Forum despre Le Manoir SRL


ADMIN - undelucram.ro Vineri, 7 Martie 2014

Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Le Manoir SRL, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Le Manoir.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !

irelevant Sambata, 8 Martie 2014
Am decis sa scriu acest text datorita faptului ca fluctuatia de personal in aceasta firma este destul de mare, desi numarul de angajati este relativ mic, aproximativ 30. Ceea ce inseamna ca poate multi ar fi interesati sa stie ce si cum se intampla inainte de a aplica.
Le Manoir inseamna magazinele Comtesse du Barry, o afacere destul de buna si admirabila care si-a facut loc cu destul de mult succes pe nisa comercializarii vinurilor si gastronomiei frantuzesti high class. Imagine buna, renume bun, servicii de calitate, preturi mari, target bine construit pe Horeca si Traders de renume. Pana aici toate bune, insa in spatele culiselor lucrurile sunt diferite.
M-am angajat aici din lipsa de alternative la momentul respectiv cu experienta de retail corporate in spate pe care pana atunci am urat-o. Pe parcursul anului petrecut la Le Manoir am ajuns sa o regret din ce in ce mai mult.
Inca de la inceput am pasit cu stangul. Salariu mic despre care mi s-a spus ca e in totalitate pe contract. Nu a fost. O parte din bani pe card, o parte in plic, fara fluturas, fara nici o dovada.
Nu ai parte de nici un fel de training, prinzi informatiile din zbor si esti aspru criticat in cazul in care gresesti. Management? 0 Leadership? Ce e aia?Atmosfera tensionata, frustrata, nu faci nimic fara sa ai aprobare, astepti frustrat si presat de timp sa iti poti continua treaba, atitudine reticenta fata de noii veniti, in primele 3-4 luni mi s-au rasturnat rand pe rand toate convingerile pe care le aveam referitor la cum trebuie sa se desfasoare lucrurile la locul de munca.
Perioadele de varf sunt sezoanele, evident Craciun si Paste cand lucrurile si oamenii o iau razna la propriu si la figurat. Intr-adevar, esti anuntat la interviu ca in sezon se sta peste program, dar de-aici pana la ajunge sa lucrezi in depozit sambata, duminica si noaptea pana la 2-3 dimineata e cale lunga. Nu esti intrebat daca esti de acord. Ti se comunica verbal - azi faci pachete in depozit. Sau inventar. Care se face manual.Adica numeri efectiv bax cu bax, sticla cu sticla si scrii pe foaie cate sunt. O zi intreaga (sau doua) la temperatura de aproximtiv 7-10 grade. Te intrebi poate de ce faci tu asta, nu exista angajati in depozit? Sigur, insa nu suficienti. La fel cum din cand in cand esti trimis sa speli pahare si farfurii, sa dai cu mopul, sa calci fete de masa (Le Manoir mai are si un bar si un restaurant deschis recent, in noiembrie anul trecut). Cum oamenii vin si pleaca, raman goluri de personal si atunci e nevoie ca cineva sa faca lucrurile pe care le-ar fi facut oamenii respectivi. Desi postul tau nu presupune asa ceva, nu ti-ai fi imaginat ca pozitia de asistent comercial poate presupune sa speli vase si sa dai cu mopul.
Comunicarea este dezastruoasa, informatiile le primesti fragmentat sau in ultimul moment, nu ai foarte des posibilitatea sa ai o imagine de ansamblu, sa stii ce si de ce faci, doar executi. De la sine inteles ca sansele sa gresesti sunt mari si reprosurile pe masura. A fost un soc sa primesc observatii (si sa nu credeti ca intr-un mod diplomat) cand am intarziat fix 5 minute sau am plecat la ora fixa. O buna perioada de timp nu am avut telefon de serviciu si am primit observatii inclusiv pentru faptul ca nu am raspuns pe telefonul personal in chestiuni legate de serviciu. In situatii de criza a fost nevoie sa il si folosesc. La fel, telefon personal in interes de serviciu.
Daca e sezon sau e mult de lucru, zilele libere de la stat nu se iau, se recupereaza ulterior. Nu poti sa iti iei concediu oricand vrei si oricate zile vrei - cel putin nu pe parcursul primului an. Zilele de concediu se dau numai in functie de cat ai lucrat anterior.
Asa zisul bonus de dupa terminarea sezonului nu reprezinta decat plata legala a muncii depuse suplimentar pentru care insa nu ai avut sansa sa iti dai acordul. La un calcul rudimentar am descoperit ca cel putin in cazul meu suma nici macar nu a acoperit toate acele ore suplimentare.
In restaurant nu stiu exact ce se intampla, stiu doar ca din noiembrie pana acum au plecat sau au fost date afara zeci de persoane, in conditiile in care au nevoie de un bucatar, o persoana care spala vasele si aproximativ 3-4 chelneri. In cea mai mare parte anunturile lor de angajare sunt pentru restaurant, deci ganditi-va de doua ori inainte de a aplica.
Intr-un final am reusit sa imi gasesc un nou loc de munca. In mod evident, ar fi fost nevoie de mine mai devreme decat dupa o luna - adica perioada legala de preaviz. Am explicat ca salariul meu e cu MULT mai mare acolo, ca e foarte important pentru mine sa fiu acolo incepand de la data X pentru ca respectivii se muta intr-un sediu nou, o parte din echipa e noua, incep proiecte noi in care voi fi implicata etc. Initial mi s-a spus ca e in regula sa plec mai devreme decat preavizul, a doua zi nu s-a mai putut. Timp de o saptamana, zi de zi, am fost amanata in obtinerea unui raspuns.
Ok, poate unele pot parea mofturi in conditiile in care mii se persoane nu au un loc de munca si ar face orice sa aiba unul si sa primeasca lunar niste bani, oricati ar fi ei si inteleg asta perfect. Dar daca ai experienta si stii ca poti face mai mult decat atat, don`t go there. Nu vei invata nimic nou (decat daca vrei tu sa iti dezvolti cultura generala despre vinuri, branzeturi si alte produse de gastronomie de lux) si va fi un timp pierdut din punct de vedere al dezvoltarii profesionale. Am fost la 5 interviuri pana cand am fost acceptata la noul loc de munca. In nici una din cele 5 etape nu am fost intrebata cu ce ma ocup la Le Manoir.
Bla ba bla Joi, 20 Martie 2014

Doamne ajuta ca am scapat de ei si ne-am despartit cum am vrut eu, ai dadeam la televizor cu prostiile pe care le fac.
Salariu incepe de la 1800 lei pana acum 2 luni ofereau bani 1400 card si restul plic acum livreaza pe 15 respectiv 30 cate 900 lei si daca ai salariu mai mare de 1800 iti mai da in plic diferenta, de sarbatori ( craciun si paste ) muncesti aproape cu 60% mai multe ore Ex.: Cu 3 saptamani innainte de Craciun incepi programul cu 1 ora mai devreme iar cu 2 saptamani innainte de craciun termini programul cu 3-10 ore peste programul normal UNEORI FARA NICI UN LIBER ADICA NON STOP. De Paste este mai lejer. Deci 4-8 ore peste program nu se pot cuantifica in bani pentru ca oboseala nu este liniara si cu toate astea ti se mai da intre 5 si 35 de milioane vechi plus un cadou constand in produse din magazine in functie de Functia pe care o ocupi sau cat de bine lingi pe unde calca unu si altul.
Ca mediu de lucruu: cu cat esti mai mai muncitor cu atat esti mai CONTROLABIL.. Training nu se mai face ca s-au luat Teapa cu un coleg l-au dus in Franta la trainig si la 3 zile a plecat in alta parte :)). Multi de pe magazine analfabeti cu grave probleme de exprimare in limba materna.
Nu exista interviu te intreaba cineva unde ai mai lucrat si ce ai facut, acel cineva da din cap ca si cand a inteles si daca ai convine de tine te roaga sa ramai prin magazin sa vezi cum este sau te cheama a doua zii sa te acomodezi.Ti se explica in mare cu ce se mananca si daca ai noroc sa te adaptezi in prima zi maxim a doua esti ca si angajat ( orice faci bun sau rau trebuie sa faci repede )
PS.: Au plecat destul de multi asa ca au nevoie de oameni urgent va prezentati cu Cv la magazinul din Episcopiei.
Una peste alta daca nu ai prea mari pretentii de la viata merge sa te angajezi la aicisea ca este bine si la vara cald.

richter Vineri, 5 Iunie 2015
Aveti informatii despre postul de asistent comercial? salariu, program?
maktub Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Subscriu complet celor de mai sus. Pacat ca nu am citit inainte sa ma angajez la aceasta firma. La fel ca prima persoana care a scris aici m-am angajat in lipsa de alternativa si mai mult ca sa invat ceva nou. Pot sa zic ca n-am intalnit asa ,,colegi'' in viata mea, dar nici asa ,,sefi''. Oameni lipsiti de scrupule care nu dau doi bani pe tine. Cel mai rau este ca multi dintre ei au doar un liceu terminat si pentru ca au mai multa ,,experienta'' strict pe magazine se comporta foarte urat. Incearca la inceput sa fie draguti, dar dupa aceea uita de bunele maniere. Dealtfel m-am convins pe parcurs ca niciodata nu le-au avut pentru ca nu vin din mediul unde sa-i fi invatat asa ceva. Salariu la inceput e de 1800 ron. Ti se spune la interviu ca pe parcurs va creste, nu si in cat timp. Am lucrat aproape un an si salariul tot 1800 ron a ramas. Zilele libere nu ti le iei cand doresti, ti se dau in functie de cum si le aleg prima data ,,colegii'' mai vechi. Am avut de doua ori probleme de sanatate - pe nimeni nu-i intereseaza asta...lucrezi. Se lucreaza foarte, foarte mult in plus si pentru asta nu primesti bani, in schimb pierzi din sanatate. Stres maxim, au grija ,,colegii''. Multe nereguli in magazinul din Episcopiei...de la produse fara eticheta, pana la produse expirate. Nu va recomand sa incercati daca va respectati. E o durere de cap in plus si n-ai nici o satisfactie .

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?