Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Princess Luni, 10 Februarie 2014
Lucreaza cineva la HP Cluj?
True Luni, 17 Februarie 2014
Mila celor ce lucreaza in GEBOC. Imi place ca toti care vin nu isi pun problema oare de ce este un loc liber? Pentru ca mereu pleaca lume. Asta spune tot.
Vasile Marti, 18 Februarie 2014
nu neaparat. unii pleaca la mai bine, altii urmaresc un "shift" in cariera...unii mai au si noroc...
un hashpeist destul de vechi Joi, 20 Februarie 2014
una peste alta de peste tot pleaca si vin oameni, e un proces absolut normal, in cazul in care ai ochit un post undeva anume te-as incuraja sa urmaresti frecventa acestui du-te/vino, in echipa respectiva, nu are rost sa generalizam
just me Joi, 27 Februarie 2014
@Princess.

Din ce stiu eu HP Cluj este o divizie separata si face parte din ramura HP Software. Ca si posturi sunt cam mult mai sus peste cele din Bucuresti. Nu stiu insa mai multe detalii, dar daca ne uitam pe anunturile de angajare o sa vedem ca se cauta numai posturi de senior level. Foarte multe au ca cerinta limbajul Java.
just me Joi, 27 Februarie 2014
Pentru toti care se intreaba de ce se angajeaza in alte tari pe bani multi si la noi sta lumea pe freeze.... e simplu. Chestie de politica. In momentul de fata suntem in "competitie" cu organizatia din Polonia. Ei bine, polonezii reusesc mai bine din punct de vedere politic sa aduca posturile la ei in tara. Sau cu alte cuvinte, sunt mai bine vazuti de cei de la centru
pikyn Vineri, 28 Februarie 2014
Buna,
imi poate spune cineva ce salar are un Product Manager la HP Cluj?
Si mai exact care sunt atributiile principale ale acestuia?

Multumesc!
Princess Duminica, 2 Martie 2014
@ Just me

Multumesc pentru informatii...ma gandeam ca este cineva pe aici care are informatii inside HP Cluj...ma interesa cum e mediul de lucru, echipa, proiectele, etc...stiu ca este o divizie separata si sunt altfel de roluri fara de cele din Bucuresti.

Anyone alte informatii despre HP Cluj????
Printzessa2 Duminica, 2 Martie 2014
@Princess , nu ai vazut ce scrie lumea pe aici?Daca esti cu pile esti ok! Daca nu esti cu pile o sa fi la cheremul HR-istelor (si managerilor)aduse cu pile care au in fisa postului sa stea calarea pe facebook , forumuri etc.Mediul de lucru , proiectele , atmosfera sunt in mare parte proportionale cu pila care te-a adus.Ai o pila mare : vei avea proiect interesant , mediu de lucru placut( ca de lumea te respecta in virtutatea pilei tale) .Daca nu ai pila mare atunci fi pregatita: tot felul de persoane cu ,,valeilati psihologice'' te vor scurta din privire si la cea mai mica greseala vei primi o bila neagra.Ai grija totusi ca nu prea ai dreptul la multe bile negre!
MARA Marti, 4 Martie 2014
Eu lucrez de aproximativ 3 luni si nu pot spune ca imi place ceea ce fac. HP-ul nu este Raiul pe Pamant asa cum cred unii.Bine, acum depinde si in ce team nimeresti..e adevarat ca salariile sunt ok dar uneori nu merita sa suporti muult stres pt bani. Bafta celor ce vor trece pragul HP-ului:)
Vasile Marti, 4 Martie 2014
Draga Mara, daca dupa 3 luni nu ti place, nu e bine...
La noi la seniori sictirul si scarba au venit ceva mai tarziu...
Puppy Joi, 6 Martie 2014
aveti idee cum e atmosfera in departamentul de Collection si daca postul de Collection Analyst e stresant? multumesc
Vasile Vineri, 7 Martie 2014
Atmosfera e ok, depinde peste ce colegi si supervizor dai. Nu e un job stresant cu nimic in mod deosebit. 99% din job inseamna sa dai mailuri...eventual mai face un raportel in excel din cand in csnd
Puppy Vineri, 7 Martie 2014
multumesc mult! :)
Vasile Vineri, 7 Martie 2014
n-ai pentru ce! in principiu factura va fi viata ta. plata, confirmari, requesturi, reminderuri, exceluri a.k.a centralizatoare...
Puppy Vineri, 7 Martie 2014
o ultima intrebare, pls :) in principiu, se verifica daca s-a facut/nu s-a facut plata in sistem sau se asista uneori clientul direct prin telefon cand face o tranzactie, de ex., daca plateste cu cardul si se verifica in timp real aceasta plata?
P.S. explicatiile de aici sunt mai clare decat job description-urile, de multe ori :P
Vasile Vineri, 7 Martie 2014
nu vei vorbi cu nimeni niciodata la telefon (client, adica) si n are nicio treaba cu nicio plata cu niciun card...
tot ce vei face va fi sa urmaresti ca facturile sa fie inchise in sistem, platite, in mare.
@puppy Vineri, 7 Martie 2014
Unde ai depus cv-ul? Pe siteul lor? Sau alta adresa de e-mail? Ms
Puppy Vineri, 7 Martie 2014
deocamdata urmaresc ce joburi se posteaza pe site'urile de genul bestjobs, hipo etc si uneori intru si pe platforma lor, se face trimitere acolo la unele... poti sa cauti hp jobs pe google ;) weekend placut tuturor
Curios Luni, 10 Martie 2014

Salutare tuturor! Am citit foarte multe dintre comentariile voastre asa ca m-am hotarat sa va impartasesc si eu din mica mea experienta cu hp. De curand, mai exact pe 12 decembrie 2013 am fost invitat la un interviu in cadrul HP Romania pentru pozitia de Customer Support . Evident ca am fost incantat pentru ca de ceva vreme imi caut un job mai stabil, asa ca m-am dus la interviu. Am fost dus intr-o camera unde am tinut interviul cu un tip manager si cu o tipa de la HR. Mentionez in anticipat ca nu mi-a placut deloc interviul dat la ei si am participat la multe interviuri si pentru pozitii ceva mai bune sau chiar pentru aceeasi pozitie in cadrul altei companii. Bun, totul bine pana aici, impresiile trebuie lasate deoparte pentru ca de, aparentele inseala. Interviul a inceput cu o intrebare putin ciudata, in care mi se cerea sa spun ce tema am ales la licenta si de ce aceea tema. Am zis ok, am raspuns intrebarii si dupa au urmat vesnicele intrebari de ce aici, de ce la hp, cum te poate ajuta, bla bla bla, nimic concret. Cand am ajuns la partea de a povesti cate ceva despre experienta mea profesionala, iar aici mentionez ca eu am fost si inca lucrez ca ghid turistic si i-am descris " managerului" ce presupune acest job si mai exact cum se desfasura ziua de ghid turistic si evident ca domnul a tras o concluzie rapida si " exacta" ca jobul meu de ghid turistic este egal cu jobul de vanzator de pachete turistice. Am zissss okk...e clar ca ai inteles tot. Am mai incercat de doua ori sa ii explic ca nu sunt vanzator si ca n-am treaba cu partea de vanzare eu pur si simplu sunt un ghid turistic, dar tot n-am reusit sa ma fac inteles. Au mai urmat si alte intrebari putin cam ciudate si am incercat sa explic dar domnul " manager" n-a inteles absolut nimic si atunci mi-am zis ca n-am ce cauta aici si ca pot sa plec linistit. Comentez aici si ofer cateva detalii pentru ca am mai fost si la alte companii pe aceeasi pozitie, gen Stefanini pentru aceeasi pozitie iar HR-ul de acolo a fost cu mult mai civilizat si politicos, ba chiar mi-au oferit un raspuns pozitiv dupa circa 2 saptamani si m-au invitat pentru un interviu final in care mi s-a prezentat oferta. Acum stiu ca poate nu va ajuta mult dar eu unu am avut o experienta neplacuta cu HP si am renuntat la a mai cauta un job in cadrul acestei companii, si din ce citesc pe aici nu as fi singurul care a avut parte de experienta negativa cu aceasta companie. O zi buna tuturor!

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?