Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

xyz Duminica, 2 Iunie 2013
Mersi mult ! Am fost la un interviu sapt trecuta si imi spusese tipa de la HR ca programul ar fi full-time cu 6 h/zi si se cam bateau cap in cap :))
anonim Duminica, 2 Iunie 2013
@Un HP-ist multumesc pentru raspuns, intr-adevar nu ma asteptam la o diferenta prea mare! Interviul cu managerul in ce consta?
bla bla bla Duminica, 2 Iunie 2013
@vasile Stiu sa scriu foarte bine si sa vorbesc destul de corect, ideea la ceea ce am vrut sa spun mai sus era aroganta tipului de la interviu, Vroiam sa zic ca mi se pare total nepotrivit sa apari cu o stare de genu in fata unor candidati. Si poti sa stai linistit au fost alte interviuri la care nu a contat cat de mult stiu sa scriu sau sa vb corect, ci a contat cat pot dpdv tehnic :) da si am fost tratat foarte ok.
vasile Luni, 3 Iunie 2013
ideea acestui topic este sa fie citit cap coada sau macar pe sarite si, apoi, daca mai exista intrebari fara raspuns sa fie adaugate.
daca dupa 21 de pagini intrebi "in ce consta interviul" cand numai eu am scris de vreo 2 ori pe pagina anterioara...
nou Marti, 2 Iulie 2013
aveti idee daca se angajeaza ca analist financiar tot prin APT? Intelesesem ca pt pozitiile astea se fac angajari direct prin HP si Apt e implicat doar pt internship-uri
turist de ocazie Marti, 2 Iulie 2013
cel mai probabil tot prin APT. angajamente de genu 6/6+6 cu "posibilitatea de prelungire"
alexandra Vineri, 5 Iulie 2013
Aveti idee cam ce salarii se ofera pentru engleza nivel avansat?sunt si translator pt engleza si franceza.multumesc
turist de ocazie Vineri, 5 Iulie 2013
daca postul e doar pe engleza, din pacate mai mult de 1900 nu cred ca-ti vor oferi...oricat de bine pregatita ai fi..
intrebare Duminica, 7 Iulie 2013
1) Aveti idee daca la HP se accepta concediul de studiu ?
2) Aveti idee daca , la fel ca alte companii mari , HP-ul ar oferi stagii de pregatire pt angajati sau daca se poate face un MBA finantat de ei , bineinteles cu toate conditiile impuse de ei dupa terminarea lui?
turist de ocazie Duminica, 7 Iulie 2013
intuiesc ca raspunsul este nu la ambele intrebari.
trebuie luat in calcul ca actualul menejer al Geboc nu are MBA!!! ci o asa-zisa certificare de consultanta in management.
Corina Luni, 8 Iulie 2013
Am fost in proces de recrutare la HP. In total au fost 4 interviuri...primul cu HR-ul, al doilea un test, al treilea..cu viitorii ,,sefi'', al patrulea un interviu telefonic pentru limba straina. Dupa 2 saptamani de interviuri, raspunsul primit este negativ. Dupa interviul cu managerii..feelingul meau a fost ca sunt prea supra calificata in comparatie cu ce cautau ei. Eu am o experienta de cativa ani in project management..pozitia la HP era pe suport.
Cu toate acestea mi s-au parut ok ca oameni, mi-au dat raspunsul la timp in procesul de recrutare..Bafta pentru cei care merg la interviuri!
Un HP-ist Miercuri, 10 Iulie 2013
@intrebare
1. Da, in limita a 30 de zile pe an
2. Nu; si eu am vrut MBA
intrebare Joi, 11 Iulie 2013
@Un HP-ist : dar ai idee daca poti fi transferat sa lucrezi in alta tara in cond in care ai urma un master ?
treaz Joi, 11 Iulie 2013
de ce, ca sa primesti bani mai multi? hotule! nu esti potrivit mediului corporatist. nu ai etica
Un HP-ist Joi, 11 Iulie 2013
@intrebare
Ai avea 2 variante...
1. In timp ce lucrezi la HP ai acces la joburi si din alte tari, poti aplica si daca esti acceptat, atunci faci un job rotation; banii o sa fie cei din tara respectiva (Stiu mai multe persoane care au facut asa si acum lucreaza in UK, Spania sau Singapore...)
2. Poti face cerere de lucru din alta tara si atunci pleci pe o anumita perioada, insa pe banii din Romania. A doua varianta se aproba mai usor, insa doar in anumite departamente (dar sa stai in afara pe banii din tara s-ar putea sa nu iti convina tie).
Si inca ceva... ambele variante se aproba doar daca ai vechime in departament de minim 1 an (departament, nu firma).
intrebare Joi, 11 Iulie 2013
@Un HP-ist : mersi mult de raspuns

@treaz: daca te referi la mine te-as ruga sa fii retinut ca dai in mama penibilului... Intreb asta pt ca vreau sa-mi continui studiile in afara si in cei 2-3 ani vreau sa am si un loc de munca pt a-mi plati chiria, intentionand la finalul studiilor sa ma intorc aici unde am familia. Asa ca nu te mai trezi vorbind aiurea daca nu cunosti situatia (si nu vorbi tu de etica)
treaz Joi, 11 Iulie 2013
era la misto
intrebare Vineri, 12 Iulie 2013
saracu' de tine, eu ti-am zis mai sus sa fii retinut, da' probabil iti place sa pici in penibil + cine crezi ca sta sa-ti detecteze tie ironiile pe un site unde multi intra sa primeasca informatii de care au nevoie si atat?!
vasile Vineri, 12 Iulie 2013
@intrebare

cel mai scurt si simplu raspuns la intrebarea ta este NU. hp-istul ti-a dat o varianta plauzibila tehnic insa 0.00001% posibila pentru un angajat nou.
dupa minim 1 an pe prima pozitie ai, teoretic, posibilitatea sa aplici pentru job-uri care au numai acest requirement - insa tehnic nu vei fi apt. de asemenea vei fi in competitie cu alte zeci sau sute de persoane din toata lumea iar faptul ca iei un job "de uk" la un manager strain nu insemna, ATENTIE, ca pleci din Romania. ci ca lucrezi bine mersi de aici.

Din tot hp-ul din romania eu cunosc 2 persoane care au reusit sa plece sa lucreze din alta tara, si fara ce stiu eu or fi 100, hai...dar asta inseamna in primul rand vechime si mult noroc.

nu inseamna ca e o facilitate deschisa tuturor.
cineva Miercuri, 17 Iulie 2013
Am fost si eu la interviu cu unul dintre directori nu are sens sa dau numele..si postul era printr-o firma de recrutare deci nu erai angajat direct hp..nu recomand firma ca una excelenta.
Aer de superioritate de parca nu pornesti de jos, asta este.

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?