Forum despre Kaufland Romania


Gazka Vineri, 18 Martie 2016
Evitati Depozitul Kaufland Turda.Management defectuos(in special la nivelul conducerii executive),lipsa de respect fata de angajati,lipsa de viziune si amatorism.Aspectele de genul companie germana serioasa,proceduri clare,competenta sunt un total "bullshit". Se gasesc alte practici,respectiv nepotism,decizii luate "pe genunchi",functionarea cu minim-minim de oameni deci suprasolicitarea angajatilor si evitarea platii cuantumurilor salariale pentru overtime catre angajati.
Kyya Duminica, 24 Aprilie 2016

M-am alaturat companiei Kaufland in octombrie 2014, in cadrul departamentului Procurari Interne pe pozitia de Asistent Analist Debutant.
Veneam din alta companie, dupa 6 ani, de pe o pozitie destul de sigura, comoda si, numai pentru ca la vremea respectiva am dat curs nemultumirilor care incepusera sa incolteasca, am luat decizia pripita de a veni aici. Spun ca a fost o decizie pripita sau chiar gresita as indrazni, deoarece pot acum sa vorbesc la trecut despre viitorul pe care eu atunci il vedeam optimist si cu mult potential.
Asadar, am ajuns aici, chemata in prima zi de lucru, de la ora 8:00 (desi la interviul final de decizie, D-na Directoare mi-a comunicat ca ora de sosire este flexibila, in intervalul 7:30-9:00) - ce puteam sa mai spun daca abia imi terminasem preavizul dincolo?! Desi, pentru mine, ora de sosire a fost unul dintre criteriile de selectie ale jobului cu o pondere semnificativa.
Nu aveam incotro, am trecut peste asa cum am trecut peste si in urma cu 1 saptamana cand mi-am semnat contractul individual de munca, unde am gasit specificat ca tichetele de masa se primesc numai dupa perioada de proba (3 luni), desi in etapele interviurilor nu am primit aceasta informatie, ci doar mi-a fost "fluturat" ca se dau si acestea ca sa simt ca oferta lor este atractiva si motivanta, aceste detalii fiind mai putin important de mentionat. Inainte sa plec de la aceasta companie am primit o informatie oficiala pe mail cum ca s-a renuntat la aceasta regula si tichetele se primesc din prima luna de la angajare.
Am aflat ulterior ca in Kaufland - Dep. Procurari nu s-a intrat niciodata de la ora 9:00, ci maxim de la 8:30, si acea "flexibilitate" insemna de fapt ca o parte dintre colegi vin ori de la 7:30, ori de la 8:00 ori de la 8:30, dar la aceeasi ora dintre cele trei mentionate, in fiecare zi, pt o perioada de minim 6 luni, apoi se recalibreaza orarul daca se solicita. Numai D-na Directoare intra la ora 9:00 sau chiar dupa, depinde, erau si zile (mai rar) cand poate venea si de la 8:30.
Am ales sa ma remotivez si sa ignor aceste semne care imi umbreau avantul curajos in care am crezut si de care am continuat sa ma agat.
In interior, am gasit si oameni frumosi dar si serpi veninosi, asa cum sunt peste tot. Ce m-a socat inca de la inceput, a fost limbajul de santier care se folosea de catre baietii cu titlu de manageri, chiar si de catre D-na Directoare. Cand spun ca se folosea limbaj din suburbii, nu ma refer la modul de adresare catre subordondati (nu mi-a vorbit niciodata nimeni urat in fata), ci intre ei, in cadrul unor descrieri de situatii, oameni si fapte.
Asa cum am precizat mai sus, eram un asistent, un asistent care facea de toate, de la a asista, la a tine locul a 3 colegi cand acestia sunt in concediu, colegi care unii erau buyeri, altii erau asistenti comerciali sau chiar managerul meu, si care gestionau contracte pe domenii diferite. Apropo, in dep. Procurari, ca sa ajungi Buyer, daca nu esti deja, esti mai intai Asistent Analist, apoi Asistent Comercial, apoi Junior Buyer, apoi Buyer. Aceasta tranzitie poate sa dureze 2 ani daca te cunosti cu D-na Directoare, in 2-3 ani, daca reusesti sa inghiti tot ce se intampla acolo si sa ramai cu zambetul pe buze in continuare si sa minti ca esti multumit, in 5-10 ani sau poate niciodata daca esti tu insuti si o arati. Mai exista o pozitie mai jos de Asistent Analist, Functionar Economic, deci tranzitia nu e mare :P.
Daca tot am facut aceasta precizare, ar merita sa mentionez si faptul ca in Dep., din 23 de persoane, 10 ocupa functii de conducere, practic un manager are in subordine de la 1 la 3 persoane, nu are portofoliu de gestionat,si cu foarte putine exceptii, doar onoreaza departamentul cu prezenta fizica si sta pe what's up, pe telefon.
Asa cum ziceam, faceam de toate. Intr-un an si trei luni, din 300 de zile lucratoare (in medie), am tinut locul colegilor cand intrau in concediu, aproximativ 94 zile. Practic, cam asta era rolul meu principal, sa fiu un fel de back-up cand cineva intra in concediu, si nu m-ar fi deranjat daca cineva se si preocupa sa imi explice si sa imi predea situatia inainte de acest eveniment. Dar aproape niciodata nu se intampla asta, de cele mai multe ori bajbaiai printre domeniile unuia sa rezolvi urgentele care apareau sau se spargeau tocmai atunci. Am avut mereu senzatia, poate ma insel dati-mi voie, ca unii dintre colegi si-ar crea o pozitie amentintata sau instabila in departament daca mi-ar divulga mai multe informatii ca sa pot sa imi desfasor confortabil task-ul, in absenta lor. Sa spunem mai popular, unii isi doreau sa se simta ca sunt de neinlocuit pe domeniu, dar totusi cineva trebuia sa ii inlocuiasca temporar.
Daca as fi fost la prima experienta in campul muncii, poate as fi crezut ca e un job normal. E normal sa faci cele mai murdare task-uri daca esti asistent, dar mai nou, eram responsabila si cu organizarea licitatiilor de la A la Z, responsabilitatea principala a buyerilor.
Ulterior, am inteles ce am fost, ce devenisem si ce nu mai speram sa fiu.
Nu a existat nimic acolo, vreo tema anume care sa ma preocupe sa demonstrez ce pot ca sa cresc sau ceva catusi de putin semnificativ sa ma ambitioneze sau sa imi exerseze capabilitatile.
Dupa prima luna stiam deja ca trebuie sa plec si ajungeam la concluzia ca primele semne anti Kaufland nu au fost in zadar, regretam deja decizia de a ma fi alaturat acestui departament, dadusem vrabia din mana pentru cioara de pe gard.
Kaufland e un angajator ok, e pacat ca se asociaza cu departamentul descris, sunt multe cerinte si sunt si beneficii, numai ca eu am avut ghinionul sa ajung in acest Departament pe care nu il recomand decat oamenilor disperati si fara alternative.
In perioada in care am plecat eu, au mai plecat inca 3 colegi, nu toti odata, dar cred ca asta spune multe despre departament.
Prin urmare, postul de Asistent Analist sau Analist Procurari, va mai aparea in lista de recrutari a departamentului si este o pozitie ok daca iti doresti sa te opresti din dezvoltarea profesionala, daca iti doresti sa ai manageri superficiali (apropo, singurul manager care decide in acel departament este D-na Directoare), daca doresti inflexibilitate.

Claudia Fatu

yonic Marti, 29 Noiembrie 2016
Poate sa-mi spuna si mie care e atmosfera in Departamentul IT? Pozitia Specialist IT
Chthon Marti, 7 Februarie 2017
A trecut cineva prin programul de trainee vânzări? Pe ce post ești încadrat după finalizarea stagiului de școlarizare?
Iullia Duminica, 28 Mai 2017
Buna, si eu am lucrat la kaufland aproape 3 ani dar de curand mi-am dat demisia deoarece nu am mai suportat umilinta. Numai in aceasta luna am plecat 10 angajati. Am avut un sef care a facut numeroase comentarii aiurea de genul avem salariu mare si nu-l meritam, mie mi-a reprosat ca am o relatie cu un coleg desi nu afecta cu nimic acest lucru munca asta in conditiile in care seful meu are si el o relatie cu o sefa de raion (pe care el a avansat-o pentru ca sunt impreuna). In perioada aceasta in care am lucrat am fost si insarcinata si seful m-a trimis in concediu medical pentru ca m-am descurcat mai greu si in opinia lui am fost inutila si doar i-am incurcat. In concediu medical am stat 5 luni si m-am intors la lucru pt ca am pierdut sarcina. M-a mutat pe alt raion cand m-am intors. Pe raionul actual am avut un sef de raion cu care ne-am inteles bine dar seful care e director adjunct, am uitat sa precizez l-a obligat sa renunte la post si l-a mutat pe alt raion in conditiile in care raionul mergea bine. Oricat ne-am fi straduit sa facem sa fie bine, el nu era niciodata multumit si pt orice greseala cat de mica ne scotea ochii zi de zi..Sa nu uit sa precizez ca printre colegii ce au plecat se numara si o colega care a avut probleme cu coloana si care s-a cerut pe alt raion dar seful nu a lasat-o sa plece chiar si daca de 2 ori a luat-o ambulanta de la kaufland pt ca s-a blocat de spate. Si pe o colega insarcinata a vrut s-o puna la un program de 9 ore si sa nu o lase in concediu medical..Din cauza acestui om foarte multi angajati au plecat si inca mai vor sa plece. Am uitat sa precizez ca eu cu inca un coleg si seful de raion de care va ziceam am plecat toti trei de pe acelasi raion si cand a aflat seful ca vrem sa plecam ne-a propus sa ramanem la u program de 4 ore, asta in conditiile in care se presupunea ca noi suntem angajati naspa, dupa spusele lui. Am refuzat iar a doua zi dupa faza asta a zis ca de fapt le facem o favoare ca plecam.
Toate acestea se intampla in magazinul din Gherla 2570.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?