Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Meiju Marti, 28 August 2012
Buna! Stie cineva cam care e salariul orientativ pentru un post cu finlandeza? Sunt in proces de recrutare pentru un asemenea post......Multumesc!
laurentiu Sambata, 8 Septembrie 2012
sincer nu stiu, dar sunt curios sa aflu si eu. chiar daca n-am treaba cu finlandeza, macar ca si curiozitate. succesuri.
turist de ocazie Sambata, 8 Septembrie 2012
cred ca ofera la vreun 700-800 de euro, lor parandu-li-se un salariu enorm:d totusi interesat de studiat dak gasesc..
uitati c articol interesant chiar aici http://undelucram.ro/stire/339/joburi-cum-s-c-tigi-5-000-euro-lunar-n-ara-unde-se-munce-te-cel-mai-pu-in
Cosmin Marti, 11 Septembrie 2012
Am dat CV meu unui prieten care lucreaza la HP si am fost sunat astazi pentru a stabili un interviu pentru postul Configuration and Quote in cadrul HP. Testul dureaza aproximativ 2 ore mi s-a precizat in invitatia din email. Am fost sunat tot de APT. Ce imi puteti spune despre caracteristicile acestui post pentru ca la un search pe google ( http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/apt-resources-services-configuration-and-quote-specialist-interm/55219/arch ) nu apar informatii chiar clare. Va multumesc anticipat!
turist de ocazie Marti, 11 Septembrie 2012

nu mai bine suni un prieten? ce bafta pe unii sa fie sunatzi asha din prima si ei saracii nici nu stiu sa citeasca un anunt de recrutare..nu-ti mai bate capu', ca esti ca si angajat...

alti pierd ore prin mizeria de Taleo" ca sa aplice si nu-i cheama nici naiba la interviu..
dar e bine de stiut, sa nu-si mai bata lumea capu' sa aplice la hp....ca profesionistii de la APT merg pe "recomandari". imi vine sa vars

popescu Marti, 11 Septembrie 2012
@Cosmin

Daca ai interviul la sediul APT atunci probabil vei da niste teste online (mate, IT, destul de usoare, nu iti face griji). La HP o sa fie o discutie (tot sa nu iti faci griji) care o sa cuprinda mai multe laturi (cunostinte lingvistice, IT, Team working si gandire analitica) si cam atat.
Succes!
Cosmin Sambata, 15 Septembrie 2012
@Popescu Multumesc mult pentru informatii

@turist de ocazie
"Altii"
turist de ocazie Sambata, 15 Septembrie 2012
te-a ajutat un prieten?
olanda Vineri, 21 Septembrie 2012
salut tuturor,

stie cineva ce se lucreaza mai axact in cadrul unui post pe IT ?
loredana Joi, 27 Septembrie 2012
buna...am aplicat pt postul de post sales specialist si astept sa fiu sunata pt interviul telefonic..stie cineva ce presupune acest interviu?este in engleza?
anca Sambata, 6 Octombrie 2012
salut,
am trecut de interviul la telefon in franceza pentru postul de administrator contracte,urmand sa am acum 3 zile interviul cu team leaderul si supervisorul in engleza franceza si roamna,am dat si o serie de teste de logica.intrebarea mea este la cat timp dupa ultimul interviu iti dau un raspuns
loredana Joi, 11 Octombrie 2012
ce fel de teste ai dat?cum au fost?
Ana Vineri, 12 Octombrie 2012
salut!
Ce stiti de postul Equipment Management and Remarketing ?
Un HP-ist Luni, 15 Octombrie 2012
Salut,
Am vazut multe informatii interesante pe aici, insa unele mi se par departe de adevar.
Prima parte cu valoarea salariilor: nu are rost sa vb de euro ca HP plateste in lei.

E improprie intrebarea cat iau pt un post pe limba finlandeza sau suedeza, etc. Banii nu sunt stabiliti de limba utilizata, ci de departamentul in care esti. Abia apoi vine bonusul pt limbi straine. De ex avem departamentul mare A cu subdepartamentele 1,2,3,4,5 si care lucreaza pe tari diferite, dar fac acelasi lucru. Cei din departamentul 1 si 2 care lucreaza pe engleza si franceza pot sa aiba salar 5 lei. Daca cei din departamentul 3 lucreaza pe germana o sa aiba salar lunar 5 lei + 300 (spor de limba straina), iar cei din departamentele 4 si 5 daca lucreaza pe suedeza si rusa o sa aiba 5 lei + 500 bonus de limba straina. Daca vrei o diferenta salariala de 1000 de lei lunar, trebuie sa te orientezi spre alt departament in loc de "A" si nu sa schimbi intre A1 si A2.

Salariile nu sunt neaparat mici sau mari, ci sunt variate; poti sa te angajezi pe 1500 de lei sau pe 4000; depinde de ce stii sa faci si in functie de asta optezi pentru un post sau altul.
Nu prea exista varianta de negociere intrucat se angajeaza pe bugetul arondat deja, si care e fix. Aici e cu dus-intors; poti cere mai mult si sa fii dezamagit sau invers. Daca aplici pt un post cu valoare lunara de 7 lei si tu ceri 8, nu o sa iti dea; insa daca ceri 4 o sa fii nevoit sa accepti 7 lei. Cunosc pe cineva care e cerut o suma si la angajare i s-a propus cu 700 de lei in plus pt ca cei de la HR trebuiau sa urmeze procedura :) . Cel mai bine e sa nu ceri, ci sa astepti o oferta (pe care oricum nu o poti schimba radical) si pe urma sa te hotarasti

Recrutare prin APT: da, APT este firma de recrutare cu care lucreaza HP, insa diferentele intre HP si APT nu sunt colosale. Prin HP ai poate la salar 150 de lei in plus, insa prin APT beneficiezi de masa de pranz, deci tot acolo. Traininguri sunt si prin APT si prin HP, iesiri la fel, ... Contractele pot fii pe perioada determinata 3+ nedet, 3+3+nedet, 6+6+ nedet, sau alta variante, insa dupa un an fie se incheie colaborarea, fie treci pe nedeterminat. Dar se poate si sa intrii direct pe nedeterminat. Asta nu tine de un post anume sau de o limba straina anume cunoscuta. Si regulile astea se aplica si la HP si la APT.

Pe langa salar sunt alte beneficii care intregesc oferta: abonamente avantajoase la world class, asigurari medicale individuale, asigurari medicale pt un alt membru din familie, stomatologice, iesiri in oras si nu numai, gradinita subventionata substantial, petreceri,etc. Pe langa acestea spatiul si mediul de lucru sunt super ok.

Partea de interviuri: poti sa fii admis dupa 2, 3, 4 interviuri; numarul lor nu e o regula, iar perioada dupa care esti sunat la fel; uneori dupa o zi, uneori dupa o sapt. Pe un amic l-au sunat la 6 luni dupa ce aplicase si pe urma a avut 4 interviuri in 2 zile.
Tot aici e bine de stiut ca la fel ca si la alte companii mari, exista si joburi "evergreen".

Programul variaza; in general e 9-6, dar UK-ul lucreaza 10-7, cei care lucreaza cu Spania 11-8, exista si lucrul de acasa, poti sa stai peste program sau sa pleci mai devreme daca e nevoie; asta se discuta cu seful direct pe parcurs.

Bafta multa!
Angel Marti, 16 Octombrie 2012
Asta da informatie la obiect si bine structurata. Din partea mea un mare merci !!!!!!
Ionut Vineri, 26 Octombrie 2012
da, nota 10 pt informatii.
Adair Joi, 1 Noiembrie 2012
Cum e posibil sa fie un salar atat de mic? Eu stau intr-un oras unul din cele 5 mari ale Romaniei si credeam ca numai aici este bataia asta de joc; pretentii de NASA, 7 limbi straine si 300 de eur salar!!!! leo, numai atat e salarul entry level la HP Geboc???
Laura82 Joi, 1 Noiembrie 2012
Cine stie care ar fi salarul pentru suport specialist Entry level - pe germana. Merci!!!
Laura82 Joi, 1 Noiembrie 2012
@Un HP-ist...poti sa dai si alte exemple pt ca proportiile intre salarul lunar (5lei) si bonusurile pe care le-ai scris nu sunt la fel sau n-am inteles eu bine. Deci ar veni 300 de ron in plus fata de 1400-1500 ron salarul de baza (net)? MERCI MULT, am nevoie de aceasta informatie
Laura 82 Joi, 1 Noiembrie 2012
Intrebare? Daca esti chemat pe un post care e low level - in timpul interviului HR-ul poate decide sa te indrume spre un post care ti s-ar potrivi mult mai mult avand o experienta bogata in spate?

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?