa ai o viata usoara, un sef care sa te aprecieze si sa ai reale sanse de promovare. Cat despre inregistrarea de mai sus... era vorba de discutiile 1 la 1 in care se isterizeaza seful si cand mergi sa spui la HR ca nu consideri ca fiind o discutie normala... HR-ul merge sa te parasca tomai sefului isteric, pentru ca toata treaba este bine pusa la punct si regizata in cele mai mici detalii.
@No APT/HP Sambata, 4 Mai 2013

Da... multinationale sunt afara. La noi (si in general in Estul Europei + India si alte locatii ieftine) este doar o portita unde top managerii straini vin si calca pe cadavre si sub pretextul respectarii legii abuzeaza de angajatii care sunt OAMENI, nu masini.
Cine stie cum e sa primesti de lucru in ultimele 5 minute din zi... aceste 5 minute fiind deja peste programul normal... adica pe la ora 19-20... si seful sustine ca e urgent si ca TREBUIE facuta treaba... deci cine cunoaste situatii de genul asta stie ca la asa-zisele multinationale nu e lapte si miere.
Recent o angajata de la stat, cu program de 8 ore care INCLUD pauza de masa, pauzele de cafea, invoirile pentru serbarea copiilor etc. ... mi-a reprosat faptul ca eu imi permit sa cumpar alimente de calitate din salariul de la multinationala (d-na lucrand la ITM si cunoscand salariile din multinationale). Am avut BUNUL SIMT sa-i amintesc ca dragii ei copii merg la scoala din taxele si impozitele pe care le plateste multinationala.
Aceste BPO-uri sunt bune pentru a imbunatati nivelul vorbit al unei limbi straine (desi am vazut si oameni care abia leaga 2 vorbe si in 2-3 ani n-au imbunatatit nimic), pentru a intelege cum functioneaza o organizatie mare/foarte mare (daca functioneaza) si pentru a intelege ca mai presus de ce stiu, ce au invatat la scoala sau ce pot face este SISTEMUL cu regulile care TREBUIE RESPECTATE.
Cine are nervii tari sau copii de crescut sau rate la banca poate rezista destul de mult intr-un astfel de mediu. Cine nu... Nu degeaba statisticile arata o rotatie a personalului la fiecare 1,5-2 ani in aceste centre se servicii externalizate.
Cea mai mare "realizare" a mea dupa aproape 4 ani de BPO este ca pot supravietui cu orice fel de sef, fiindca cel pe care l-am avut mi-a etalat toata gama de magarii care se pot servi unui subordonat indezirabil (pentru simplul motiv ca eram mai apreciata de managerii firmei Client decat era seful meu).

Burca Miercuri, 8 Mai 2013
ce puteti sa-mi spuneti despre pozitia de 'project controller' (engleza-franceza) - de la cat ar putea pleca salariul?
... Miercuri, 8 Mai 2013
Burca, acum 2 ani si ceva mi-au oferit 1700 ron doar cu engleza si aveam experienta vreo 4-5 ani. Eu am refuzat :)
Whatever Joi, 9 Mai 2013
Am aplicat la APT, am fost chemat pentru testare, mi s a parut cam aiurea testul de engleza, in fine poate nu eram eu obisnuit cu un astfel de test. Aprox dupa o saptamana am dat un scurt interviu telefonic cu cei de la APT. Dupa inca o saptamana am fost chemat la interviu cu cei de la HP iar a 2 a zi dupa interviu am fost sunat si informat ca am fost acceptat. Interviul de la HP mi s a parut foarte ok. Am dat cu cu 2 tipe de la HR si un Team leader, zambitoare toate 3, a fost o discutie placuta. Nu stiu ce sa zic..incep in curand, prima impresie a fost buna.
mac Luni, 13 Mai 2013
Are idee cineva cu cat este platit un internship la HP ? Multumesc :D
blu Marti, 14 Mai 2013
internshipul e platit 600 lei +bonuri de masa
mac Marti, 14 Mai 2013
Merci. Oricum, mi se pare cam putin pt full-time...
cris Marti, 14 Mai 2013
Cum decurge interviul pentru un internship la HP?(am trecut de apt)
mac Marti, 14 Mai 2013
Din cate am inteles , va fi interviul la sediul HP , un fel de assessment center ( mie cel putin asa mi s-a spus)
cris Marti, 14 Mai 2013
mac, tu cand ai interviul?
Andrei Miercuri, 15 Mai 2013
Cate interviuri sunt necesare pentru a fi recrutat pentru internship? si care sunt sansele sa ramai in HP la finalizarea lui? Ms. O zi faina
mac Miercuri, 15 Mai 2013
Eu am avut interviul cu APT (recruteaza pt HP) pentru analist financiar. Si acum m-au ametit atat de rau incat nu stiu ce sa mai fac... Am aplicat pt internship-ul de 3 luni la vara si m-a sunat o tipa spunandu-mi ca e cel de analist financiar. Dupa care , luni m-a sunat alta tipa sa ma intrebe cand putem stabili interviul pt internship (desi l-am sustinut acum 2 sapt) , dupa care ma suna alta tipa sa ma invite la assessment center joi (pe a.financiar) si astazi am aflat de la HR-ul lor ca nu exista internship pe finante la HP , dar ca exista pe alte 3 departamente. Asa ca nu stiu ce sa mai fac pt ca nu mai inteleg nimic. Asa ametiti sunt si ei ca habar nu au pe ce planeta sunt. Deci probabil cel pe analist financiar este la APT (pt ca mi-au spus la interviu ca se semneaza contractul cu APT,dar lucrez la HP si interviul final il am la HP...) si celelalte pozitii sunt la HP. Problema e ca pe net ei nu au specificat pe ce pozitii organizeaza internshipul , ci doar ca va fi 3 luni, full-time si punct, dar se asteapta sa dai in bobi si sa ghicesti pt ce pozitii deschid ei aplicatiile
cris Miercuri, 15 Mai 2013
mac...imi poti da o adresa ceva? (mail, mess)
elena Joi, 16 Mai 2013
Am dat teste la APT saptamana asta pentru internship ul de analist financiar si inca nu m au sunat..aveti idee daca trebuiau sa ma opreasca imediat dupa testare la interviu..sau cam cat timp trece sa ti dea un raspuns negativ sau pozitiv in legatura cu testele?
Multumesc

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?