Forum despre HP


Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

:)0 Joi, 10 Aprilie 2014
@inspectoru , ca mare dreptate ai .Atatia bani cheltuiti aiurea pe anunturile de recrutare.Am impresia ca aceasta firma este defapt o firma de HR :))
Vasile Joi, 10 Aprilie 2014
@John - daca chiar esti in HP de 5 ani atunci ori te prefaci ori ai lucrat in administrativ ceva...curatenie.
cand veneau vizite de la VP in sus SPV nu te lasau sa te ridici de la birou nici sa mergi la baie pana nu se termina vizita pe etaj.
acum, intr-adevar, nu prea se mai poarta, insa au fost vremuri cand maimutele nu aveau voie sa priveasca spre stapani...

daca ti se pare asa amuzant incat nici n-ai auzit de asta probabil nu esti in HP nici de un an...

@cine m-a intrebat - dupa cum am mai spus, am plecat pentru mai multi bani si pentru ca munca nu-mi era apreciata.
ori munceam de crapam ori trebuia sa-mi incarc workload-ul aiurea deoarece se angajau entry in draci pe salarii mai mari, uneori, iar eu primeam la k, a.k.a cel mai bun coeficient, inlocut ulterior cu "ee" adica exceed expectations 5-7% brut marire...o data pe an, ceea ce era o bataie de joc...
melcon Joi, 10 Aprilie 2014
@ Vasile

O decizie foarte buna ca ai plecat, in HP n-ai cum sa faci performanta (bine, asta e valabil si pt alte multinationale .. doar ca acesta e topicul pt HP, si aici am si cele mai multe cunostinte - factorul informatiei primeaza)
monika Luni, 14 Aprilie 2014
Buna ziua oameni buni.
Am tot citit pe forumu despre mai multe companii.
Ati putea oare sa-mi spuneti unde se faca acea "performanta"?
Eu cred ca depinde de fiecare in parte .
Adica daca vrei sa faci performanta, o poti face oriunde.
Daca vrei.. daca nu nu, poti sa fii angajat la cea mai super companie.
melcon Luni, 14 Aprilie 2014
Aceea 'performanta' s-ar traduce prin - dai rezultate : esti promovat TU, nu altul care e pila cuiva. Pe scurt : performanta e premiata. Iar in HP, precum si in alte multinationale, asa ceva nu prea exista ... si nu voi da nume aici :)
monika Joi, 17 Aprilie 2014
@melcon , spune-mi te rog, unde e premiata performanta si iti dau o bere :)
Nu mai vb tampenii, suntem In Romania, unde tr s pupi bine stiti voi ce ca sa ajung sus.
Ce performanta fratilor....
melcon Joi, 17 Aprilie 2014
Sunt cateva locuri pe unde e premiata si in Romania, dar in general nu la multinationale si MAI ALES nu in outsourcing si comert.
Nu inteleg de ce unii se contrazic singuri, acum 2 posturi ai spus 'performanta poti face oriunde', acum 'unde tr s pupi bine stiti voi ce ca sa ajung sus.Ce performanta fratilor...'
Memoria a devenit o problema nationala se pare...
monika Joi, 17 Aprilie 2014
@melcon
Performanta poti sa faci oriunde, daca vrei, dar ca sa fii "premiat", tr sa pupi bine si acolo unde trebuie.Adica tu muncesti din greu si faci performanta aceea de care tot vorbesti, dar sus ajunge tot cel cu pile.Cam asa se intampla in 90% din cazuri.Mai raman 10% sanse si pentru cei cu adevarat profesionisti.
Si mai invata sa citesti printre randuri si sa interpretezi corect!
melcon Joi, 17 Aprilie 2014
ah ok acum am inteles la ce te referi ... ma gandeam ca e vreo ironie pe undeva sau ceva, doar ca eram prea ocupat cu altceva la momentul respectiv ca sa ma prind :/
si referitor la performanta, aceasta nu trebuie sa fie neaparat rasplatita cu o promovare (poate ca nu se poate, poate ca nu e loc sau poate sunt altii mai buni), dar problema este ca nu e rasplatita nici prin remuneratie .. si asta pentru ca toti angajatii sunt evaluati periodic ca fiind 'in standarde' - din nou, asta nu se intampla doar in HP.
geboc Joi, 17 Aprilie 2014
ca sa continui ideea.. maririle sunt cu atat mai selective cu cat se baga idei de genul cost efficiency, evaluarea generala de costuri a centrului fata de altele mai ieftine cat si faptul ca vezi doamne vin posturi mai complexe pe baza automatizarilor planificate.
e o buna manipulare a maselor printr-o asa zisa echilibrare a avantajelor evolutioniste si a dezavantajelor. e foarte usor sa muti totul undeva mai ieftin (adica China sau India in speta)... si asta se intampla geografic de la vest la est caci deh asta e forma pamantului. cum poti sa imi zici ca imi oferi un avantaj ca muti un job platit in DE cu 4000 euro la noi echivalent in maximum 600 cand clar pentru tine e un avantaj teoretic de 3400 de euro pe luna?:))
a BTW ultima nebunie: s-a desfiintat Halo Room in Bucuresti ca tot vorbeam de eficienta
Vasile Vineri, 18 Aprilie 2014
da, halo room era f. utila...
e foarte usor sa muti totul in india cum a fost sa mute si in romania...
multa munca, procedura, migrare, traininguri, deployment, etc exact asa cum fac romanii cu indienii...
si cand vor vrea sa mute si de-acolo, ca s-or destepta si aia la un moment dat sa nu se mai uite la suta de parai ca la dumnezeu, unde se duc?

sa nu cumva sa le stirbeasca salariile din miliardele de dolari profit...

amintit-va numai de ceo-ul minune, de la sap care in 7-8 luni a pus firma pe butuci de scazusera actiunile cu 95% si care a anuntat ca vinde divizia de calculatoare, care-a cumparat webos-ul pe 1,1 mld si apoi l-a aruncat la gunoi si care a fost dat afara cu o compensatie uriasa...

ce urma?..a, da...LOL
mark hurd Duminica, 20 Aprilie 2014
@ Vasile.

si Mark Hurd a plecat pe o mega miliardara bonificatie dupa ce a fost dat afara pe seama acelui scandal cu secretara. nu vreau sa ma gandesc daca pleaca si Meg pe ce clauza de miliarde de dolari pleaca.
frectia asta cu actiunile mi se pare o modalitate de a speria populatia generala pe baza unei cifre volatile la urma urmei...
Vasile Luni, 21 Aprilie 2014
Pai da, dar Mark Hurd a si facut ceva!
De aia l au recrutat aia la de la Oracle imediat!
Si n a plecat pe mld ci pe mil, dar oricum, destui bani!
Mihai Miercuri, 23 Aprilie 2014
Salut. Eu am fost chemat pentru un interviu la sediul de pe strada 11 iunie. Stie cineva ce functioneaza acolo? Eu stiam ca gebocul e in Nova Park
PopCorn Vineri, 25 Aprilie 2014
E amuzant sa vezi ca pe forumul asta cei mai inversunati sunt acei oameni care nu lucreaza si n-au lucrat vreodata la compania asta.

Catre aplicanti: ignorati parerile stupide legate de "pile" la angajare. Nu-si pierde nimeni timpul sa va cheme la teste si interviuri daca au deja pilosi in vedere. Pregatiti-va pentru interviu si mult succes.

Cat despre salarii, cel mai bine intrebati la interviu; teoretic salariile sunt confidentiale si nu prea stie nimeni cu certitudine cum este remunerat cutarescu de la departamentul X. Plus de asta, salariul variaza in functie de job level si evaluarile anuale de performanta prin care trec angajatii.

Mult succes!
melcon Vineri, 25 Aprilie 2014
@PopCorn
Probabil ai vrut sa spui :
'Catre aplicanti: ignorati parerile stupide legate de "pile" la angajare. Nu-si pierde nimeni timpul sa va dea un raspuns negativ pe mail, dupa ce v-au chemat la testele si interviurile, prin care si-au facut numarul de ore pontate si CVuri citite, ei avand deja pilosi in vedere.'
@Popcorn Vineri, 25 Aprilie 2014
pretene, melcon, eu (mai multe nickuri) si Vasile chiar lucram/am lucrat aicisa... si ne-am spus niste pareri destul de pertinente aicisa. daca tu o duci bine si e totul roz, felicitari, insa nu inseamna ca mediul de lucru in ansamblul lui e caracterizat de parerea ta. conteaza majoritatea..si majoritatea spune ca sunt multe lucruri aiurea p-aicisa, intelegi?
Maria Luni, 28 Aprilie 2014
In principiu acest forum este menit sa ne ajute sa luam o decizie daca sa mergem sau nu la interviu, iar in cazul in care mergem la un interviu de angajare sa avem o idee si despre salarii. Sincer, nu va inteleg de ce va razvratiti si aruncati aiurea cu noroi. Unii nici nu au proprietatea cuvintelor, dar dau sfaturi "utile". Incercati sa nu va pierdeti timpul citind porcarii...Nimic util pe acest forum...Daca toata lumea intra pe "pile" atunci la ce va mai duceti fratilor la interviuri daca stiti voi cum sta treaba
melcon Luni, 28 Aprilie 2014
Concluzii din postul Mariei :
1. nu te duci la interviu pentru ca vrei sa lucrezi pentru ei sau pt ca te intereseaza postul X => ci te duci la interviuri daca se spun lucruri bune pe forum despre firma
2. intri pe forum ca sa afli despre salarii, caci echipa si atmosfera nu conteaza deloc. cum era .. mi-as vinde familia, mama si echipa de la munca pentru o cola si un covrig
3. daca ai informatii negative -angajat sau din interior-, automat arunci cu noroi si dai sfaturi 'utile'
4. daca stii ca se intre pe pile, sigur sigur nu te duci, asta pentru ca nu ai cum sa mergi la un interviu - din naivitate, pt experienta de interviu, la noroc sau pur si simplu la misto ...
:))pilosu Luni, 28 Aprilie 2014

Au inceput tipele de la HR sa spele imaginea firmei pe forum.Mai fetelor voi chiar nu aveti ceva bun de facut pentru umanitate decat sa calariti forumurile si anunturile ?

Grupul HP s-a impartit in a doua parte a anului trecut in doua entitati diferite: Hewlett Packard Enterprise si HP Inc.

Puteti impartasi in continuare experientele voastre, pentru acest lucru va rugam sa alegeti una dintre cele doua companii.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?