Forum despre IBM Romania


xyz Joi, 10 Ianuarie 2013
Pentru postul de Marketing Reporting Analyst aveti vreo idee cum e? Ca si bani, atmosfera, volum de munca? Multumesc!
ray Vineri, 11 Ianuarie 2013
Salut,

Are cineva idee care este remuneratia pentru postul acesta ?
Bid Manager
https://jobs3.netmedia1.com/cp/faces/job_summary?job_id=S_D-0535086

Noroc,
ray
Andrey Vineri, 11 Ianuarie 2013
Buna, Stie cineva cam ce salariu se ofera pentru Application Developer J2EE? Cam care e procesul de angajare, cate interviuri, este testare?
Paul Luni, 14 Ianuarie 2013
Salut tuturor,

Se stie daca internship la IBM este platit? Am vazut ca e cam dus intors cu anumite companii in romania, multe nu platesc, altele platesc.
Llll.. Duminica, 20 Ianuarie 2013
da asa este internshipurile nu sunt platite la peste 80% din companiile din romania,..
ibm ofera internship platit cu 4 mil pe luna...full time ,,si asigurare de sanatate..
asa ca daca vrei sa te inrolezi nu ai decat daca nu ai alte surse de venituri sau parinti care sa te ajute in bucuresti ca aici este baza lor te mai gandesti la ce vrei sa faci ...pana atunci pa si mai vorbim,..
Adtza Luni, 21 Ianuarie 2013
Buna, cam la ce interval de timp dupa ce ti-ai depus cv-ul la ei poti fii sunat?
someone Joi, 28 Februarie 2013
Buna,
Eu am fost contactat prin intermediul email-ului si mi s-a comunicat ca se cauta un Application j2ee developer. Am participat la interviu, totul a decurs ok, interviul fiind abordat intr-o maniera relaxata si placuta. A ramas sa fiu sunat in termen de 4-5 zile pentru a afla un feed-back.
Am asteptat telefonul lor 10 zile, apoi am revenit eu cu un telefon si am cerut macar un feed-back intrucat m-am deplasat dintr-o alta localitate pana in Bucuresti, aproximativ 600 km si mi se pare normal ca atunci cand se promite ceva sa se respecte. Mi s-a confirmat ca totul a decurs ok, feed-back-ul este pozitiv atat de la HR cat si de la tehnic, insa ca in acest moment nu se stie ce proiect sa mi se propuna, cumva brusc se evaporasera oportunitatile. Am ramas cu un gust amar mai ales ca nu ma asteptam la atata neseriozitate din partea departamentului de hr care nu a revenit cu telefonul promis si care m-a pus pe drumuri degeaba.
ibmist Sambata, 2 Martie 2013
subscriu la parearea oferita de @someone. Asa au procedat si cu mine. Feedback pozitiv de la tehnic doar ca s-a evaporat proiectul pentru o perioada nedeterminata. Ideea e ca ajungi acolo doar daca ai noroc nu daca esti pregatit profesional pentru postul care il ofera. E frustrant dar in fine toate decizile lor proaste se traduc in stres si ineficienta ...la un moment dat.
ioan Joi, 7 Martie 2013
acuma depinde si unde nimeriti. pe ibm se angajeaza putini oameni direct. lucreaza cu multi contractori adecco, inaxio, aquasoft. daca va mergeti la interviu si nu vi se spune clar ca proiectul este semnat aveti cam 80% sanse sa dispara proiectul (cam in 90% pica proiectul, 10% se dau posturile pe pile). pregatiti-va nervii pentru ca o sa dati peste multi team-leaderi, manageri care nu sint tehnici si vor sa le faci totul ieri cu resurse pe minus. per total e o experienta buna, din care inveti multe (unii partea tehnica, altii partea de pupincurism).
oamenii buni pleaca mereu de acolo pentru ca nu sint bagati in seama.
someone Luni, 11 Martie 2013
@ioan
Ca sa lamurim, nu e vorba de "unde am nimerit". Nu ma entuziasmez cand sunt contactat de diverse firme precum cele enuntate de tine care promit proiect cu IBM. In ceea ce ma priveste am fost contactat prin email si sunat de senior recruter de la IBM, fara niciun intermediar. Legat de proiecte, daca sunt sau nu sunt semnate nu e treaba mea la interviu, eu acolo sunt chemat si in niciun caz nu ma gandesc ca cineva ma pune pe drumuri sa vin din alt oras si nu are o propunere concreta. Deci in ceea ce ma priveste imi asum toate riscurile, toata cheltuiala si apoi aflu ca desi m-am descurcat bine nu sunt proiecte. Dar pentru ca feed-back-ul de la interviul tehnic si de la hr este totusi pozitiv pastram legatura...
Acum as avea curiozitatea daca data viitoare cand au nevoie de cineva care sa aiba cunostintele mele ma suna si daca nu cumva ma mai pun sa mai trec o data prin interviul de 3 ore. Nu cunosc despre team-leaderi si cunostintele lor, stiu doar ca partea de hr este extrem de neserioasa si total lipsita de profesionalism.
ddsek Miercuri, 13 Martie 2013
Va salut,

Ma intereseaza in mod deosebit sa aflu urmatoarele lucruri:
1. atmosfera de lucru
2. politica pentru over-time
3. impresia generala asupra companiei.

Mentionez ca postul in discutie este unul de support tehnic.

Va multumesc
ioan Joi, 14 Martie 2013
@someone
chiar depinde unde nimeresti si ce noroc ai. eu am avut ghinionul sa fiu angajat cu inca 3 oameni si pentru ca nu au avut locuri pe ibm pe 2 dintre noi ne-au trecut pe contractor. nu te entuziasma daca daca te-a cautat un recruitert ibm, poti ajunge la o firma achizitionata recent de ibm (luxoft, clarity). procedurile sunt extrem de stufoase, ai de creeat 1000 de conturi, informatii lipsa sau care se gasesc pe la tot felul de straini care nu raspund la mailuri (l-am escalat pe un chinez aproape pana la dumnezeu si nu am primit raspuns de la el).
daca esti un om cu experienta multa si buna nu stiu daca ibm ar fi un mediu ok pt tine. poate doar pt numele "ibm".
Mihaela Luni, 18 Martie 2013
Feriti-va de IBM, sunt extraordinar de neseriosi (contract de munca&stuff), iar beneficiile pt angajat sunt zero.
@mihaela Marti, 19 Martie 2013
Poti sa detaliezi un pic Mihaela? Care a fost experienta ta cu IBM si consideri ca sunt neseriosi? Cred ca ideea site-ului e sa aflam pareri personale, dar in primul rand sa primim niste informatii.
Razvan Vineri, 22 Martie 2013
@ddesk
Am lucrat in cadrul unui proiect de support tehnic cativa ani si iti pot raspunde la intrebarile tale:
1. Atmosfera de lucru este cam urata. In primul rand se lucreaza 24x7, exista presiune mare din partea managementului, sunt foarte multe proceduri si sla-uri de respectat, dupa care te ma suna si te injura si clientii ca nu le merge nu stiu ce aplicatie de cateva ore si noi inca nu am rezolvat problema.
Probabil de asemenea atmosfera "te poti bucura" in orice proiect de support in oricare alta companie.
2. Over time nu se face, poti pleca la fix in fiecare zi, asta daca stii sa te organizezi bine. Pe la inceputul proiectului se mai facea over time si se platea dublu fiecare ora lucrata. Din motive financiare nu se mai sponsorizeaza orele suplimentare, dar nici nu te obliga nimeni sa stai peste program.
3. Conteaza mult in ce departament/ proiect lucrezi, ce manager ai, samd, insa impresia generala estea cea a unui orfan. Clientul multinational, care poate fi o banca mare, companie din insustria auto samd, apeleaza la IBM Germania (in proiectul dat), IBM Germania ca sa faca profit bunicel, apeleaza la IBM Romania, iar IBM Romania angajeaza doar prin contractori (in mare parte companii mici de apartament).
Deci treci prin atatea maini si practic nu stie nimeni de existenta ta, nu se investeste tine, nu se intereseaza nimeni de dezvoltarea ta si a carierii tale in companie.
xyz Marti, 26 Martie 2013
@someone & @ibmist
Subscriu. Cred ca este vreo tehnica specifica IBM, nu am mai auzit pana acum la alte companii. Mi se pare mai normal un DA sau NU hotarat. Cum sa iti spuna ca te accepta, negociezi salariul, astepti sa semnezi contractul dupa 1 sapt sa iti zica "nu mai este disponibila pozitia", cred ca este o scuza penibila. Doar nu dispar proiectele de pe o saptamana pe alta.
@xyz Marti, 26 Martie 2013
Cred ca ar trebui sa ne dai numele persoanei care te-a recrutat ca sa stim pe cine sa refuzam pe viitor pe motive intemeiate de neseriozitate. :)
Ovidiu Marti, 26 Martie 2013
Exista cineva care a lucrat in cadrul departamentului de business analytics & optimization si poate sa dea mai multe detalii referitoare la procesul de recrutare si responsabilitati?
ddsek Joi, 28 Martie 2013
Merci Razvan.

Mi-ai oferit informatiile de care am nevoie.
Am intrebat de overtime pentru ca mi-a fost spus de la bun inceput ca va fi nevoie sa lucrez peste program.

O zi buna.
Codyz Vineri, 5 Aprilie 2013
Salut, stie cineva cam ce salarii sunt pt QA Analyst in IBM ? Am luat testul si m-au chemat la al 2-lea interviu.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?