Forum despre Libra Bank


kenno Vineri, 3 Ianuarie 2014
buna, imi poate spune si mie cineva in ce consta testul de confirmare angajat sustinut dupa perioada de training de 1 sapt?
va multumesc mult
Zet Sambata, 4 Ianuarie 2014

Intrucat am avut ocazia sa lucrez la acesta banca acum un an si ceva, m-am gandit sa scriu un review mai elaborat. Eu am avut ocazia sa lucrez la departamentul IT, astfel ca tot ceea ce scriu se aplica in raport cu experienta mea de acolo.

Pros:

Salariu - daca esti un bun negociator, poti obtine un salariu decent, eventual peste media pietei, la ce stii sa faci. Impresia initiala este ca nivelul tehnic este foarte important, insa se va dovedi ca altele sunt calitatile dorite.

HR - interviurile initiale sunt ok, testele destul de relevante pentru un post in IT. De asemenea, toate problemele administrative au fost rezolvate usor cu HRul. Totusi , exista o doza semnificativa de machiavelism la managementul de acolo.

Procedurile - sunt bine realizate pe parte administrativa - de ex. suportul tehnic ajuta in limite omenesti legat de orice problema de care se poate ocupa.

Colegii - majoritatea sunt OK, insa din pacate se schimba des. Acest lucru se refer si la alte departamente decat ITul. Totusi, cresterea in ierarhie produce o scadere semnificativa a calitatii umane.

Loc - ITul si o parte din operatiuni se gasesc in Crangasi,

Location - somewhere in Crangasi, near the subway station, so it is rather easy to get there.

Cariera - un loc potrivit pentru un incepator care nu reuseste sa gaseasca in alta parte. Pe termen limitat, permite lucrul part-time si flexibil.

Cons:

Orar rigid - inflexibilitate foarte mare in ceea ce priveste orarul celor care lucreaza full-time. Pentru doua ore de intarziere poti pierde o zi de concediu, iar aprobarile invoirilor se fac de catre cineva din top-management (!)

Beneficii - singurele beneficii sunt tichetele de masa

Training / dezvoltare profesionala - sunt practic inexistente. Daca esti junior, vei invata mai mult singur. Notiunea de code-review (verificate) este aproape inexistenta.

Mentoring - aproape inexistent si este puternic descurajat, fiind vazut ca o pierdere de timp

Recompense / recunoastere - in majoritatea zdrobitoare a cazurilor, deadline-urile sunt fixate pentru a fi imposibil de respectat, acest lucru fiind cunoscut de catre manageri. Tot in majoritatea cazurilor, nerespectarea lor este vina exclusiva a executantului. Acest lucru poate duce la un nivel mare de frustrare.

Reputatie - Libra este foarte mica pe parte de IT, astfel ca nu are mare importanta in CV acest loc de munca.

Cultura organizationala - daca iti poti imagina cum ar arata o companie din anii '80, atunci ti-ai facut o imagine buna a cum merg lucrurile aici. Accentul se pune pe cantitatea de munca mai mult decat pe a gandi si investi timp la inceput, pentru a fi mai usor dupa.

Structura - raportul numeric dintre manageri si muritorii de rand este ok, insa anumite roluri in echipa lipsesc sau sunt foarte slab reprezentate: analistii de business nu exista - cica au existat candva, insa au fost pusi pe liber, project managerii nu au vreo educatie formala specifica postului lor, fiind permanent un management de criza. Aproape niciun manager nu are calitati de coaching.

Conditii de lucru - calculatoarele sunt destul de modeste, ajungandu-se in situatii ca angajatul sa scoata bani din buzunar pentru mici upgrade-uri (placa video sau memorii RAM). La IT, suportul tehnic nu are camera separata, niste casti fiind foarte utile pentru toti cei din jurul lor.

Seful departamentului - un tip inteligent centrat pe rezultate, care va face aproape orice pentru a indeplini dorintele sefilor sai. As zice, caz tipic de "pact cu diavolul": salariu mare, lucrul si noaptea, presiuni mari pentru overtime neplatit, pierderea controlului asupra unor proiecte care devin responsabilitatea totala a executantului (care de regula nu are nicio pregatire legata de derularea unui proiect). Ridicarea tonului nu este ceva iesit din comun. Modul sau de a fi determina ca majoritatea angajatilor IT sa nu stea mai mult de un an in companie.

Nu este exclus ca aceste lucruri sa se mai schimbe intre timp, insa acest lucru depinde mult de top-management.

jamie Sambata, 18 Ianuarie 2014

Cine vrea sa lucreze pe post de consilier financiar bancar trebuie sa stie ca salariul e de 1745 brut.
Se mai lauda ca ofera abonament gratis la sala lor de sport(situata la sediu din Mosilor, cam de 3 m patrati, cu 3-4 aparate. Se dau 2 teste la inceput, eu am fost la vreo 4 interviuri si dupa asa-zisul training te mai testeaza saptamanal. Se taie din bonusul pe operatiuni daca faci greseli cat de mici, se sta mult peste program (programul incepe pe la 8 si 15 pana la ora 19 sau 20:00).

anonim Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce consta testul la interviu, stie cineva?
Paul Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stie cineva ceva despre stagiul de practica oferit de Libra? Cat dureaza, sanse de angajare la final, cu cat este platit si ce teste se dau? Va multumesc
silviu Marti, 11 Februarie 2014
A facut cineva internshipul "Relationship Manager Trainee" si ne poate spune ceva despre el? Are cineva informatii despre acest internship?
Elena Miercuri, 12 Februarie 2014
Stie cineva cat castiga un cosultat bancar la Libra Bank in Iasi? Multumesc anticipat :)
EURISIA Vineri, 23 Mai 2014
Am fost sunata de catre cei de la Libra pt postul de Ofiter conformitate in cadrul Diviziei Juridice. Imi poate spune cineva la ce sa ma astept va rog ( de la interviu/teste/orice ...
Andrei Sambata, 24 Mai 2014
Pentru tinerii absolventi Libra este un loc ideal de munca. Depine unde lucrezi si cum este seful direct. Ai ocazia sa inveti o groaza de lucruri noi ce le poti aplica in viata de ...
michael Luni, 26 Mai 2014
Poti cumva, Andrei, sa ne spui cat castiga un consilier financiar? Multumesc!
valera Miercuri, 4 Iunie 2014
cat castiga un jurist la libra? as fi foarte un recunoscator pentru un raspuns ;)
jo Vineri, 20 Iunie 2014
stie cineva cum e atmosfera la analiza corporate in centrala? cum sunt sefii? se sta peste program?
bucuresti Luni, 7 Iulie 2014
buna ziua. stie cineva cat este salariul pentru postul de ofiter bancar plati? multumesc
bucuresti Luni, 7 Iulie 2014
buna ziua. mai am o intrebare, pentru postul de ofiter bancar plati, care sunt etapele unui interviu? multumesc
all new00me Vineri, 8 August 2014
Totusi stie cineva ce salarii se practica in cadrul agentiei?
exlibra Vineri, 22 August 2014
Pana de curand am lucrat si eu la libra, pe pozitia de consilier financiar bancar in sucursala. Pot sa va spun ca in cazul meu, am fost tratata cu o lipsa completa de ...
exex libra Luni, 25 August 2014
exlibra, in ce sucursala lucrai?si eu am aceeasi nefericita experienta
jp morgan Marti, 9 Septembrie 2014
Reviewuri " bune" despre Libra Bank. Cateva informatii despre postul manager relatii cu clientii persoane liberale? Daca nu mi vor oferii cel putin 2000 Ron nu renunt la ...
cristina Luni, 15 Septembrie 2014
Imi poate oferi cineva informatii despre programul lor de internhsip Golden League? sunt foarte curioasa care este pachetul salarial atractiv despre care vorbesc!
Andrei Miercuri, 29 Octombrie 2014
Buna @michael, salariile din organizatia Libra sunt confidentiale. Tot ce pot spune este ca sunt peste media oferita in celalalte banci comerciale. Oricum, munca in postul de PB ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?