Forum despre ING Romania


C Joi, 28 August 2014
Buna tuturor,

Referitor la ce se intampla in ING Bank N. V. Amsterdam, o sa va transmit eu cateva informatii.
Am fost angajata lor timp de 3 ani si o saptamana pe postul de Consultant Financiar (de retinut, nu am fost angajata direct de ING, am lucrat intr-o franciza, toate office-urile au acest sistem de functionare).
Salariul initial era de 1378 ron brut, respectiv 1000 ron net unde se adauga si comisionul din vanzari; mentionez ca nu aveam o vasta experienta in domeniul bancar.
La finalul perioadei ajunsesem la un salariu de 1800 ron net + comisioane din vanzari, comisioane pe care nu le mai primeam pentru ca se impusese target pe echipa, in concluzie, degeaba imi faceam eu targetul 200% daca aveam colegi noi care, din motive independente de ei, nu-si puteau atinge obiectivele.
Foarte important, Office-urile ING sunt o rampa de pornire si esti foarte bine vazut la interviurile ulterioare pentru ca in activitatea ta o sa prestezi servicii atat pentru persoane fizice, cat si persoane juridice, ceea ce reprezinta un mare plus in dezvoltarea ta.
Partea mai putin buna a activitatii in office este faptul ca nu exista oportunitati reale de promovare, mai sus de francizor nu poti urca. :)
Anonim Duminica, 31 August 2014
Buna ziua,

As dori sa va povestesc scurta mea istorie in ING astfel incat fiecare sa poata analiza cu atentie orice oferta primita.

Mi-am inceput aventura intr-un Office ING din Bucuresti sustinand doua interviuri.La finalul celui de al doilea interviu am fost intrebat cat doresc ca si bani.Am spus ca imi doresc o oferta decenta cu un salariu macar echivalent cu cel pe care il aveam in acel moment si pe care de astfel l-am si mentionat (1700 Lei), dar in loc stupoare am primit o oferta mizerabila de 1200 Lei + bonuri + abonament clinica medicala pe care am refuzat-o imediat.Am cerut 1600 Lei + bonuri + abonament la clinica medicala, cerere care mi-a fost acceptata.

Inainte sa termin cu contractul de la vechea firma a plecat o colega din acelasi departament tot la Office-ul la care aveam si eu sa lucrez.Eu am pastrat legatura cu ea si tot imi spunea ca e foarte greu si ca atmosfera este foarte neplacuta in Office.

Totusi pentru ca nu obisnuiesc sa ma i-au dupa vorbe si imi doream sa lucrez intr-o banca, am decis sa resping contra oferta pe care am primit-o de la locul de munca la care eram si am plecat la ING sau cel putin asa credeam eu pentru ca de fapt semnezi un contract cu un SRL obscur de care nu ai auzit vreodata si care apartine Office Managerului

Programul meu incepea la ora 9 si se termina la ora 17, eu ocupandu-ma de persoane juridice.Trebuia sa contactez companii de pe diverse siteuri (gen lista firme) si sa le propun intalniri in care sa discutam despre deschiderea unui cont la ING sau accesarea unui credit pentru companie.Daca acceptau trebuia sa ma deplasez la respectiva firma pentru a purta discutii (ma deplasam pe jos sau cu transportul in comun platind calatoriile si/sau abonamentele din propriul meu salariu)

Conditiile in respectivul office erau grele : 7 oameni (inclusiv managerul) pe 4 calculatoare + 1 laptop, bucatarie extraordinar de mica (nu aveai loc sa mananci, mancai numai in picioare) sau la diverse fast-food-uri din apropiere.

Nu am beneficiat de un training pentru aplicatia in care lucreaza, nu am beneficiat de un training organizat pentru produsele pe care ei le ofera.Totul a trebuit sa invat singur dupa niste fise de produs pe care le dau si clientiilor, iar in fiecare zi eram ascultat din ele.

Atmosfera in office era foarte proasta datorita Office Managerului care tot timpul era nemultumit de toti angajatii (asta desi i se faceau vanzari colosale), tot timpul erai interogat cu privire la activitatea ta (asta desi fisiere cu activitatea erau disponibile pe reteaua dintre calculatoare), macar o data pe saptamana amenintari ca vei fi dat afara, mi s-a spus chiar faptul ca s-au primit reclamatii pe numele meu pentru ca MARE ATENTIE am folosit prea mult prosop de bucatarie pentru a ma sterge pe maini de apa.
Colega care venise inaintea mea a plecat dupa aproximativ doua luni pentru ca nu a mai suportat tipetele, amenintarile si faptul ca in fiecare zi plangea.A fost adusa o alta fata in locul ei care a stat foarte putin si dupa ce a fost facuta la fel sa planga de cateva ori si-a dat demisia si ea

Am rezistat acolo aproape 4 luni, am trecut de perioada de proba, am reusit sa deschid conturi de firma in acel office, dar stresul era foarte mare, nu mai puteam dormi noaptea, mereu ma gandeam ca iar va fi nemultumit de ceva asa ca am hotarat sa ne despartim.
Am primit o propunere din partea fostului meu loc de munca pentru o alta pozitie cu un salariu superior celui pe care il aveam in ING asa ca am decis sa-mi dau demisia.
Ulterior am aflat ca fusesera inca 11 oameni pe postul meu, iar eu eram cel care rezistase cel mai mult

Atunci a inceput circul, mi-am dat demisia cu preaviz, pentru a ii permite Office Managerului sa isi gaseasca inlocuitor, mi-a cerut s apredau firmele la care lucrasem catre o colega, le-am predat si apoi nu mi-a mai fost permis accesul la calculator, mi s-a cerut acces pe mailul personal in care sa vada ca nu mi-am trimis nimic din fisierele pe care lucrasem, am primit amenintari ca daca nu imi dau demisia cu acordul partilor nu voi mai vedea salariul.Am fost pacalit cu o parte din bonus care era platit numai din mana (pentru a evita taxele desigur) astfel incat nu as mai lucra intr-un office ING in viata mea.Prea multa bataie de joc si nesimtire, cu amenintari de tip mafiot si fara respectarea Codulului Muncii si a Legislatiei Romane in vigoare.

Asta se intampla intr-un Office din Bucuresti, Romania anului 2014
Gaby Miercuri, 10 Septembrie 2014
Anonim are mare dreptate !!! Ma regasesc complet in cele descrise mai sus.
rzv Duminica, 14 Septembrie 2014
Buna seara,

Pentru un post de IT Helpdesk Level1 stiti cam cat este salariul ?
Multumesc
Agramatul din Romania Miercuri, 17 Septembrie 2014
Salutare tuturor,

Am avut si eu o experienta cu cei de la Ing .Sa va scriu continutul acestei povesti .Fiindca,doream sa schimb locul de munca ,m-am dus la interviu la un office pe Dorobanti.Am cerut un salariu de 1500 ron net ,iar unit managerul mi-a zis ca e ok.Am stat o saptamana in acel office ,dand platforma on-line si invatant testele on-line pentru testul Ima."Seful" mi-a spus ca voi mai da si un test cu cei de la sediul Ing ,in care voi avea de indeplinit 2 task-uri:
-trebuie sa fac un program timp de o luna de zile cu activitatile zilnice pe care le voi desfasura.
-un rol play in care eu sunt reprezentant Ing si trebuie sa ma prezint la o firma ,pentru a putea vinde acelei persoane ,serviciile Ing.
Doamna de la sediu ,mi-a comunicat ca,nu dispun de o motivatie intrinseca si aceasta trebuie sa o construiesc.
Am ramas masca ,cum....?motivatie intrinseca ,Fereasca Dumnezeu astia sunt dusi rau de tot cu capul ,mi-am spus in mintea mea.
INTRINSÉC, -A, intrinseci, -ce, adj. Care constituie partea launtrica, proprie si esentiala a unui lucru; care exista prin sine insusi (independent de relatiile sale cu alt lucru). ”“ Din fr. intrinsèque, lat. intrinsecus.
La acest job conteaza motivatiile extrinseci:colegiide lucru,mediul in care lucrezi ,banii si alte beneficii.
Am plecat de acolo,dezamagit si am concis la urma ca trebuia s aplatesc eu examenul celor de la Ima si trebuie sa fac un sistem gen mlm.Sa fac asigurari ,prietenilor ,cunoscutilor,de fapt munceam eu pentru banii mei ,nu mi-i dadeau ei.

Nu recomand doritoilor ,doar daca stiu care le sunt motivatiile intrinseci.:P
o prostie Vineri, 28 Noiembrie 2014
Am aplicat la un targ de joburi pt studentii la un post part time la ing asigurarii,mai precis un post de operator date(din ce mi s-a spus acolo,trebuia sa bag pensiile si ...
cris Joi, 1 Ianuarie 2015
Pentru cei care doresc sa stie despre jobul de operator call center ING. Daca doriti un job part-time lucrurile stau ok (salariu 700 de lei plus bonuri de masa in valoare de ...
RazvanPIacob Sambata, 2 Mai 2015
Am sa va scriu aceasta experienta neplacuta aici in speranta ca o sa dati mai departe de veste sa afle cat mai multa lume despre " seriozitatea " ING BANK.Sa incepem cu ...
anonim111 Vineri, 30 Octombrie 2015
Are cineva idee cum sunt lucrurile acum pe postul de consultant asigurari? Din cate stiu partea de asigurari a fost transformata in NN Asigurari.
Axell Miercuri, 10 Februarie 2016
Salutare tuturor! Citind comentariile de mai sus, am considerat ca sunt dator sa va prezint opinia mea referitoare la ce inseamna sa lucrezi in ING, in speranta ca cele relatate ...
sachecheu Miercuri, 2 Martie 2016
Salutare tuturor. Am citit comentariile anterioare si am observat ca sunt persoane interesate sa afle cum decurg interviurile tehnice in ING. O sa va dau exemplu concret ...
sachecheu Joi, 3 Martie 2016
Revin cu o completare in ceea ce priveste salariul. In ceea ce priveste partea salariala , puteti cere lejer 1000 de euro net pe o pozitie de QA :-) foarte mari sanse sa pluseze ...
Cetateanul Vineri, 9 Septembrie 2016
Salut ! A fost cineva la o editie anterioara de internship / traineeship {Dev}School si care ar putea sa dea cateva detalii despre acest traineeship ? Inteleg ca programul este de ...
Mihaela21M Luni, 26 Iunie 2017
Bună! A auzit cineva ceva despre noile posturi de ING Point officer? Cum e salariul, programul ?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?