Forum despre IBM Romania


Mihai Marti, 10 Septembrie 2013
@babau
Fi mai explicit cand spui cei de la IBM. 70% din angajati nu sunt direct IBM ci contractori.

Cei angajati IBM direct este adevarat ca au salari bune si benefici, se pune accent pe dezvolatarea lor, au acces la proiecte interne interesante gen IT with out frontiers.

Cei prin contractori , Dumnezeu cu mila. Pe acelasi proiect si pe aceasi limba pot fi diferente de salariu de peste 100% in functie de ce contractor te-a adus.

Orele suplimentare nu sunt platite, sau sunt platite doar cu 125%, fiecare contractor face ce vrea.

Cea mai mare problema e ca odata ce te-ai angajat printr-un contractor nu poti sa treci la altul si partea si mai dezastraosa e ca daca ai fost propus la interviu de un contractor ceilalti nu mai au voie sa te recruteze pentru acelasi proiect sau proiecte din cadrul aceluias departament.
babau Marti, 10 Septembrie 2013
@Cristi

Depinde cat ai negociat la inceputul interviului. In general pentru pozitii junior, si anume 0 exp entry-level, iti da un 400-500 de euro pe acolo + bonuri de masa si ce alte beneficii ati negociat, mai ales ca IBM plateste ceva mai putin din cauza beneficiilor.

@Mihai

Nu cunosteam astfel de detalii despre acel procent, dar stiu ca prin contractori este urat, in special in Romania, si gasesti greu un contractor bun. Ai punctat foarte bine aceste aspecte ;)

Observ ca Gigel vrea sa se angajeze ca angajat IBM, nu prin contractor, deci o sa beneficieze de cele enumerate mai sus.
leavingibm Sambata, 14 Septembrie 2013
>Ei mai au din cate stiu, si asigurare medicala privata pentru toata familia, daca un membru
>lucreaza la ei, deci e foarte bine daca aveti familie :)
Exista doar o asigurare basic pentru angajat. Optional, poti face pentru intreaga familie, dar ti se retine costul asigurarii din salariu.
Se ofera abonamente la world class (fitness, piscina etc) 'cu reducere', la niste preturi foarte mari.
Sunt diverse cursuri. Firma plateste pentru certificari.
Nivelul de stress depinde de proiect, se poate intampla sa casti toata ziua dar si sa trebuiasca sa-ti iei laptopul cu tine in weekend ca sa lucrezi.
mav Miercuri, 18 Septembrie 2013
Are careva idee ce salariu se ofera pentru job-ul de Digital Marketing Specialist? Am experienta in domeniu (2 ani) si in prezent sunt angajat la o firma mare in domeniu, dar care plateste destul de prost.
andruta Miercuri, 2 Octombrie 2013
Salutare! Ce imi puteti spune de angajarile la IBM prin firma Temenos, va rog?

Multumesc
carmen Vineri, 4 Octombrie 2013
Eu am lucrat si la Aquasoft si la ADECCO si ulterior direct IBM. Legat de interviu, asa este: recrutarile incep inainte sa aiba un proiect concret. Dupa primul interviu, desi a fost OK si am primit feedback pozitiv, a picat proiectul. Si la fel si in cazul meu, nu m-a sunat nimeni sa-mi spuna, a trebuit sa sun eu. Cand au primit un proiect, am fost sunata (aveau CV-ul de la interviul anterior), dar a trebuit sa trec iarasi prin tot procesul de recrutare: interviu cu HR, interviu cu people manager-ul, interviu cu TL-ul si interviu cu PM-ul. Foarte frustrant. Legat de salarii: au salarii de inceput mai mari ca alte firme, dar salariul iti creste foarte greu. In cazul meu, dupa recomandari extrem de bune de la PM si TL, am primit 2%. Si dupa 2 ani de munca. Eu vorbesc aici de departamentul de QA.
andruta Vineri, 4 Octombrie 2013
Cam aiurea sa te recruteze inainte sa aiba un proiect concret....pai si noi, cei care deja avem un alt job si ar trebui sa ne dam demisia, cum facem? Ne dam demisia si apoi aflu ca stai asa, proiectul a disparut, dar....tinem legatura?? Sau cel putin au bunul simt sa iti spuna inainte sa demisionezi ca nu mai au proiect?
andruta Vineri, 4 Octombrie 2013
Am interviu cu ei saptamana viitoare (pana acum a fost doar telefonic cu firma de recrutare si tot telefonic testare lingvistica), asa ca voi reveni cu detalii, ca am intrebat si eu despre ce proiect este vorba si au fost cam secretosi, mi-au zis ca voi afla la interviul "live". Chiar sunt curioasa ce or sa imi spuna...
stef Vineri, 4 Octombrie 2013
Unii recrutori sunt ciudati, trebuie sa intelegi acest fapt. Cu cat e mai mare firma, cu atat probabilitatea de a avea angajati ciudati creste...
Alecsandri Vineri, 4 Octombrie 2013
@stef: subscriu
Mirel Duminica, 6 Octombrie 2013
Cam care este nivelul salarial pentru un post entry level de Java Application Development?

Multumesc!
Buffett Luni, 7 Octombrie 2013
Salut , intuitia imi spune ca in ceea ce ei numesc strategie de marketing prin interviuri , proiectele pentru care se deruleaza interviuri anticipat sunt imaginare , nici macar nu au fost in plan , doar la level de zvon eventual lansat intentionat :)))). Asa ca plimbare placuta la teste pentru joburi imaginare :D
Ghost Marti, 8 Octombrie 2013
@Mirel

Scrie mai sus pe aceasta pagina.
gheorghe Miercuri, 9 Octombrie 2013
Chiar imi pare rau ca nu am semnat cu ei ,,chiar imi pare rau..
IS mine ,mine ,mine, mine.
prus Miercuri, 9 Octombrie 2013
STG System Networking Junior Software Test Specialist / STG System Networking Junior Software Developer poate cineva oferi detalii, vad ca sunt entry level.
Multumesc
mav Miercuri, 9 Octombrie 2013
Salut! Eu deja am fost la doua interviuri, care au descurs destul de bine si timp de 2 saptamanii am tot asteptat un feedback. Ulterior am trimis un mail catre HR sa aflu mai multe despre aceasta latenta in raspuns. Intr-un final raspunsul la acest mail a fost unul pozitiv, urmand sa ma contacteze telefonic spre sf. saptamanii.. asta a fost acum vreo 7 zile (lucratoare), inca nu am primit niciun raspuns final. A mai trecut careva prin acest sistem de angajare? Multumesc anticipat pentru raspuns.
dudu Vineri, 11 Octombrie 2013
@mav

Mai da un mail sau un telefon si mai intreaba care e treaba. Nu uita ca ei au mai multi oameni, cand ii evalueaza, si nu esti singurul. De aceea dureaza asa.
Simona B. Luni, 14 Octombrie 2013
Stie cineva daca postul de External Relations and Enablement Specialist European level in cadru IBM este sub forma de training platit?
marian Vineri, 18 Octombrie 2013
Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, mav. Astept de 2 saptamani si inca nimic nou.
Tu ai mai primit vreun semn?
dudu Vineri, 18 Octombrie 2013
@marian

O sa astepti tu mult si bine. Un prieten a asteptat 3 saptamani, si nimic, pana cand nu a dat un telefon, nu a rezolvat nimic. Evident raspunsul era "NU", dar a trebuit sa suni ca sa afli !!!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?