Forum despre IBM Romania


vuvu Marti, 9 Decembrie 2014
Buna, Aveti idee cam care ar fi salariul pt pozitia Business Analyst AS/400 ? Multumesc
Adi Miercuri, 10 Decembrie 2014
@vuvu, depinde la ce banda te incadreaza la angajare (6A/B, 7A..), cati ani experienta ai pe AS/400?
Vuvu Joi, 11 Decembrie 2014
Nu prea am. Multumesc pt raspuns.
Adi Duminica, 21 Decembrie 2014
@Vuvu, nu conteaza, poti incerca si vezi cat iti ofera, sunt destui fara experienta pe la IBM :)).. si problema e ca sunt destui care freaca timpul, deci nu e o problema majora experienta, daca nu e foarte strict requirementul pentru pozitia respectiva, bafta multa
a Joi, 8 Ianuarie 2015
Stiti ceva despre TM1 Business COnsultant - Graduate Position? Salarii, proiecte, program, etc? Momentan lucrez de 6 luni pe Software Support L2/L3 - Microsoft Sharepoint related products
Liliana Miercuri, 28 Ianuarie 2015
@ a. ai fost la interviu? ai primit raspuns, stii ceva despre? am fost si eu la inceputul lui ianuarie si nu am primit inca nici un rezultat. la tine cum e?
IlieRox Marti, 24 Februarie 2015
Nu am inteles deloc salariile pentru Project Officer la contractor (ECTA m-au contactat). Imi puteti spune daca pot cere 3500 lei net? Este prea mult? Prea putin?
paulpiuuu Vineri, 24 Iulie 2015
are cineva vreo lista cat de cat completa a subcontractorilor ?? ca ma tot suna sa ma invite la interviuri si ajung acolo si ma trezesc ca tot pentru ibm vor
UnUserNou Marti, 11 August 2015
un intern la IBM ia cam 800 ron, deci extrem de putin si nu se ocupa nimeni de el. Sta si pazeste calculatorul fara sa invete nimic deci asta e scopul internshipului. Mai vor si sa ramai intern pe 6 luni nu pe 3 ca majoritatea companiilor, ceea ce inseamna contract determinat pe o perioada destul de mare din pacate. Beneficii zero, dezvoltare zero, sanse de a ramane in firma dupa internship destul de reduse (decat dc se iveste post intre timp)
giackommo Vineri, 4 Septembrie 2015
Oameni buni,
Nu stiu unde ati gasit voi salariile astea.In primul rand Project officer este postul in IBM pe proiectele de "call-center/support (relativ) tehnic" si nu Project manager - este o pozitie de secretariat mai mult ce se ocupa cu organizarea programului celor din support ethnic iar salariul nu sare de 2200 lei (ron). Un project manager bun castiga un maximum 2000 euro /luna dar cu toate certificarile si minimum 10 ani experienta - sunteti ca si anonimi aici deci cui va laudati - induceti doar lumea in eroare. Revenind - in afara de cateva posture aproape tehnice - ibm-ul in Romania este practic un BPO - cunostintele tehnice sunt la nivel minim - practice nu trebuie sa stii mai mult de o idee de AD, conectare la internet si instalarea simpla a unui program. In a doilea rand se angajeaza doar prin contractori Inaxio, Ecta si Incrys.Promovarea se face mai mult intern - in zona de support IT, nu stiu de programatori ( ce pot atinge si 2200 euro, salariul maxim in programare cu experienta de 7-8 ani in corporatii).
Salariile in IBM prin contractori pe support tehnic variaza intre 1700 ron si 2800 ron - asta este maximul - nu am auzit pe nimeni cu mai mult de atat. Trageti adanc aer in piept si infruntati realitatea - un salariu de peste 3300 ron in IT necesita studii tehnice si certificari multe, plus multi ani de experienta pe bune. Majoritatea din IBM au plecat la Wipro - pe proiectul Microsoft iar acolo salariul maxim este de 2500 ron - cred ca asta spune multe. Succes maxim dar fiti sinceri si nu mai dezinformati lumea cu salarii astronomice. In fond si la urma urmei este un call-center si nimic mai mult.
IBMer Marti, 20 Octombrie 2015
@giackommo, nu ai toate informatiile corecte - poate asa sta situatia in GDC, dar IBM are si un Software Lab in Romania (centrul din Victoriei/Buzesti), unde nu se angajeaza deloc prin contractori ci direct IBM Romania - programatori, QA, consultanti, support tehnic.

Cel putin pe partea de support tehnic, din cate stiu, nu e deloc call-center, ci L2/L3 pe produse de BA, iar salariile sunt ... substantiale (nici vorba de <3000 RON, mai ales daca ai si ceva experienta pe support). Si cerintele tehnice sunt clar mai mari - OS, baze de date, web apps, networking.

Poate tu ar trebui sa nu mai dezinformezi lumea...
s1dux Luni, 30 Noiembrie 2015
Si in GDC / GPSG sunt salarii bune daca s-au negociat asa si chiar au avut nevoie de experienta voastra si se angajeaza si direct prin IBM (nu ca ar fi vreo diferenta notabila).
Din cate am observat, cele mai mult plangeri provin din faptul ca proiectele care au mai ramas in implementare sunt "mici" ca si complexitate si ce intra in responsabilitatea IBM.
Clientii au ajuns sa faca inhouse cam tot ceea ce pot fara sa apeleze la IBM(din cauza banilor). Numai cand este sa pice ceva, iau in considerare suportul oferit de IBM.
Pentru a evita eventualele neplaceri, intrebati la interviu cel putin care va fi scopul vostru acolo, ce proiecte sunt in desfasurare si cat % din interesul IBM se va focusa si pe cariera voastra.
S-ar putea sa aveti surprize dar stiti cel putin in ce va bagati.

Mult success.
Monyk Luni, 18 Ianuarie 2016
Pentru IBM Internship Program - Business Analytics sau Internship - Application Developer(Oracle Applications), stie cineva in ce consta procesul de recrutare? Multumesc!
Monyk Luni, 18 Ianuarie 2016
Advanced> Fluent sau Advanced<Fluent la limba engleza?
Singer Joi, 18 Februarie 2016
Cat ar fi salariul pentru postul de Linux Support Specialist la IBM printr-un contractor? Merci!
LaurAndy Joi, 18 Februarie 2016
Singer, e pe partea de suport tehnic sau implica altceva functia asta de Specialist?
Singer Joi, 18 Februarie 2016
@LaurAndy, Da, suport tehnic si alte task-uri tehnice pe servere, asa am inteles.
LaurAndy Joi, 18 Februarie 2016
Nu stiu cat de complex e postul asta din punct de vedere tehnic, dar daca e in mod normal ar trebui sa fii cam intre 3000 - 4500 lei. daca ai si experienta pe support cu atat mai bine.
BGD Joi, 2 Iunie 2016
Are cineva detalii despre Stefanini ca si contractor pt o pozitie de software developer in IBM?
roxyPoxy Vineri, 8 Iulie 2016
Ca si tester la IBM care ar fi salariu pentru o experienta <5ani? De asemenea, daca stii Engleza nu ar fi suficient? in joburile postate scriu ca vor Engleza Fluent si Germana Fluent. La brasov care e atmosfera?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?