Forum despre Intel Romania


Cluj Luni, 2 Iunie 2014
Sa inteleg ca persoanele din Cluj angajate la Kno (cumparata de Intel) nu o sa fie angajati direct intel si o sa intre mai mult la contractori cu contracte pe perioade determinate.Stie cineva mai multe detalii? Trist ca o firma mare si cunoscuta ca Intel recurge la tertipuri de contractare si subcontractare. Imi pare foarte rau pentru cei care au mers pe QA acolo :)
More Vineri, 20 Iunie 2014
Nu , cei de la Kno au fost preluati si acum sunt angajati directi Intel. Cel putin pe QA nepotismul e gros rau de tot . Stiu cel putin o persoana care nu avea nici pregatirea nici experienta necesara dar a ajuns acolo. Fie persoane cu facultatea neterminata sau cu facultati in afara domeniului IT ... dupa cum ziceam... PCR (pile , cunostiinte , relatii)
Dorin Miercuri, 9 Iulie 2014
@MF: Salariu QA GB (CW) Experienced (6-8 ani): intre 3.5 si 4k net. Poate mai mult daca arde si stii beton tot ce te intreaba la interviuri.
Salariu senior (peste 9 ani exp) sub 6k. RON.

Nu cunosc salariile la BB, si daca cineva le pune aici, a incurcat-o.

Team Leazi nu se angajeaza AFAIK (in Buc. cel putin) pentru ca-s destui.

Frecushul pentru banii aia nu se merita IMHO.
Dkh Joi, 24 Iulie 2014
Salut,

Am fost contactat de RINF pt o pozitie in Intel de Performance Analysis Software Engineer. Se merita sa iau in calcul propunerea? Din ce am citit pe aici nu prea e ok discriminarea intre angajat Intel si subcontractor. Stiti cam care e salariul la Intel pt aceasta pozitie?
CI Vineri, 15 August 2014

Intel e un loc minunat sa lucrezi, fie ca GB fie ca BB. Ca dovada numarul total de angajati e in crestere, iar acum e mai mare ca niciodata. Majoritate angajatiilor sunt intre 20-30 de ani si oricand si-ar putea gasi in alta parte de lucru daca ar fi nemultumiti dar plecarile sunt destul de rare. Dinamica echipelor se schimba mereu, proiecte noi le inlocuiesc pe cele vechi, mutarile dintr-un departamant in altul sunt si ele obisnuite.

pt More :
Angajire la Intel s-au facut mereu pe baza evaluarii a mai multor persoane: alti BB, lideri, manageri si staff-ul de la HR. Poti fi BB si fara sa ai facultatea terminata dar vei fi platit in consecinta, ca tehnician, nu inginer, atata timp cat demonstrezi tuturor celor mentionati mai sus ca esti mai competent in taskul care iti este/ va fi asignat fata de ceilalati candidati.

pt Dkh:
Salariul la rinf ti-l negociezi, deci poate fi mai mare sau mai mic decat echivalentul de la intel. La intel, se aplica aceleasi patternuri ca pentru restul 100.000 de angajati, se face o evaluare si ti se propune o oferta salariala pe care o accepti sau nu. Angajatii sunt repartizati pe grade asa ca exista discrepante destul de mari intre ingineri care lucreaza pe acelasi post dar au responsabilitati si experinta diferita(logic).
Sfatul meu este sa aplici la oferte indiferent daca vine din partea rinf sau intel. In momentul in care se deschid posturi de BB, cei mai buni dintre GB, in urma unui proces de interviu, sunt alesi. Iar daca esti GB ai sanse mai mari decat cei veniti din afara, pentru ca deja esti familiar cu tehnologiile, cu procesul de lucru, ai persoane care te pot recomanda...
Eu recomand oricarui sa aplice pentru ca Intel este pana la urma o rampa de lansare in cariera.

Dorin Luni, 25 August 2014
@CI: Faptul ca ti-a crescut numarul de angajati in site dar site-ul a ramas la fel de "incapator" nu-i dovada de bine. Mai ales cand in birouri de 6 persoane stau acum ...
Nae Duminica, 21 Septembrie 2014
@Dorin: Nu stii ce vorbesti. Cei 16% nu si-i deduce Intel, ci ti-i da tie.Nu va mai plangeti atata fratilor, o firma cu cultura americana e cel mai bun loc pentru cineva sub 30 de ...
TheK Miercuri, 25 Mai 2016
Am inteles eu bine, se inchide centrul Intel din Bucuresti?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?