Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

sao Joi, 18 Iulie 2013
Salut , direct si fara menajamente , este adevarat ca majoritatea angajarilor se fac pe recomandari (pile) ?
ang Joi, 18 Iulie 2013
Nu, am fost angajat fara sa stiu pe nimeni din interior sau fara orice fel de ajutor
justahead Vineri, 26 Iulie 2013
Salut, imi poate spune cineva salariul aproximativ la un programator incepator pentru Bucuresti? Am nevoie sa ma decid intre doua companii mai mari. Multumesc.
lucia Sambata, 27 Iulie 2013
Salut, aveti idee in ce consta testul Excel si SQL la APT?
Toni Duminica, 4 August 2013
Salut, ma poate ajuta cineva cu urmatoarele informatii?

- care este salariul pentru o pozitie in collections pe Italiana? - nu de middle management
- cu premiza ca am experienta de middle management de aprox 9 ani, cat de des se intra in categoria "overqualified"? credeti ca aceasta pozitie implica posibilitatea de "overqualified"?

Va multumesc in prealabil.
turist de ocazie Duminica, 4 August 2013
2400.
nu exista overqulified, e un pretext "dragut" pe care-l invoca anumiti recrutori ca sa scape ieftin de cei neselectati
Toni Luni, 5 August 2013
Multumesc pentru informatie.
nou Luni, 5 August 2013
Un analist financiar cat castiga ?
A Miercuri, 7 August 2013
Stiti mai multe despre postul de IT Asset Analyst? Mersi anticipat!
alexxa Joi, 8 August 2013
pentru postul de analist financiar o sa am test ul in engleza sau si interviul in engleza? mersi mult
@alexxa Marti, 20 August 2013
De cele mai multe ori si interviul este in engleza , insa au fost situatii cand s-a desfasurat in romana ( rare situatii, dar existente) . Depinde de recruter
alex Miercuri, 21 August 2013
IT Asset Analyst recrutare prin APT stiti ceva? Multumesc
Alex Vineri, 23 August 2013
Salut! Aveti idee cam cu cat ar putea fi platit un internship, full time, ca recruiter intr-o firma de IT?
g Marti, 27 August 2013
Am fost la un interviu la ei pentru postul de administrator cont. salariu 14 mil. m-au tinut la prima etapa 2 ore, test in engleza, a fost ok, apoi la a 2 a etapa m-a sunat una de la resurse umane care mi-a pus intrebari timp de 30 min. habar nu avea ce inseamna resurse. dupa care m-au anuntat ca nu sunt acceptata.
vasile Miercuri, 4 Septembrie 2013
1. ce post e ala "admnistrator cont"?
2. nu cred in vecii vecilor ca salariu nou de angajare pentru contract admin. poate fi 1400 de lei, poate doar daca nu ai studiile superioare terminate si 0 experienta - astept precizari
3. ca te suna, te freaca, te intreaba si apoi iti zic pas, te cred :))) asta e f. plauzibil. si invers.

eu la 6-8 luni dupa ce m-am angajat primeam mailuri c-am fost respins la aplicarea online :D

multa lume, haos mare.
Un HP-ist Joi, 5 Septembrie 2013
@g
Ceva nu mi-e clar; salar 14 mil si pe urma sa te anunte ca nu esti acceptata.... oferta financiara (si e oferta, nu prea e negociere) ti se face doar la sfarsit si asta in cazul unui accept.
Nu am auzit de nimeni care sa primeasca oferta salariala inainte sa fie acceptat.
Angajata la HP GeBOC Duminica, 22 Septembrie 2013
Salut!

Hai sa zic si eu cate ceva :) Sunt angajata aici din 2009 si in mare am o parere buna despre HP:

- se fac interviuri si angajari pe bune, dar este adevarat ca se prefera angajarile prin recomandare interna (adica recomandari ale celor deja angajati), ceea face parte explicit din politica companiei si nu este nici ilegal
- sunt job uri si de front office si de back office
- salariile pot varia foarte mult, in functie de job si cerinte; o data pe an se decide cine ia marire si cat, asta depinde de bugetul alocat managerului (in vremuri mai bune, lua cam toata lumea, de cand cu criza... se dau mai selectiv); managerul iti evalueaza munca pe ultimul an, dar asta in urma discutiilor pe care le-ai avut pe parcursului anului cu el / ea, deci nu poti fu surprins de ce iti spune; exista si criterii de evaluare obiective; problema este ca aceste criterii sunt stabilite multe de la foarte high level si sunt contestate ca fiind uneori nerealiste... dar overall e bine, sunt lucruri care se pot masura, demonstra, evalua, etc.
- daca nu urasti din start ideea de a lucra intro multinationala, poti evolua cu adevarat profesional (si de ce nu, si personal) prin traininguri, diversitatea job urilor daca faci job rotation si daca ai un manager bun; dar si tu trebuie sa stii cam ce vrei, poti evolua in sensul ca vrei sa devii people manager (hai sa zicem sef, mai pe scurt :) ) sau ca vrei un job mai provocator si cu salariu mai mare
- exista bonusuri: bonuri de masa, asigurare medicala, discounturi la World Class, posibilitatea de a lucra un numar de zile pe luna de acasa (depinde de job, nu se aplica la toate)
- conteaza foarte, foarte mult cu ce oameni lucrezi si ce manager ai; aici tine de noroc, dar cred ca asa este la orice firma, mare sau mica; dar atmosfera in general e relaxata si un manager OK e flexibil (am avut colegi, care si-au aranjat programul de lucru incat sa poate sa faca un master, de ex, nu sta nimeni cu biciul pe tine daca intarzii la birou rezonabil, nu se cere lucru peste program doar ca sa fie, exista intelegere pentru cazurile cand trebuie sa iti iei liber o zi chiar in ziua respectiva din motive personale, etc.)
- nu se lucreaza peste program, poate doar daca e ceva care chiar arde foarte tare si ca exceptie (eu 95% din timp am plecat si plec la timp); poate sunt si cazuri de care nu stiu, nu zic nu, dar lucrez cu 300 + oameni pe etaj si vad ca se goleste etajul la 6 seara
- dezavantaje: ca in orice alta firma, multinationala sau nu: barfa, promovari cu "cantec" (greu de spus ce e adevarat si ce nu, din cauza carcotasilor si mitomanilor, din 3000 + oameni sunt si de-astia), cafeaua de la automatele de cafea (toata lumea se plange de ea oriunde, oricand, de orice fel ar fi, ca de vremea de afara), aerul conditionat pe etaj (motiv de mini-razboaie de birou), team-buildingurile unde te imprietenesti obligat-fortat :) ; prea multe mailuri interne; si ... colegii; din 3000 + oameni, ai de toate si sigur nu o sa ii placi pe toti: oameni faini, oameni seriosi, oameni glumeti, oameni extrovertiti, introvertiti, manelisti, rock eri, pitzipoance, etc... o categorie aparte sunt hotii... care fura de la mancarea altora din frigider la telefoane uitate aiurea (eu nu las nimic la vedere pe birou, nu plimb telefonul peste tot si imi incui mereu biroul si nu am ramas fara bunuri, altii sunt mai neglijenti; oricum, hotii nu au scuze, dar sunt printre noi, asa ca... watch out);

Sunt multe de spus si de barfit cand e vb de o multinationala. Personal eu sunt multumita, pentru ca desi am multe critici de adus HP ului, sunt critici pe care le adresez cand si cum pot intern, in ideea ca poate oameni cu putere de decizie imbunatatesc ceva spre binele companiei, in fond. Dar ca loc de munca, mi se pare foarte bun. Salariile sunt mereu un punct sensibil, dar dupa cum spuneam variaza mult in interiorul companiei si sa nu uitam ca GeBOC a adus in Romania joburilor altor oameni din afara, tocmai pt ca aici salariile sunt mai mici, in niciun caz ca sa ofere aici aceleasi salarii ca in afara.
Andrei H Marti, 24 Septembrie 2013
Cred ca am fost acceptat la Hp, Contract Admin.. ce se face pe acest post ?
Angajata la HP GeBOC Marti, 24 Septembrie 2013
Buna Andrei,

Si eu sunt contract admin in prezent.
Contract admin gestioneaza contractele si ofertele de contract ale clientilor din tara (adica de ex. UK, Germania, Franta, italia, Spania, etc, cam toata Europa). Exista echipa de contract admin dedicata fiecarei tari in parte.
Contract adminul primeste cereri de la clienti sau Sales (care se afla in tara respectiva) si fie rezolva el daca e vb de o informatie fie daca trebuie modificat ceva intrun contract sau intro oferta trimite cererea mai departe la back office in India.
Contract adminul raspunde insa de verificarea corectitudinii a ce fac cei din back office si trimite confirmarile necesare clientului sau Sales ului. De multe ori se spune ca un contract admin face traducerea intre client/Sales si BO in India, dar nu e asa, job ul presupune mult mai mult. Asta a fost o descriere in mare.
Uneori cererile clientilor pot fi solutionate de alte echipe din Bucuresti (de ex o factura contestata de client, de care se ocupa echipa de Credit and Collections, aflata tot in Bucuresti).

Succes!
Vasile Marti, 24 Septembrie 2013
Angajata la HP a pus bine punctul pe i cu cateva mici precizari:
Nu numai ca e foate greu sa obtii k, sau ee cum ii zice mai nou, care sa-ti ofere o marire decenta (aka 8-10% brut - lol) dar sa nu fiti surprinsi cand veti afla ca nu e pentru toata lumea dupa cum mi-a spus mie un "sef" odata, demult...Chiar daca ai toate mizeriile alea de obiective elctronice "indeplinite" daca au buget de 5 k si sunt 7 TLi pai nici aia nu prind toti, d-apoi restul.

Mai departe, cu hotii se mai rarisera incidentele mai ales de cand a aflat lumea ca poate suna la politie. S-au prins tarziu oamenii de chestia asta dar iata ca functioneaza.

Sa nu sperati sa ajungeti "Sef" dupa cum s-a exprimat angajata mai repede de 3 ani in cazul optimist. In cazul pesimist sunt oameni angajati in 2006 care lucreaza pe aceeasi pozitie si in ziua de azi, mai mult sau mai putin in functie de ajustarile departamentale.

In rest e o minune - si poate n-o sa va vina sa credeti dar mizeria aia de cafea de la vendomatele de prin cafetarii e facuta din cafea boabe rasnita pe loc...nici mie nu-mi vine sa cred la ce gust are dar poate va ajuta la ceva :)

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?